Konu insan tüketiciliği.. insan harcamak karakter ve kriter sahibi olmak demek midir?

Konu insan tüketiciliği.. insan harcamak karakter ve kriter sahibi olmak demek midir?

İnsanlar kolay vazgeçiyor anlamlandırma konusunda zorlanıyorum kalbim birini zor sever sevdiğinde onun sesiyle hareket ederim eylemlerim o yönde olur vazgeçmem kolayca.
Bence çünkü gitmek, kalıp mücadele etmekten daha az can yakıyor.
“Demek ki doğru kişi değilmiş” demek; hem kalbi koruyan bir kalkan, hem de sorumluluğu hafifleten bir cümle. Savaşmak ise sabır ister, emek ister, ego törpüler… ve en zor tarafı da kırılma ihtimalini göze almaktır.
Bazıları için gitmek güçsüzlük değil, kendini daha fazla yıpratmama çabasıdır. Ama bazen de kaçıştır; çünkü kalmak, yüzleşmeyi ve değişmeyi gerektirir.
Asıl mesele şuGitmek gerçekten huzur mu getiriyor, yoksa sadece acıyı erteleyen bir rahatlama mı?
Doğru yerdeysen savaşmak anlamlıdır, yanlış yerdeysen gitmek cesarettir. Herkesin dengesi başka.
Bence bunun nedeni şu: gitmek daha kolay geliyor. Demek ki doğru kişi değilmiş deyip çıkmak, yüzleşmekten, konuşmaktan ve emek vermekten daha az yorucu. Savaşmak ise sabır, cesaret ve kırılma riskini göze almayı gerektiriyor. Benim düşünceme göre çoğu insan kaybetme ihtimaliyle uğraşmaktansa vazgeçmeyi seçiyor; çünkü vazgeçmek anlık olarak daha az acıtıyor.
Artık ilişkilerde veya başka bir konuda alttan alma yok direkt kesip atıyoruz insanlar yorulmuş artık kimsenin sabrı yok diye yorumluyorum kendimizi avutuyoruz doğru kişi değilmiş diyerek
Bu görsel tam “zırhlı ama kırılgan kalpli” modu değil mi? 🛡️🌹 Günümüzde insanlar o kadar yorulmuş durumda ki, savaşmak çoğu zaman “kendini tüketmek” gibi geliyor. “Demek ki doğru kişi değilmiş” demek, aslında çoğu için bir savunma mekanizması.
Bence insan harcamak karakter göstergesi değil, çoğu zaman korku, yorgunluk ve duygusal dayanaksızlık göstergesi. Ama şunu da unutmamak lazım; herkesle de savaşılmaz. Emek dediğin, karşılıklı olduğunda değerli. Sence nerede “savaşmaya değer” çizgisi başlıyor? 💬✨
Cevap
32Cevap
Doğru kişi olmadığını anlamak ve gitmek caziplikten ziyade doğru olandır
Merhaba,
Aksini yapmadığım için pişmanım. 😅
Ömrümü yediler! 😅
Doğru kişi değil ise sektör etmek lazım derhal yol almak lazım! 😅
Yanlış bir insan için yorulmaya değmez çünkü.
“İnsan, kendinde olumlu ve iyi bulamadığı her şeyin sebebi olarak başka insanları suçlar.” Statüko
"İnsan eğer kendisi için önemliyse bir yolunu arar bulur. Kendisi için değilse bahane arar bulur." Statüko
"İnsan hep başka insanların insan gibi olmasını isteyen tuhaf bir varlıktır." Statüko
İnsan, karşısındakinden anlayış, sabır, empati bekler
ama kendisinin işine gelmiyorsa aynı insanlığı göstermeden çekip gider.
" İnsanlar sizi önemli görerek verdiği değer; çoğunlukla sizin neye sahip olduğunuz ve onlara ne verdiğinizle ilgilidir." Statüko
Ne hissettiriyorsun?
Ne sağlıyorsun?
Ne veriyorsun?
kaybedecegin bir savas varsa karsında bosa muhimmat ve caba harcamak ne diye..
"Benim sende sevdiğim, olduğun değil, olman gereken adamdı."... demin sunu okudum hatta soru yapacaktım zor geldi... biz olana degil de sanki olması gerektigine inandıgımız insanları sevmeye meyl ediyoruz sonrada gercegi bilip görmemize ragmen zamanımızı enerjimizi hersyimizi harcıyoruz.. sonuc elde var huzun... kısaca gercekten caba gerektiren insanlar yerine her türlü sinyali gorsekte degiştiremiyecegimiz ama degiştirecegimize inandıgımız insanlar icin bir cok seyi feda ediyoruz..
bir yerden sonra ilişkinin basından bakınca sonu belli oluyor.. o yuzden kalmanın bir manası da olmuyor :))
Çünkü gitmek çoğu zaman daha az risklidir. Savaşmak, yüzleşmeyi, değişmeyi ve kendi payına düşeni görmeyi gerektirir; bu da insanı yorar. “Doğru kişi değilmiş” demek ise hem vicdanı rahatlatır hem de sorumluluğu dışarıya bırakır. Tüketicilik tam da burada devreye giriyor. İnsanı harcamak kolay, ilişkiyi onarmak emek ister.
Yanlış kişiye tutunmak, saplanıp kalmak ve saplanıp kalınan kişinin de bundan çıkar sağlaması insanlığın en büyük sorunu bence.
Maalesef kişiliğim gereği zor sevip zor vazgeçen bir yapım var. Doğru insan olmadığını anladığında gidebilmek gercekten bir nimet. Bunu en zor vazgçen düzeltmeye çalışanlar anlar. Olmuyorsa zorlamamak gerek
Uğruna Savaştığın kişi sen benim için ne yaptın deyince bütün hevesin ve aşkın kaçıyor işte :/
Savaşmak demek ortada değecek bir şeyin olması demek, benim için yanlış olduğunu anladığım biri için niye savaşayım.
İnsanlar da tahammül kalmadı ki. Doğru biri olmayan için neyin savaşını neyin çabasını verecez
Savaşmak neden cazip gelsin? Bu tüketicilik değil bence. Tüketicilik başka bir şey
Yaşadım böylesi daha iyi oluyor olmayınca olmuyor bazen vazgeçmek gerekiyor
Çünkü sonuç alamicaksan çabalamak saçma seviyosun o ayrılmak istiyo ozaman yapcak bişey yok elimden geleni yaparım kazanmak için ama olmayıncada olmaz bazen
Yanlış bir kişi için niye savaşalım ki? Zaten kimse değişmiyor. Kendimizi boşuna yorup vaktimizi değmeyecek birine harcamış oluruz. Vakit önemli bir şey.
Fotorafdaki kızda eskiden hoşlandığım kıza benziyor, daha kolay çünkû şöyle bir düşüncede olabilir zaten olamayacak ya da olmuyor niye emeğimi çabamı buna veriyim
Çünkü az ötede başka imkanlar hazir bekliyor. İnternetten sonra böyle oldu. Eskiden mahalleden dışarı zor çıktığımızdan sayı azdı, mucadele veriyorduk. Şimdi kimse burnundan kil aldırmıyor.
Zaman kaybı emeğe yazık karşıdakinin duygularıyla oynamamak için gitmek gerekir. Ümit vermemek için. Tabi bunu nazik kibar ve kırıcı olmadan yapmak
Öyle bir durum varsa ortada sadece bir hoslanti olmuş aşk hiç yaanmamisyir demektir aşk böyle şeyleri dusunemedigin icin ona aşk deriz
Savaşmayı herkes beceremez o kadar sorumluluk sahibi değildir demek bana göre ama savaşıp uğraşıp olmuyosa demekki doğru kişi değil demektir
Benim için öyle değil. Ben hep savaşan taraftım. Emek verdiğim şeyleri bırakamıyorum
insan çok, insana ulaşmak çok kolay, insan değersiz o yüzden.
Gitmek kolay geliyor ya da gidince daha güzel olacağı umudu sarhoş ediyor
Ben savaşıyorum ama nafile, kadınlar çok çabuk harcıyor adeta bozuk para gibi
Nasibi zorlamamak deriz, daha iyidir. Olacak olan her türlü sana döner.
Doğru kişi değilse zaten neden savaşılır ki yanlış kişi için
Herkes g*tune göre y*rrak aradığı için gitmek daha kolay geliyor
Doğru insan değilse ne diye mücadele verecen ki. Hem zamanına yazık; hem de vaktine.
Daha kolay çünkü. Savasmaya ne gerek var ki degmeyecek biri için
Savaşmaya değmez bazen.
Çünkü bazen olması gereken şey sadece gitmektir
Bunu diyorsam yeterince savaşmışımdır zaten
Aman boş ver çokta umrumda, olacağı varsa olur..
Eskiden olsa savasirdim ama yaş aldıkça boş olduğunu anlıyorsun çünkü kimse icn degmez
Doğru bişey için savaşıyorsan ne diye savaşacak sin ki
Karakterin zayıf olduğunun göstergesi.
çünkü savaşın sonunda bir ganimet yok
Çünkü geçmiş lerde edilen tecrübe vardır
Cabalamaktan bikti millet. Herkes nankör çünkü
Savaşmayı tercih ettiğim için bu konuda fikrim yok
İki tataf için de seçenek çoktur
Herkeste savaşacak popo olmaz
Çünkü insanlar artık yoruldu
doğru olmayan biri için uğraşılmaz
kısır döngü yüzünden
Yorucu olmuyor demek ki