- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 5 ayElbet bir gün geçecek üzmeyin kendinizi benzer şeyleri inanın herkes yaşıyor. Nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Hareketli müzikler dinleyebilirsiniz, içinizden ağlama geliyorsa şayet bırakın yaşlar süzülüp aksın ardından gelecek 🔮temizlik için. Biriktirmeyin içinizde. Sakin olun. ⛩🕉👌Meditasyon öneriyorum, kısa yürüyüşler, hayata bağlayan diziler & filmler. Unutmayın siz, değerli ve özelsiniz ve dünyaya bir defa geldiniz. Sudan sebeplerle incitmeyin kendinizi. Belki kırıldınız hepimiz öyle. Ama aşılır her şey zaman 🕒 en iyi ilaçtır.
08 Yorumla
Soran5 ayGüzel dilekleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bir arayış içindeyim zaten insanın sağlığı her şeyden ve hatta herkesten önemli şu an bunu net bir şekilde farkediyorum.
- 5 ay
Kesinlikle öyle lafı olmaz rica ediyorum. Ben de aynı süreçten geçiyorum çok olağan şeyler bunlar. Merak etmeyin ayrıldınız kişi de zamanla size gösterdiği tepkiyi fark edip hatasını o da anlayacaktır sıkmayın canınızı. 🌺
Soran5 ayAslında karşı tarafın da bir hatası yok. Olmayacak bir sürecin içine girdik ve birbirimizi yıpratmakla kaldık. Devam edebilirdik ama devam etmek demek bu süreci bu stresi uzatmak demekti. O yüzden ortak bir kararla bitirmeye karar verdik. Yani aslında ortada bir suç ya da suçlu arkasından beddua edilecek birileri yok. Belki olsa daha kolay olurdu bilmiyorum.
- 5 ay
Evet, mesela karşı tarafın ani bir çıkışı yanlış anlaması olsa o tarz durumlar düzeltilebilinirdi belki. 🤔ortak karar almak aslında bu sürecin farkında olduğunuzu gösterir. Daha sağlıklı belki de. Kırma dökme yoksa geçiyor. Ancak kırdıysa o zaman daha zor.
Soran5 ayDurum zaten bu şekilde daha sağlıklı sadece uzun süredir stres altında olunca birikmişlik var alışkanlıklar falan var. Bu süreci düzgün bir şekilde atlatmaya çalışıyorum sadece.
- 5 ay
Atlatacaksınız buna inanın neler atlatmıyor ki insan. Ölümü dahi atlatıyorsun. Neler neler sıkma canını 🙂🧚♀️
Soran5 ayBuna inanıyorum zaman her şeyin ilacı inşallah. Size de teşekkür ederim. 🤗
- 5 ay
Rica ediyorum. Her zaman 🧚♀️🙂🙏🏻
En İyi Cevaplar
Kafanı onu hiç düşünmeyeceğin şekilde yorman gerekiyor. Yani, bir iș bir bitince diğerine başla. Yoğun bir spor programı da yanında yap. Yani, hem bedenen hem zihnen kendini acımasızca yor ki, uykun gelince de direk siz.
Çok yalnız kalma. Dışarı muhakkak çık. Arkadaşlarınla buluş.
Çok uzun bir ilişkiden çıktıysan, zamana bırakman gerek. Zaman her şeyin ilacı.12 Yorumla
Soran5 ayTeşekkür ederim o kadar yoğun olmasa da yavaş yavaş başladım.
Gizli Üye(25-29)5 aySanırım biz de ayrılcaz. Onun yavrum diyişi kulaklarımdan gitmiyor, sesi gülüşü gözleri. Yazarken ağladım, acaba erkeklerde üzülüyor mudur? Hassas kalpli olmak cok zor, inşallah asarsin kardeşim, seni deli gibi seven hic bırakmayan birisini bulursun. 🌸
11 Yorumla
Soran5 ayAslında aramızdaki şey sevgisizlik değil galiba en çok yıpratan şey de bu oluyor. Bahsettiğiniz seslenme ve sesi ne yazık ki ben de özlüyorum ama bu şekilde devam ederse ikimiz haricinde ailelerimiz de zarar görecek ve ilerde karşımıza başka sorunlar da çıkacak o yüzden daha da geç olmadan bitirmek en mantıklısıydı.
Aşk İlişkileri konusunda 10,4b cevap paylaştı. Zamanla biter hisler. Zaman geçmeden ne yaparsan yap akşam evine geldiğinde 1 bardak çayını oturup içerken bile aklına gelir kötü anılar. O yüzden zaman geçince hislerin de bitecek. Anılar kalır ama hisler kalıcı değil.
13 Yorumla
Soran5 ayŞu anda istediğim tek şey fiziki olarak normale dönmek. Çünkü biliyorum ki insanın sağlığı herkesten her şeyden önemli...
- 5 ay
Farklı etkinlikler yaparak atlatmaya çalış.
Soran5 ayDeniyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Ayrılık sonrası yaşadıkların çok normal, kalp kırığı resmen hem ruha hem bedene vuruyor 💔😔 Çarpıntı, mide ağrısı, uykusuzluk, iştahsızlık… Bunların hepsi yoğun stres ve kaygının vücuda yansıması aslında. Yani “deli miyim ben?” falan değilsin, bedenin sadece yas tutuyor.
İlk etapta kendini toparlamaya değil, sakinleştirmeye odaklan bence. Nefes egzersizi, ılık duş, kısa yürüyüş, hafif spor, papatya çayı gibi şeyler sinir sistemini baya rahatlatır. Telefonla, sosyal medyayla, eski mesajları kurcalamayla kendini daha da tetikleme, bu dönemde mümkün olduğunca teması azalt 🙏
Uyku düzenin bozulduysa yatmadan 1 saat önce ekranı bırak, loş ışık, hafif müzik, kitap çok işe yarar. Yemek yiyemiyorsan da kendini zorlayıp tıka basa değil, azar azar ama düzenli beslenmeye çalış. Vücudun yakıt görünce stresle daha iyi başa çıkıyor.
Duygularını bastırmak yerine yazmak, ağlamak, güvendiğin biriyle konuşmak da çok iyi gelir. İçine atınca kaygı daha çok büyüyor. Eğer gün içinde nefes nefese kalıyorsan, kalbin çok hızlı atıyorsa, işe güce odaklanamıyorsan bir psikolog desteği almak kesinlikle zayıflık değil, tam tersi kendine yaptığın büyük bir iyilik 🧡
İzmir’de olsan sana “gel Kordon’da yürüyelim, dondurma alalım, konuşa konuşa hafifleriz” derdim, gerçekten paylaşınca hafifliyor. Şu an en merak ettiğim şey şu: Stresini en çok ne tetikliyor, aklına gelen sahneler mi, yalnız kalmak mı, yoksa fiziksel belirtiler mi seni daha çok korkutuyor? 🥺03 Yorumla
Soran5 ayAklıma gelen sahneler ve fiziksel belirtiler maalesef.
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen5 ayOff canım ya ikisi birden olunca beynin de bedenin de alarmda 😔💔
Aklına gelen sahneler geldiğinde “dur” deyip başka bir sahne hayal etmeyi dene mesela onunla değil de kendinle ilgili güzel bir anı kur kafanda ya da gelecekte yapmak istediğin bir şeyi 🧠✨ Beyni yavaş yavaş yeni senaryolara alıştırman lazım yoksa hep aynı filmi döndürüp duruyor.
Fiziksel belirtiler için de “bu geçici ve kaygıdan” diye kendine hatırlat lütfen. Kalp çarpınca “eyvah hasta oldum” değil “şu an kalbim üzgün olduğu için hızlı atıyor ama bu geçecek” diye içinden konuş 🫶 Derin nefes al 4’e kadar sayarak nefes al 4 saniye tut 6’ya kadar sayarak ver bunu birkaç kez tekrarla gerçekten sinir sistemin yumuşar.
Eğer belirtiler gün içinde işini gücünü bozuyorsa mutlaka bir uzmanla konuşmanı öneririm bu yaşadığın şey asla abartı değil tam tersi çok anlaşılır bir yas tepkisi 🧡
Sen güçlüsün derdini de çok güzel ifade etmişsin bu bile iyileşmenin başlangıcı inan bana 🌿✨
Soran5 ayDeniyorum daha çok yeni ve hemen kendime gelmeye çalışmam da mümkün değil ama vazgeçmiyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
5 ayDerin derin nefes al ver gününü doldur boş vakit bırakma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u 5 ayzamanla
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 649 cevap paylaştı. Herkesten uzak durup sadece kendini dinlemelisin elinden geldiği kadar telefondan uzak kalacaksın
16 Yorumla
Soran5 ayTelefondan uzak kalmaya ve tam tersi kendimle kalmamaya çalışıyor um. Çünkü düşüncelerim susmuyor.
Soran5 ayTelefondan uzak durmaya çalışıyorum. Mesela özellikle gece telefonu evden bir başkasına verdim.
Soran5 ayTelefon genel olarak her şeyin sorumlusu diyebiliriz. Birilerine kolay ulaşmak bu kadar kolayken unutmak cidden zor oluyor. Kişiyi değil yaşananlar daha çok ve yaşanma ihtimali olan şeyler...
5 ayMuhteşem soru bunun bir hafifleticisi varsa üstümden yük kalkarr yorumları bekliyorum cidden
16 Yorumla- 5 ay
insanın sürekli telefonunu kontrol edesi geliyor
Soran5 ayİlk birkaç gün telefonu benden almalarını söyledim belirli saatler haricinde telefonu elime almıyorum.
- 5 ay
güzel taktikmiş gerçekten uygulanabilir
- 5 ay
başka taktiğin var mı
- 5 ay
ben geçen yürüyüş yaptım ama etki etmedi
Soran5 ayKonuşmak iyi geliyor.
Gizli Üye(30-35)5 ayMumkun oldugunca az stalklicaksin. Bunu tabiki yapamayacaksin fakat ben ilk zamanlar acini yasamani oneririm. Agla salya sumuk sonra yavas yavas toparlan. Bastirirsan unutamazsin.
04 Yorumla
Soran5 ayStalk işini yapamıyorum zaten hesaplarını dondurmuş o yüzden iyi oldu benim için. Ama birlikte verilen bir karardı uymaya çalışıyorum. Sadece yoğun stres altındayım.
Cevap sahibi5 ayNeden bitti ki 😔
Soran5 ayİlerde sorun olabilecek durumlar vardı son zamanlarda bile ortaya çıkınca bitirmek daha sağlıklı geldi.
Cevap sahibi5 ayNe kdr sure beraberdiniz
Aşk İlişkileri konusunda 896 cevap paylaştı. zor ve imkansız atlatması perişanlık :( yanlızlık gecenin karanlığın da kaybolmak :(
00 Yorumla
5 ayKafa dağıtacak farklı aktiviteler yaparak, yeni insanlarla tanışıp sosyalleşerek.
00 YorumlaTek bir şey ile geçmez, sana iyi gelen şeyleri yap.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayBaşka yorumunu gördüm ve çok beğendim. Bu kadar olgun kadın acaba neden yürütemedi ilişkisini diye merak ettim cidden
06 Yorumla
Soran5 ayİlişkiler her zaman sadece iki kişi arasında kalmıyor maalesef. Çevresel faktörler de etkiliyor. Ayrıca ilerde yaşanabilecek sorunlar vardı ve bitirmek en mantıklısıydı.
Cevap sahibi5 ayAnlıyorum geçmiş olsun ne deyim. Cidden merak ettiğim için soruyorum. Ne iş yapıyorsun? Ve kaç yaşındasın? Yani bu olgunluğun biraz kaynağını merak ettim gibi 🤗
Soran5 ayTarihçiyim, şu an için çalışmıyorum. İnsan psikolojisiyle de ilgileniyorum. Bunun üzerine okumalar yapıyorum, gözlemliyorum.
Cevap sahibi5 ayBelli. Bu nedenle biraz sohbet etmeyi isterim sizle ☺️
Cevap sahibi5 ay?
5 ayFiziksel belirti derken biraz ayrıntıya girebilir misiniz
02 Yorumla
Soran5 ayVücudda ciddi bir uyuşma, mide bulantısı hatta kusma. Kalpte çarpıntı boşluk hissi ve hatta ölecekmiş gibi bir his.
- 5 ay
Hamilesin
Biri için neden bu kadar kendini üzdün
05 Yorumla
Soran5 ayİnsan bazen kendine ne kadar zarar verdiğini farketmiyor.
Soran5 aySıkıntı şu haketmeyen bir insan değildi ama yine de zarar veren durumlar olabiliyor.
Soran5 ayÇünkü öyle, keşke dediğiniz gibi haketmeyen biri olsaydı.
Günaydın günün güzel olsun ponçik
Uyuyarak016 Yorumla
Soran5 aySürekli uyku da çözüm değil. Gece düzgün uyusam yeterli aslında.
Soran5 ayBu durum devam ederse psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum zaten.
Soran5 ayMevzu sadece ayrılık değil fiziki olarak uzun süredir stres altındaydım. Farkettim ama düzeltmek için bir şey yapmadım şimdi de acısı çıkıyor. Tek isteğim eski normal halime dönmek sürekli panik halinde olmak insanın yaşamını çok çok olumsuz etkiliyor.
Soran5 ayYaklaşık bir aydır vücudum alarm halindeydi sonra farkettim ki daha kötüye gidiyor ilişkiyi bitirdik. Birkaç gündür daha da kötü hâle geldi.
Soran5 ayÇok teşekkür ederim, aynı temennileri ben de herkes için diliyorum. İnsanın sağlığı çok önemli çünkü.
Soran5 ayGeçmiş anılar ya da yaşanma ihtimali olan şeyler. Şu anda çalışmıyorum sınava hazırlanıyordum KPSS için ama bu süreçte o da durdu maalesef.
Soran5 ayTeşekkür ederim bu zaten yaptığım şeyler arasında. Sınav için ise biraz toparlanmam gerekiyor çünkü maalesef bu ara kafam almıyor.
Soran5 ayTeşekkür ederim inşallah en kısa zamanda...
Atlatamasın zaman ister Zamanla azalır
08 Yorumla- 5 ay
sen nasıl atlattın
Soran5 aySadece bunu hafifletecek şeyler var mı diye merak ettim.
- 5 ay
Zorr ya peki seni neden bıraktı RareAmz
- 5 ay
@KutupNoktası Sebebi yok hiç bir hata da yapmadım bilmiyorum ama galiba ya yeni birini buldu ya da benden sıkıldı.
Normalde çok seviyordu tek bir tane hata bile yoktu yani benlik bir durum değil
Soran5 ayBunu için daha çok çok erken.
- Aşk İlişkileri konusunda 978 cevap paylaştı.
5 ayBelli bir süre ortam değiştirme ye çalış
06 Yorumla
Soran5 ayDeğiştirdim, sıkıntı devam ediyor ama en azından yalnız kalmadım konuşunca iyi geliyor biraz.
- 5 ay
Zamanla geçecek biliyorsun
Soran5 ayEvet, biliyorum.
- 5 ay
Ama zor değil mi
Soran5 ayMaalesef çok zor. Vücudum işlevselliğini kaybetmiş gibi hissediyorum.
- 5 ay
Konuşmak istersen
5 ayHafif antidepresanlar alabılırsjn
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Güzel dosların varsa tavsiyeleriyle
00 YorumlaSpor yap.
00 YorumlaGöz titremesi belirtidir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Nasıl fiziksel belirtiler
04 Yorumla
Soran5 ayVücutta uyuşma karıncalanma iştahsızlık hatta yediklerini dışarı çıkarma... Bir iki saat düzelip sonrasında yoğun ağlama krizi. Sonra tekrar sil baştan aynı durum.
Soran5 ayBiliyorum sadece uzun süre devam etti ve vücudumda yoğun stres var normal bir ayrılık yaşıyor gibi hissetmiyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı.
5 aybaşkasıyla konuşarak yalnız kalmayarak
06 Yorumla
Soran5 ayMaalesef ki bunu yapabilecek biri değilim ve yaparsam da içten içe kıyaslama yapacağım için hiç sağlıklı olmaz.
- 5 ay
kıyaslamazsın ya
Soran5 ayMaalesef ki yaparım kendimi biliyorum. Çünkü ayrılık nedeni sevgisizlik değil.
- 5 ay
neden ayrıldınız peki neden kıyaslayacaksın ki
Soran5 ayÇevresel faktörler diyelim.
- 5 ay
hadi ya çok geçmiş olsun ya
Gizli Üye(18-24)5 ayDinlenme uyku terapi tatil şeklinde olabilir
00 Yorumla
5 ayNe olduda ayrıldın anlatmak ister misin içini dök
02 Yorumla
Soran5 ayBelki de en baştan başlamamam gereken bir ilişkiye başladım. İlerde şimdikinden daha kötü olacağım maruz kalacağım durumlar olabilirdi o yüzden ayrılmayı tercih ettim.
- 5 ay
İstersen gel anlat özelden içinş dök rahatlarsın
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
5 ayFiziksel belirtin ne
06 Yorumla
Soran5 ayUyuşma karıncalanma iştahsızlık hatta yediklerini dışarı çıkarma. Yoğun stres altındayım. Ağlama krizleri...
- 5 ay
Psikiyatriye gidebilirsin
Soran5 ayBir süre daha bu şekilde devam ederse yapmam gerekiyor zaten.
- 5 ay
Geçmiş olsun
Soran5 ayÇok teşekkür ederim.
- 5 ay
Arkadaşların la dışarı çıkmak iyi gelebilir
5 ayYemek ye kan şekerin düşmesin
01 Yorumla
Soran5 ayDeniyorum ama midem pek kabul etmiyor maalesef.
Kendinle ilgilenerek
00 Yorumla
5 ayspor, sosyallesme ve kendini dinleyerek...
00 Yorumla
5 aySalla gitsin napcannn
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 684 cevap paylaştı.
5 aySpor ile
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 419 cevap paylaştı. Yeni başlangıc yap
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 666 cevap paylaştı.
5 ayZamanla geçer
00 Yorumla
5 aySevişerek
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım