Selamlar ✨ kimse boşanmak için evlenmez. Diyelim ki evlendiniz, anlaşamadınız boşandınız. Ve eski eşinizi unutamadınız veya başka sebeplerden ötürü, onunla yeniden evlenir misiniz? Bu ne kadar mantıklı bi hareket olur? Ünlüler dünyasından da bildiğimiz bir durum:Evlenme, boşanma işi sırf kadınların elinde olsaydı, bir tek nikah sağlam kalmazdı. Dostoyevski 💁🏼♀️
Boşanılan eş ile yeniden evlenmek mantıklı mı sizce?
Boşanma sonrasında kadının da erkeğin de içlerinden geldiği gibi davranmaları gerektiği yönünde. Aklı baştan atmadan ancak kalbi de taştan yapmadan düşünmeleri ve dahası harekete geçmeleri. Aklı baştan atmadan diyorum çünkü şiddet, alkol, kumar, çözümsüz karakter uyuşmazlığı ve ihanet nedeniyle yaşanan, saygının devre dışı kaldığı ve unutulmaz kötü anıların biriktirildiği boşanmalar sonrasında bir uzmanla görüşülmesi ve sağlam bir düşünme sürecinden sonra karar verilmesi, dahası başka bir yola devam edilmesi çok önemli. Fındık kabuğunu doldurmayan sorunlar için biten evlilikler, pire için yakılan yorganlar mutlaka hak eder ikinci bir hakkı, en azından üstüne düşünmeyi. Kim ne der kaygısından sıyrılmalıdır, unutulmayan sevmeler ve sevişmeler. Aynı ırmakta iki kere yıkanılır ilkinde suyun tadına gerektiği gibi varılmadıysa ve sudan çıkar çıkmaz başka sularda kirlendiyse, yorulduysa kişi. Ve boşanmalar sonrası büyüdüyse insan, kurtulduysa çocukluktan, hatalardan. Yeniden yıkanılır ve üstelik sarmaş dolaş. Sudan ne almak ve suya ne vermek istediğinize bağlı. Tanıdık bir ten, tanıdık güzellikleri de getirebilir beraberinde. Özlemle dolu geçen ve değer bildiren bir aradan, mesafelerden sonra. hatta yerinizde olsam hazır dönmüşken başa, flörtle girerim suya. Yeniden tanıyarak, yeniden heyecanlanarak, yeniden keşfederek, tanımadık bir şeyler bularak en tanıdık yanlarda. Aynı ırmakta iki kere yıkanılır, duyuralım yıkanmak isteyip tereddütle anı kaçıranlara ve içine atanlara, özellikle bu konuda kadınlar ayrıldıkları erkekle tekrardan birlikte olmayı tercih etmiyorlar çünkü bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi kadınlar erkeklerden daha duygusal oldukları için hayatlarını aldıkları insanlarında bir defa kalplerini kırdıkları zaman tekrardan güven sıkıntısı yaşayabiliyorlar. bundan dolayıdır ki boşanan eş ile yeniden evlenmek, benim için mantıklı bir davranış olacaktır çünkü şöyle bir şey daha önceden bildiğiniz insan huyunu suyunu artık öğreniyorsunuz, belki de 1 defa başımızdan böyle olay bir boşanma geçtiği için artık aynı hataları tekrar etmek istemeyeceksiniz yani bir daha eski günlere dönmek istemeyecek belki de o sevginize sıkı sıkıya sarılmayı tercih edeceksiniz olmayacak diye bir şey yoktur sadece biz insanlar bazı önyargılarımızı kıramıyoruz. Kendi isteklerimizden çok çevrenin ve insanların ne dediklerini ile çok fazla ilgilenmeyi tercih ediyoruz. Bir de çocuğunuz varsa ne kadar çok istesenizde isteğin çocuk vesilesiyle O insandan uzak durmak pek de mümkün olmuyor. Dolayısıyla boşanılan eşle yeniden evlenmek benim için mantıklı en azından bildiğim insan belki bazı şeylerden ders çıkararak eskisinden daha mutlu olabilirim ve mutlu edebilirim en azından kaybetme korkusunu bir defa yaşayan insanlar bir daha daha cesaret edemez.
Çünkü şunu hiçbir zaman unutma olmak gerekir Karadeniz kızı insanlar hata yapar Allah'a karşı bir de hatalarımız vardır ama Allahü Teala günahı kul hakkı haricinde ne olursa olsun tövbe edilen ve bir daha yapılmayan günah affedeceğini vaat etmiştir. Belki de gerçekten yeniden mutlu olacaktır insanlar neden pişmanlıklara bir fırsat vermiyoruz? Günümüzde ağzımıza dolanmış bir güvensizlik meselesi varsa yoksa ben ona güvenmiyorum ben onu artık sevmiyorum, sonrasında ne oluyor hayatına yeniden giren başka insan eski insandan daha kötü oluyor, tabii ki insan ilk tanıştığı sıralardaki heyecan kadar evlilikte geçim derdi parasal zorluklar İnsanların istekleri hayat koşuşturmacası derken insan ister istemez huyu suyu değişebiliyor kaldı ki keşke insanlar hiçbir sıkıntı yaşamadan mutlu bir şekilde bir ömür boyu evliliklerini devam ettire bilseler ama zaten evlilikte önemli olan nokta her zaman birbirinin yanında olmak değil midir? Ben her zaman için olumsuz düşüncelerden olumlu düşünce çıkarmayı çok seviyorum biliyor musun? Mesela şöyle düşün önceden boşanmış olsan dahi tanıdığın bir insan bildiğin bir insan senin seni de bilen bir insanla birlikte olmak varken yeni bir insanı tanımaya çalışmak için niye ben vakit kaybedeyim halbuki insanlar iki tarafta birbirine suçlarını kabul etse iki tarafta ben haklıyım demese ortada hiçbir sorun kalmayacaktır. Biz insanlardaki en büyük problem hiçbir zaman kendi hatalarımızı kabul etmiyoruz hataları hep karşı tarafta görüyoruz ama hata %50 yüzde elliye olur dolayısıyla benim için mantıksız değildir aşağıda bir ton yorum görüyorum kızların yaptığı olmaz mantıksız neye göre mantıksız? İslamiyette bile başkasıyla evlenmiş olsa dahi ondan ayrıldıktan sonra gelip tekrar aynı kişiyle nikah kıyma izni verilmişken Allah bile bu izni vermişken siz kim oluyorsunuz bu mantıksız diyorsunuz benim için mantıklıdır.
Boşandıktan sonra neden eski eşiyle evlenmek ister insan?
Evlilik dışardan görüldüğü gibi kolaylıkla sonlandırılabilecek bir kurum değil. Eğer boşanma kararı alındıysa, tarafları ciddi olarak yıpratmış bir süreç yaşamışlardır.
Peki sonra neden tekrar aynı kişiyle evlenmek ister ki birey?
Ben bunu şöyle yorumluyorum;
Boşanma sonrası, özgürlüğün verdiği rahatlıkla, insanlar kafalarına göre takılıyor ve daha iyi partnerler bulacaklarını düşünüyorlar. Teoride olan bu durum pratikle uyuşmayınca, birde çocuklar varsa, ne iyi insanmış eski eşim gibi düşünmeye başlıyor ve karşılarına çıkan kişileri eski eşle karşılaştırmaya başlıyorlar.
Sonrasında da daha iyisi denk gelmiyor diyerek, eski eşle evleniyorlar.
Dosto ustad lafi söylemiş zaten 😀 Evlenilir bence 2 taraf da ders almışsa ama sanıyorum böyle bir durumda kadının başka bir nikah altına da girmesi mi gerekiyordu tekrar evlenebilmek için dinen
neden boşandım.. boşanma nedenlerim düzeldi mi acaba yani sorunlar birden düzeldi mi elinde bir sihirli değnek var okus pokus olayımı oldu yani bilemiyorum ki.. Bazı şeyler düzelmez elbette bir daha denemek bana mantıksız geliyor tabi başıma gelmediği için net bilemem
"Evlenme, boşanma işi sırf kadınların elinde olsaydı, bir tek nikah sağlam kalmazdı. Dostoyevski"
bu ömürde şu sözün tersini hiç görmedim vardır illa ama ben görmedim.
kadınlar erkeklerden daha sıkılgan ve daha kırılgan olduklarından genelde boşanmak istiyorum diyen taraf oluyorlar. evliliğin ilk gününde saçma bir konudan boşa lan beni boşaa diye kocasına bağıran kadın gördüm baktığında okumuş iyi yetişmiş.
yanlış bilmiyorsam islam dinide kadının elinden boşanmada yetkisini almış.
erkekleri savunmuyorum ama, kadınlar bir yuvayı evliliği yürütmede inanılmaz başarısız özellikle şu serbestlikte, rutin hayat az bir monoton evlilik psikolojilerini bozuyor. direk kurtulmak istiyorlar. büyük konuşmuyorum ama boşandığım bir insanla birdaha evlenmek şöyle dursun yan yana bile gelmem. evlilik emekti. bunun kıymetini bilmeyenle birdaha olmaz
Dostoyevski doğru söylemiş, ama bizim mahkemelere giden kadın sayısı erkekten fazla. Geçen bi dava konusu gördüm, kadın bana sigara almıyor, ekonomik baskı görüyorum diye boşanmak istemiş. Azıtmak bu bence. Böyle bir kadın dava açsa kesinlikle tekrar evlenmek istemem.
Sigara almamak ekonomik baskı mı? evlenirken sigara içtiğini bilmiyormuş adam ve almadığımı ispatlayamadı dedi, adamın kadına sigara aldığı market alışveriş fişi varmış, mahkemeye ibraz etmiş... Bu arada adam sigara içmiyor, kim kültablası kadın ister ki..
Pardon da evlenmeden önce nasıl bilmiyormuş yahu? Adam akıllı tanımadan bi yola çıkılmaması gerekenlerde örnek bugün bu olsun. Saçmalık ! Ekonomik baskı ne biliyor musun? Kadının kocasından harçlık görmemesi, neden kadın kendi çıkıp alamıyor da eşinden beklemek zorunda kalıyor?
Kadın saklamış, çünkü adam baştan sigara içen birisini istemiyorum demiş tanışırken. Çok iyi bir konuya temas ettin, neden kendi çıkıpta alamıyor, çünkü kadın dışarı çıkmak istemeyip sürekli kocaysan sen alırsın diye baskı aracı olarak kullanıyormuş. Adam çocuklar var diye sessiz kalıyormuş. Herkes ilişkisini açık yaşamıyor, evlendikten sonra aynı kalmıyor, maalesef...
Hayatta her şey bir tecrübe. Çok seven insanlar bile bir anlık öfke ile ani kararlar alabiliyorlar. O yüzden bir şans daha vermenin hiç bir zararı yok. İnsan seviyorsa, bazı şeyleri yaşanmamış kabul edebilir.
işyerımde bır kız vardı 2 sene falan evlı kalmıs kaynanası yuzunden bosanmıstı adam almanyada kız bızde calısıyor bırde oglu vardı.
oglu babacıydı yazları gıderdı yanına. bı sekılde bunları bırlestırıyor adamda kıza senı sevdım kımse olmadı hayatımda anam yaptı dıyo kızda bendede kımse yok anan yaptı dıyo.
sonra evlendıler kız almanyaya gıttı işede girmiş ogluda okulda arabasınıda almıs mutlu mesut.
tabı bu vaka bu sekılde , illa orneklerı vardır .
ben donmem her ne olursda olsun ben ya da sen mudahale etmemıs savasmamıs sonra ıtıraf etsende yıne aynı noktada olmam , i hersey zaman sınırları ıcerısınde olmalı sımdıkı zamanda . gelecek ya da mişli gecmıs zamanla kurulan cumleler bostur.
Aleyküm selam. Bence çok mantıksız. Yani zaten güzel giden bir ilişki olsaydı bitmezdi ve tekrar başlandığında mucizeler bekleyip bu sefer güzel bir evlilik olacak demekte ütopik. Mezhebi genişlemiş insanoğlunun bu güzel kurumuda çocuk oyuncağına çevirmesinden başka birşey değil. Zaten dinen evlenip boşanan kişilerin tekrar evlenebilmeleri için başkalarıyla evlenip boşanmış olmaları gerekiyor yani ölme eşeğim ölme. Birşey bitmişse bitmiştir. Zamanında kıymetini anlamıyorlarsa gerisi boş.
Sanırım saçma bişey olurdu. Ama tabii ki imkansız da değil. Mantıklı değil ama gönül bu ne zaman mantıklı hareket etmiş ki. O anı yaşamadan buna cevap vermek doğru olmaz.
Ama şunu iyi biliyorum ki "Dal rüzgari affetse de kırılmıştır bir kere." Hiçbir şey asla eskisi gibi olmaz.
Tabiki mantıklı değil.. Sıradışı. Yapan yapsın. Yapmayan yapmasın. Annesi babası ayrılmak ne demek bilirim. Sonrasını da bilirim. Fakat biz doğruluğun merkezi gibi de davranamayız, bir de insan kınadığını yaşamadan ölmez denir. Çok da cık cık cık demesek iyi olur. Bana kalsa adamı bulsam ölümü bile aynı anda isterim😃😃
Bir arkadaşım vardı çok kaynana zulmü cekti sonunda boşandı. Bir kaç yıl sonra bir adamla tanışıp evlendi 6 yıldır evli mutlu çocuğu var bazen yanlış tercihler boşanmaya sebep olabilir. Bu tekrar evlenemeyecekleri anlamına gelmez. Sadece geçmişini araştırmak gerek neden boşanmış sorun kaynağı neymiş düzgün bir araştırmadan sonra neden olmasın. Mahkeme dosyasını da isterseniz orda boşanma nedeni ayrıntılı da yazar
Bence mantıklı değil, çünkü boşanma sebebin her zaman içinde bir yara olarak kalacak ve her zaman bu konuda eşine bir güvensizlik içinde olacaksın.. Fakat hayatın insana neler getireceğinin meçhul olduğunu da unutmamak lazım.
Selamlar Evet hakılısın kimse boşanmak için evlenmez ama Süreç insanlar - İnsanın içinden çıkanlar bıktırır bazen çevremde çok boşanma şahiti olan adamım Hem kadın Hem erkek Evlendikten sonra herşey değişiyor diyor
Herkes her an bir değişime uğruyor. Tecrübeleniyor. Karşımdaki insanında kendini geliştirdiğini ve artık daha uyumlu olduğumuzu düşünürsem doğru zaman olduğuna inanıp tekrar evlenirim.
Eğer bosanmada cok buyuk bir sebep yok ise medenice ayrildiysaniz belli hir süreden sonra içinizdeki ateş eski esinize karsilikli tekrar bir yakinlasma olduysa neden olmasin
Mantığı yok bunun belli bir süre sonra aynı sonuç doğacaktır. İki kişi de birbirinin değişip hatalardan vs ders aldığını sanacaklar ama gerçekte böyle bir şey söz konusu değildir tâbi. .
Evet kocası karısına evlenirken tamam derse o zaman kadın da boşayabilir ya da kadına zulmediyorsa cinsel sorunları falan varsa karısına bakmıyorsa o zaman da boşar
İki taraf için de bitmeyen bir şeyler varsa mantıklı olabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bana hiç mantıklı gelmedi. Yine de ne boşanma sebebine bağlı. İhanet veya daha farklı sebeplerden dolayı boşanıldıysa tekrardan bir araya gelmek mantıksız.
Tüm şehirle aldatıp kocayı iftira atıp boşanıp tüm malı mülkü soyup kocadan. Sonra diger müşteri lerden darbe yiyince tekrar evlenmek ister kadın eski dolandırdıgı kocaya tekrar kanca atar ayıp ya