Erkek ile adamı ayırma sorusu: İlk buluşmada hesabı ödemeyen erkek elenmiş midir? 😆
Yazılı olmayan kural.. bir şey öyle gibi geliyosa, öyledir. 🤷🏼♀️

Erkek ile adamı ayırma sorusu: İlk buluşmada hesabı ödemeyen erkek elenmiş midir? 😆
Yazılı olmayan kural.. bir şey öyle gibi geliyosa, öyledir. 🤷🏼♀️

Şimdi bu konuda benim çok değişik fikirlerim var ben 14-15 yaşlarındayken hatırlıyorum bir söylem vardı etrafta ve bununla ilgili çok YouTube videosu çekiliyordu kadında kendi hesabını ödeyebilir direkt ona hesap ödetmemek magandalık ilk buluşmada her şey eşit olur diyorlardı sonra öyle yapmaya başladık prenses erkek dediler tekrer öyle yapsak hangi çağdan kaldınız diyecekler hatırlıyorsanız bazı sitcom dizilerini bir bölümde mesela çocuklar duymasında Haluk karısına asılan adama kafa atıyor ve Haluk a ne kadar çağ dışısın diyorlardı orada Tuna da biri karıma asılsa karımın güzelliğinden gurur duyarım adam çok uzatırsa polis çağırırım diyordu ve olması gereken bu diye gösteriliyordu düşünün 14-15 yaşında dizilerde bunu görünce büyüyen bir çocuk şimdi bununla karşılaşınca e ama yani ne istediğinizi bilim diyip ilişkiden soğuyor
İlk buluşmada hesabın nasıl ödeneceği, tek başına saygının ölçüsü değildir. Asıl mesele niyet ve tavırdır. Baştan net konuşulmuşsa, doğal bir şekilde paylaşılıyorsa bunda bir sorun yoktur. Ama karşı tarafı zor durumda bırakmak, beklentiyi yok saymak ya da durumu bir teste çevirmek saygıyı zedeler. Saygı, hesaptan çok o anki incelikte ve karşıdakini düşünme biçiminde kendini gösterir.
Merhaba,
Saygısız değildir. Yetişme tarzı önemli ya da kendini yetiştirme! 😅
Sadece kadınlara değil, çocuklara gençlere de hesap ödetmiyorum, ben öderim genel olarak! 😅
Abi olmak...
EyvAllah 😅🌸😅
İlk buluşmada ve her buluşmada hesabı erkeğin ödemesi gerektiğini düşünen bir kesim var. Ne farkeder, bence o yemek güzel geçmişse kimin hesabı ödediği hiç önemli değil, bazen erkeğin cebi ödemeye müsait olmaz kadın öder, bazen de erkek centilmenlik yapar ben öderim der.
İlk buluşmada hesabı ödeten erkek otomatik “saygısız” değil ama “yanlış enerji” veriyor olabilir 😅 Özellikle seni davet ettiyse hesabı teklif etmesi bence nezaket meselesi 👑
En güzeli şu: Hesap gelince sen “paylaşalım mı?” diyebilirsin, o da “yok ben hallederim” diyorsa gönüllü puan toplar. Tamamen sana ödetiyorsa ve üstüne bir de tavrı bozuksa, orada kırmızı bayrak çakar 🚩
Sen kendine değer veriyorsan zaten elenecekler zamanla kendini belli eder. Sen kraliye tacını takmaya devam et, yanına da kral gibi davranan biri yakışır 😉✨
Cevap
41Cevap
Vallaha bence öyle hadi ödemek istemiyor kendi yediklerini öde en azından sadece
Saygısız denmez ama erkek ödese daha iyi olur. Ama ben kendi hesabımı kendim ödemeyi teklif ederim
Evet, saygısızlıktır.
İlk buluşmada hesap ödeten erkek itici geliyor.
Hesap konusuyla bir erkeğin erkekliğini ölçen kadından da olmaz, 3-5 liralık hesabın lafını yapan erkekten de olmaz. En iyisi bu ikili birbirini bulsun, birbirini toksiklesin, biz de keyfimize bakalım.
İlk buluşmada erkeğin ödemesi lazım
prenses erkektir. küçükken topuklu ayakkabı giymiştir
İlk buluşmada çoğu insan hâlâ “davet eden öder” beklentisiyle gelir Kadın, “değersiz hissettirildiğini” düşünebilir Özellikle önceden konuşulmadıysa ters etki yaratır. Özetle ilk buluşmada ödemek nezakettir, paylaşmak da ayıp değildir. Saygıyı belirleyen şey tavır ve iletişimdir. Bana biri İlk buluşmada ödetirse kafam da minik bir eksiği alır
Olur 😄
Ödemek zorunda depil herkes kendi yediği ve içtiğinden mesul olmalı. Ama biraz değer veriyorsa jest amaçlı hesabı ödemesi daha hoş olur incelikten dolayı
Sana çikolata alacammm
Saygısız değildir fakat ilk buluşmada erkeğin ödemesi centilmence bir davranıştır. Kız da yarı yarıya teklif ederse o da kadının kalbinden gelen güzelliktir.
Sizi yalnızca en uyumlu ve "kabul edilebilir" olduğunuz zaman seven biri, aslında sizi sevmiyor demektir.
Konunun parayla ilgisi yok, karaktersizdir ben srfsizim kızım haberin olsun diye sinyalleri yakmış en azından dürüst😂
Tabiki eksi😂🌸
Kim ödermek istiyorsa o ödesin, ne hesapmış arkadaş öde öde bitmiyor.
Mantıklı 😄
Herkes kendi hesabını kendi ödemeli. Her şeyi karşı tarafa yıkmamak önemli
Saygısızlık değildir ama erkeğin ödemesi daha hoş olur
Bence de
Erkeğin ödemesi gerekir, saygısız değil fakat nezaket kuralıdır.
Aksine bence ödemeyi teklif etmeyen kadin bende eksi yazar hatta büyük bi eksi zaten teklif etsede ben öderim ama güçlü kendine güvenen özgüvenli bi kadin hessap ödemeyi teklif eder bence ben zaten öderim asla ödetmem
Doğru
Cabinde ki akrebi çıkarsında gelsinler buluşmaya jxjs
Saygısız TL, terbiyesiz adap bilmeyen cimri erkektir iticinin önde gidenir.
Öyle elleri olan birisine hesabı ödetmek farzdır. Ayrıca her yerde eşitlik diye bağırıp burada ayrımcılık istemek saçmalıktır. Parası yoktur, parasal durumundan haberdarsındır, sen davet etmişsindir zorla/baskıyla o zaman eyvallah erkek ödesin.
İlk buluşmada erkeğin kadına hesap ödetmesi saygısızlıktır ama kadının da sepet gibi oturup hesabı ödemeyi teklif etmemesi de saygısızlıktır. Sonuçta o kazanılan parada emek var, alın teri var.
kadın erkek eşitliğini her daim savunmakla birlikte ilkinde erkeğin ödemesinin hoş olacağını düşünüyorum (ben teklif ederim orası ayrı) he para lafı yapacaksa tamamını da öderiz okey yani
İlk buluşmada hesabı ödememek daha doğru olur bence. Daha 20 kişiyle buluşup evleneceksindir belki. Burada mesele para değil, daha önce 20 kızın hesabını ödemiş olmak. Sen daha önce 20 kızla buluşup hesabını ödemiş biriyle evlenmek ister miydin?
@EumikJüleüo 20 kızla buluşması sorun olurdu bu senaryoda hesap ödemesi mi sorun olcak sence?
Bence 20 kızla buluşmasında sorun yok adam evlenebileceği biri bulamıyordur şu an Sevgilim olmasa ben de bulamazdım muhtemelen. Evlilik adayı biri görene kadar buluşmalara tanışmalara devam ederdim. 20 kızda falan sorun yok yani.
@EumikJüleüo e 20 kızla çıkıyosa da ödesin napim ablacım
Evlilik düşünmediğim birinin hesabını niye ödeyeyim afedersin? Evleneceğim Kızın hesabını ödemek isterim sadece. Ödememenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
@EumikJüleüo napıyosan yap date'e çıkmıyoruz zaten gerginim içimi huzursuz ettin 20 kız falan
Ablam 20 kız keyfi değil ki evlenecek birini bulunca durursun zaten. Biriyle buluşuyorsun tanışıyorsun iyi geçse bile bu adamla olmam diyebilirsin mesela. Bunu ona da söyleyip yeni birine geçersin. Sadece tanışma faslı bu. Ben 3-5 rasgele kişiden birinin direkt evlilik adayı olmasına olasılık vermiyorum. Sen de 20 erkekle buluşabilirsin belki tam kendin gibi birine rastlarsın. Bunun bir ayıbı yok bence.
Ben kendim ödedim kız teklif etti kabul etmedim hesap konusunda ama enayiyiz biz demekki baksana
yanındaki kadına hesap ödeten erkek kendini sorgulasın ben misafirim ettiğim kişiye bile hesap ödetmem bırak kadını...
Değildir. Zaten öyle bir şeyde kızarım kendi öderse. Ben yediğimi öderim, onunkini de öderim. Benlik sorun yok.
İlk buluşmada hesabı dert edecek ve kendi bütçesini yoracak kadar ilk buluşması olan erkekle de bi zahmet buluşulmasın.
İlk buluşmada hesabı ödememek cimrilik mi oluyor? Milyarder olsam yine ödemem ben. İlk buluşmada ödenmemesi gerekiyor.
@EumikJüleüo Haklısın bacım, ödetmemeliler evet 👍👏
Valla ilişki içindeyken benim de ödediğim zamanlar olur ama ilk buluşmada ödemiyorsa soğutur 🙄
İlk buluşmada hesabı ödememek cimrilik mi oluyor? Milyarder olsam yine ödemem ben. İlk buluşmada ödenmemesi gerekiyor.
İlk buluşmada hesabı adam olan öder. Bu yazılı olmayan bir kural, saygı, hoşgörüdür.
Erkek ödemeli tabikide kadınlar hesap odememeli bence eğer odetirse gözümden düşer
Bir daha konuşmam o kişiyle
bu kadar da net konuşuyorum
Bilmem saygısını saygısızlıpını felan da ben yapmam şahsen. Öderim ne var sanki.
Buluşmak için ısrar eden davet eden taraf hesabı ödemeli
Değildir sürekli erkek ödemek zorunda değil ama herkes kendi yediğini ödesin daha mantıklı
Bence ilk buluşmada kadın erkeği beğenmediyse ödeyebilir
Ödedim ilk buluşmada ikinci de post cihazı yoktu bende nakit var dedi kız bende ödetmem sana dedim kız da çıkarken kadınlar ödeyemez mi dedi bu da benim kırmızı çizgim diyince tebessüm etti birinci buluşmada kasaya giderken önden gidin hanımefendi dedim kalktığımızda ben öyle sevmiyorum sen önden git dedi onun için kırmızı çizgim dedim böyle bi ani olmustu gerçi ayrıyız şu an iç geçirdim birden :(
İlk buluşma diye bir şey yok. Zira, hesap ödemenin bir adeti vardır. Hesabı, davet eden öder. Erkek her daim davet eden taraf olduğuna göre. Sorulan soru, hesabı illa erkek mi ödemeli olmalıdır
İlk buluşmada hesabı erkek öder.
Aksini iddia eden etmesin bir zahmet.
Yalnız her buluşmada erkek ödemez o da bir gerçek Sadece karısı olan kadının hesabını herzaman erkek öder.
Yoo aksine hesabı ödememesi lazım bence. Herkes kendi hesabını ödemeli ilk buluşmalarda. Sen daha önce onlarca kızın hesabını ödemiş bir erkekle olmak ister miydin?
bence saygılıdır :D hanzo gibi çıkarıp masaya vurursa tanımadığı kişiye fakir muamelesi yaparsa o zaman saygısızlık olabilir. o anki minik iletişim çokomelli
Aslında ilişki dinamiklerine göre değişir bence
@KIZILİNKA bişey sorabilirmiyim acaba lütfen bakarmısın
Bazen kadınlar ben kendi hesabımı öderim veya ben ödeyemiyor muyum gibi savunma yapar relax olmak lazım
Buluşmaya kim çağırmışsa o ödesin
Çöpe at kapağı kapat
Hem saygısız hem görgüsüzdür🙄
Şişkodur
🐒😂
Bence kadına ödetilmemesi gerek. Ama bu saygı veya başka bir şeyden değil erkek adamın yapması gereken bir şey olduğu için gereklidir.
Sen ben yoktur ama ilk görüsmede kaba kacabilir 😊
Yok öylede degil simdi diyceksin cebinde para yok neden bulusmaya geldi ama haldende anlamak lazim misal cafe ya da restoran degil ikiniz piknige gittiginizi falan düsün.. yani cebindede olmaya bilir ben kimseyi zor durumda birakmaktan hoslanmiyorum mesela insanlik hali
Abartmayıınn. Bunda bişey yok.
İllaki geçerli 1 nedeni vardır o erkeğin yoksa niye yapsın ki böyle bir şeyi.
Tıpkı kadının para odaklı olduğunu belli etmesi gibi.
Şu yaşıma kadar hiç erkek arkadaşım olmadı, nasıl olur hiç bilmiyorum cidden
Saygısızlık değil. Ben herkesin kendi hesabını ödemesi taraftarıyım.
Saygısız değil cimridir
İlk o ödesin sonra ben öderim: ))
Kaçın ballarım kaçın
Saygısız ve prensestir
Kaba saba biri olabilir
Büyük saygısızlık
Cimri erkekten hayır gelmez
Tabikide kaç uzaklaşşşş
saygısızlık degil ama yapsa centilmen olur bence 2 kahve ödemekten ölmezsiniz beyler en azından ilk buluşmada.
Kim çağırıyorsa hesabı o öder kadın çağırdıysa kadın öder erkek çağırdıysa erkek öder. Olmadı ortaklaşa öderler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?