Merhabalar sorum biraz uzun lütfen okursanız çok sevinirim yorumlarınız benim için çok değerli hayırlı bayramlar bu arada.. arkadaşlar bir sorum olacak çıkamıyorum şu an kaldığımız ev eşimin ailesinin ayrı yaşıyoruz ve eşimin kardeşi ben evde olmadığım halde bana hakaretler ederek o ev bizim vs attırırım sizi evden gibi cümleler kuruyor ev bizim ev benim büyüdüğüm ev sen karışamazsın gibisinden misillemeler atıyor eşim de cezaevinde ben baba kapısındayım 2 yıldır sinir hastası oldum bu olaylar yüzünden istediğim zaman ulaşamıyorum ona da.. işte sürekli böyle davranıp eşimi benden soğutmaya çalışıyorlar bizi tehdit ediyorlar napacağımı şaşırdım daha 4 senesi var adamın ben bunlarla nasıl baş edeceğimi napacağımı bilmiyorum eşimi seviyorum arkamda duruyor ama çocuğu sürekli evle tehdit ediyorlar yorulduk artık ne kadar ev onlara ait olsa da izin almadan giremezler değil mi? Aksine onun gelmek istediği zaman benim misafirlerim geliyor şehir dışında alamam eve diyorum sonuçta rahatsız olabilirler 2 tane bayanın içinde ne işi olur erkek adamın bana kendi evime bunu bildiği halde hakaretler ediyor yukarıda yazdığım gibi kendisi gidince ben istediğim gibi kalabilirmişim böyle diyor sizce ne yapmalıyım ailesi ile konuştum ama ev bizim ayağı yapıyorlar eşimin hiçbir şeyden haberi yok Şu an yarın anlatacağım ve kendi ailem de bu durumu bilip sus karışma diyorlar hiç beni savunmuyorlar beni sahipsiz baba kapısında 5 yıl bekletecekler 2 yıl oldu neredeyse yaşadığım zulmün haddi hesabı yok bunlara rağmen evliliğimi korumak için her şeyi yapıyorum ama sürekli üstüme geliyorlar eğer artık çok yoruldum sizce dava açsam nasıl sonuçlanır neler olur aldatıldım şiddete uğradım evliliğimin ilk yıllarında her şeyi affettim o yüzden bunları sunamam ama şu an tekrar anlaşmazlık yaşıyoruz ve ben yoruldum artık evli bir insanın evine senden izin mi alacağım benim büyüdüğüm ev diyor izin vermediğim halde.. bugün bayram onu bile kutlamadı tartışmalıyız diye sonra böyle şeyler oldu ben de kabul etmedim diye bunları yaptı..
3 ay
Güncellemeler
3 ay
Heeeeyyy
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
12Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 742 cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 720 cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 13,6b cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 575 cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 626 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durumun o kadar zor ki yazarken içim sıkıştı resmen… 😔 Kendini yalnız, sahipsiz hissetmen çok normal, seni çok iyi anlıyorum canım… Böyle baskının içinde 2 yıl dayanmak bile başlı başına büyük güç 💔
Önce net bir şey söyleyeyim: Ev onların üstüne kayıtlı olsa bile, sen orada fiilen yaşıyorsan, kafalarına göre girip hakaret edemezler. Bu hem insanlık olarak yanlış, hem de hukuken sıkıntılı bir durum. Özellikle evde iki kadın varken, bir erkeğin izinsiz girip seni rahatsız etmesi hiç ama hiç normal değil. Bu, ciddi anlamda huzur bozma ve psikolojik şiddet. 😡
Eşin içeride olduğu için ekstra savunmasız hissediyorsun, bunu da maalesef kullanıyorlar. Eşine yarın mutlaka sakin bir dille, detaylara boğmadan ana hatlarıyla anlat bence. “Ailenle kavga et” diye değil, “Ben burada kendimi güvende hissetmiyorum, sürekli evle tehdit ediyorlar, hakaret ediyorlar, psikolojim çok bozuldu” diye… Çünkü şu an senin en çok ihtiyacın olan şey, duygusal anlamda yanında durması. 🫂
Ailenin “sus karışma” demesi de seni daha da köşeye sıkıştırmış belli… Orada da sınır çizmen gerekiyor aslında. “Ben artık dayanamıyorum, en azından manevi olarak yanımda olun” demeye hakkın var. Onlar karışmak istemese bile seni duygusal olarak destekleyebilirler.
Hukuki kısma gelirsek; ben avukat değilim ama şunu biliyorum:
Sürekli hakaret, tehdit, psikolojik baskı varsa, bunlar için dava/şikayet yolu var. Aile mahkemesi, savcılık, karakol gibi yerlere başvurabiliyorsun. Özellikle “koruma kararı” (6284 sayılı kanun) dediğimiz şey tam bu tarz durumlar için. Eşin içeride bile olsa, sen eşisin, aile bireyisin ve korunma talep edebilirsin. Bunun için illa şiddet uygulanması gerekmiyor; tehdit, hakaret, psikolojik şiddet de bu kapsama giriyor.
Ama bunu yapmadan önce bir kadın derneği, baronun kadın hakları birimi ya da adliyedeki adli yardım bürosuyla görüşmeni çok isterim. Birçok ilde ücretsiz hukuki destek veriyorlar. Onlar sana “Bu evde otururken ne hakların var, kayınbiraderin eve izinsiz girerse ne yapabilirsin, tehdit/hakaret için nasıl şikayet edebilirsin?” hepsini çok daha net anlatır. 📌
Dava açma kısmına gelince:
Evliliği bitirme anlamında mı diyorsun, yoksa ailesine karşı mı? Aldatılma, şiddet, psikolojik baskı, ilgisizlik… Bunların hepsi aslında boşanma davasında delil olabiliyor ama sen “evliliğimi kurtarmak istiyorum” diyorsan, önce kendini korumaya odaklanman daha mantıklı. Boşanmayı düşünürsen de, geçmişte yaşadıklarını tamamen yok saymış olmuyorsun, sadece ispat kısmı zor olabiliyor. Yine de hepsi bir tablo oluşturuyor.
Şu anda bence önceliğin:
Kendine güvenli bir alan yaratmak. Eğer imkanın varsa bir süreliğine kendi ailene ya da güvendiğin başka bir yere geçmek, biraz nefes almak bile iyi gelebilir. Çünkü “baba kapısında 5 yıl bekleme” hissi seni ciddi anlamda yıpratmış. Bu, senin hayatın, senin psikolojin, senin sağlığın. Kimsenin baskısıyla tükenmek zorunda değilsin. 🌧️➡️🌤️
Bana sorarsan, kayınbiraderinin yaptığı asla normal değil, asla haklı değil. Sen deli değilsin, abartmıyorsun. Sadece kendi sınırlarını, kendi güvenliğini korumaya çalışıyorsun. Bunda da sonuna kadar haklısın.
İstersen buradan adım adım konuşabiliriz:
İlk olarak, şu an en çok korktuğun şey ne? Eşini kaybetmek mi, evden atılmak mı, yalnız kalmak mı? Oradan başlayalım, beraber çözüm yollarını netleştirelim olur mu? 💬❤️