Mesleğimi almadan evlenmek istemedim. O yüzden bu yaşa kaldım ki evlenmeyi düşünen biri değildim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)5 ayBiraz dürüst konuşacağım, senin için daha faydalı olacağını düşünüyorum çünkü buradaki çoğu yorum "hayır canım yhaaa" diyecek ama gerçekler başka.
Senin için şu an evlenmek hem zor hem değil, hem şansın düşük hem de değil.
Neden zor? Çünkü değerli gördüğün, gerçekten evlenmek isteyeceğin yaşıtın o erkekle şansın düşük. Çünkü 25'likler de onu istiyor ve o da doğal olarak onları tercih edecek. Erkek canlısı genelde böyledir. Ne yazık ki.
Neden zor değil? Çünkü sana çekici gelmeyeceği halde seninle evlenmeye hazır, yaşıtın yüzbinlerce, hatta belki milyon tane erkek var; seç, beğen, al.
İşte insanın seçici olması, "aradığımı bulamıyorum" yanılgısı da tam bu noktada başlıyor.
Bir de işin biyolojik tarafı var tabi. Eğer çocuk istiyorsan, henüz iş işten geçmedi ama olayı bayağı bir zora sokacağın noktaya gelmiş sayılırsın. Köprüden önceki son çıkışa hala var ama yayılıp kriter kasacak, evlilikten önce 1-2 sene işi uzatacak kadar değil. Eğer gerçekten çocuk istiyorsan ve işi aceleye getirmeyeyim diyorsan, yumurta dondurmak bu noktada bir seçenek olabilir mi araştırabilirsin, bilemiyorum.
Kısaca; senden küçüklerin seni cinsel anlamda kullanma riski çok yüksek. Sana talip olan yaşıtların da muhtemelen vasat, kötünün iyisi olacak. Düzgün bir talip çıkarsa bence yine 40-45 aralığından çıkar. Değerlendirmeyi düşünebilirsin.
Erkek için bu olay çok daha zor ve acımasız inan ki. Detaya girsem sabaha kadar anlatırım :)
Neyse, umarım aradığını bulursun. Bol şans.
32 Yorumla
Soran5 ayBence erkeklerin işi daha kolay kadınlara göre. Bu arada teşekkürler
Cevap sahibi5 aySen eğer istersen, en azından biyolojik amacını gerçekleştirmek üzere bir damızlık ayarlayabiliyorsun.
Sen, işler yolunda gitmediği taktirde en basitinden “sevgim bitti” deyip kapıyı çekip 0 kayıpla yoluna gidebiliyorsun.
Ben genimi aktaramıyorum çünkü kadının beni buna değer bulup seçmesi gerekiyor, kadına bağımlıyım bu noktada.
Sırf iş işten geçmeden çocuk yapayım diye beni kullandıktan sonra boşanıp üstüne bir de benden nafaka, mal kaptırma riskim var. Onu da geçtim çocuğu da ayda 1 görebilme riskine, kafasına göre eve it kopuk toplayacak bir kadına denk gelirsem de çocuğun akibetini şansa bırakma mecburiyetine sahibim.
Yani %90 kullanılacağım ve iyi veya beni arzulayacak insana denk gelme ihtimalim %10 olduğu için de hayatım düzülecek.
Göz göre göre buna gitmek mi daha zor yoksa bunları yaşamayacağından, en azından doğacak çocuktan kopma riskinin olmadığından emim olmak mı şimdi bir daha düşün.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
5 ay31 yaşındayım birkaç aya 32 yaşına gireceğim ve yaş konusunda ilgi alanımı 20-31 yaş arasındaki kızlar oluşturuyor. 32 yaş ve üstü olan kızlara sevgili olma ve evlenme konusunda pek ilgi duyamıyorum. Şunu söyleyeyim sana da evlenme konusunda 34-50 yaş arasındaki erkekler ilgi duyabilir. 34 yaşın altındaki erkeklerin %99'u evlenme konusunda yaşından ötürü seni tercih etmez. Çünkü erkekler kendisinden daha genç kızları çekici ve güzel buluyorlar bu yüzden kendisinden genç kızları tercih etme eğiliminde oluyorlar. Yani anca 34-50 yaş arasında olup da bekar veya dul olan bir erkekle evlenebilirsin. 34 yaş ve üstü olup da bekar olarak kalan erkeklerin sayısı da çok az. Büyük ihtimal evlenip boşanmış dul bir erkek bulursun
13 Yorumla
Soran5 ayValla tam tersi karşıma çıkanlar hep benden küçük oluyor
- 5 ay
Ben kendime göre düşündüm, genel olarak erkekler evlenme kendilerinden daha küçük kızları seviyorlar o yüzden böyle dedim. Aslında haksız olduğumu da düşünmüyorum. Erkekler kendilerinden büyük bir kızla takılma amaçlı sevgili olurlar fakat kolay kolay evlenmezler. Çünkü erkeklerin %99'u kendisinden küçük bir kızla evleniyor
- 5 ay
*evlenme konusunda kendilerinden daha küçük seviyorlar diyecektim cümleyi düzgün kuramamışım düzelteyim
Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Evlilik şansı şöyle düşüyor, "bu zamana kadar kötüsü için mi bekledim" zihniyeti insanı esir alıyor. Böylece gençken kabul edebileceğin birçok seçeneği ileri yaşlardayken kabul etmiyorsun. Gençken insanlarda fark etmediğin detayları, 30 yaş sonrası fark etmeye başlıyorsun ve bu seni rahatsız ediyor. Mükemmeli aramaya başlıyorsun.
Ama unuttuğun bir şey var, sen de her geçen gün yaşlanıyor ve mükemmellikten uzaklaşıyorsun. Dışı genç, içi masum ve saf, plan yapmayan, laf sokmayan birini arıyorsun, ama sende ne gençlik kalmış oluyor, ne saflık. Karşına çıkan herkes sana yaşlı ve mendebur görünüyor. Ama sen de onların gözünde yaşlı ve mendebur göründüğünün farkında olmuyorsun. İşte durum bu şekilde. :)12 Yorumla
Soran5 ayValla ne desem bilemedim haklısın galiba
5 ay227kişi cevap vermiş. Hepsini bırak ve bana kulak ver. Nedenini sorma. Burada kelleşmiş ve göbeği çıkmış erkeklerin “ben 34 yaş kadınına bakmam daha küçük isterim” demesine bakma. Daha küçük kızlar size bakıyor mu onu sormalı. 27 yaşındayım yazanım çizenim çok hepsi de küçük benden çünkü kendi yaşıtlarım maalesef benden çok büyük duruyor. Aklı başında olan erkekler (çevremde var bu yüzden iyi bilirim) atıyorum 35 yaşında mı, 27 yaşındaki bir kıza bile toy gözü ile bakarlar ve 33-35 onlar için daha uygun gelir. Bir kere mesleğin var bacım olaysın 💅🏻 Kendine güven, ayakları üzerinde duran parası olan ve yarın evlendiğinde bir erkeğe muhtaç olmayacak, onun iki kuruşuna tenezzül etmeyeceğin için emin ol ekstra ilgi göreceksin. Çünkü onun sadece ilgi ve sevgisine ihtiyacın var parasına değil. Mesleğin elin yüzün düzgünse hiç de geç değil. He öyle olmasa da valla 34 35 40 gayet evleniyorlar. Geçenlerde annemin çocukluk arkadaşı (yaş 50) aşık olup evlendi🥰Allah iyilerle karşılaştırsın bütün kız kardeşlerimizi
11 Yorumla- 5 ay
He bir de buradaki zırto yorumlara bakma gerçek hayatta erkekler üç beş yaşa bakmaz sana bakarlar. Sen de gayet harikasın bence
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
5 ay
Kendini “kaldım” diye tanımlaman bile biraz haksızlık kendine karşı bence 😌 34 evlilik için geç falan değil, sadece etrafındaki havuz biraz değişiyor. Daha seçici, daha ne istediğini bilen insanlar çıkıyor karşına, bu da aslında avantaj 💫
Mesleğini beklemen çok olgunca bir karar, bu sayede kendinle daha barışık bir ilişki kurmuşsun. İstersen evlilik şansın kesinlikle var, önemli olan senin gerçekten isteyip istememen. Şu an kalbinde ne ağır basıyor, evlilik mi yoksa özgürlük mü? 💭💘12 Yorumla
Soran5 ayİkiside ağır basıyor
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen5 ayAhhh klasik gönlü karışık haller 😅 Hem yuva iste hem özgürlük... Çok normal bu arada 💘
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
159Cevap
Gizli Üye(36-45)5 ayMesleğin ve sen güzelsen, geçmişin temizse, evlenirsin ne var ki?
Sadece şu var; kendine bakmalisin. Yani daha genç çıtır görünmelisin. Bu da pahalı cilt bakimları, medikal işlemler, estetik, pahali kuaför, bakimli saçlar, kaliteli giyim tarzı, kaliteli koku ile olur.
Ayrıca da sosyal olmalisin. Ideal koca adaylarinin ortamina girmen gerek. Mesleki özel etkinlikler veya hayir kurumlarınin toplantilari, elit arkadaş gruplarina takilmak falan bunlar da gerekli.
Yoksa işten eve evden işe bir hayatta kazayla mi karşılaşacaksiniz?
33 Yorumla
Soran5 ayİşte etkinliklere katılamiyorum ya. Anca eve gidip dinleniyorum
Cevap sahibi5 ayBu şekilde eylemsiz olursan bayatlayip evde kalirsin. Tazeyken en iyi adayı bulman lazim.
Vasifsiz kizlar gezip tozup ortamlara girip hiç hak etmediği dengi olmayan zengin iyi ailelerin oğullarini kapip prenses gibi yaşiyor.
Sen de kalk hak ettiğin meydanı onlara birakma.
Gezen tilki oturan Aslandan iyidir 😂
Soran5 ayİnşallah bakalım 😂
5 ayEvlilik biraz kader ve kısmet meselesi
Bende otuzdan önce aslında düşünmüyorum
Okulu mu bitirip uzmanlık vs derken yaşım 30 olur ancak kariyerim biraz rayına oturur
Zaten günümüz de evlilikler 30 dan sonra oluyor
Zor değil ama o yaşlarda evlenmemiş erkek sayısı az oluyor
Umarım kalbine göre birini bulabilirsin
42 Yorumla
Soran5 ayAmin teşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim
Dürüstçe söylemek gerekirse evet biraz geç bir yaş hatta kadınlar için baya geç, ben erkek olarak 30 yaşındayım, ben bile kendimi çok geç kalmış hissediyorum çünkü yaşıtlarımın neredeyse hepsi evlendi veya en kötü söz nişan yaptı, bense toksik bir ilişki atlattım sonunda ayrılık yaşadım. Yani ömrün en güzel çağları 30'a kadar bence ve 30 yaşına kadar hadi evlilik olmasa bile insanın en azından uzun süreli ciddi anlamda bir ilişkisi olmalı. Hele ki 30'dan sonra bekarım deyince hem insanlar garipsiyor hem de henüz bekar olan 20'lik insanlar gözünde seni çok büyük görüp senin beklentilerini karşılayamacaklarını düşünerek uzaklaşıyorlar. Kendi yaşıtların desen zaten hepsi evlenmiş oluyor, geriye de biraz sorunlu tipler kalıyor, yani ideal eş profiline uygun görülmüyorlar. "Bu zamana kadar olmadıysa demek ki ideal biri değil" önyargısı gelişiyor. Bunların hepsini hesaba katmak lazım. Aşkın yaşı yoktur derler ama her şey zamanında güzel.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 523 cevap paylaştı. Aslında öncelikler meselesi önemli. Bazı zamanlar hayatın geçici olduğunu, herşeyin vaktinde güzel olduğunu, insanın fıtratına uygun, doğası gereği davranması gerektiğini düşünüyorum. Bu kadın için de erkek için de geçerli. Bu bazı disiplinlerde basitçe; genetik yapının aktarımı, bazı disiplinlerde ise bir inanç vecibesi olsa da bence vaktinde edinilmesi güzel bir kazanım. Elbette kültürel birikim nazara alındığında kadının iş, kariyer, para gibi kazanımlarının oluşmasını istemek bazen anlamsız geliyor.
Bazı zamanlarda ise önemli olanın insanın kendi dinamiğini bulmasının doğru olduğuna inanıyorum. Evlilik bir başarı gibi görülmemeli.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 412 cevap paylaştı. Boş ver hayatını yaş gez dünyayı kariyer yap... Emin ol çok mutlu olacaksın... 39 yaşım var evli değilim ve bir gün bile pişmanlığını yaşamadım. Ha öğle her gün biriyle takılan biri değilim. Normal sıradan tek başıma tek yaşayan tek sinemaya giden tek yürüyüş yapan her şeyi tek başıma yapmaya alışan ve seven biriyim... Hayat böğle daha güzel... Bana göre en azından...
34 Yorumla
Soran5 ayZaten benimde hayalim hep tek yaşamakti. Ama insan bir saatten sonra birini istiyor
- 5 ay
Kendini birine belgeleme söğlemek istediğim bu... insan oğlu sahiplenmeyi malı gibi görmeyi yönetmeyi sever kadın erkek fark etmez her kes bunu yapar... Onun için ben 2 kere denedim olmadı evlilil bana göre değil dorğudur ve ya yalnışdır... Ama ben yapamam... Kimseye de umut vermiyorum bu konuda... Dediğim gibi öğle ilişkiler felan da yaşayan biri değilim... Özgürlük güzel. Bir süre sora yanında değil evinde kedi bile istemeyeceksin insan her şeye alışıyor
Gizli Üye(36-45)5 ay36 yaşındayım hatta 37 olacağım yakında hala düşünmüyorum. Evlilik aceleye gelmez ve herkes de evlenmek istemez. Ama bunları aşamayan, hala zihniyeti 100 yıl öncede kalan milyonlarca insan var bu topraklarda. Onların söylemlerini ciddiye alma. Kendi keyfine bak.
51 Yorumla
Soran5 ayYok zaten ciddiye almadığım için bu yasa kaldım
Çünkü hiç hazır hissetmiyordum evliliğe
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayHayatımızdaki oluşumlar etkenler , sebebiyle evlilik zamanları hep farklı farklıdır. Bilmemiz gereken en temel bilgi şudur. Evliliğin yani nikahın saati değişmez. Hatta dakikası bile bu yüzden. Şans olgusu olarak düşünmek devre dışı bir durumdur. Senin evlilikten nasibin henüz gelmemiş. Sen işimi alayım vb. Demesen bile yine bu zamana kadar evlenmemiş olurdun. Umarım kısa zamanda doğru ve mutlu olacağın kişi karşına çıkar ve evlenebilirsin.
12 Yorumla
Soran4 ayÇok teşekkür ederim 🌺
- 4 ay
Rica ederim 🌷🌷
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Mesele anlaşabileceğin birini bulmak. Karşına çıkarsa, tanış olursan yaşın pek önemi yok.
Diğer bir sorun ise Yuva kurarken alınacaklar listesi. Bu liste uzar giderse, karşı tarafın bu külfete katlanacak durumu yoksa o zaman sıkıntı.
Açıkçası durumun hülasası bu'dur. Pek fazla derine dalmaya gerek yok. Evlilik maddi olarak ne kadar az külfet olursa kolaylaşır. Bu durum karşı tarafın maddi gücüne bağlı. Kabul etmeli ki herkesin durumu ortada.
Mesele Yuva kurup birlikte yaşlanmak mı yoksa konforlu bir yaşam alanı mı.
Herkesin tercihi farklı. O yüzden evlilikler bu yüzden pek gerçekleşmiyor günümüzde.
00 YorumlaO kadar umutsuz değil bence sadece ne istediğini bilerek evleneceksin. Yani 20 yaşın saf hormonları olmadığı gibi o zamanın bilinçsiz beklentileri yerine seni tamamlayacak ve bir ömür süren ilişki için daha net olacaksın. 32de evlendim iyi ki de öyle oldu umutsuz olma ama esnemeyi de bil herşeyi ommazsa olmaz görürsen evlenmek imkansız gibi oluyor. Ortak paydada bukusacaksın ve bazı seyelri de birlikte yaşayacak ve geliştireceksiniz birbirinizi
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBelli bir yaşın üzerindeki kadın için zor yaş ilerledikçe çok daha zor ama erkek için o kadar zor değil çünkü erkekler evlilik için gerekirse şehir, bölge hatta ülke değiştiririz ama genede birini bulup evleniriz. Örnek olarak ben 6. veya 7. ay gelsin yurt dışına çıkacağım evlilik için hatun bakacağım.
15 Yorumla
Soran5 ayTürkiye de kadın yok mu bi daha taa nereler gidicem
Soran5 ayGidicen
Cevap sahibi5 ayVar elbette ama iletişim kurmak çok zor. Örneğin şimdi seninle konuşmak istesem büyük ihtimal her şeyi sorun edeceksin.
Soran5 ayMuhafazakar olanı var güven sorunu olan var. Herkes farklı
Cevap sahibi5 ayAynı şey her yerde olabilir. Ben erkeğe değer veren hatun arıyorum. Değerli hissettiğim zaman ilgim sevgim artıyor.
5 ayToplum ve aile baskısı yüzünden erken yaşta evlenenler 20 gün sonra boşanmak için mahkeme koridorlarında gün bekliyorlar… Evlenmek tamamen Allah katında olan bir kaderdir. Herkes de evlenmek zorunda değildir. Peygamber efendimiz döneminde bir adam Ey Allahın Resul’ü “ ben evlenmek istiyorum “ bana dua eder misin? Diye sorunca. ; Peygamberimiz şu cevabı vermiştir.
“Evlilik Allah katında yazılı bir kaderdir. Benim dua etmem bu kaderi değiştirmez”..20 Yorumla
5 ayBence kendi ayakları üzerinde durman çok önemli ve güzel belkide doğru kişiyi beklemen iyi oldu
Biraz da nasip kısmet diyebiliriz
Bence daha genç yastasınız ve geç değil henüz
Tedirgin olmanıza gerek yok22 Yorumla
Soran5 ayTeşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim
Bence güçlü bir yapınız var ve hayat dolu enerjik olmalısınız kararlı bir kişilik sahibisiniz
Bu sizi her zaman mutlu edecektir ve buna degecektir
Bunu hak ediyorsunuz zaten.
Neden zor olabilirki
5 ayHiç canını sıkma inan bana mesleğin varsa hele ki okumuşsan her şey senin için çok kolay. Evlilik yerine kariyer tercih etmişsin. 34 yaşında olmak evlenemeyeceğin anlamına gelmez bir yaşıtın çıkarsa karşına ve sana uygun biriyse evlenirsin. Onun haricinde inan bana evlenmek pek güzel bir şey değil bu benim şahsi fikrim.
31 Yorumla
Soran5 ayKarşıma çıkanlar genelde benden küçük oluyor. Bakalım hayırlısı
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayBelirli yaştan sonra insan seçici oluyor ve evlense bile ister istemez ayrılık oluyor, evlenmeyeyim desen sadece sevgilim olsun diye düşünürsen nereye kadar yaş gelip geçmeden insanın yanında yaşlanacağı biri olması herzaman iyidir
14 Yorumla
Soran5 ayEvet sonuna kadar haklısınız
- 5 ay
Hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim
Soran5 ayTeşekkürler
- 5 ay
Rica ederim
5 ayİnsanın nasibi, kısmeti ve kaderi kimse Onunla dönüp dolaşıp bir yerde birbirlerini bulurlar inan ki yaşla zerre ilgisi yok.
33 Yorumla
Soran5 ayValla ben evden işe işten eve. Bulur mu ki 😄
- 5 ay
Beklemeyi bırakın nasipse bulur akışa bırakın tavsiye
Soran5 ayZaten pes ettim artık
- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
5 ayHiç zor degil Hersey nasip kısmet birazda istemekle ilgili bence
Ne iş yapıyorsun peki?
Yani 34 yaşa kadar mesleği ele almak biraz yogun bir mesakat sonucu olur o yüzden sordum.
Ben ikinciyi erteleye ertleye bu yasa geldim
Sanırım benimde artık ertelememem gerekecek😬😬10 Yorumla
5 ayben de 34 oluyorum öyle evlenmek birinci amacım hedefim falan değil, buna değecek biri olmadıkça da olacağını sanmıyorum hiç rahatımı bozup keyfimi kaçıramam :))))
11 Yorumla
Soran5 ayDoğru değecek biri olmalı
Gizli Üye(25-29)5 ayAynı şekilde düşünüyordum ama gerçekten kader diye bir şey var ve bu senin elinde değil Allahin elindedir hayırlısı olsun diye bence dua et ben bu konuda çok müzdaribim o yüzden anlıyorum kesinlikle korkma ve Allaha teslim ol senin için hayırlı olsan her zaman olur
20 Yorumla
5 ayAklı olan evlenirmi? Hadi evlendi bu pis insanların arasına çocuk getirmesin bari, çocuğa yazık günah
12 Yorumla
Soran5 ayÇocuk düşünmüyorum ben.
- 5 ay
Afferin iyi düşünüyorsun,
- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
5 ayZor değil ama aşırı derecede seçici oluyorsun artık o yüzden de her önüne çıkana evet demiyorsun bakmıyorsun o nedenle yalnızlığa devam ediyorsun
16 Yorumla
Soran5 ayArtı birde güven sorunu var
- 5 ay
Evet o daha da işi bir zorlaştırıyor maalesef ki çok haklısın
Soran5 ayKomşumun arkadaşı benimle tanışmak istemiş. Kimdir nedir diye güven probleminden dolayı reddettim
- 5 ay
Tanışmakta bir sakınca yok bence ama senin güven problemini aşabilecek ve senin güvenini kazanabilecek mi tüm sorun bu? Bence bir çay kahve içilebilir diye düşünüyorum dışarıda bir yerde
Soran5 ayPolis veya asker güvenilir mi sence ya da evlenilebilir mi? Çünkü şehir şehir geziyorlar
- 5 ay
İnsanları mesleklerine göre kategorize edip onları güvenilir mi sorusu ile dar bir perspektiften değerlendirmenin sağlıklı bir bakış açısı olduğunu düşünmüyorum ben şahsen
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Hayat daha yeni başlıo bea musmutlu günler seninle olsun kızçe 🎈🌺🤗
22 Yorumla
Soran5 ayAmin Teşekkür ederim 😊 sizinde 🌺
Gizli Üye(25-29)5 ayMesleğini eline aldın diyelim. Evleneceğin adam çalışmanı istemezse ne yapacaksın peki? Mesleğimi almadan evlenmek istemedim demek mesleğimi kocamdan ve ailemden daha çok severim demektir.
23 Yorumla
Cevap sahibi5 ayBu cümlelerimdeki amaç meslek ve evlilik konusunu birbiriyle bağlantılı göstermenin hata olduğunu vurgulamak. Sizin çalışmıyor olmanız evliliğe engel değildi. Oysa siz iş sahibi olacağım diye diye evliliği ertelemişsiniz.
34 yaş geç değil, ama hiç erken de değil.
Soran5 ayzaten evlenecegim kişi çalıştığımı biliyor ve ona göre evleniyor.
Cevap sahibi5 ayBen seninle evlenirim ama çalışmanı istemiyorum diyebilir veya şehir farkı gibi durumlar çıkabilir, istifa etmen gerekebilir.
Yani özetle iş konusu farklıdır, evlilik farklıdır. İş sahibi olmadan evlenmeyeceğim demek doğru bir yaklaşım değil.
- Aşk İlişkileri konusunda 799 cevap paylaştı.
5 ayYa evlenip ne yapacan ya... kaynana gorumceyle uğraşıp ömrünü yicekler.. gez toz eglen
21 Yorumla
Soran5 ayOda var dimi
- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
5 ayYa avartma. Seni genç olduğun için alacak biriyle yaşayacağına dar kafalılarla beraber olmadığın için şükret. Yaşında bir şey yok, evlenmek için evlenme, yaşın geçiyor diye hiç evlenme. Sonun hüsran olur yoksa
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aySıkıntı yok kanka. Bende 34 yaşındayım. Hiç evlenmedim. Evde mi kaldım acaba derken senin yorumunu gördüm 😅 seni alacak değilim. Senin yaşında birini 5 sene sonra alabilirim 😊 yani o 34 ben 39 olduğumda alıcam 😊😊 gerçi 40 yaşında olsam. 27 lik isterim gidip de 34 lük kartlasmisi istemem 😅😆😃😁
26 Yorumla- 5 ay
27lik senin gibi kartı napsin? Çok pardon da sen neyine güveniyorsun . 27 yaşında birine göre 40 yaşında biri kendine denk değildir bilgin olsun. Moruk gözüyle bakar. 34lük kadın da kart falan değildir genceciktir. Lolita fantezin gözünü kör etmiş.
- 5 ay
@allnightlonggg aferin kız helal. Bu moruklar kendini bir b0k zannediyor genç sanıyorlar genç kı hayalleri kuruyorlar genç kızlar bu kardeşim ancak para için kullanır
- 5 ay
Aynen öyle. Para için takılır o da belki. Gerci bu tip erkekler zaten cimri ya da çulsuz zaten. Bunlar kadınları yetersiz hissettirmeye bayılır ama gerçekler acıdır.
Soran5 ayGizli üye sana fikrini soran oldu mu
- 5 ay
Kesinlikle. Çulsuz ve parasız oldukları için geleni de elde tutamazlar sonra kedinin ciğere uzanamadığı gibi kadınlara sallarlar. Soran pembis sen bu gereksize bakma, Çevremde o kadar 8 10 yas küçük erkekle evlenen gördüm ki. Kadınlara kolay erkek bulması. Erkekler zor bulduğu ve bulamadığı için böyle sıyıryorlar işte ne 😂😂
Soran5 ay@Pembistann aynen öyle. Zaten kaale bile almıyorum 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
5 ayToplum baskısı yüzünden öyle sanılıyor ama aslında 34 yaşından sonra evlilik hem daha bilinçli hem daha sağlam olabilir. Şans düşmez, sadece beklentiler netleşir. Gerçekten isteyen için hiçbir yaş geç değil.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
5 ayMerak etme evlilik düşündüğün zaman birileri çıkar karşına
ama insan 30'undan sonra daha çok seçici oluyor
daha çok kariyer odaklı değilde, eşine ve evine bağlı, dürüst, güvenilir vede sadık erkek arayışı baş gösteriyor.!20 Yorumla
5 ayEvlenmek şart değil ama ne istediğini biliyorsun en azından öyle düşün.
22 Yorumla
Soran5 ayEvet şart değil ama insan hayatında birini arıyor bir zaman sonra
- 5 ay
Haklısın... Sen nasılki dünyada varsın, senin gibi de birisi vardır.
5 aySanırım bu yaştan sonra. Mantığın ile hareket ettiğin için. Her şeyi detaylıca düşünüyorsun.
11 Yorumla
Soran5 ayEvet yaa
5 ayHayata birlikte ortak olmak, birlikte ortak bir gelecek kurmak isteyen duygularımın ve hissettiklerimin karşılığı biriyle evliliği düşünürüm. Ama sadece evlilik düşünen biriyle bende evlenmeyi düşünmek istemem açıkçası.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
5 ayBence yaş ile alakası yok
Önemli olan doğru zaman doğru insan12 Yorumla
Soran5 ayEvet orası da doğru
- 5 ay
Kesinlikle 🤞
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bizim komşu 90 yaşında 60 yaşında kadinla evlendi tuaf sen ayıp ediyorsun acelen ne
12 Yorumla
Soran5 ayCiddi misin
Aşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı. ver elini öpeyim teyzem 😙 bayramda harçlık verirsin artık sjsjsjsjjs
14 Yorumla
Soran5 ayBerhudar ol evladım
Soran5 ayHarçlık bir daha ki bayrama hadi hadi
- Aşk İlişkileri konusunda 577 cevap paylaştı.
5 ayEn doğru en mantıkllı kararı allmışsın bence harika düşünce
113 Yorumla
Soran5 ayTeşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim halyalllerine ullaştın mı
Soran5 ayEvet şükür
- 5 ay
Ne iş yapıyosun
Soran5 aySağlıkçıyim
- 5 ay
Aaaa ne güzel iyi ki varsınız sizz. Kaç yıldır yapıyosun
Soran5 ayYaklaşık dört
Soran5 ayTeşekkürler
- 5 ay
Maşallah nice 4 lere. Şimdi asıll mesellene gellelim kafana takma ve uyanık ol
Soran5 ayUyanık ol derken
Soran5 ayNe yapmalıyım
- 5 ay
Şimdi buranın akıl hocalları gellir bana ahkam keserller y a z dm bana istersen
- 5 ay
İsterseniz tabii rahatsız etmek istemem
5 ayMesleğini eline alıp evlenmeyi bekleyecek olan erkek değil miydi ya 😂
12 Yorumla
Soran5 ayDevir değişti dayı 😂
- 5 ay
Öyle mi teyze 😂
5 ayMesleğin ne peki 🙄sen şimdi evlensen. Çocukta yapmazsın işin var diye ee yaşta var bu yüzden evlenme delimisin. Bekarlık sultanlık bende eğlenmiyorum para herşeyden çnemli
20 YorumlaKesinlikle yerinde tespit.. Ancak asıl soru 34 yaşından sonra evlenememek konusunun kaynağı? ..
Düşüncelerde insan gibi olgunlaşıyor zamanla.. Ve en büyük sorunsa olgunlaşan düşünceler ile kişinin aynı hizada olamaması..
Bu denge problemi bu yaşlardan sonraki zamanlarda evlenme konusunda da dengeyi bulamamayı getiriyor...
Asıl sorun dengeyi kuramamak aslında.. Yaş değil ☺️20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 891 cevap paylaştı.
5 ayGeç değil, acele edip biriyle hemen evleseydin belkide 3 çocukla ayrilacaktin
21 Yorumla
Soran5 ayOda doğru
Gizli Üye(30-35)5 ayboş ver, herkes evlenmek zorunda değil. Ben de evlenmeyi düşünmüyorum. Çünkü her kadın evinde kedi istemez. Ki benim 5 tane kedim var.
216 Yorumla
Soran5 ayYaa kedileri çok severim. Benimde var kedim
Cevap sahibi5 ayGerçekten mi? Sokaktan mı sahiplendin, yoksa cins mi?
Soran5 aySokaktan sahiplendim
Soran5 ay@scdsf kız sana ne oluyor 😂😂
Cevap sahibi5 aySokaktan sahiplendiysen, sen gerçek bir hayvanseversin. Ben de sokakta hep ölmek üzereyken denk gelip vterinere götürdüm. Şimdi hepsi evlarlarım oldu.
Peki kitaplarla aran nasıl, okumyı sever misin? Tiyatroya gitmeyi falan?
Soran5 ayYaa iyi yapmışsınız. Valla eskiden okurdum kitap ama şimdi işten güçten dolayı zor
Cevap sahibi5 aySıkıntı yok, günde 10-15 dakika da olsa okumanızı sağlarım :))
Cevap sahibi5 ay@scdsf Ben yürümezsem, o yürümezse, nasıl birbirine kavuşacak bu hayvanseverler :)
Soran5 ay15 dk da nasıl okumamı sağlayacaksin ki? Silah zoruyla mi 😂
Cevap sahibi5 aySen okumazsan, ben sana arayıp okurum :))
Gizli Üye(30-35)5 ayDeğil. Ege'de bir tanıdığın babası 75 yaşında ve ikinciye evlendi. eşi 65. :)
31 Yorumla
Soran5 ay75 e kadar hiç evlenmemiş miydi
Gizli Üye(30-35)5 ayHayır değil ama bi tık büyük yaş grubuna baksan daha iyi. Ben de yaklaşık bu yaşlardayım geçen yıl evlendim eşim 40 yaşında.
14 Yorumla
Soran5 aySen kaç yaşındasın
Cevap sahibi5 ay33
Soran5 ayMemnun musun evlendiğine... Benimde karşıma hep küçükler çıkıyor nasıl olur bilmiyorum
Cevap sahibi5 ayBu nasip işi ama küçük yaştaki erkeklerle evlenmeni tavsiye etmem.
Ben halimden memnunum. Yaşı biraz büyük olunca gözünün içine bakıyor, şimdi mesela 30 yaşında bir adam evlenmek istediğinde 25’ten 35’e bütün kadınlar onun skalasına hitap edebiliyor. Alternatifi çok. Tabii ki seni seçmişse sen onun eşi olmuşsan senden başkasını gözü görmemesi gerekir evet ama mesela 40 yaşındaki adam için bu böyle değil. Seni kaybederse çok çeşitli alternatifi olmadığı için seni pamuklara sarıp sarmalıyor. Olgunluğu hayat tecrübesi, artık işinin gücünün oturmuş olması her türlü konfor.
Ama tabi dediğim gibi bu işler nasip kısmet belki de Nasibinde 25 yaşında biri var ve onunla çok mutlu olacaksın bu benim soyledigim sadece bir genelleme
Gizli Üye(25-29)5 ayHayır aslında tam zamanları 30'lu yaşlar erken evlenmek geç evlenmekten daha kötü 18 inde evlenip ne yapacaksın
11 Yorumla
Soran5 ayZaten önceden düşünmüyordum hiç. Yeni yeni düşünüyorum
5 ayDoğru karar yapmışsınız, meslek sahibi olmadan evlenmek doğru gelmiyor mesleğimi elime alıp ayaklarımın üstünde durmalıyım, evleneceğim eşime maddi konusunda destek olmam gerekecek.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayAdam gibi adam bulmak zor bu devirde mesleğini eline almışsın napacan kocayı daha
24 Yorumla
Soran5 ayEvet maalesef zor
Soran5 ayBende evlenmeyi düşünüyordum. Ama belli yaştan sonra insan hayatında birini arıyor
Cevap sahibi5 ayİnan bana erkeklerin tek derdi sadece çocuk sahibi olmak bunun için de 20li yaşlardaki kadınları tercih ediyorlar 30lu yaşlardaki kadınları da Noel keki diyerek küçümsüyorlar, kendileri ne kadar kart olursa olsun daima genç kadın hayali kuruyor ikiyüzlüler
Soran5 ayBu arada düşünmüyordum olacaktı klavye değişmiş... Belki genç erkek bulurum 🤭
sıkmayın canınızı bu iş nasip işi, moralinizi bozanları dinlemeyin, seçici olun, yaş şöyle böyle deyip rastgele seçim yapmayın
20 YorumlaMillet 40, 60 yaşında evleniyor. Sen 34 zor mu diyorsun. Herkeste evlenmek zorunda değil. Hayatını yaşa, keyfine bak.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
5 ayZordan ziyade seçicilik azalır, alternatifler azalır. Genç kız tripleri kalmaz. Ben de evlenmedim ve eskisi kadar kriterci değilim mesela.
10 Yorumla
5 ayevlenebilirsin şansın düşük falan değil zaten evlilik yaşı 30dur yani bence geç falan kalmadın.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. 32 oldum hala bekarım 😂🤭
Bulamadım dünyada gönüle mekân,
Nerede bir gül bitse etrafı diken.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayZor değil ama nasip meselesi. Biraz da açık olmak gerekiyor galiba tanışmaya
11 Yorumla
Soran5 ayEvet doğru
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Normalde mantıklı bir seçim ama kadında yaş problem cidden.
30 dan sonra albenileri kalmıyor. Kritere takılmadan olabilir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı.
5 ayAynısını bende düşündüm ama kaldım gibi oldu , zor oluyor birini bulmak tanışmak. Tanımak isterim seni
10 Yorumla nasipte varsa kaçarı yok, nasipte yoksa kaç yaşında olursan ol önemi yok. demem kiii istiyorsanız olur inşallah yaş problem değil
10 Yorumla
5 ayBence biraz zor olur. Ama imkansız değil. Erkekler genelde daha genç biri ile evlenmek ister çocuk veya çocuklar için. Ama nasip işi bunlar
10 YorumlaHayır niye zor olsun ki. Zamani geldiğinde istediğin zaman evlenirsin. Erken evlenmekten daha iyidir bence en azından doğru kararı verirsin
21 Yorumla
Soran5 ayİnşallah
Yani ihtimal olarak düşüyor tabi. Ama nasipte varsa da her türlü olur
20 Yorumla
5 ay40-50 yaşında evlenen de gördüğüm için çok zor olduğunu düşünüyorum.
10 Yorumla
5 ayEvlenmek daha çok nasip işi nasipde ne varsa bekleyip görmek lazım bilemezsin ne olacağını
10 Yorumla
5 ayEski Bi evlilik programında bir erkeğe, İsviçreden erkek talip çıkmıştı 😅😅🤭yani zor değildir herhalde🤭
11 Yorumla
Soran5 ayO nasıl oluyor yaa😂
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
5 ayMesleğini alana kadar sana gelen adayları red mi ettin?
10 Yorumla - Devamını Gör (170)
Devamını Gör(215)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 34 yaşından sonra evlenmek zor mu, bu yaştan sonra evlilik şansı gerçekten düşüyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler