Evlilikte tek eşli olamıyorum, aldatmayı bırakamıyorum, ne yapmalıyım?

9.5 yıldır evliyim 1 kızım var. Severek isteyerek evlendik. Çalışan bi kadinim maddi olarak özgürüm yani bunun da etkisi vardır belki ama tek eşli yapamıyorum. Evliliğim boyunca 4 ya da 5 kişi ile eşimi aldattım. Eşime ve evime karşı görevlerimi de aksatmiyorum bu arada. Ama tek eşli de olmuyor. Başka şeyleri bahane ederek (anlasamama artık sevmeme gibi) boşanma teklifinde bulundum birkaç kez eşim istemefi düzeltebiliriz dedi hep. Bu arada benim atamam olduğu için 4 yıl kadar ayrı yaşadık belki bunun da etkisi vardır benim durumumda. Eşim bana karşı bazen görevlerini yapmadı biraz da bu itti beni bu duruma. Yine de doğru olmadığını biliyorum ama elimde değil yapamıyorum ona sadık kalamiyorum eskisi gibi sevmiyorum da zaten. Ama bosanmiyor da dediğim gibi. Artık bu beni manen rahatsız etmeye başladı Allah'a karşı kendimi suçlu hissediyorum iki arada sıkışmış durumdayım. Ne yapmalıyım?

Güncellemeler
5 ay
Bu arada bahsettiğim kişilerle cinsel ilişkiye girmedim. Duygusal olarak paylaşımlarda buludum, buluştum , güldüm , eğlendim bir de opustum on sevisme gibi düşünün yani ama cinsellik noktasında ileri gitmedim
Evlilikte tek eşli olamıyorum, aldatmayı bırakamıyorum, ne yapmalıyım?