Çevreme göre evlilik çağım geldi. 3 aday var, hangisini seçmeliyim?

22 yaşındayım. Evliliğe hiç hazır değilim. Ama bizim çevreye göre evlilik için en doğru yaştayım. Biraz sonra geç olacakmış.
İki senelik bir ilişkim vardı, o da evlenme konusunda çok fazla ısrarcıydı. Saçma sapan git gelleri vardı, güven vermiyordu diye evlenmek istemediğimi söyledim. Ayrıldık.
Görücü usulü 2 aday var.
Biri 5 senedir istemeye geliyormuş. Şu an 27 yaşında. Senelerdir beni bekliyor. Ama bir kaç sorunları var diye bizimkiler onunla evlenmemi istemiyor.
Diğeri ise bu 5 senedir istemeye gelenin en yakın arkadaşı, ve mantık evliliği için 10/10 aday.
Ama en yakın arkadaşının sevdiğini sevmek, istemeye gelmek adamlığa ne kadar sığar düşüncesi yüzünden şu an gözümde 10/0.
Bizimkiler bir karar vermemi söylüyor. Kafayı yiyeceğim. Bir yandan evlenmek istemiyorum. Diğer yandan direkt şu yeni ayrıldığım sevgilimle barışayım belki evlendikten sonra o düzelir bizimkilerle tanıştırayım diyorum. Diğer yandan şu 5 senedir istemeye gelene evet diyeyim zaten sevdiğine eminim diyorum. Ama onun da eksileri var. Diğer yandan en yakın arkadaşı 10/10 gibi geliyor. Maddi düzeyi yüksek, yakışıklı vs. Ama karakteri %0. Napıcam ben. Siz olsanız hangisini seçerdiniz.
Güncellemeler
3 ay
arkadaşlar gerçekten çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap yazdığınız için, üşenmeyip okuduğunuz için. O kadar bktan bir durumdayımki ne yapacağımı bilmiyorum. Yaşın az hiç biri ile evlenme diyenler, Şimdiye kadar hiç babama karşı çıkmadım. Yine çıkamam. Ona göre Evlilik yaşım arrtık gelmiş, bir seçim yapmam gerek.
5 Senedir bekleyeni seç diyenler, onu bizimkiler beğenmiyor. Sadece bana karşı hisslerinin gerçekliğinden eminler, bu yüzden ne yapacaklarlnl bilmiyorlar.
Güncellemeler
3 ay
en yakın arkadaşını istediğini isteyene 10/10 dememe bakmayın siz, bizimkilerin gözünde 10/10 . Ama bana kalırsa bu yaptığından dolayı adamlığı yok. Birde onun kuzeni benim eski sevgilimdi. Bktan bir evlilik olur. Hem kuzeninin eski sevgilisi, hemde en yakln arkadaşlnın istediğini istemek erkekliğe sığarmı? Nasıl sığdırıyor kendine anlamış değilim
Çevreme göre evlilik çağım geldi. 3 aday var, hangisini seçmeliyim?