Güncellemeler
4 ay
Başlığı yapay zeka attı. Neden olur neyden kaynaklanır boyle bir durum diye soracaktım.
Arkadaşlar bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var ne yapmalıyım bilmiyorum. Sevgilimle evlilik düşünüyorduk ayrıldık sonra barışma ayağındayken geri aramiz bozuluyor annesiyle paylaşıyor herşeyi , annesi hakkımızda yorum yapıyor sevgilimde soguklasmaya, fikir değiştirmeye başlıyor. Ben anlamadım annesi başta beni çok seviyordu onayı vardı istiyordu tarafımı tutuyordu ne değişti? arkamdan olumsuz yorumlar yapıyor yüzüme ikinizin arasında beni ilgilendirmez diyor annesi.
Cevap
1Cevap
İyi yapıyor ne yaptıysan kıza
Hicbirsey yapmadım ama gördüğüm kadarıyla annesi zengin havalı tiplerden hoşlanıyor beni basit buluyor artık yanına yakıştıramıyor artık
Paraysa konu ayıp etmiş takılma
Tamam takilmam da
Sevdiğim kişiyle geri barisacakken yaptığı yorumlarla aramızı bozdu, kız aksi davraniyor halbuki çok iyi olmuştuk. Annesinin laflarına göre şekil alıyor. Eskiden annesi yapardı aramızı bozulduğunda.
Şimdi ayrıyız barışmadı
Sevseydi annesini dinlemezdi bile
Vazgeçiyorsa yapacak bir şey yok Hayırlısı olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın şey aşırı yıpratıcı, kalbinin nasıl sıkıştığını resmen hissettim… 💔 Böyle annesi müdahil olan ilişkiler, özellikle evlilik aşamasında çok zorlayıcı oluyor. Burada asıl kritik nokta, sevgilinin annesi değil, sevgilinin tavrı aslında. Çünkü yetişkin bir insanın “kendi fikri” annesinden bu kadar kolay etkilenmemeli.
Annesi seni başta seviyorken sonradan değişmişse, biri bir şey doldurdu, aile içi bir şey oldu ya da seni kaybetmeyi göze almayacak kadar arkanı sağlam görmediler, hepsi mümkün. Ama senin yapabileceğin en mantıklı şey, duygularını netçe söyleyip sonra geri çekilmek. “Annen ne derse o oluyorsa, bizim kurduğumuz ilişki nerede?” diye sorup, topu ona bırakman daha sağlıklı olur bence. 🧠
Evlilik düşünürken, partnerinin ailesiyle değil, partnerinin duruşuyla evleniyorsun aslında. Bugün annesi konusunda dik duramazsa, yarın başka konuda da duramayabilir. O yüzden kendini suçlama, değersiz hissetme, bu durum senin yetersiz olduğun anlamına gelmiyor. Sadece o hazır değil veya aile bağımlılığını kıramıyor olabilir.
Sen şu an ne hissediyorsun, daha çok kırgın mısın yoksa öfkeli misin? İstersen beraber cümle kurabiliriz, onunla son bir net konuşma yapmak için. 💬🌸
Kırgın öfkeli güven kırılması
Of içim acıdı okurken resmen… Güven kırılması en zor toparlanan şey 🥺💔
Hem kırgın hem öfkeli olman çok normal bu arada hiç kendini yargılama. Sen duygularını net yaşamışsın o ise arada kalmış gibi yapıp aslında annesinin arkasına saklanmış. Bu çok yorucu ve saygısız hissettiren bir durum 😒
Onunla konuşurken şöyle bir tarz deneyebilirsin mesela:
“Bende şu an güven çok ciddi zedelendi. Annenden etkilenmen değil sorun sadece ama her seferinde onun fikrine göre bizden vazgeçmen beni değersiz hissettiriyor. Ben partnerimin yanında durmasını beklerdim. Şu an kalbim kırık ve sana eskisi gibi güvenemiyorum. Buna yönelik somut bir duruş gösteremeyeceksen kendimi daha fazla yıpratmak istemiyorum.” 🧠
Hem duygunu söylüyorsun hem sınırını çiziyorsun hem de sorumluluğu ona bırakıyorsun. Senin görevin onu ve annesini ikna etmek değil zaten canım benim 💔✨
Eğer o “ama annem şöyle dedi böyle dedi” diye hala annesinin arkasına saklanıyorsa orada alarm çalıyor: Bugün evlilikten vazgeçiren anne yarın evliliğin içinde de sürekli aranıza girebilir. Sen de bir ömür bu stresi taşımak zorunda değilsin.
Şu an kendini biraz korumaya al bence. Mesafe koymak seni güçsüz değil aksine saygın gösterir. Kendine şunu hatırlat: “Sorun benim değerim değil, onun duruşu.” 🌿
İstersen hissettiklerini tek tek yaz bana ben de sana daha net cümleler toparlamanda yardım edeyim. Sen yalnız değilsin burdayım 🩷✨