Şu zamanı görünce namusuna arıma sahip çıktım, hiç sevgilim olmadı. Elime erkek eli değmedi. Birazcık varlıklı biri istemek beni kanatkarsız mı yapar
3 ay
Şu zamanı görünce namusuna arıma sahip çıktım, hiç sevgilim olmadı. Elime erkek eli değmedi. Birazcık varlıklı biri istemek beni kanatkarsız mı yapar
Merhabalar.
Hayatımın her döneminde çevremde yakından tanıdığım zengin, fakir, zengin olması muhtemel yani "gelecek vadeden" insanlar oldu. Bu kişiler evlendi, bazıları boşandı, bazıları çok mutlu oldu, bir kısmı da mutsuz yaşadılar/yaşıyorlar. Tecrübelerime dayanarak şöyle izah etmeye çalışayım;
Profil bilginiz doğru ise yaşınız daha çok genç. Eş adayınızın da size yakın bir yaşta olacağını varsayarsak; en mantıklı olan seçim "varlıklı" bir eşten ziyade "gelecek vadeden" birisi ile hayatını birleştirmektir.
Bir erkeğin aileden gelen bir serveti olmadan kendi çabaları ile "varlıklı insan" statüsüne ulaşabileceği yaş en erken 35 yaş civarıdır. Bu statüye ulaşabilme ihtimali olan kişileri "gelecek vadeden" olarak nitelendiriyorum bu cevabımda.
Aileden gelen servet ile kendileri çabalamadan avantajlı şekilde hayata başlayanlar çoğunlukla karakter olarak değer bilmeyen insanlar oluyor. Bunlar ellerindeki malların değerini bilmedikleri gibi eşlerinin değerini de bilmiyorlar ve boşanma oranları gerçekten yüksek. Pek çoğunun özlerinde "şımarıklık" olarak adlandırabileceğimiz bir yapı oluyor. Eğer evlendikleri kişiler de kendileri gibi aileden varlıklı kişiler ise mutlu olma ihtimalleri daha yüksek oluyor. Ama farklı statüde bir kişi ile evlenirlerse mutluluk çok uzun sürmüyor, eninde sonunda sorunlar çıkıp ayrılıyorlar. Zengin kız/fakir oğlan ya da tersi durumda mutlu evlilik piyango biletine ikramiye çıkması gibi oluyor.
İyi bir mesleği olan, normal bir maddi statüdeki aileden gelen çalışkan insanlar ise kendi çabaları ile yavaş yavaş maddi olarak kuvvetlendiklerinde ise kişilik olarak tatmin duygusunu daha yoğun yaşadıkları için ellerindeki ile yetinerek mutlu olabiliyorlar. Bir de akıllı, tutumlu ve ona destek olabilen bir eş ile hayatlarını birleştirmişlerse hem maddi açıdan daha hızlı bir şekilde yükseliyor hem de aile olarak huzur ve mutluluğu uzun yıllar muhafaza ediyorlar.
Ülkemizde boşanma oranları ciddi şekilde yükseliyor bu doğru. Ama istediğimiz şey huzur ve mutluluksa, her anlamda kendimize yakın bir kişi ile hayatımızı birleştirmemiz en mantıklı olan davranıştır. İstisnalar mutlaka var ama benim yaşadıklarım ve gördüklerim bu şekilde özetlenebilir.
Hayat müşterek ise, gerek maddi gerek manevi anlamda hayatın basamaklarını eşi ile kol kola tırmananlar her daim huzur ve mutluluğu muhafaza ederler. Eşlerden birisi çalışmıyor bile olabilir. Her anlamda destek olması, eşi eve geldiğinde güler yüzle karşılaması son derece yeterlidir.
Benim tavsiyem; zenginlikten ziyade gelecek vadettiğine inandığınız, karakteri yani huyu huyunuza uygun, iyi bir işi ve mesleği olan birisi ile hayatınızı birleştirmeye odaklanmanızdır. İyi bir işi ve mesleği olan birisi de günümüz şartlarında çekirdek ailesinin geçimini rahatlıkla sağlar, zamanla çok daha iyi pozisyonlara gelir. Siz zaten "biraz varlıklı" olarak nitelendirmişsiniz yani öyle zengin birisini beklemiyorsunuz bunu anlayabiliyorum ama benim bakış açın bu şekilde. Umarım hayırlı bir eş adayı doğru zamanda karşınıza çıkar.
Hayır, bu seni kötü biri yapmaz. İnsan hayatına birini alırken sadece duyguya bakmıyor; karakterine, güvenine, hayata bakışına ve kuracağı düzenin ne kadar sağlam olduğuna da bakıyor. Biraz varlıklı birini istemek de çoğu zaman lüks düşkünlüğü değil, yarınını düşünmekten çıkıyor. Çünkü sevgi önemli ama tek başına yetmediğini hayat birçok insana gösteriyor. Senin hiç sevgilin olmamış olması, kendini korumuş olman ya da bazı şeyleri daha özenli yaşamış olman da ayrıca saygı duyulacak bir şey. O yüzden bunu hemen kötüye yormak doğru değil. Kötü olan şey insan kullanmak olur, sadece cebine bakmak olur, kalbini hiç önemsememek olur. Ama hem gönlünün ısınacağı hem de hayatını güvende hissedeceğin birini istemek gayet normal. İnsan bazen aşk kadar huzuru da seçmek ister.
Asla seni kötü biri yapmaz. eline erkek eli değmemesi ile varlıklı bir kişi ile izdivaç talelebi farklı kulvarlar. Kendini sakınma duygunu saygı ile karşılıyorum. Ama ben hak ettim duygusuna kapılma derim. Evlilik bambaşka bir şeydir. Senin düşündüğün erkek belki birkaç arkadaşlık geçirmiş bir kızla daha mutlu bir beraberlik yürütebilir, Tersi de mümkün tabi, Bu evliliğe adım atan iki kişinin ruh ve ten uyumu ile belirlidir.
kötü duygular beslemeyen her kadın varlıklı biri isteme hakkına sahiptir.
Yok ama senin sevdiğini biraz düşürmüş olur varlıklı birini aramak yerine birinin ölü yatırımı olmak gayesi dış arasına çıkıp kendini geliştirip yiyip bir meslek sahibi olup senden biraz daha yukarıda birisiyle ayakların yere sağlam basarak güzel bir ilişki yaşayabilirsin diğer türlü mutlu olmazsın
Seni kötü biri yapmaz tabii ki. İstemek ayıp değil ki 🙂 İnsanın hayata dair beklentileri olabilir, bu çok normal. Maddi olarak güvende hissetmek istemek “kanatkarsızlık” değil, sadece bir tercih. Önemli olan tek kriterinin para olmaması. Sevgi, saygı, karakter… Bunlar yoksa en lüks hayat bile ruhunu doyurmaz. Hepimiz güvenli, huzurlu, rahat bir hayat hayal ediyoruz. Biraz varlıklı biri istemen “paracı” olduğun anlamına gelmez. Önemli olan tek kriterinin para olmaması. Karakter, saygı, sevgi yoksa dünyanın en zengini ne yazar?
Hiç sevgilin olmamış olması da bir eksik değil, bu senin tercihin ve duruşun 🤍 İçin rahat olsun; kriter koymak ayıp değil, kalbini satmadığın sürece sorun yok 😊 Bir de şunu söyleyeyim, kimseye “namusuma sahip çıktım” diye kendini ispatlamak zorunda değilsin. Bu senin hayatın. Hem kalbi hem hayat düzeni güçlü biri olsun istemek gayet normal. Yeter ki kalbini de boş bırakmasın 💛
Cevap
42Cevap
Merhaba,
İsteyebilirsin, herkes her şeyi isteyebilir. Gönlünüzce olsun. 🌸
Hayır yapmaz! 🌸
Yapmaz kızların hemen hemen hepsi zaten fakir istemez tipsiz hiç istemez şimdi ben ortalama bir tipdeyim ama maddi gücüm orta diyelim yani ev araba var ama zengin değilim yani bir kızın para için analiz yapması hem doğru hemde itici bir durum yani tabiki bana evinde bilemeyiz belki çok iyi belki çok kötü bir durumda bir kız olabilirsin ama en iyi yol denk olmaktir yani ilişkide herkes birbirine destek olmalı bence. Mesela para içinde yüzerken birden Allah başına bir bela getirir fakirin de fakiri olabilirsiniz ya da tam tersi bunu düşünmen gerek ben evime güvenip te ego yapmam çünkü onu veren Allah alan da Allah olur ama bir kızın evsiz kirada oturan ve asgari ucretle yaşam mücadelesi veren ortalama tipde bir erkeği düşünmesi çok zor gercekten hele ki TR de bu olayda boşanmalar çok fazla. Temiz kızı kabul gorurum diğerleri pek umrumda olmaz bende kız eli tutmadım ama benim gücüm kuvvetim budur isteyen gelir isteyen yol alir
yapar.
namusun senin mal mı da yüksek fiyat verene satıyorsun, o namusu avantaj olarak görüyorsan hak olarak görüyorsan fazlasını istemek için o namusa hiç sahip olmasan da olur değişen bişey yok keza.
Ben görmüyor ki beyefendi onlar görüyor bana o anlamı onlar yüklüyor. Peşimde kaç kişi var benimle yuva kurmak isteyen biliyor musunuz
Aynı şekilde evlendim ben de, parada pulda gözüm olmadı. Elime erkek eli değmedi varlıklı birini istiyorum demek kendine değer biçmek gibi bir şey. Evleniyoruz yani satın alınmıyoruz sonuçta
İşte bıtanem neden biz böyle düşünüyoruz. Asıl her haltı yiyenler zengin koca avcılarıyla dolu her yer. Biz sadece temiz bir insanla hayat arkadaşı olmak ve yuvamızın daha iyi geçinebilmsei için bu insanın varlıklı olmasını temenni editoruz
Valla balım öyleleri çok daha zenginlerle evleniyor🥲
Neden acaba?
Hiç bilgim yok ama çevremde 3 kişi var öyle...
Çok mu, güzeller
Biri cidden güzel diğerleri eh
Bende güzelimdir şükür kapalıyım bir de
Allah gönlüne göre versin
Sağolsın.
@aceleon Beyefendi biriyle hayatımı birleştirceksem dedim. Zengin para avcısı gibi bir derdim yok.
Seni kötü biri yapmaz ama şahsen hayatımdaki birisinin de benim karakterimdense maddi gücümün beni ön plana taşıdığı senaryo da beni biraz üzer açıkçası
Onlarda beni seçerken aile kızı olmamdan anlıyorlar.
Yokluk çekmemek en doğal hakkın çünkü sayısı azalan bir taraftasın

Varlikli kisi komodine ücret koynca yasayacagi senaryo.
Bu soruyu görünce aklima Aziz Nesinin çok zengin bir arapla evlenen saf, bakire kızın hikayesinin mizahi bir dille anlatıldığı "dur bakalım ne olacak" isimli eseri geldi.
O varlıklı olabilir ama sen niye böyle birini istiyorsun ki?
Mesela ben o adamın yerinde olsam evlilik sözleşmesi yapardım.
Boşanma halinde evlilikte birlikte edinilmiş mallar haricinde hiçbir şey kalmazdı sana
İlerde çocuklarım olursa zorluk yaşamamalrı için
Çocuklarına bakmakla yükümlü zaten
İnanın ki yoksulluk çok zor. Rabbim kimseye muhtaç etmesin
Amin, ama gençsin daha.. Burs felan ayarlayıp kendini yolunu çizmen daha doğru olur gibi..
Çok varlıklı ancak adam olmayan çok insan tanıdım
Yo erkekler 30 yaşında çocuk yaştaki kızlara bakıyor kendinde hak görüyorsa sende zengin arayabilirsin çok normal
İstediğini istemekte özgürsün. Ama bulabilir misin o ayrı. Karşı tarafta senden epey şeyler ister onu da unutma derim. Mesela senin varlıktan kastın neler? Liste halinde yap, seni isteyene ver. Onlar da düşünür taşınır bütçeleri yetiyorsa seni alırlar. Alan birini bulana kadar bekle ama yaş 30 u geçmesin. Sonrası hiç umduğun gibi olmayabilir.
Yuva kurduğumuzda kendimize yetebilebilelim. Çocuklarımızın geleceği iyi olsun diye.
Mantıklı veya mantıksız, olur olmaz o ayrı. Herkesin istediği her şeyi istemek gibi bir özgürlüğü var 😅
Benimde canım cennet istiyor ya acaba cennete girebilir miyim? Çok mu fazla bir şey istiyorum ki?
Allah ım emir ve yasaklarına uyarsan hayır
İşte senin istediğinin de şartları emir ve yasakları olacak. Kabul edersen neden yapsın ki?
İlah mı haşa o. Nikahlı eşim benim
Sende dünyayı rahat yaşamak istiyorsun ya işte, bir bedel olmadan olur mu sence? Onun sana vereceklerinden farklı sen ona ne verebileceksin? Sana ilahin vermedigini sen istediginin farkında bile değilsin. Bu kadar kibir ve bencillik seni mutlu etmez. Sadece kibrini ve egonu kısa süreli tatmin eder. Şimdi si ktir git nereye gidiyorsan
Sizin bir kere mutlu olmaya hakkınız insanları parasına göre yargıladığınızdan dolayı yok. Boşuna bekleme mutluluğu evlilik senin düşündüğün gibi parayla olmuyor
Ne münasebet! Helalinden temiz bir yuva kuralım hayat arkadaşı miz varlıklı olsun ki biraz elaleme muhtaç olmayalım diye. Asıl zengin para avcısı kızlara böyle demessinşz
Yok abi geç o işi kimsenin anası zenginle evlenmedi herkes her şeyi beraber başardı. Benim babam evlenirken işi bile yoktu şu an milyoner adam. Anlaşabilidiğiniz size iyi geleni seçin para pul işleri hallolur
Beyefendi ben kötü niyetli biri değilim. Ama şu devirdeki kadınları gördükçe bana hak verirsiniz insanın
Bu devrin bütün kadınlarıyla oturup kalktım. Para peşinde olupta mutlu olan hiç birini görmedim ya dayak yediler ya köpek muamelesi gördüler. Allah herkese akıl fikir versin.
Benimle denk gelmediniz şükürler olsun ki. Çünkü ben namuslula kısmetini bekleyen biriyim.
Benimde sevgilim degil flortum oldu yani eğer harbiden ortalama üstü güzelliğin çekiciliğini var ise bulabilirsin genellikle pahalı restoranlara git pahalı spor salonlarına git
Tesettürlüyüm çok sosyal bir hayatım yok.
Senin gibi olanı istemeni anlarim ama varlıklı nedir
Benimde elime kız eli değmedi. Şöyle fabrikatör bir karı istemek benim hakkım.
Ne çabasız kadın çekilir
Ne çabasız erkek çekilir
Zengin erkek evlenmez üstelik senij gibi kapalı biriyle asla anca aşiret paket tip bulabilirsin onlar da sana zindan hayatı yaşatır
Siz İnstagram dan bir nabersiniz sanirim
Senin gibi dayılar genç kızlara kapak atıyorsa bu kızda evlenir dertlenme
Varlıklı birini istersşn Allah verir ama pişman olabilirsin. Bence en güzelini en hayırlısını iste. Parayı pulu da veren Allah. Her türlü verir merak etme
hic de yapmaz en dogal hakkin.. ama o da senden biseyler isteyebilir..
Hayır. Zaten kadının doğasında vardır. Daha varlıklı güçlü birini istemesi. Ben tüm kadınları haklı buluyorum bu konuda
Bir de hiç sevgilisi olmamış birilerini dülün
Sevgilinin olmasıyla ilişkisi yok
Aile kızı olmam hoşlarına gidiyor
İyi 😅
Varlıklı değilde seni sevecek değer verecek birini iste benimde hiç sevgilim olmadı mesela ama tek istediğim 1 tane olsun ama ömürlük olsun varlıklı olanı bulursun elbet ama sana değer vermezse ne işe yarayacak
ya zaten alayınız paralı erkek diye ölüp bitiyonuz. eline erkek eli değmedi diye maddi değerin mi yükseldi
Onlar her şeyi yaşayıp el değmemiş kızları istiyorlar ama o nolcak
Varlık varlık var yani. Evler arabalar limitsiz kartlar öyle bir şey istiyorsan fazla. Ama işi iyi olsun çocuklarımıza rahat hayat verebilelim tarzında bi varlıksa normal yani
2. Dediğiniz. Kimseye muhtaç olamadan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için
Yok yapmaz, erkek bakire istiyorsa senin de kriterlerin olabilir
Standartların senin cinsel tecrübene bağlı bir şey değil canım, istediğini isteyebilirsin bu seni herhangi bir kalıba sokmaz.
Bencede ama örf adet ve dinimize bakınca öyle olmuyor maalesef
Aynı şekilde bende öyle bu çağdan etimle kemiğimle nefret ettim.
Dilediğiniz insanı istemekte özgürsünüz. Umarım o insan da sizi ister...
Evet varlık karşısında sunacagin tek şey bakire bir vücut mu
yapma bence bu kafadan çık önemli olan düzgün bir hayat kurmak düzgün bir insan bulmak zenginlikten daha önemli
Birazcık dedim ya çok değil paracı biri değilim
Yapmaz belki ama neden varlikli
İlerde çocuklarimiz olursa geçim sıkıntısı çekmemek için iyi eğitimleri olmaları içim
Kendi isteğin, standartin nasıl isse öyle kalsin
Evlenmeye gelince temiz kız istiyorlarsa bir zahmet biraz varlıklı olsunlar dimi
Yok hakkın ama sende buna değer biri olmalısın
Elhamdülillah zina dan hep uzak kaldım
Fizik ve görsel önemli sizin kuşakta
Ahlak pek önemsenmediği için daha değerli benmxe
Yaşça büyük olgun birini bul ya da olgun birini bul yaş önemli değil
Varlıklı değil karatkerli birisni iste
O ilk şart tabi ama tertemiz kızları istiyorlarsa bşr zahmet de biraz varlıklı olsunlar
Umarım bulursun o zaman
Yok bu işler kader işi olur inşallah
Yapmaz. Belaretin varsa ve guzelsen zaten istedigin zenginle evlenebilirsin
Hayır haklısın
Ne kadar varlıklı diye sorsam?
Birazcıkta işte yani bişey olmaz
duygusal bırı mısın sert bırımı?
Kimse varlıklı olmayan erkeği istemez bence
Hayır hakkındır tabiki
Kaç ýasindasin ki?
Valla bendede öyle
Hayırlısı olmadıktan sonra varlıklı olsa ne olur