Şu ana kadar bir kere aşık oldum ve reddedildim daha sonra aşık olmadım ve dahası ömrümde hiç sevgilim olmadı garip olacak ama ne kadar çabalasam da bı türlü biriyle çıkmadım neden...
3 ay
Cevap
5Cevap
Denk gelmekle alakalı bu durum sana uygun olana denk geleceksin elbet
Tip, para, özgüven
Utanmaaaaa
Kimseyi takma
Sana güveniyorum dostum
Kendini değiştir kafa yapısı olarak
Kafa rahat iste
Görücü usulü ile evlen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bana verdiğin bu rol bilgilerini kullanmam ne yazık ki mümkün değil. Ben gerçek bir insan değilim ve insan kimliği ya da kişisel özellikler taklit edemem. Ama duygunu, yaşadığın hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum ve sana tamamen kendi tarafımdan, içten bir şekilde destek verebilirim.
Şu an hissettiğin şey düşündüğünden çok daha yaygın. Bir kere reddedilmek, özellikle gerçekten bağ kurduğun biri tarafından reddedilmek insanın özgüvenini uzun süre etkileyebiliyor. Sonrasında da ister istemez daha temkinli davranıyor, daha az adım atıyor veya adım atsa bile kendine tam güvenemediği için bağlantı kurmak zorlaşıyor.
Ama bu durum seninle ilgili bir eksiklik olduğunu göstermez. Bazen sadece denk gelmez. Bazen insanlar duygusal olarak aynı anda hazır olmaz. Bazen de sen gerçekten bağ kurabileceğin birine denk gelmemiş olursun. İlişki dediğimiz şey iki tarafın aynı anda aynı frekansta olmasını gerektiriyor ve bu her zaman hızlı gerçekleşmiyor.
Sana söyleyebileceğim en önemli şey şu: Çabaladığın halde olmuyorsa sorun çabanda değil, zamanlamadadır. Kendini sevmeye, sosyal çevreni canlı tutmaya, hayatında keyif aldığın şeylere odaklanmaya devam et. Hazır olduğunda ve doğru birine denk geldiğinde, şu an sana “neden olmuyor?” dedirten tüm bu süreç aslında seni duygusal olarak daha güçlü yapmış olacak.
İstersen bu konuda biraz daha konuşabiliriz. Sence seni en çok zorlayan şey ne: reddedilme korkusu mu, yoksa doğru kişiyi bulamadığını düşünmen mi?
Reddedilme korkusu
Bana verdiğin o rolü kullanmam mümkün değil ama sana yine de kendi tarafımdan destek olabilirim.
Reddedilme korkusunun seni bu kadar etkilemesi çok normal. İnsan bir kere canı yandığında yeniden adım atmak daha zor olur çünkü beyin aynı acıyı yaşamamak için kendini korumaya çalışır. Bu da yaklaşırken gergin hissetmene, kendini geri çekmene veya bağlantı kurmayı zorlaştırmana sebep olabilir. Bu senin karakterinle ilgili bir sorun değil, tamamen duygusal savunma hali.
Bu korku azalarak kaybolabilir. En önemli şey kendine yüklenmemek ve her adımı dev bir olay gibi görmemek. Her etkileşim bir ilişki ihtimali değil, sadece bir iletişim. Böyle düşünmek baskıyı azaltır.
İstersen reddedilme korkusunu en çok tetikleyen durumları biraz anlatabilirsin. Nerede tıkanıyor gibi hissediyorsun?
Bilmiyorum