3 ayBöyle bir şeyin şakası olmaz. Din hak mak vermiyor, savaş zamanlarında çıkmış bir ruhsat, onda da bakabileceğinden eminse ve eşinin rızası varsa, bu işin kitap kısmı. Aslında Arap kültüründen çıkma bir şey. Neymiş efendim aslen kadını eş edinmenin sınırı yokmuş da çok yaygınmış çok sayıda eş edinmek. Dinle sınır gelmiş falan. Din size değer vermiyor bu konularda, haberiniz olsun. Rıza mıza der ama sen uygulamaya bak, muta nikahı ile bir sürü kadınla seks yapıyorlar. Peygamber döneminde savaştan önce defalarca yapılmış, sonra kaldırıldı sözde, Ortadoğu'da tekrar devam etti. Bir şey değişmemiş yani. Bak cennet kavramında da var, erkeğe bir sürü kadın. Kıskanma duygun orada alınacak, kocan bir sürü kadınla seks yaparken sen sıranın gelmesini bekleyeceksin. İnandığımız dine bak. Hoş mu bunlar?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bu tür söylemlerin seni incittiğini söyle, bu bir şakaysa senin de benzer şakalar yapabileceğini (onun da sana tam yetmediğini, tam olarak seni tatmin etmediğini ima ederek) bu durumu kaldırmaya hazır olup olmadığını sor. Dinen 4 e kadar evlenme hakkının olduğunu hatırlatırsa, bunun şartlarının olduğunu ve birinci eşin rızası en önemli şart ve ikinci şartın da adalet olduğunu hatırlatarak ikinci eşe rızanın olmadığını ancak çok da istekli ise hakime tüm bu gerçekleri anlatarak anlaşmalı olarak tek celsede boşanabileceğinizi söyle. Bak o zaman senin bu ciddi dik duruşunu gördükten sonra nasıl mum olacak. Sanırım çocuğunuz yok, olduğunda daha akıllı, daha olgun olur. Şu an biraz çocuksu gibi. Tüm bunların gevşek ağızlı bir eşin ucuz şakaları olduğunu düşünüyor ve eşini böyle böyle eğitim olgunlaştırabileceğine inanarak size mutluluklar diliyorum.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 908 cevap paylaştı.
3 ayDinde dört tane evlilik var ama birinci eşin razı olursa ikincisini alırsın.
Erkeğe hayatı boyunca 4 kere evlenme hakkı vermiş İslam. Ama eşlerinden birisi ölür veya bakıma muhtaç olursa ikincisini alabilirsin. İkinci evliliğindeki hanımından öldü veya muhtaç oldu. Üçüncüyü evlenebilirsin diyor.
Dördüncü de böyledir.
Veya 4 tane hanım birbirinden razı olur ve bakacak gücün varsa olur.
Razı olmazsa ilk eş, ikinci bir hanım ile evlenemez.
Hz. Ali ( KV) ikinci bir evlilik yapmayı düşündü.
Hz. Peygamber Efendimiz (sav) dediki , olmaz ya Ali. Fatıma istemiyor senin ikinci evlenmeni dedi. Evlenemedi Hz Ali.10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
3 ayAkşamları değilde; bir sabah ciddi bir şey konuşacağız diye eşini karşına al ve çok net bir şekilde, bak gerçekten net, fazla detay vermeden, kısa cümlelerle şöyle de:
Ikinci eş ile alakalı bir “şaka” daha duyarsam çok pis tadım kaçar. Benim tadım kaçarsa ben rahatsız olursam, kimseye rahat ettirmem. Buda böyle biline.
Hayır bundan olsa olsa eşek şakası olur. U l a n bide dinin bütün gerekleri yaptınız, fazlar tamam, vaciplet âlâ, sıra sünnetlere geldi. Nefret ediyorum bu tip cahillerden. Din bir tek sizin uçkurunuza çalışıyor zaten. Sorumsuz. Yaptığı “şakanın” gidişatını daha hesaplayamıyor, ikinci kadının haklarından da sadece cinsel tatmini biliyordur eminim ki.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Eşinin bu şakaları seni incitiyor ve bu duyguyu önemsemek çok doğal ❤️ Bu tarz sözler şaka olsa bile özgüveni yorabiliyor 😔 Böyle durumlarda sakin bir anda ona hissettiğini açıkça söylemen iyi gelir. Senin sınırlarını bilmesi ve buna göre davranması ilişkinize güç katar 💛 Birlikte sevgi dolu bir iletişim kurmanızı dilerim 🌿
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Şakada sınır olması gerekiyor, eşim bana bunu yapsa direkt boşanırım. 2'inci şaka demek başka bir erkek istemesi demek, aklı dışarıda demek. Bunu açıkça sınır çizerek belirt aksi durumda boşanmaya gider bu durum.
22 Yorumla- 3 ay
Sınırı bilen insan bu şakayı yapmaz. Boşanması gerek direkt.
3 ayDinen hakkı var ama şöyle oluyo o iş. Eğer kadının çocuğu olmuyorsa ve çözümü yoksa ( tıbben ) ve yine o kadının rızasını almadan erkek " kesinlikle " evlenemez kuma getiremez. Dini işlerine geldiği gibi çarpıtiyorlar. Peygamber efendimiz Hz Muhammed defalarca kez evlendi ama şu şekilde yaptı. Savaştan dönemeyen erkeklerin eşleri , dul kaldığı için kâfirler sarkıntılık ediyordu. Hz. Muhammed onları nikahına aldı ama kesinlikle ellerini bile tutmadı. Kâfirler, dul kadinlari Hz Muhammed in nikahina aldığını duyunca o kadınlara yaklaşmadilar. İşte bu yüzden dini araştırmadan işlerine geldiği gibi kullananlarda ne ahlak vardir ne haysiyet ne şeref nede onur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayEvet erkekler bu tip şakaları çok sever.. benim eşimde arada yapmaya çalışıyo. Ben diyorum ki “nooluur evlen.. senin kahrını benmi çekicem? Bende o günü bekliom.. tarih verde gün sayayim.. tüh ya ya vazgeçersen? Vazmı geçtin? Moralim bozuldu ya yine bana kaldın. Sus valla keyfim kaçtı..” zerre sinirlenme, aynen bu şekil kıskanma ve umursama yok.. aksine sen ona bunu çok istiyor gibi görün ki oyunu bozulsun ve onun açısından sıkıcı olsun. Eşim artık yapmıyor, yapamıyor çünkü benden tepki almıyor🤣 en büyük silah tepkisizlik.. o senin kıskandığını görmek istio belkide? Ama ben kendim bu tür şeylerin şakasından bile hoşlanmam ve kendi kocama kendini öyle yüksekte görme fırsatı vermek istemem😄 o yüzden böyle tepki veriom.. sende ben gibiysen sana da fikir olsun
14 Yorumla
Soran3 ayYapıyorum kaç defa hatta diyorum gidiyim ben sana böyle beyaz güzel bir kız bulayım diyorum ama bu son olan şey canımı sıktı canımı sıktın dedim sende şakadan anlamıyorsun bir daha sana hiç (bir şekilde) şaka yapma anlamında dedim yap ama böyle yapma
- 3 ay
Gizli Üye(30-35)3 ayErkekler boyle sakalar yapar ama kendilerine gelince gururlarina yediremezler. Ünlu vs ile degil de disarda bir tane adami gosterip bende 2. koca alacak olsam aha sunun gibi birini alırdım de. Tepki verirse ciddiye alıyorsun, şaka yapiyorum de. Akilliysa bir daha yapmaz.
Ünlüye vs ulasamayacagini bildigi icin kiskanmaz onu. Kocan şu kadini alirdim, soyle boyle birini alirdim diyor muhtemelen, gidip adrianayi alirdim demiyor. Sende aynisini yap, aha sen olmasan şunu alirdim ya da. 2. Bir hakkim daha olsa aha şu adami alirdim de. Isterse kukresin. Kendi istemedigi bir seyi baskasina yapmayacak haddini sınırını bilecek
Din de hakkim var dediginde de sende medeni kanunda hakkim var. Seni bir guzel boşarım, nafaka tazminat alirim, keyfime bakarım, sonra canim isterse evlenirim, istemezse oyle sevgili takılırız senin verdigin nafakayi, tazminati beraber yeriz de. Bak bakalim bir daha sesi cikiyor mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 aySende ona yap ama betimleyerek ve sinirli bir şekilde değil hatta gülerek dalga geçerek mesela ikinci eş alıyım diyorum dedi gülerrk falan sende deki gülüp Al aşkım al tabi hayatım benim hatta bende alıyım boşanırsak öyle heveslerin varsa gerçekleştirisin bebişim falan de ama gül yani
37 Yorumla
Soran3 ayBir kaç defa dedim alıyım hatta dedim beyaz güzel bir kadın herkesin istediği gibi filan dedim bende ona
Bir kere görümcem bir aylık nişanlıyken annemin yüzüne söylemiş ben beyaz güzel bir kız arıyordum kardeşime diye
Cevap sahibi3 ayYa hayır tam tersi yapcaksın adamın kafasına sokmuşsundur iyice öyle kendin için de
Soran3 ayİnşallah
Cevap sahibi3 ayİnşallah bi daha konusunu açmaz erkekler sevdikleri kadını kıskandırmayı uğraşmayı falan severler ondan yapıyordur belki
Soran3 ayİnşallah öyledir Şeyde diyor ulaş çıkınca televizyon da o şöyle bu böyle diyorsun diyor Ne oldu kıskandın mi dedim o da ne alaka filan dedi bana ne diyor
dedim ki ben evliyken gidip evlenmem sen gidersin evlenebiliyosun tabi canım sıkılır bana bunu yapınca
Soran3 ayOyuncu ya ulaş Ulaş Tuna Astepe
Cevap sahibi3 ayYani belki aklınca misilleme yapıyordur kıskandıysa saçma sapan ama asla kabul etmeyecek kıskandıysa bile srn sadece bi kere şakasına dediğim gibi söyle bence sinirlenirse ne diyosun falan diye bende sen şakasını yapınca joşlanmıyorum şaka yapmıştım sadece dersin tatlıya bağlarsınız
3 ayDini o kadar bılıyorsa bu şakayı 3ten fazla yapmanın seni boşa çıkaracağını ve senınde artık özgur olacağını kendısıne haram olacağını söylemelisin çünkü bu gerçek..! Eger yaptıysa bavulunu al bir yakınına git bir dhaa yapamaz zaten.
Bunların şakası olmaz. Onun hakkı kadın bedenı ölçüsü ya da sayısı değil zaten o mantıkta olan biri ıkıncıyıde almasın o konular çok başka onu aşar.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. Eşinin yaptığı ayıp, şakası bile kötü.
Ama 1.58 boya 69 kilo da biraz fazla, çekiciliğini düşürür bu boy kilo oranı.
Eşin için değil ama kendin için kilo ver biraz, yediğine içtiğine dikkat et, ama kafana göre değil, bir diyetisyene git onun gözetiminde kilo ver.
Kilo hem sağlıklsız hem de eşinin seni eskisi gibi çekici bulmamasına sebep olan bir şey.00 Yorumla
3 ayHindistanın bir bölgesinde gelenek ve kültürün bir parçası çok eşlilik... Fakat kadın birden fazla koca alabiliyor... Türkiyeye de bu kültürü getirdiğimizi düşünsene😀 Sende şaka yap erkeklerle flörtleş... Tvde bir sürü yabancı yakışıklı erkekte var hayran olduğunu belli et bakalım ne yapacak!! Ne yapılırsa aynısını yap... Kısasa kısas herşeyi çözer
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayHak demek farkli hak demek olmasi gerekenmis gibi algi yaratir.
Evet dinde maksimum 4 kadin ile ayni anda evlenebilir erkek helaldir fakat kadinin rizasi olmasi şarti ile. Tabi tek sart bu degil erkek adaletli olacak vs vs sartlarida var.
Yani hakkim demek yerine evlenebilirim demesi gerekir, sende ona gore durumu acikla sidik yarışına girme.
01 Yorumla
Cevap sahibi3 ayBirde saka yapiyorsa deki gercekten ciddiye aliyorum sen kendini ifade et baktin devam ediyor kendini geri cek.
Gizli Üye(25-29)3 ayAlınmak yerine hafife alırsan daha iyi olur aynı şeyi yaparsan şakanın boyutunu görür ve ifade edemez 😉
Benim gibi kadını buldun da zayıfı mı kaldı de 😄
Bebeğim haklısın benim gibi bir kadının hakkı daha yapılı bir adamın kollarında olmakta işte 🤷♀️ (şaşkınlık varsa tamamdır biraz daha damara basmak istersen arzunu yansıt 😉 ) Ahh nasıl bir his acaba dersen kudurur bir daha kıyas durumu olmaz 🤭😄
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
3 aySürekli yapılan şakalarda illa ki bir şey vardır. Açık açık aldatırım demek bu bence ve söyledikleri büyük saygısızlık. Evlenmeden önce daha dikkatli olsaydınız keşke. Çocuk yoksa boşanmak için çok beklemeye de gerek yok bence.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
3 aySen de ona bu tarz şakalar yapabilirsin, ilişki terapisine gidebilirsiniz veya ciddi bir konuşma yapabilirsiniz. Boşanmak son çare tabii ki. Öncesinde düzeltilebilir mi diye bakmalı.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 973 cevap paylaştı. Sen de benzer espiriler yap rahatsız oluyorsa bak ben de rahatsız oluyorum ama sen yapıyorsun yaparsın olmuyorsa da belki ikiniz de yeni aşklara yelken açarsınız shshshhshs
10 YorumlaBöyle erkekleri
Nerden buluyorsunuz
Boşan
Her şaka altında gerçek yatar bunu unutma
Belkide aldatıyordur ki diyordur şimdi dicen eşim beni aldatmaz çok seviyor
Eşini seven insan böyle konuşmaz demez
Bence takip et ya da boşan10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Klasik erkek zevzekligi ama bilinçaltında çoğu erkeğin var bence fantezisi ya da seni kizdirmayi seviyor
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
3 aySaçmalık yeminle. İnsan evlendigi kadına bunu der mi. Bilemedim karar senin. Mesafe koyabilirsin. Bu tarz cahilce şeyleri samimiyet olarak görmek zorunda değilsin.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı. Bunu söyleyebiliyor olması beni şaşırttı. Ya ona bu tavizi siz verdiniz. İlk başta çok tepki vermeliydiniz ya da kocanız tam bir ergen daha gelişimini tamamlamamış. Evliliğinizi gözden geçirin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 978 cevap paylaştı. Her şakada biraz gerçeklik payı vardır. Şaka da herhangi bir şeyden esinlenilerek yapılır. çok ekmek yeme yaklaşık 20 kilo fazlan var bence: "fitneci meli"ye sorabilirsin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 972 cevap paylaştı.
3 ayDinini once bi dogru okusun. Okudugunu anlamiyorsa Alo 190 yapsin. Ve esini boyle uzmenin kul hakkindan bahset. Sakaya devam ederse sen de ona ikinci koca sakasi yap.
00 Yorumla
3 aydini çok düşünüyosa böyle şakalar yapmasın o zaman dinde din ve aile hakkında yapılan şakalar günahtır
11 Yorumla- 3 ay
ve insanların dış görünüşü ile de öyle üstelik dinde ikinci eşi almak ilk eşin rızasıyla olur bu zinaya giriyor
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
3 ayBence çok da şaka yapmıyor nabzını ölçüyor. Tabiki evlenebilirsin ama benden boşandıktan sonra diyeceksin. Bu tarz şakalaşma bile boşanma sebebi ama sen boşanamayacak durumda olabilirsin o yüzden yargılayamam.
00 Yorumla Hakkı mıymış? Kendimi Peygamberle bir mi tutuyor? Küfür eden biri olsaydım tüm bildiğimi sayardım.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayWalahi billahi aldatıyor bak tecrübe konuşuyor ona göre benimde eski sevgilim hep böyle şakalar yapardı evli çıktı eşine ulaştım kocan seni aldatıyor dedim oda dedi bana hep derdi 2. Karı getiricem diye
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 447 cevap paylaştı.
3 ayŞakasını yapan adamdan korkmana gerek yok. Alamayacak adamlar genelde şaka yapmakla yetiniyor zaten heehheehe
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayBöyle insanlıktan nasibini almamış tipleri kendiniz buluyorsunuz, sonra gelip burada ağlamayın. Şaka yaptım diyen hadsizin nasıl bir tipte olduğunu aşağı yukarı tahmin ediyoruz, bunun gibiler topluma zarar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
s 3 ayHer şakanın altında bir gerçek yatar, bir gün kızın birini tutar kolundan getirir önüne geçmezsen. Ha benim için boşanma sebebi bunlar da orası ayrı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
3 ayBu onun öyle biri ile ilişkisi olduğunu ama senden olumlu sonuç alana kadar seni hirpalayacagini gösteriyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
3 aySeni sinirlendirmek için yapıyor ama rahatsız olduğunu söylediğin halde devam ediyorsa kuş beyinli bir ergendir o
00 Yorumla
3 ayElin armut mu topluyor yapıştır bi tane ensesine, yüzü dönükken de tokat at, ondan sonra bağır çağır, bak bir daha yapabiliyor mu?
00 YorumlaArkana bakmadan kaç abla. Benim deneyimim değil , benim arkadaşlarımın deneyimleri , hepsine şahit oldum. Bunu dediğine göre bulmuş bile olabilir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,8b cevap paylaştı. Bir kadını doyuramayan, bir kadını butlu edemeyen 2 kadını nasıl mutlu edecek ,2 evi gecindirmek kolaymış dersin
00 Yorumla
3 ayBenimkide oyle bende ona yapıyorum anlasın diye ama hala yapıyor
10 Yorumlaabla her şakanın altında bir gerçeklik yatar.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sende ona aynısını yap ciddiye alırsa şaka dersin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı. Hoş değil. Evlilikte saygı, sevgiden daha önemlidir.
10 YorumlaŞakaların altında daima bir gerçeklik payı vardır daima sizde onu sözleri ile vurun
10 Yorumla
3 ayYapıştır tokadı sonrada bende şaka yaptım de
11 Yorumla- 3 ay
Sonra al kredi kartlarını patlat alışveriş yap sonrada şaka yaptım de
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
3 aybence eşinin çok farklı fantezileri var ikinci eş işi değil bu
11 Yorumla- 3 ay
şaka gibi söyleyip tepkini ölçüyor sen bi yumuşak davran da gör dökülsün bi
3 ayYani dini olarak haklı olabilir ama hukuki olarak haklı değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 616 cevap paylaştı.
3 ayHer şakanın arkasında bir gerçek vardır diyorum dikkat et
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 742 cevap paylaştı.
3 ayAllah korusun böyle bir şey yaşasaydım alırdım bavulumu çeker giderdim
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Normal değil iki medeni insan gibi karşınıza alın konuşun
00 YorumlaBazen eşim banada ditor g. tün yiyorsa al 2. hanımı diyorum
00 YorumlaKnka diyeceğin şey çok basit bir daha böyle şakalar yapma rahatsız oluyorum bitti
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
3 ayOnun ağzını alır münasip bir yerine dikerim bir daha şaka yapamaz bu konuda
00 Yorumla
3 ayBana da bu koca daha lazım sen yetmiyorsun diye sen de şaka yap 😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
3 ayBoşanma sebebi
Uzun uzun yazardım da olmaz şimdi burada çok kötü bir durum00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 aydinde bu erkeğin hakkı falan değil kulaktan dolma bilgilerle hakkı oldugunu sanıyor dini nikah yapmadan önce eşinizle anlaşma yapmanız gerekir 1)- 2. eş şakası yapılmıcak 2)- boşanma hakkı benim de olmalı gibi gibi anlaşma yaparsanız sıkıntı yaşamazsını çoğu kişi bunları bilmez çünkü anlatılmıyor ama okuyup bilen insanlar için normal bir durum
00 Yorumla
3 ayErkeklerin ic dunyasinda zihninde hayallerinde harem hayali var...
01 Yorumla- 2 ay
Vallahi yok ya birine yetmiyor insan bazen 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
3 aySen televizyondaki erkek oyuncuyu beğenince sorun yok erkek beğenince mi sorun ayıp be
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 528 cevap paylaştı. Bence kocanın farklı fantezileri var sana söylemeye çalışıyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 574 cevap paylaştı.
3 ayAbla eşin adam olsaymış senin kıymetini bilirmiş senin eşin tam gevşek miş
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
3 ayHer şakanın haddi ve sınırı olmalı bu bildiğin yol yapıyor
00 Yorumla
3 ayBöyle seviyesiz bir muhabbet olmamalı evlilikte saygıyı yok eder
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
3 aySeni aldatıyor bacım ve o kadınla evlenmek istiyor bence delilleri topla adama tekmeyi bas
00 Yorumla
3 aybu adam senin değerini bilmiyor. Şaka bir kere yapılır ama sürekli yapıyorsa sıkıntı.
01 Yorumla- 3 ay
Ben olsam boşanırdım. Şakanın haddi vardır.
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. kadınlar için zor ve sevimsiz bir durum ama size de aynı imkanı veriyor gibi hissetitm
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 566 cevap paylaştı.
3 aybir daha öyle bir şey söylemesine asla izin verme şaka bir gün gerçek olur
00 Yorumla Sürekli yapması iyi değil tabi. İlişkinize ortak 2. Birini mi istiyor kimse bilemez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayErkeklerin dini sadece bunun için kullanması çok komik sizin terli bedeninizi napsin o kadar kadın anatapar ucubeler
00 Yorumla- Devamını Gör (112)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat