X’te şöyle bir gönderi gördüm ve beynim yandı resmen:
👉
Eskiden bir eşya bozulduğunda tamirciye götürülürdü; şimdi ise yenisini almak tamir ettirmekten daha ucuz ve zahmetsiz geliyor. İnsan ilişkilerinde de aynı mantık işliyor:
— switrabel (@guzelseyler___) February 9, 2026
Tartışmalar, farklılıklar veya karakter çatışmaları artık aşılması gereken basamaklar değil, "uyumsuzluk"…
Sürekli “Ya daha iyisi varsa?” diye düşünmekten, elimizdekini de kaybediyoruz. Hep yeni bir kalbe göç ediyoruz ama hiçbir yerde tam olarak “evim” diyemiyoruz. Böyle böyle de duygusal göçmen olup çıkıyoruz sanki… Ne tam bağlanabiliyoruz, ne de gerçekten vedalaşabiliyoruz. Hep arada, hep yarım.
Ben mesela şuna çok inanıyorum:
Her tartışma “uyumsuzluk” değildir, bazen sadece iki yetişkinin birbirini tanıma sürecidir. Bazen de evet, ilişki gerçekten bitmelidir. Ama şu çizgi çok bulanıklaştı:
Gerçekten yürümüyor olduğu için mi gidiyoruz, yoksa kafamızda kurduğumuz mükemmel ilişki hayaline kimse yetemediği için mi?

Sizce modern ilişkilerde insanlar gerçekten “daha iyisini hak ettikleri” için mi sık sık partner değiştiriyor, yoksa sosyal medyanın şişirdiği mükemmeliyet algısı yüzünden duygusal göçmenlere mi dönüşüyoruz? Kendi deneyiminizi düşünün: Bitirdiğiniz bir ilişkide aslında biraz daha emek verilse tamir olur muydu, yoksa iyi ki bitmiş mi diyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer