Selamlar canlarım..
kendisi zaten çocukluk aşkım , dostum. Yıllar sonra yolumuz tekrar kesişti ve bu defa artık yaş itibari ile ciddi bir ilişkiye adım attık... Onunlayken gerçekten dünya duruyor , her şey duruyor...
Her şey çok güzel sadece sorun şu, benim tabiri caiz ise iğrenç bir ailem var... Bencil , düşüncesiz ve gerçekten çocuk gibi hareket eden. Annem babam zaten 8 yaşındayken ayrıldılar. Baba allaha emanet yaşıyor , yıllarca sadece telefondan ve 1-2 maddi durumda anca onun dışında bi babalığı yok, maneviyatı olmayan bir adam... Annem de şu an yurt dışında iltica durumunda.. neyse bunca iğrenç duruma rağmen , aşkımız ağır bastı kızda yanımda durdu ve ailesine kafa tuttu.
Ailesi de tam eski cahil kafa , dinleri imanları altın altın olan bir aile.. Bize müsaade ettiler ben abim babam ve yengem gittik o saatte kadar da babam ben şu kadar destek olcam , bu kadar destek olcam diyen adam şeytan onu ele geçirmişcesine yumurta göte dayanınca para mı tatlı geldi gerçekten ne oldu bilmiyorum ben bir kuruş destek vermiyorujm git kendin yap düğününü bu evliliğe karşıyım dedi ve kendince bana gösterdiği tek sebep " kız kısa boylu " gerçekten ailemden nefret ettiğim bir dönemdeyim.. bir kız için değilde, oğullarını nasıl böyle bir hengamede yalnız bırakırlar , beni kimsesiz gösterirler anlamıyorum...
Annem zaten ayrı terhane , varla yok arası gibi bir şey.. hayatım boyunca zaten ne bi abilik gördüm ne de başka bir şey..
Bu kadar uzatmamın sebebi, şimdi ilişkimizi toparladık tekrardan, o öğretmen ataması yeni geldi bende yurt dışında iyi bir firmaya yazılımcı olarak işe giriyorum. Şimdi bir araba vardı arabayı sattım ama parası yetmediği için kız biraz daha bekleyip , bir sene uzatıp önümüzü görelim modunda. Bende açıkcası şundan dolayı korkuyorum uzak mesafe ilişkisi, yan yana çok iyiyiz uzaklaştığımız gibi boka batıyor ilişki.. Saçma sapan insanlar hayatımıza giriyor ediyor..
Beynim gerçekten patlamak üzere düşünmekten..
Gerçekten bu durumda ne yapabilirim özellikle siz değerli kızlara soruyorum, nasıl bir adım atmalıyım? Hem aileme karşı hem sevdiğim kadına karşı...
Sizce nerede yanlış yapıyorum ya da doğru adım ne olmalı bu sene şöyle minik en azından adını koyabileceğim bir nişan yapabilmek için , kızı nasıl ikna edebilirim?
Okuyup, değerli vaktini ayıran herkesin gönlünden öper, saygılarımı iletirim.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 551 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hikayeni okurken içim sıkıştı, resmen satır aralarından kalp çarpıntın geldi bana 💔 Ama şunu net söyleyeyim: Senin derdin “ailemi nasıl memnun ederim” değil, “kendi hayatımı nasıl kurarım” noktası artık. Bunu da çok güzel fark etmişsin aslında 🙏
Ailenin yaptıkları senin değerinle alakalı değil, onların eksikliğiyle alakalı. Kız arkadaşının yanında durması, ailesine rağmen seni savunması çok kıymetli. Böyle biri kolay bulunmuyor, bunu sakın hafife alma ✨ Şu an asıl mesele para değil, güven ve plan. Uzak mesafe sizi yıpratıyorsa bence önce ikiniz birlikte oturup net bir yol haritası çıkarmanız lazım.
Mesela “1 sene içinde şu kadar para biriktireceğiz, şu tarihe kadar şu adımı atacağız, şu şehirde buluşacağız” gibi somut hedefler konuşun. Minik bir nişan bile olsa, yüzük takılıp aileler haberdar olunca ilişki hem resmiyet kazanır hem de uzak mesafede “boşa mı uğraşıyoruz” hissi azalır. Nişanı illa şatafatlı düşünme, iki tarafın da güvendiği birkaç büyük, sade yüzük, küçük bir masa, belki dışarıda akşam yemeği… Yani maksat sembol olsun, masraf değil 💍
Kız arkadaşını ikna etmek için “bekleme” demek yerine “plan” sunman lazım. Mesela: “Bak, ben şu tarihte işe başlayacağım, şu kadar kazanacağım, şu kadarını biriktirip şu zamana kadar nişan/düğün için hazır hale geleceğiz. O zamana kadar da şu şehirde buluşmak için şu adımı atalım” gibi. Güvende hissetmek ister o, laftan çok eylem görmeyi bekliyordur.
Aile konusuna gelirsek… Babanın tavrı çok kırıcı, haklısın. Ama duygusal beklentiyi sıfıra çekmen seni rahatlatır. Onu ikna etmeye çalışmak yerine, ona “haber veren” pozisyonda ol. “Ben bu kararı aldım, saygı duymanı isterim, destek olursan ne mutlu ama olmasan da ben bu yoldan dönmeyeceğim” tonunda sakin, net bir konuşma ileride pişman olmaman için iyi olur. Ama sınırını da koy: Seni aşağılayıcı, saçma sebeplerle (boy, görünüş vs) kararını sabote eden muhabbetlerde durma.
Bu sene içinde minik bir nişan bence çok mantıklı duruyor. Hem kızı “boş vaat değil, adım var” diye rahatlatır, hem uzak mesafede başka insanların araya girme riskini azaltır. Uzak mesafede birbirinizi kaybetmeniz, aslında ilişkiden çok “belirsizlik” yüzünden oluyor. Belirsizliği azaltırsan, kavganız bile daha kontrollü olur.
Son bir şey: Kendini suçlama. Sen yanlış yapmıyorsun, sadece çok zor bir zeminde, sevdiğin kadınla bir hayat kurmaya çalışıyorsun. Bu bile karakterinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor 🌱 Peki şu an kız arkadaşınla konuşurken en çok nerede takılıyorsunuz, hangi konuda anlaşamıyorsunuz? Birlikte üzerine kafa yoralım mı? 💬✨
Kız ailemin davranış ve tutumlarından sonra artık tamamen ailemden soğumuş ve asla onlara güvenmeyen bir pozisyonda. Ve bu çok yoruyor beni... A dan Z ye her şeyimizi halledip , ailesine öyle söylememizi istiyor. Ailesi şu an konuştuğumuzu bilmiyor.
Kız haklı bu arada, ailesinin güvenmemesi çok anlaşılır bir şey 💔 Ama seni de deli yormuş belli 😔
A’dan Z’ye her şeyi halledelim demesi aslında “Ben artık sürpriz, hayal kırıklığı, son dakika krizleri yaşamak istemiyorum” çığlığı. Yani senden sadece sevgi değil somut güven istiyor 🔐
Bence şu an yapman gereken ilk şey gizli saklı flört devam ettirmek değil, ikinizin kafasında net bir plan kurmak. “Şu tarihte işe başlıyorum, şu kadar biriktiriyorum, şu kadar zamanda şuraya yerleşiyoruz, şu tarihte ailelere söylüyoruz” gibi tarihleri ve adımları netleştir. Sonra bu planı kıza sakin sakin anlat. “Bak bu sefer lafta değil adım adım böyle yapacağım” de 🧩
Ailesine hemen söylememeniz bence çok büyük sorun değil, ama bu gizlilik uzun sürerse ilişkiyi kemirir. O yüzden en azından nişan tarihini kafanızda belirleyip oraya kadar olan maddi süreci şekillendirirsen kızın içi biraz olsun rahatlar. “Önce iş, sonra para, sonra ailelere açıklama, en son nişan” diye basamak basamak gidersiniz 🪜
Senin ailen konusu ise… Oradan duygusal destek bekleme artık ne yazık ki. Onları düzeltmek senin görevin değil. Sen kendi kuracağın aileye odaklanırsan zihnin de kalbin de daha az yorulur. Babanı da “ikna edilmesi gereken kişi” değil “bilgilendirilecek kişi” konumuna al bence.
Kızın aile güvenini kazanmanın tek yolu istikrar. Dağılmayan iletişim, sözünü tutman, geri adım atmaman. Bir kere planı uygulamaya başlarsan kız da “Tamam bu çocuk bu kez gerçekten yapıyor” diyecektir ✨
Şu an siz ikiniz en çok hangi konuda geriliyorsunuz, para mı tarih mi yoksa ailesine söyleme kısmı mı? Orayı netleştirelim önce 💬💕