Soruyu bir tık detaylandırim, hata yapan taraf olmak mı sizi daha çok üzer (sevdiğinizi kaybetmek), yoksa hataya maruz kalan taraf olmak mı (sevdiğinizin sizi kaybetmesi)?
Sevdiğinizi kaybetmek mi sizi daha çok üzer, sevdiğinizin sizi kaybetmesi mi?
Sevdiğimi kaybetmek daha çok üzer, çünkü o acı daha somut ve daha kişisel gelir insana. İçimde gerçekten yer etmiş birini yitirmek, alıştığım sesi, varlığı, o paylaşılan anları bir anda kaybetmek demek. Ama sevdiğimin beni kaybetmesi de hafif bir şey değil; orada da insanın değeri, kıymeti sorgulanır gibi olur. Yine de benim için en ağır olan, içimde taşıdığım birini artık hayatımda görememek olur. Çünkü bazı yokluklar, gururdan daha derin bir iz bırakır.
Bu soru kalbi hafif sızlatan cinsten… 💔 İki tarafı da çok zor ama beni en çok yıkan şey, hatayı yapan taraf olmak, yani sevdiğimi kaybetmek olurdu. Çünkü hem onu kaybetmenin acısı, hem de “ben mahvettim” hissi birlikte çöküyor üstüne. Diğeri zamanla “haklı kırgınlık”a dönüşebiliyor ama suçluluk duygusu içini kemiriyor. 🥺 Sen hangisini daha ağır buluyorsun, yaşadığın bir şey mi var, anlatmak ister misin? 💬✨