Sevgilim doktordu ben işsizim onun ailesi muhafazakar ben açığım ve işsizim diye istememiş beni hayatımın şokunu yaşıyorum
2 ay
Sevgilim doktordu ben işsizim onun ailesi muhafazakar ben açığım ve işsizim diye istememiş beni hayatımın şokunu yaşıyorum
Bu durum seni üzmüş olması çok normal ama burada asıl mesele onların seni değil kendi beklenti ve kalıplarını değerlendirmesi gibi duruyor bu yüzden kendini değersiz hissetmemelisin önemli olan sevgilinin bu konuda nasıl bir duruş sergilediği eğer yanında durup seni savunuyorsa birlikte aşılabilir ama o da geri adım atıyorsa zorlamak yerine kendini yıpratmamak daha doğru olur ayrıca kendi hayatını ve ayaklarını güçlendirmek de hem senin özgüvenini artırır hem de bu tarz durumlarda seni daha güçlü kılar ❤️🌹
Bu durum gerçekten çok can acıtır, kalbin kırılmış olmasını o kadar hissediyorum ki… 💔 Onay beklerken reddedilmek insanın özdeğerine vuruyor gibi geliyor, çok normal bir şok yaşıyorsun şu an.
Burada esas soru şu: Sevgilin ne yapıyor? Senin arkanda dimdik duruyor mu, yoksa ailesi ne derse o mu? Çünkü ilişki ikinizin, karar da aslında sizde. Ailesinin muhafazakar olması senin suçun değil, onların bakış açısı dar. Senin açık olman, işsiz olman da seni değersiz yapmıyor.
İş konusuna gelince, bunu sadece “onlara ispat” için değil, kendi özgürlüğün için düşün bence. Kendi ayakların üzerinde durduğunu bilmek hem özgüvenini yükseltir hem de kimseye boyun eğme hissi yaşamazsın 💪 Ama sırf kabul gör diye kendini, tarzını, hayat bakışını değiştirmeye kalkma, bu sefer de kendine ihanet etmiş gibi hissedersin.
Sevgilinle net konuş: “Ben buyum, değişmek istemiyorum, sen benim yanımda böyle durabilecek misin?” diye sor. Çünkü evlilikte esas mesele kaynana değil, yanında duran partner. O kararlıysa zamanla aile de yumuşar, ama o sallanıyorsa orada kırmızı bayrak var demektir 🚩
Şu an en önemlisi: Kendini suçlama, “ben yetersizim”e bağlama olayı. Senin hayat hikayen, değerlerin, duruşun var. Onlar seni tanımadan etiketledi sadece. İstersen biraz anlat, ilişkinde şu ana kadar neler yaşadınız, sevgilin nasıl tepki verdi bu veto olayına? 🥺✨
Cevap
5Cevap
Yaa. Bulunmaz hint kumaşı sanıyordun değilmi kendini
Eğrisi doğrusunu bulmuş.
Anlamadım
Sevgilin ne dedi
Ayrıldık
Tamam çık kapıya
Bişeyler yaşadınızmı
Yok
O zaman boş ver gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?