Eski sevgilimi affetmeli miyim?

Babamı 9 ay önce kaybettim. O zamanlar bir ilişkim vardı. Babamın vefatından sonraki 3. Ayda ayrıldık. O 3 aylık süreçte bana çok kötü davrandı yani böyle bir zamanda insan insana iyi gelmeliydi ama o bana çok kötü davrandı sürekli tartıştık beni ağlatıp durdu ve bu yaptıkları asla umurunda bile olmadı. En sonunda da bir bahaneyle ayrıldı benden. Ben çok kötü bir dönemdeydim ve asla bırakmasını istemiyordum defalarca kez aradım yazdım ama o beni herr yerden engelledi seni istemiyorum sensiz daha mutluyum falan dedi. En sonunda pes ettim. Doğru sevgi bu değil dedim kendi kendime. Ondan ayrıldıktan sonra ailecek onun olduğu şehre taşındık hayatım değişti güzel bir işe girdim yeni arkadaşlarım oldu yeni güzel kaliteli bir çevrem oldu. Şimdi ise o geri geldi affet beni diyor yalvarıyor seni seviyorum diyor. Fakat bilmiyorum ne yapacağımı. Yalan mı doğru mu kestiremiyorum. Şu an ne yapmalıyım bilmiyorum onca yıllarımı verdim ona yazık olur mu diye düşünüyorum bir yandan da bu şahısla ömür geçmez aynı kulvarda bile değiliz diyor. Ne yapmam gerektiğini nasıl anlayacağım lütfen bana yardımcı olur musunuz
Eski sevgilimi affetmeli miyim?