Ben nazara hitaben paylaşmazdım, çevremizde fark eden var mı? Bir mutluluğunu paylaş nazar değiyor, yaptığın işi paylaş yolunda gitmez, huzurlu olduğun yeri paylaş bi'şey oluyor. Kimseler duymasın sevdiğimi kimseler duymasın, küçücük penceremde kocaman dünyamı yaşamak isterdim.
Sevgilinizle kendinizi sosyal medyada paylaşır mısınız?
Şuna düşünüyorum ben, bir işe başladığında değil ilk maaşını aldığında tanıdıklarına yemek ısmarlarsın, bir evi alacağında kimseye haber vermeyip o evi aldığın an koca bir parti verip herkesi davet edersin, hamile kaldığında değil çocuğun sağlıkla doğdunda misafir kabul edersin, sevgilin olduğunda değil evlendiğini an öğrensin herkes mutlu bir ilişkide olduğunu. Bir şey olma sürecinde olduğunda kimse bilmemeli o iş bozulabilir. Sonucunda istediğin olduğunda herkes öğrensin, çünkü nazar seviyesi en aza indiği an o an. Bana göre böyle.
1
2 Yorumla
Soran
4 ay
Kesinlikle öyle olmalı gerçekten. Her şey olduktan sonra paylaşmak sağlıklı oluyor. Güzel yorumun için teşekkür ederim canımın içi.
Bu, tamamen kişisel sınırlar ve ilişkinin dinamiğiyle ilgilidir. Bazı insanlar sevgilisiyle sosyal medyada paylaşım yapmayı doğal ve keyifli bulur; bunu sevgisini görünür kılmanın, aidiyet hissetmenin ya da mutluluğunu paylaşmanın bir yolu olarak görür. Bu tür paylaşımlar, taraflar için anlamlıysa ve baskı unsuru taşımıyorsa ilişkiyi besleyebilir. Öte yandan, paylaşmamak da sevgisizlik ya da gizleme anlamına gelmez. Kimi insanlar ilişkilerini daha özel yaşamayı tercih eder, duygularını dış dünyadan çok kendi aralarında korumak ister. Önemli olan, iki tarafın da bu konuda ne hissettiğini açıkça konuşabilmesi ve ortak bir noktada buluşabilmesidir. Sosyal medyada görünür olmak değil, gerçek hayatta güvende ve değerli hissetmek ilişkinin asıl belirleyicisidir.
Ben doğru bulmuyorum şahsen bu ilişkilerin Böyle aşırı derecede sosyal medyaya dahil olmasını Hatta insanın evlendikten sonra Eşini bile beraber fotoğrafını ikide bir de paylaşmasına sosyal medyada ne bileyim böyle yazılar döşemeyi falan sevmiyorum insan sevgisini eşine kendisi gösterecek herkese reklam yapmaya gerek yok O fotoğraflara iyi niyetli bakan da var kötü niyetli bakan da var Affedersin kimsenin benim karımın fotoğrafına bakıp da kendini rahatlatmasını istemem bu Devirin sana güvenmiyorum kimse kusura bakmasın
Paylaşmıyorsa bir sıkıntı vardır aldatma meyli olan kişiler paylaşmak istemezler ben bunun kıskançlıkla ilgili olduğunu düşünmüyorum nazarsa mesele az paylaşır gerektiği zaman paylaşır ama yinede paylaşır mesela evliysen düğününü ya da özel anları paylaşıp tercihen yaşadığın hayatını paylaşmazsın ama herkes sevgilinin ya da eşinin olduğunu bilir. Ayrıca kimsede kimsenin eşine meraklı değildir kimin karısını ya da kimin kocasını millet ne yapsın o kadarlık bir durumuda sağlıklı bulmuyorum tabi tercih meselesi
1
2 Yorumla
Soran
4 ay
Elbette öyledir, ben şahsen söz kesildiği zaman veya nişan yapıldığı zaman yüzüklerimizi paylaşırıp açıklamaya tarihini yazarım.
Kanka ben de senin gibiyim, ilişkimi sosyal medyada çok göz önüne sermeyi sevmem. Story’e arada çok belli olmayan bir kare atarım, yüz göstermem, isim yazmam; daha çok “biz varız ama herkes bilmek zorunda değil” kafasındayım.
Nazar olayına da tamamen inanıyorum demem ama fazla gözün üstüne çekmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Küçük pencerede kocaman dünya yaşama fikrine sonuna kadar katılıyorum.
Zamana bağlı bir şekilde paylaşırım. Ben nazara inanmıyorum daha çok nazar düşüncesi ile üzerimizde yaptığımız psikolojik baskıyı daha mantıklı buluyorum. Nazar değecek diye paylaşmayayım demek belli bir süre sonra bir bahane gibi geliyor çünkü bana.
Zamana bağlı olarak paylaşırım cümlesinden kastım da aa hadi sevgili olduk hemen paylaşım yapalım gibisinden. Ben daha iki üç gündür sevgili olduğum birisini paylaşmam açıkçası. Üzerinden biraz zaman geçmiş olması gerek ki geçici bir insan olmadığından emin olayım. O zaman paylaşırım işte.
Normalde sevgimi-ilgimi çokça belli eden biriyim. Bunu göstermekten de asla çekinmem. Arada bir Aralık olan kapının kapanması için küçük imalar usulüyle paylaşılabilir.