Birincisi bu durumum yabancılıkla veya Türklükle alakası yok çünkü bu tamamen karakterle alakalı bir durum yani hemen kaç yabancı tanıdın diyeceklerin önünü kapatmışsın ama bu çok doğru bir cümle. Dışarıda gördüğün 3 5 kişi bir millet için referans olamaz hele ki bu kişilerle bir ilişki yaşanmamışsa. Bizim ülkede de ilişki yaşanmadan önce melek sonra şeytan gibi olan insanlar var yani birisini uzaktan görmekle ilişki ve ilişki sonrası görmek aynı şey değildir ki ilişki yaşanmış dahi olsa 3 5 kişi buna referans değildir. Yabancı ülkelerde de özellikle Avrupa kıtası ülkeleri ve Abd gibi ülkelerde ayrıldıktan sonra ayrıldığı kişiyi ifşa etme kültürü var ki bu ifşalama olayı da onlardan çıktı maalesef bizde de bunu yapan sürü problemli kişiler ortaya çıktı. Bizim ülkemizde çürük elmalara bakıp bir de üzerine Türklük ile ilgili kendisini aşağı görme kompleksine girerek kendi milletinden olanları aşağılama ihtiyacı duyanlarla dolu, bu sözüm bu paylaşıma özgü değil genel olarak bunu yapan erkeklerde var kadınlarda ama bu doğru bir yaklaşım değil.
İki hemcinsi birbiriyle kıyasma isteğinizi doğal görüyorum fakat ıskaladığınız iki konu var. 1. O da aile. Bizim toplumumuzda erkek nasıl yetiştiriliyor , yabancı ailelerde nasıl yetiştiriliyor hiç dikkat ettiniz mi? 2. Toplumumuzda kadının kendi kendine bilerek veya bilmeden yaptığı hata veya yanlışlar yaşanacak olumsuzlukları beraberinde getiriyor.
sahiplenme iç güdüsü diyelim.. Reddedildikten sonra bir başkasıyla yakın görmek zedeliyor o güdüyü.. İkinci bir sebep ise verdiğinin karşılığını alamamak.. Daha duygusal yaklaşıyoruz belki de.. Yabancı ırklarda böyle değerler yok, çok da önemsemezler bu tarz şeyleri..
Çünkü bizim erkekler daha bebekken paşa muamelesi görüyor ablasının da ezildiğini falan bu yüzden egoist hatta narsist oluyor bide kadınlara saygı dahi duymuyor ilerde yani normalde böyle oluyor maalesef bu yüzden eğitim şart artık özellikle türkiyede
Bence olay tamamen yetiştirilme tarzı + ego + özgüven eksikliği karışımı 🙃 Bizde reddedilmek “erkekliğe laf gelmesi” gibi algılanıyor, o yüzden de manyak gibi tepki verilebiliyor. Yabancıların hepsi mükemmel değil tabii ama çoğunda “olmuyorsa zorlamam” kültürü daha oturmuş.
Sen reddettiğinde ne tarz tepkiler alıyorsun, en saçması neydi mesela? 😅
Kadın erkek fark etmiyor. karakteri zayıf olanlar egoludur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
6 ay
Her kadın veya her erkek beğenmediği kişiyi reddedince bence bu durum; "sen egolusun'a ya da egolu birisi işte" durumuna dönüşmemeli. Sonuçta bir kafa tarzı uyumluluğu oluştuysa konuşmaya zaten devam eder her iki tarafta ama bir sohbet muhabbet gitme olasılığı yoksa zaten konuşma olmaz ve buna da ego denilmez bence.
Yabancı erkeklerin reddedilince olgunluk gösterdiğini nereden biliyorsun? Evet geldim kaç tane yabancı tanıdın? Madem geleceğimizi biliyordun bunu yazınca kendini haklı mı çıkarmış oluyosun ki?
Tüm insanlar sadece Türk insanı ile mi sosyal diyalog iletişim kuruyor, okul da iş hayatında sosyal yaşam da her alanda yabancı insanlar var artık, üstelik Türk insanları da yabancı ülkelerde yaşıyor.
Yabancı kadınları öven erkekler kendi kız kardeşini karısını hep baskılıyor mesela. Bırakın onlar da özgür olsun sizin ne amaçla yabancı kadınları "insan" olarak gördüğünüzü biliyoruz ailenizdeki kadınların onlara benzemesinii, başka erkeklere samimi davranmasını asla istemezsiniz ama
Musti423 abi, benim aile yaşantım muhafazakar bir aile ve çevremde öyle, o kadar gözlemleme yaptım ki Türk erkekleri kadına asla değer vermiyor nedense. Ama insanlıktan bahsedersen biz de anlarız ki Türk erkeği bu işte diyebiliriz.
Cheissy kardeşim tanımıyorsun beni. Turkiyede yaşıyoruz ve 15 sene içinde insanlarimiz çok değişti. Genel konuşma geçince ben de genellemek durumunda kaliyorum. Ulkemizde her erkek ayni olmadigi gibi her kız da ayni değil. Lutfen genellemeli konusmayalim. Hemen kardesini karısını baskılar gibi sözler iyi değil. Erkeklerin kızlar üzerindeki baskısı onların iyiligi içindir. Baskı dediğini tam net aciklamadın. Ülkemizdeki kizlar da erkeklere hep kötü gözle bakiyor. Aşırı derecede çıplaklık sadece bizde var. Onlara dur yapma demek baskı mı oluyor? Neyse bu mesele uzun sürer. Diğer erkeklerin de hırlı olduğunu söyleyemem zaten. Ama hepsi bir degil ve surekli sehir afsanesi dillerde. Eskiden öyle değildi. Buyuk ihtimalle yasiniz yetmiyor. Feminizm ciktigindan beri iki cins birbirine dusman oldu.
Elissaist kardeş büyük sehirlerde yasiyorsan eğer dediklerin doğru diyebilir. Ülke çok değişti. Kimse ırz namus dinlemiyor. Kizlar da cok fena oldu erkekler de ayni sekilde. Eskiden saygı vardı. Simdi pek yok. Kizlar da erkeklerle dövüşür oldu. Kizlarin erkekler gibi küfür etmesi de ayri sikinti. Ben yabanci kizlardan bahsederken daha mülayim geliyor. Bazi youtube kanallarinda görüyorum söyleşi yapiyorlar. Daha bi candan geliyor ama ne yazik ki de ulkemizde kötü erkekler var ama hepsi değil. Herkesi ayni kefeye koymak olmuyor. Demem o ki biraz saygı gerekir. Yani hemen ilk saniye saldirmak da doğru değil. Bu olay iki satir yorum yapmakla da sonuclanmaz ki. Herkes birbirini yanlis degerlendiriyor.
Türk erkekleri yanlış anlamayın ama yabancı erkekler sizden daha nezaketli ve centilmen hareket ediyorlar. Üstelik Türk erkekleri intikam almak gibi cahilce davranışlar içindesiniz.
ya zaten bunu onemseyen erkek zaten akilsizdir gereksiz onemsiz seyler bundan cok daha degerli onemli seyler var hayatta kendini o pozisyona koyan erkek kisiliksizdir gereksizdir zaten bos isler
Kürt olduğun nasıl da belli gerçi yorumlarında da öyle diyordun. Sana vermeyen kız gerici oluyor, elde edemediğin kızlar mağara kızları oluyor tabii. Kendi kızın her erkekle olsa namus bekçisi kesilirsin ama o ayrı eşşeğe devsm et sen
Evet dogru, Kurtlerin destekliyorum. Bir Türk olarak turklerle birlikte yasamak istemiyorken bir Kurde diyebilir miyim ki Turklere ve onlarin zorbaliklarina katlanmalisin, onlarin kolesi olmalisin.