Eski sevgilimi mi affetmeliyim yoksa beni el üstünde tutan yeni kişiye mi şans vermeliyim?

Arkadaşlar benim 1 yıla yakın sevgili olduğum biri vardı ve bu sevgililik sürecinde beni çok üzen davranışlarda bulundu (aldatma veya şiddet değil). En son 20 gün önce bununla iletişimimizi tamamen kestik daha doğrusu o en baş takipten çıkıp no sildi bende bi zaman sonra engelleyince bu geri bana dönmeye çalıştı iş yerime geliyo (yüzüne bile bakmadım) arıyodu felan şu an aramadanda engelledim tek engel yemediği yer iş yerim diyebilirim ama onu hâlâ seviyorum sadece barışırsak yine aynı sorunlar olacak kendini değiştirmeyecek onun için affedemiyorum. Ve yıllar öncesinde benimle konuşmak isteyen birisi bir hafta önce istek atınca bi şans verdim ve gerçekten beni el üstünde tutuyo diyebilirim istediğim sevgi ilgi alaka onda ama o istediğim kişi değil. şu an hâlâ o bir haftalık adamla konuşuyoruz eski sevgilimde gerçekten pişman şekilde bana dönse hemen olmasada affederim bu diğer kişiyle iletişimini kesmelimiyim yoksa sevdiğimi aklımdan çıkarıp sevildiğim adamı mı sevmeye çalışmalıyım?

Eski sevgilimi mi affetmeliyim yoksa beni el üstünde tutan yeni kişiye mi şans vermeliyim?