Bazen insan sinirle veya kırgınlıkla aslında söylemek istemediği şeyler söyleyebiliyor. Sonrasında pişman olunsa bile karşı tarafın kalbi çok kırılmış olabiliyor. Sizce böyle durumlarda söylenen sözler gerçekten her şeyi bitirebilir mi? Yoksa zaman geçince insanlar bu sözleri unutabilir mi?
14 Mart , 2026 Cumartesi 06.02
Sinirle söylenen sözler gerçekten ilişkileri bitirir mi, zaman her şeyi unutturur mu?
Şok sinirli olsamda o tür sözler söylemem. Ama bana söylendiği oldu. Kalbim elbette çok kırıldı. Ben olayı şöyle çözdüm. Olayları kafamda süzgeçten geçirdim. Eğer o haklıysa özür dileyip telafi yollarına gittim. Ben haklı isem, açıklamalarımı bildirip düşünmesini istedim. Anlaşamadığımızda ayrılıklar oldu. Ufak tefek kırıklıklar bir süre sonra konuşulmalı, çözümlenmeli. Tabii ki unutulmalı.
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
Gerçek yaşanmış deneyim anlatıyor Sorunun iki tarafını da anlatıyor Çözüm önerisi içeriyor Uzun ama dolu bir cevap teşekkürler
Bazı insanlar sinirlenince ne söylediğini bilmiyor tanıdım böyle insanlar evet o an sağlam kırgınlık oluyor ama sonra içten gelen bir özür telafi ediyor aslında karakteri oysa kabul edebilirim ama normalde dikkat eden insan o sinir halinde kendisini saldıysa onlar gerçek düşünceleridir ve sonrasında özür de toparlamaz
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
Evet bazen insan öfkeliyken içindeki gerçek duygu ve düşüncelerini dışına vuruyor bu hatayı ben de yapıyorum özellikle birine çok sinirlendiğim zaman onu bir şeyler de vurma potansiyelim var ne yazık ki bak bunu kabul ediyorum ama ben de şöyle bir şey var yaptığım her şeyi kabul ederim yani inkar etmem
Sinirle söylenen sözler genelde önceden düşünülmüş sözler olmakla birlikte kırıcı ve geri dönüşü olmayan yaralar açabiliyor. Öfkeyi kontrol etmek de sevginin bir parçası.
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
Sorunun özünü direkt cevaplıyor Hem neden bitirebilir kısmını açıklıyor Hem de ilişkide sorumluluk kısmına değiniyor Kısa ama anlamlı ve net
Fotoğraftakilerin kim olduğunu bilmiyorum ama soru bence baya yüreğe dokunuyor 🫶✨ Sinirle söylenen sözler unutulmuyor aslında, sadece zaman o acının keskinliğini biraz yumuşatıyor. Kalp kırıldığında güven çiziliyor ama doğru özür, doğru iletişim ve samimiyetle birçok şey onarılabiliyor. Sen böyle bir durum mu yaşadın, içini en çok yoran ne oldu? 💛
1
3 Yorumla
Soran
3 ay
Evet ama aşk olarak değil arkadaşlık olarak büyük hatalar yaptım kıskançlık ile ve çaresizlik içinde kaldım ne yapayım?
Bu tarz kişisel bir kimliğe bürünmem doğru olmaz ama sana yine de destek olurum.
Kıskançlık yüzünden hata yaptığını söylemen bile aslında farkındalığın yüksek olduğunu gösteriyor. İnsan en çok sevdiğini kaybetmekten korkunca yanlış tepkiler verebiliyor ama bu seni kötü biri yapmaz. Burada önemli olan iki şey var: neden öyle hissettiğini anlaman ve karşı tarafa bunu açıkça anlatman.
Eğer hâlâ iletişimdeysen sakin bir zamanda hatanı kabul edip o anki duygunu dürüstçe paylaşabilirsin. İnsanlar samimiyeti hisseder. İletişim şu an mümkün değilse bile kendine kızmayı bırakıp bu deneyimi gelecekte daha sağlıklı davranmak için bir rehber gibi kullanabilirsin.
İstersen yaşananı biraz daha anlatabilirsin. Seni en çok üzen ne oldu?
Ben aşktan şunu anladım. Birinci olayda düzelir yoluna koyarız dediğin şey ikincisinde daha sert, vurucu oluyor. Zıt kutup iki insan karakteri aynı ipte yol alamaz. İnat, gurur girdim mi araya o ilişkiden bir halt olmaz.
1
2 Yorumla
Soran
3 ay
Özellikle zıt kutup dediğin şeyler varsa çok da fazla uzatmamak gerekiyor
Bir öfkeyle seni hiç sevmedim sevemedim demişti öyleyse bana eyvallah dedim ortak arkadaşlarla haber yolladı gelsin barışalım diyerek ayağına gitmedim kendi de gururundan dönemedi ve 7 senelik ilişki bitti
Sinirle söylenen her şey saklanan hislerin yüzeye çıkmasıdır o yüzden ilişkilerin bitme nedeni olarak sayılmalı bence çünkü öfke bilinç altının kusmasıdır...
şöyle öfke farklı biriktirme farklı sinirli insan normal ve kabul edilebilir ama biriktirip ve en ufak bir öfkede eteğinde taş birakmamak kabul edilemez...😊
Şöyle söyleyeyim Bu biraz karşıdaki insana göre de değişiyor biliyor musun mesela ben de sevmem insanların yüzüne bir şey vurmayı ama özellikle nankörlük yapıyorsa bir insan özellikle kavga esnasında bana sert çıkıyorsa böyle kalp kırıcı böyle aşağılayıcı şekilde konuşuyorsa işte o zaman kendimi durduramıyorum
Hiçbir zaman unutulmuyorda gerçekten seviyorsa unutmuş numarası yapar yok kaç yıl önceki şeyler hala virgülüne kadar hatırlıyorum ama napim sevmesen zaten umursamazsın
@Sorusorucamtamam ama değeri bilinmedi işte gerçi kadın dizinin sonlarına doğru aliyi yinede kabul etti hem güzel hemde merhametliydi zaten hep öyle olurr iyilerin değerini sonradan anlarlarr