Eşimden kurtulamıyorum, beni bırakmıyor. Onu benimseyemiyorum, onu sahiplenemiyorum. Nasıl kurtulabilirim?

Tanışıp sevgili olduk ama sonra bu ilişki benim hiçbir zaman içime sinmedi. Sevgiliyken defalarca kez ayrıldım ama o hiçbir zaman ayrılığı kabul etmedi. Geldi, kapımda yattı, evimin önünden günlerce ayrılmadı. Arabada yaşadı resmen kaç gün boyunca. Sürekli duygusal mesajlar attı sürekli aradı vs. Her ayrıldığımda beni ikna ederek ilişkiye geri döndürdü. Sonra hadi evlenelim moduna girdi beni manipüle etti, çok mutlu edeceğim seni emin ol bundan, birlikte çok mutlu olacağız vs diyerek çok iddialı ve kesin konuştu. İçimde bir yerlerde yanlış yaptığımı hep biliyordum aslında ama o zamanki hayatımdaki bazı durumlar da beni bu yanlışa itti. Neyse sonra nişanlandık ama ondan sonra da hala ayrılmak istedim kaç kez nişanı atmak istedim. Hatta bir keresinde nişanda taktığı her şeyi bir poşete koyup ona götürdüm ama ağlıyor yalvarıyor ayaklarıma kapanıyor sensiz yapamam ölürüm biterim diyor vs duygusal manipülasyonlarla beni yine ilişkiye devam etmeye zorluyor. Sonra nişanlılık devam edince evlilik tarihi almamız gerekti bir süre sonra ve sonunda evlendik. 8 aydır evliyiz ve ben evlendikten sonra bile onunla olmak istemiyorum, bazı anlarda tahammül edemiyorum, benim burada bununla ne işim var diyorum. Onu benimseyemiyorum, sahiplenemiyorum, ona asla alışamıyorum. Kaç kez boşanmak istedim ama 1 sene dolmadan anlaşmalı boşanılmıyormuş. Annemin evine gittim 2-3 kez. Amacım 1 sene dolana kadar ayrı yaşayıp dolunca boşanmaktı. Yine geldi annemin evine, onlarla konuştu hep birlikte aramızı düzeltmeye çalıştılar vs. Sonuç olarak yine bırakmadı. Annemde 1 hafta falan kalabildim kararlı duruş sergileyerek ama sonra rahat bırakmadı beni alıp götürdü tekrar. Yani ben bundan ve bu durumdan nasıl kurtulabilirim arkadaşlar. Israrı öyle böyle değil. Okuyup da hayır istemiyorum de gider demeyin gerçekten gitmiyor nasıl kurtulacağım? 3-4 ay sonra 1 sene dolacak ve ben boşanma davası açıp boşanmak istiyorum. Mantıklı bir çözüm söyler misiniz?

Eşimden kurtulamıyorum, beni bırakmıyor. Onu benimseyemiyorum, onu sahiplenemiyorum. Nasıl kurtulabilirim?