Sizce hangi
Centilmenlik
Enayilik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce hangi
Sadece ilk buluşma için değil genelde centilmenlik olduğunu düşünüyorum ben, herhangi bir yerde ödediğin hesapla ne batarsın ne çıkarsın zaten, dediğim gibi amaç centilmenlik, herkesin düşüncesi farklı ama ben kadına hesap ödetmeyi doğru bulmuyorum.
Gelmesi bitmeyen sorulardan 😀
Eğer enayilik olarak lügatınıza geçiyorsa kampanya başlatalım erkekler ödemesin hesapları bir daha
Ne saçma düşüncelere giriyorsunuz
Kimin parası varsa elini cebine atsın
Son buluştuğum kadınla ilk çıktığımızda ben ödedim sormadım
İkincide lütfen ben ödemek istiyorum dedi olur dedim
Şimdi ikimizde enayi olmamış olduk
Centilmenlik farklı bir şey enayilik farklı
Alakasız olmuş
Enayilik olarak nitelendirmemek lazım. Ataerkil bir toplum olduğumuz için erkek hesabı ödeyince centilmence davrandığını düşünüyor çünkü. Hatta bazısı bizim yanımızda kadın hesap ödemez mubabbeti yapıyor. Yani rahat olabilirsiniz ilkinde o öder sonra siz.
Centilmenlik ilk görüşmede hesap ödedi diye neden enayi oluyor pardon? Sanki tüm malını mülkünü sevgilisinin üzerine mi yapıyor? Abartmayın. İlk buluşmada ödeme inceliğini göstersin en azından. Sonrakilerde ortak hesaplaşılır zaten.
Cevap
63Cevap
Centilmenliktir enayilik değildir. ama kız parası yemek için birlikteyse o zaman enayiliktir yoksa ben de bir erkek olarak her zaman hesap ödemekten yanayım. ama dediğim gibi ortada duygular varsa..
bir erkek beni yemeğe davet etse ve hesabı bana ödetmeye çalışsa ben soğurum. Para konusundan değil yaptığı centilmenlik kurallarına sığmadığı için hele de ilk randevuda.
Ayrıca hesabı ödemesi benim gururumu okşar. Ben de çalışıyorum ilerelyen zamanda ben de elimi cebime atarım. Ama en azından kendi ailemden gördüğüm şu; yanımda erkek varsa ben hesap ödemem. Babam anneme tek kuruş ödetmemiştir.
Bu kadar basit
Bunun lafını yapan da adamım diye gezmesin. PAra yemek ya da para yedirmek dğeil konu. Anlayan bana hak verecektir.
Öncelikle masaya davet eden öder. İkincisi centilmenlik hesap ödemeyle ölçülmez , hesabı öder ama masada osusursa nerede kaldı centilmenlik. Üçüncüsü centilmen bence tamamen erkeğe yapıştırılan bir kalıp yani aynen bayan kadın hanımefendi yakıştırması gibi bir durumdur. Dördüncüsü centilmen diye bir kavram bence yoktur , kadına kapı açmak , yardım etmek veya erkeğe kapı açmak , yardım etmek aynı şeydir. Beşincisi bu devirde centilmenlik demek kadının elini cebine goturmemektir yani sigara icmek ister zahmet etmesin ben çakmağı çakarim , hesabı ödeyecek zahmet etmesin ben öderim demek yani kadini beleşe alistirmaktir ve kadınlar buna bayılır çünkü enayi bulmuştur
% 40 centilmenlik..
% 60 enayilik.
kim davet ettiyse sonuç olarak yine erkek ödüyor. madem erkek ödeyecek hep bunun centilmenliği yok maalesef... sadece erkek olmanın dez avantajı..
buna benzer bir çok soru gördüm nasıl bir jenerasyon ya da kafa yapısı var anlayamadım cidden yani erkek bunu ödediğinde neden centilmen ya da neden enayi olsun racon bu şekilde değilmiydi eskiden
Enayilikle ne alakası var? %95 ihtimalle davet eden kendisi zaten. Centilmen erkek ilk buluşma da hesap ödetmez. Düşünceli kız da adamın ödeyemeyeceği şeyi sipariş etmez. Herkesin bütcesine göre..
Davet eden ya kızsa?
O zaman kız ödeyebilir. @cioranın_saçı
Beni enayi yerine koyacak olanla yemeğe gitmiyorum zaten, ilk tanışma da hesabı öderim varsın enayi desin. Eğer karnını doyurmak maksadıyla buluştuysa sakıncası yok helali hoş olsun , Sadakam olur.
Neden enayilik olsun ki arkadaşlar! Tatlı güzel bir an geçirmişsiniz yani ne var bunda? Bu sitede öğrendiğim bir şey varsa o da erkeklerin size karşı yaptıkları bütün bu centilmenliklere daha sonradan pişman olduklarıdır.
Centilmenliği enayilik yapan insan ahlaksız saygısızdır. Kendini uyanık sanan çirkef insandır.
Erkeğin kadına hesap ödetmemesi bir nezakettir. İster hoşlansın ister hoşlanmasın.
Hesabı her buluşmada erkek ödeyebilir. Erkeğin pek çok açıdan bir şeyler sağlamak gibi yükümlülüğü var bence ve biri para. Biz kadınlar da psikolojik ve duygusal destek olma yükümlülüğümüz var mesela çünkü erkekler öküz ve duygularını anlamak istemiyorlar
Bir kere ilk buluşmada kıza hesap ödetmek kızın sana bakış açısını değiştirir seni kız karşısında hoş görünmeni sağlar ama eğer durumun yoksa kıza nazikçe belirtirsen bir sakınca olmaz diye düşünüyorum ama durumun yoksa niye yemeğe çıkarasın durumun olduğu zaman çıkarırsın
Hesabı ödeyecek ya altı üstü. Bence centilmenliktir. Kadın da bir içki ısmarlar olur biter.. Keyifli geceler..
Bence bu çok da önemli değil herkes kendi yediğini isteğini ödemesi gerekir ama öderse de bu bir incelik centilmenlik olur.
kimse kusura bakmasın ağır enayiliktir. bunu savunanlar ya enayidir ya da bu düzenden memnun kadınlardır
ben centilmenlik olarak görüyorum. ama hesap ödetmek de istemem o ayrı gvhbnj böyle bir girişimde bulunması hoşuma gider sadece
Siz ne derseniz diyebilrisiniz Ancak benim olduğum masada asla kimse hesap ödeyemez.
Erkeğin onu kullanmayan, ciddi ilişkisi olduğunda her zaman hesabı ödemesi gerekir.
hediyeler almalı, kıyafet vs özenmeli sevgilisine partnerine karşı kadınların da bunu bu şekillerde yapması daha hoş
Ödemezsen cimri olursun bizim karılar alışmış beleşe
İlk buluşmada da sonrakinde de ben öderim. Kadına hesap ödetmek adetim de yoktur.
Enayilik diyenler kendini belli etsin de, insanlık dersi verelim..
ilk buluşmada herkes kendi ödemeli, kimsenin kimsede hakkı kalmasın
erkek yakisikliysa kiz ödemeli
Kadınların yorumuna baktığında eneyilik olduğunu görüyorsun
Neden enayilik olsun ya hatta ortak ta olabilir çok hoş olur
centilmenlikdir hele türkiyede yaşıyorsan genelde erkekler ödüyor hesabı
Bu koşullara göre değişiyor bazen enayilik de olabiliyor Ama genel olarak centilmenlik denebilir
centilmenlik tabiki de neden neyailik olsunki
Efendi adam öderse enayi, badboy öderse centilmen olur hanımefendilerin gözünde...
Centilmenliktir ama kişinin maddi durumu sıkıntılı ise ortak ödenmeli
neden ki benim için gerçekten değerli bi kız olsa sadece hesap ödemek değil hayatının eksiğinide tamamlamak isterim kimde ne varsa paylaşmak güzeldir
İlk buluşmada hesap ödemeyen erkeğin cimri olduğunu düşünürüm 2. Buluşma olmaz
Yani hesap ödemeyi enayilik saymıyorum ikram etmek güzeldir.
Hiç biri. Çünkü her buluşmada hesabı erkek öder. Hesabı ödeyemeyecekse buluşmasın.
Erkek davet ettiyse erkek öder tabi. Ortak bjr kararsa alman usulü olur. Erkek her türlü artislik olsun diye ben öderim diyorsa centilmenlik değil enayiliktir
Davet eden erkek ise olması gereken davet eden kız ise erkek öder kızda başka bir şey ısmarlayabilir
Kimine göre enayilik kimine göre centilmenlik kimine göre de küçük bir iyilik. Bakış açısına göre değişir.
Çok büyük bir meblağ değilse erkek ödese daha iyi olur.
Herhangi bir ortamda kadına hesap ödetmek asla doğru değildir. Tamamen centilmenlik
kadını buna alıştırmazsa centilmenlik tabi ki.
İlki centilmenlik, ama her seferinde yapıyosa bu direk enayiliğide geçtim, kerizlik
Centilmenlik adı altında kandırılıp 2. buluşmayı göremeyen enayi türk erkeği senin neyine oğlum gayrimeşru seks.
bir hesap ödemekle enayi olunmaz.
Cömert erkek sevabına yedirip içiriyor😂
Centilmenlik Ve hep olması gereken 😎
Erkek olmanın şanındandır.
Hiçbiri ya o ya da ben ödücektim ben ödemiş oldum
Tabi centinmenlik
Yani bunun enayilik le ilgisi yoktur
Çok da şey yapmamak lazım
Centilmenlik gereğidir 😉
Kim teklif ettiyse buluşmayı bence o ödemeli
Centilmenliktir ☘️
Centilmenlik tabii ki.
İlk buluşmam henüz olmadı yok.
Centilmenliktir bence
Kesinlikle centilmenlik.
Kesinlikle centilmenlik
önemli bişi değil
kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.
Centilmenlik ama sürekli de erkek ödememeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?