Kocam dağa çıktı ve eve gelmiyor kocam için terk ettiğim eski sevgilime dönmeli miyim?

Lütfen bana yardım edin iki arada bir derede kaldım. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Sizden tavsiye almaya ihtiyacım var.

Merhaba ben 30 yaşındayım. Kendim hakkımda fazla detay veremem ne olur ne olmaz. Ben yaklaşık 5 yıldır evliyim. Kocamla birbirimizi çok severek evlendik. Aslında tanışmamız biraz tuhaftı ve çok ani bir şekilde evlenme kararı aldık. Evlenirken birbirimizi sadece 4 aydır falan tanıyorduk. Benim için annesine ve kardeşlerine karşı çıktı. Benim için ailesine kafa tuttu resmen. Fakat 4 yıldır aramızda bir soğukluk var. Evliliğin cicim ayları bitince olabilir dersiniz ama bu öyle bir şey değil. Resmen eve gelmiyor 4 yıldır. Dağa çıktı ve gerçekten dağdaki evinde yaşıyor. Sadece ben ona işimden (çalışan bir kadınım) vakit buldukça gidebiliyorum ama o asla bana gelmiyor. Benim için ailesini karşısına alan adam gitmiş ve yerine bir yabancı gelmiş sanki. Bir yeğeni var. Yeğeninin babası vefat etti. Kocamın abisiydi kocam 4 kardeş. Kocam ailenin ikinci çocuğu. Geçen yeğeniyle ilgili bir acil durum oldu ve kocam mecbur olarak dağdan inmek zorunda kaldı. Bana dediği şey "Senin için mi geldim sanıyorsun? Yeğenim için geldim." oldu. Onca zaman ziyaretime bile gelmedi, dağdan inmedi ve beni görünce böyle söylüyor. Çok kırıldım ama o an bir şey diyemedim kal dedi resmen. Hayatında bir iki kez gördüğü yeğenini bana tercih etti. En ihtiyacım olduğu zamanda senin çocukça tavırlarınla ilgilenemem dedi. Bana destek olacak ve güveneceğim kişi kocam değilse kim olabilir Allah aşkına söyleyin. Çok bunaldım artık.

Asıl mesele de kocamla tanışmadan önce 8 yıldan fazladır devam eden bir ilişkim vardı. Evlenmeyi bile düşünüyorduk, niyetimiz çok ciddiydi. Kocamla tanıştığımda ne olduysa oldu bazı durumlar yüzünden eski sevgilimle aramız açıldı ve ben o aralarda şu anki kocama aşık oldum. Eski sevgilimi kocam için terk ettim. Fakat hâlâ eski sevgilimle işimiz yüzünden görüşmeye devam ediyoruz. Biliyorum o beni hâlâ seviyor. Kocamla evlenirken düğünümüze gelmemişti ama hâlâ bana olan bakışlarından anlıyorum beni çok sevdiğini. Kocamın yokluğunda eski sevgilimle işimiz yüzünden sürekli irtibat hâlindeydik diyebilirim. Yanlış anlamayın, kocama ihanet etmedim ama biz eski sevgilimle neler neler atlattık. Hâlâ bazı konularda birbirimize destek oluyoruz. Kocamla 4 yıldır her anlamda bir yakınlığımız yok. Ve eski sevgilime ilgi duymaya başladım. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Kocam hâlâ dağda kalıyor ve ben çok yalnız hissediyorum. Her gece kendi başıma ağlayıp uyuyorum. Lütfen bana tavsiye verin.

Kocam dağa çıktı ve eve gelmiyor kocam için terk ettiğim eski sevgilime dönmeli miyim?