Yeni bür ilişki sanki daha zor gibi geliyor, yenü bir dünya ne bileyim alışmak benimsemek sevmek zorrr sanki🥳😅

Yeni bür ilişki sanki daha zor gibi geliyor, yenü bir dünya ne bileyim alışmak benimsemek sevmek zorrr sanki🥳😅

Bu sorunun tek bir doğru cevabı yok ama çoğu zaman “kolaylık” hissi kişiye ve yaşananlara göre değişir. Bitmeye mahkûm bir ilişkiyi onarmaya çalışmak genellikle daha zorlayıcıdır; çünkü geçmişte biriken kırgınlıklar, güven sorunları ve hayal kırıklıkları hâlâ oradadır. İki tarafın da gerçekten değişmeye istekli olması, sorumluluk alması ve sabırlı davranması gerekir. Aksi hâlde onarma çabası, aynı döngülerin tekrarına dönüşebilir ve bu da insanı daha çok yorar. Yepyeni bir ilişkiye başlamak ise başlangıçta daha kolay ve hafif gelebilir. Geçmiş yükler yoktur, umut ve merak ön plandadır. Ancak bu da risksiz değildir; insan kendi yaralarını tanımadan ve geçmişinden ders çıkarmadan yeni bir ilişkiye başlarsa, eski sorunları farklı bir hikâyede yeniden yaşayabilir. Bu yüzden mesele hangisinin daha kolay olduğu değil, hangisinin daha anlamlı ve sağlıklı olduğu sorusudur. Bazen bırakmak ve yeniye alan açmak cesaret ister, bazen de kalıp onarmaya çalışmak. Kolay olan değil, insanı daha bütün hissettiren yol uzun vadede doğru olan olur.
Aynen iyi özetledin durumu gegçekten. İkisininde sakıncaları var ve mantıklı okan seçilmeli
Benim aşktan anladığım bu yapay zeka cevabı kadar. 🤣
Hahaaaa😅🥳 pis ya
Çuuukkkk merci 😅
Bence şöyle bir ilişkiyi onarmak daha kolaydır o kişinin huyunu suyunu ya da yaşanan sorunları bir şekilde çözebilirsin ama yeni bir ilişkiye başlamak ve tekrardan birine güvenmek zaman ister Üstelik önceki biten ilişki ve anlaşmazlık güvensizlik nedeniyle Bir de aldatma nedeniyle gittiyse tekrardan birine güvenip o hayatı tekrar yaşamak kolay bir şey değil
Bencede yeni bir hayat daha zor ve güvenilir değil
insanseçimleri çok önemli bu konuda
Ortada emek çaba mücadele sevgi varsa onarmak ve sorun olduğu nokta neyse onu çözümlemek daha mantıklı. Tabi kalıcı olarak çözmek. Bu yapıldığı takdirde engel anlaşmazlık ortadan kalkar. İki taraf sakince birbirini dinleyip uzlaşım yolunu bulmalı fevri ve ani çıkışlar yerine çözümcül bir bakış acısında olmalı. Sürekli tekrarlanan bir konu varsa arada bu döngüyü kırmak için neler yapılabilir onu düşünebilirsiniz. Uzlaşmak, mutlu olmak isterseniz yol yaparsınız zaten.
Çok haklısın ben de senün gibi düşğnüyorum
Aklı selim olgun olanlar böyle düşünürler tebrikler Emeğine sevgisine geçirdiği zamana saygıları olur.
Burada yorumlarda okuyorum herkes boşan bitir unut falan diyorlar söylemesi ne kadar kolay geliyor onlara Ben ilişkileri öyle bakmıyorum bakamıyorum çünkü ortadaki Sevgi emek çaba varsa eğer bazı şeyler düzeltilmeyi onarılmaya değerdir ama tekrar aynı yerden kırılıyorsa aynı şeyler yaşanıyorsa tamir etmeye gerek yok yeni ilişkide istemezdim büyük ihtimalle Çünkü insanların o basite indirgeyip görmezden geldiği şey ben dolu dolu yaşıyorum ve bana çok ağır gelir:))
İkiside çok zor ve emek gerktiriyor canım. Birde yaş aldıkçada bıkkınlık var
hayattan bikmayalım yeterki ama zorunluluk icinde alışkanlık diye de kendimizi yıpratmayalim olmuyorsa olmuyordur ne kafar tamir etsende fayda etmez tek taraflı olmaz zaten yeni ilişki risk ama insan bazen ke dini anlatmaya bile yoruluyor tekrar aynı yerden başlamak zor
Bence bitmeye mahkum ilişkiyi onarmak, kısa vadede daha kolay; alışkanlık var, düzen var, tanıdık bir kalp var 💔 Ama uzun vadede en zor olan da o… Çünkü kırılan güveni toparlamak, içten içe “acaba yine mi?” korkusuyla yaşamak çok yıpratıyor 😶🌫️
Yeni ilişki ise ilk başta zor: yeniden tanımak, açılmak, güvenmek… Ama temeli sağlamsa çok daha huzurlu ve sürdürülebilir oluyor 💫 Ben bu yüzden “bitmeye mahkum” diyorsam, yenisine başlama tarafındayım.
Sen mesela şu anki ruh halinde hangisine daha yakın hissediyorsun, şans vermek mi, sıfırdan başlamak mı? 🥹✨
Cevap
24Cevap
Yeni bir ilişkiye başlamak daha kolay
Bu zaman da ilişkiye başlamak kolay
Bitmeye mahkum birşeyi kurtarmaya çalışmak sadece kendini kandirmak ve işkencenin süresini uzatmaktir..
Yeni başlangıçlar daha kolay aslında ama insan bazen o gücü kendinde bulamayıp var olana sarılmayı tercih ediyor.. bu aslında daha yupratici daha yorucu ve daha uzucu oluyor...:)(
Yani bilemedm. Çok abartı şikayetler yoksa belki düzelir mi düşincesi daha kolay sanki. Yaş aldıkça yeni kalıplara sığmaya çalışmak daha zor. Yad abaşıma gelmedi imgeleyemiyorum
Ciks sorun ""bitmeye mahkum "" diyor demekki sorunlar küçük degil... kendini böyle bir ilişkiye mahkum etmek hiç deneyimlemedigin bir şey hakkında karar vermeni sağlıyor.. yeni kaliplarqa sigmaya calisacagini düşünmekte kendini koruma şeklin.. belkide bir kalıp olmayacak ya da kendini daha özgür hissedeceksin.. belki kendini daha rahat tanimladigon bir ilişkin olacak.. ya da .. olmayacak.. ama bu ihtimaller üzerine bir düşünce her halikarda yaşamadan bilemiyecegim bir hadise.. var olana sarilmak kötü olana alismak daha kolay gelir insana.. asıl olansa devam etmektir.. ama insanlar da bu cesaret olmaz :))
Haklısın aslında biraz cesaret işi. İyiki zamanında evlenmişim, nasipmiydi artık. Yoksa ben bu aklımla valla bulamaz evlenemezdim hep bir güvenememem falan , cesaret yok bwnde ya.. 😅🥳
Bulunduğun yerde mutlu ve huzurlu yaşam zaten cesarete ihtiyacın da yok.. keyfini çıkar :)(
Bir kişiyi sevmek, benimsemek işi kolayda, alışmak zordur bence. Bir kişiyi tam olarak birlikte yaşarken tanıyabilir insan. O noktaya kadar, her ne kadar tanıdığımızı zannetsek de aslında yarım tanıyoruz diyebilirim. O yüzden, birlikte olduğumuz kişiyi gerçekten seviyorsak ve ilişkide ufak tefek sorunlar varsa, onarmak en doğrusu olur bence. Sonuçta biz bile mükemmel değilken, karşımızdakinin mükemmel olmasını beklemek biraz saçmadır. Sorunları konuşup anlaşarak aşmak en güzeli. Bunun için de her iki taraf gereken adımları, gereken esnekliği gösterebilmeli
Ben de senün gibi düşünüyorum
Başka türlü hiçbir ilişkinin ömrü uzun olmaz. Pireyi deve yapmamak lazım. Gerçekten tarafların kabul edilemez huyları ve alışkanlıklar olmadığı sürece tabiiki (aşırı alkol tüketimi, şiddet, kumar, temel sorumlulukları yerine getirmemek gibi - ki bu durumda bile yardım almasını sağlamak, elinden geleni yapmak aslında bir sorumluluktur, özelikle evlilikte). Neyse Allah herkese doğru yolda yürümeyi nasip etsin, herkesin ilişkisi/evliliği huzur, sağlık, mutluluk ve bereket içinde olsun 🤲🌸
Aynen canım çok mantıklı konuştun. İ🥳🧡
🤗🤍🌸
Bitmeye mahkumsa tabii üzmeyin birbirinizi bitirin de yeni bir ilişkiye başlamak sizin için ne kadar kolay ya otoban mı bu kalbiniz falan ben çözemiyorum.
Detayda yazdıpımı okumadın galiba
Yeni ilişki her zaman daha kolay ve daha sorunsuz. Biten ilişkiyi canlandırmak isteği de az oluyor.
Öyle ama yenidede daha iyi olacağını bilemeyiz
Onarmak her zaman zordur. İllaki bşr yeri defolu kalır.
Bilmem * ayeniside zor
Ebet yeni de zor çğnkü alışkanlıkları yıköakta zordur. Olay iki zordan birini tercih etmek
Onarmak çok yıpratıyor insanı, çok yorucu oluyor. En güzeli yeni taze bir ilişkiye başlamak.
Yeni ilişki yeni bir dünya sabır güç ister. İnsmaın bir zaman sonra tahammülü az olur ne bileyim zor gibi
Konu şahsımdan bağımsız , evliyim ben. Şimdilik bir sorunum yok ama işte olsada bu seçim zor gibi geldi. O açıdan sordum soruyu aslında insanlar nasıl düşünüyor
Bitmeyen yüz tutmuş bir ilişkiyi kurtarmaya çalışmak zor yıpratıcı. Her gün kendinden bir şeyleri daha eksiltirsin.
Yeni bir ilişki elbette daha iyi
Bence yeni bir ilişkiye başlamak çünkü ilişki bitince insan kendini herkesten herşeyden soyutluyor ve güveni kırılmış oluyor o yüzden yeni bir ilişki bana göre..
Soruyu hangisi zor diye okumuşum ona göre cevap vermişim 🙈🙈🙈
Onarmak, yeniden yapmaktan daha zordur her zaman.
Bitmeye mahkum olmuş ise o zaten onarılmaz demektir
Bence ara verip sonra yeni ilişki daha mantıklı onarmak zor
İki tarafın çabası varsa bir ilişkiyi onarmak daha kolay.
Hiç yeni birini tanıyasım gelmiyor şahsen
bitmeye mahkum ilişkiyi onarmak kolay değildir ama o ilişkiden sonra yepyeni bir ilişkiye başlamak da kolay değildir
Çok seviyorsan onarmak
Bencede ölçük sevvği miktarı
İkisinin kendine göre zorlukları var.
Fakat en zoru onarmaya çalışmak.
İkisi de zor
Köhne yıkık bir evin üzerine bir bina kondurmak mı
Zeminini bilmediğin bir yere bina yapmak mı
Sorusuyla aynı cevap
yeni iliskiye baslamak
Yeni ilişki daha kolay..
Yeni her zaman yenidir
Bitirip dinlenmek en kolayı güzeli ve mantıklısı
Olmuyorsa zorlamanın alemi yok
Yeni bir ilişkiye başlamak daha kolay
Zor olan her zaman daha kıymetlidir.
Yeniye başlamak
Yeniye başlamak daha kolay
İkiside çok zor.
Bencede birde zaman sonra dahada sanki seçimde zorlanıyır
:( hicbiri
yeni ilişkiye başlamak bence
Eski ilişkiyi onarmak daha güvenli sanki
Yeni ilişki daha zor
Biri çok zor diğeri imkansız gibi bir şey.
İkiside benim için zor
Onarmak
Her ikiside ama bence onarmak
Yeni ilişki daha zor ya
İkiside zor
Yeni ilişki
Yeni ilişki
Yeni yeni
Yepyeni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?