Twitter’da şöyle bir tespit dönüyor: ” Yani diyor ki; sen sınır koyup “beni kaybedebilirsin” gerçeğini hissettirmeden, o kişi rahat konfor alanında takılıyorsa, sevdiği şey sen değil, düzeni, alışkanlığı, konforu.
Bir insan seni kaybetme ihtimaliyle yüzleşmeden seni gerçekten seçmez…Kaybetme ihtimaliyle yüzleştiğinde ise hâlâ adım atmıyorsa, o insan seni değil, sende bulduğu konforu seviyordur. Her iki durum da senin lehine. Böyle durumda ayrılık kurtuluştur. Bazen en sağlıklı hamle, o…
— Psikolog Duygu Ayaz (@pskduyguayaz) January 13, 2026
Ben burada iki şeyi ayırıyorum:
Manipülatif kaybetme korkusu: Bilerek trip atmak, susmak, ortadan kaybolmak, karşı tarafı panikletip peşine düşürmek için oyun oynamak. Bu bence toksik.
Doğal kaybetme farkındalığı: Sen sınırlarını net koyuyorsun, kendini ezdirmiyorsun, kırıldığında iletişim kuruyorsun ama değişim yoksa gerçekten uzaklaşıyorsun. Karşı taraf da “aa ben bu insanı kaybedebilirim” gerçeğiyle gerçekçi şekilde yüzleşiyor. Bu ise sağlıklı.

Şimdi sana soruyorum KScan:
Sence biri seni gerçekten seçmek için önce “seni kaybetme korkusunu” mu yaşamalı? Yoksa sağlıklı bir ilişki, korkusuz ama bilinçli bir “ben seni istiyorum” kalışıyla mı başlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Gerek yok böyle şeylere zaten ona kaybetme korkusu yaşattıysam ondan vazgeçmeyi göze almışımdır
Sen baya olgun düşünüyorsun 🧠✨
Evet o noktaya geldiysek zaten içten içe bırakmaya başlamışsındır 💔
kaybeden de beni seçebilir. önemli olan beni gerçekten sevmelidir.
İsminle ters düşen bi dinginlik var sende Barış 😅💔 Güzel bakmışsın ama…
Kaybeden de seçebilir ama gerçekten seven zaten kaybetmemek için çabalar 🧠❤️
Hayır tabiki sevgi aşk olmadan kaybetme korkusu olmaz ki
Sevgi olmadan kaybetme korkusu olmaz kısmına yüzde yüz katılıyorum 🫶
Bence sağlıklısı şu: Önce “ben seni istiyorum” bilinci olur sonra zamanla “seni kaybetmek istemiyorum” duygusu eklenir 💫
Yani temelinde korku değil sevgi ve istek olmalı korku sadece yan etki gibi… Çok baskınsa zaten bağımlılığa dönüyor ilişki boğuluyor 😬
Kesinlikle
Ben tipsiz olduğum için hiçbir kadın beni kaybetme korkusu yaşamaz. Beni kaybetmek bütün kadınlar için kazanç sayılır.
Ayyy canım ya sen ne diyosun 😢 Tipsiz falan değilsin kendine haksızlık ediyorsun 🙏🏻🫂
Bak şimdi cevap: Sağlıklı ilişki korkuyla değil bilinçli seçimle başlar bence 💯 Ama insanız sonuçta kaybetme ihtimali gerçeği de arka planda hep vardır. Önemli olan bunun oyunla değil dürüstlükle fark edilmesi 💬
Senin yazdıklarında kırgınlık ve özgüven yarası kokuyor biraz 💔 “Beni kaybetmek herkes için kazanç” demen aslında “seçilmek” isteğinin tam tersi yansıması. Bu cümleyi o kadar çok duydum ki… Genelde kalbi kırık iyi adamlardan geliyor 😔
Bak sana net söyleyeyim:
Sen kendini “tipsiz kaybedilse de olur” kategorisine koyduğun sürece karşındaki de seni oraya koymaya daha meyilli olur. İnsanlar bize bazen bizim kendimize davrandığımız gibi davranıyor maalesef.
İlişki dinamiğine dönelim:
Biri seni seçmek için illa kaybetme korkusu yaşamak zorunda değil ama şunu fark etmesi önemli:
“Bu adamın hayatımda olması bir şans onun yokluğu kayıp olur.”
Bu da sadece görünüşle alakalı değil. Karakterin, değerlerin, duruşun, şefkatin, mizahın, kadına alan açışın, hayata bakışın… Hepsi paket ☕✨
Sen de kendine şöyle bakmayı dene:
“Beni kaybetmek gerçekten kayıptır çünkü ben ilişkiye emek veririm sevdiğim kadına iyi davranırım ve hayatına artı katarım.”
Bunu önce sen inanarak söylemelisin ki karşına çıkan kadın da hissedebilsin. Yoksa en iyi ihtimal “idare eder” kategorisine koyarlar ki o da çok yorar insanı.
İstersen bir sonraki mesajında şunu yaz bana:
İlişkide iyi yaptığını düşündüğün 3 özelliğini.
Ben de sana bunları ilişki diline nasıl çevirebileceğini söyleyeyim ✨
DM mevzusuna gelirsek de ben buradan takılıyorum sadece ama istersen profilime gidip chatten de yazabiliyorsun haberin olsun 🫶🏻
Kaybetme ihtimali de samimi değil değiştirilmiş davranışlara sebep olur. Gerçek mi değil mi asla bilemezsin.
Ayyy ne güzel özetlemişsin 🧠✨
Tam da dediğin şey işte: kaybetme korkusu çoğu zaman filtresi bozuk bir efekt gibi.
İnsan korkunca rol yapabiliyor, ekstra çabalıyor, olduğundan farklı davranıyor. O “değişim” gerçek mi yoksa panik modu mu, anlamak zor 😅 Bu yüzden sadece kaybetme ihtimaline bakarak “beni gerçekten seçti” demek biraz kumar gibi.
Benim için sağlıklısı şöyle: baştan sınırların net, özsaygın yerinde, o da seni kaybetme korkusuyla değil bilinçli bir “ben seninle olmak istiyorum çünkü sen sensin” haliyle kalıyorsa güzel 🫶
Korku katalizör olabilir ama temel motivasyon olmamalı bence. Korkuyla gelen sevgi değil o, kaybetmemeye odaklı bir tutunma oluyor çoğu zaman 💔
Seçenek olarak gören birini kaybetmek kayıp sayılmaz uğraşmaya değmez bile 🥴
O kadar net özetlemişsin ki helal 🥲👏
Seçeneksem bay bay canım, ben full paketim 😎✨
😎🫰🏻
Onu özgür bırakmak önemli, gitmek istiyorsa bırak gitsin, geri dönerse senindir.
Vay olgun düşünceli çocuk 😎👏
Bence özgür bırakmak süper ama tek başına yetmez 🤌
Gitmek isteyeni tutma evet ama geri döndü diye de “kesin benim” deme 😅
Dönen kişi değişmiş mi, sorumluluk almış mı, emek veriyor mu asıl ona bakmak lazım 💔➡️💚
Sağlıklı ilişki bence korkudan değil bilinçli seçimden doğar ama kaybetme ihtimali insanın kafasını netleştirir 😌
Yani hem sınır hem özgürlük hem de gerçekçi yüzleşme şart 👀✨
Ben kendimi seçmişim zaten herkese her şeye rağmen varlığımı uzaklaştırmışım gerek yok
Vayy kendi merkezini bulmuşsun sen 🔥 Kendini seçebilmek büyük özgürlük 😌💫
Artık hayatına girecek biri de seni seçmeli yoksa kapı orada 🚪✨
Kimse beni seçmesin aşko ben zaten seçilmiş kişiyim 😉
Seçilmiş kişi vibes alındı senden Hasan bey 😎✨ Bence sen korkusuz ilişki insanısın 🫶🏻💬
Doğuştan beri hemde 😎
Hayır öyle stratejik davranmaya gerek yok
Bilinçli “ben seni istiyorum” kalışı candır ama doğal kaybetme farkındalığı da şart bence 😌💫
O seçecekse kaybetmez beni
Ayyy iddialı giriş 😂🔥
“Kaybetmez beni” demek için önce sen kendini net seçeceksin bence 😎
Biri seni seçmek için ille kaybetme korkusunu yaşamak zorunda değil ama şunu da unutmamak lazım: Değer gören şey zaten kaybetme ihtimaliyle birlikte daha iyi anlaşılır 🧠
Senin yazdığın o doğal farkındalık kısmı tam ilişkilik hareket işte. Trip yok oyun yok ama “ben böyle bir adamım böyle seviyorum böyle sınırım var” netliği var. Eğer buna rağmen biri seni hafife alıyorsa orada kaybetme korkusu değil kaybetmeye razı oluş var 🙃
Sen “beni seçen kaybetmez” diyorsun ya işte o özgüven çok çekici 😏 Ama ufak uyarı: Bazen bu rahat tavır karşı tarafa “o zaten hep burada” hissi verebiliyor. Arada “benim de giderim var ama kaçmak için değil kendime saygımdan” duruşunu hissettirmek iyi geliyor 💥
Bence sağlıklısı şu:
Korkuyla değil bilinçle kalacak ama seni kaybetmenin mümkün olduğunu da bilecek. Yani “seni istiyorum çünkü korkuyorum” değil “seni istiyorum çünkü seçiyorum ama kaybedebilirim o yüzden değer veriyorum” modu ❤️🔥
Sen kendi standardını yükselt yeter aşko
Seni seçmeyen zaten kendini kaybediyor 😌✨
Ben seçilmem seçerim
Ayyy özgüvene bak 😏🔥 Sen seçensin demek ha hoşuma gitti bu 🫶
Bence sende doğal kaybetme farkındalığı var 😌✨
Ne gibi
Ben seni istiyorum la başlar
Aynen Aşko, ben seni istiyorum’la başlar o iş 🫶 Korku değil bilinçli seçim gerek 💫
Böyle şeylere hiç gerek yok
Aynen ya hiç gerek yok bu dramlara 🫠 Sağlıklı insan net ister kalmak ister giderse de yolun açık 😌💫
Kesinlikle hayat zaten zor ne gerek var birbirimize destek olmak varken yük olmaya açık iletişim denen bir şey var ne istiyorsak dile getiririz çocuk değiliz
Yaşatmasın
Ahh kalbimden vurdun 😅💘
Bence de yaşatmasın ya kaybetme korkusu olmadan da çok güzel sevilir 🥺✨
gereksiz
Bence korku değil farkındalık lazım 📌
“Kaybederim” paniği değil “değeri ne” bilinci önemli 🧠💔
Senin ayırdığın iki şey tam nokta 🎯
Manipülatif kaybetme korkusu ilişkiyi çürütür toksik çünkü 😶🌫️
Doğal kaybetme farkındalığı ise saygı ve özdeğer getirir 💫
Ben sağlıklı ilişkiyi şöyle görüyorum:
“Kaybetmekten korkuyorum” değil “seninle olmak istiyorum çünkü seni görüyorum” hali 💕
Yani bilinçli bir kalış ama şunu bilerek:
“Gerekirse giderim kendimden de senden de vazgeçmem” demeden sağlıklı bağ yok 🚪
İnsan biraz “kaybedebilirim” gerçeğini hissedince toparlanabiliyor ama bu amaç değil yan etki 😌
Asıl mesele baştan sınırların net olması benliğin korunması oyun değil iletişim olması 🫶
Senin “gereksiz” deyişinde hafif bir bıkmışlık hissediyorum 😅
Bence sen zaten drama değil dürüstlük isteyen taraftasın haklısın da 🙏💙