5 ayYa şimdi ben sana şöyle bir şey söyleyeyim ben 34 yaşına geldim diyelim ki hayatıma birisini aldım sevgilim dedim eşim dedim işte ben seninle ciddi düşünüyorum dedim ama diyor ki ben diyor evlenmeyi istemiyorum diyor ya ben sevgili hayatı yaşayamam ki Bir ömür boyu evlenerek ne bileyim resmi ve dini nikah yaparak o kişiyi helalim yapmak isterim sevgili olmak demek senin karı koca ilişkin olmasa o kişinin sana mahrem olması anlamına gelmiyor ki dolayısıyla adam seni seviyorsa bir evlilik bir hayat kurmak istiyor şahsen ben de evlenmek istemeyen birisiyle sevgili olmayı istemezdim yani ne yapacağım ömür boyu sevgili hayatı mı yaşayacağım bana göre değil bence adam doğruyu düşünüyor
02 Yorumla
Soran5 ayYalnız ben bu konuda şunu farkettim, erkekler evliliğe çok sıcak bakıyor. Hani hep kadınlar meraklı gibi gösteriliyor ya…
- 5 ay
Ya evlilik iyi bir şeydir tabii ki eğer düzgün bir insana denk geldiysek
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayBazı acımasız yorumlara katılmadığımı baştan belirtmek istiyorum.
Evet iki tarafın ilişkinin seyri ile ilgili beklentisi farklıysa bir yol ayrımına gelebilirsiniz. Karşıdaki aile kurmak, baba olmak, vs. istiyorsa yani. orada da karar senin ve onun.
Şöyle bir şey düşünüyorum ben: Bir sevgili ilişkisinde düzenli cinsellikte varsa, o ilişki genellikle evli ilişkisi gibi oluyor zaten aslında. Yani aileleri karıştırıp işin içine bide çamaşırı bulaşığı soktuğunuz zaman hakkaten evlilik çile gibi görünüyor. Bu bağlamda sizi anladığımı söyleyebilirim. Hani niye bacağıma sıkayım durup dururken, iyi gidiyoruz aslında mantığıyla düşünüyorsunuz.
Ama cinsellik, aile bağı, aile kahvaltıları, çoluk, çoluk, çoçuk, elti, kayın, bunları istiyorsa karşı taraf ikinizde bi oturup düşünmelisiniz elbette.
11 Yorumla
Soran5 ayEvet gayet güzel bir birlikteliğe neden elti, yenge, bulaşık, çamaşır katalım ki 🥹
- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
5 ayEvlenmeden kira ve fatura derdi nasıl olmuyor? Beraber dünyayı gezip eğleniyorsaniz yine benzer masraf olmuyor mu? Evlenirseniz işe daha yakın bir ev tutabilirsiniz, mümkün olmuyorsa kıdem alıp çıkabilirsin. Daha yakında iş ararsın ya da belki beraber işinizi kurarsınız. Ayrıca ev işi sadece senin değil onun da sorumluluğu. Hem de evlenmeden nasıl ev işi yapmıyor oluyorsunuz? Yani yaşamı idame ettirmek için gerekli olmuyor mu? Evlenme teklifini kabul edince hemen evleneceğiniz anlamına gelmiyor, 1-1,5 yıl ertelenebilir. Tanışmaydı, şuydu buydu. Nişanlılık dönemi de geçiriyor insanlar.. o çocuk istiyor ama sen istemiyorsan bu da uyuşmazlık bence. Aynen artık istesen yapman gereken bir yaş. Ben de 32'yim ☺️
02 Yorumla
Soran5 ayBen ailemle yaşıyorum herhangi bi sorumluluğum yok. 120.000 maaşım var tamamını keyfi harcıyorum. Şartlarım çok iyi iş değiştirmeyi düşünmem
- 5 ay
Her zaman daha iyisi vardır bence.
- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
5 ayTeklifi kabul etmen doğru karar olmuş. Tüm kaygılarını çöpe at. Evlendikten sonra hayata aşkla bakarsın. Yemek, ev işleri, cinsellik derken zamanın nasıl geçtiğini unutacaksın. Çocuk için hazır olduğunda erteleyebilirsin.
Aileleri hiç düşünme. Onlar her zaman hep zıt olacaklar. Sen kendine yuva kuruyorsun. Onlara değil.
Hayat arkadaşını kaybetmek, en büyük kayıbın olurdu. Tatlı rüya bitmesin istiyorsun. Sevgilikte de, evlilikte masal bir gün biter. Canlandırmak ikizinin gayretinde…
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 5 ayEvlenmek istemiyorsan sevgili kalmanızın bir anlamı yok bence
10 Yorumla
5 ayEvlenmek ya da çocuk yapmak tamamen sizin kararınız. Hiç kimseyi ilgilendirmez. O vücutta sizin o bünyede o sabirda o maasta kısacası o hayatta. Herkes evlenecek herkes çocuk yapacak diye bir kural yok. İnsanlar herşeyi bir kalıba sokmaya çalışıyorlar. Sırf erkek arkadaşınız istiyor diye de istemediğiniz bir şeyi yapmayın. Çocuk çocuk diyen adamların kaç tanesi gece uyaniyor acaba bez değiştirmek ya da çocuğu doyurmak için. Evlenmek için can atan adamların kaç tanesi ailesi ile eşi sorun yaşayınca eşinin arkasında duruyor. Hepsi o imzayı atana kadar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aybenzer durumu yaşıyorum. sevgilimin önceki eşinden 2 çocuğu var ve başıma bela. bir ara evlensek mi diye bir muhabbet açıldı evlenirsek her şeyin daha kötüye gideceği kanaatine vardık. evlenmezsek de bir gelecek yok.
bir erkek olarak hayatımdaki değişkenlerin sayısını azaltıp geleceğime odaklanmak istiyorum. benim de yaşım oldu 33. eskiden hiç evlenmek istemeyen biriydim yaşayacağımı yaşadım düşüncelerim değişti..
neyse şu an ne zaman ayrılacağız diye konuşuyoruz henüz ayrılmadık. 15 ocakta evleri ayırma planımız var bakalım ne olacak 😂
08 Yorumla
Soran5 ayÇocuklar sizinle mi yaşıyor? Sizinki daha zor allah yardımcınız olsun.
Cevap sahibi5 ayçocuklar bizimle yaşamıyor. babalarının yanında yaşıyor. babaları kumarbaz ve alkol bağımlısı çocuklara bakmıyor. çocuklar da sürekli annesinden para istiyor. buna şu an ben karışamıyorum ama evlenmeye kalksam buna müsade etmem. o da sürekli çocuklarıyla benim aramda kalır. mutsuz bir evliliğe de kimse imza atmak istemez. o yüzden evlenmeden bir arada kalabildiğimiz kadar kalacaz. düzeni yavaş yavaş bozup en son kopmayı planlıyoruz.
- 5 ay
Kadınla cinsellik yaşayıp yaşayıp ayrılmak istiyorsun seninle evlenecek olan kadına yazık
Soran5 ayUzaktan konuşmak kolay ama burdan görünen şu; zaten çocuklar kendilerine bakmayan alkolik kumarbaz babayla kalmamalı. Anne sevgilisiyle yaşamak yerine çocuklarını önce bi düzene sokmalı. Hepiniz için en doğrusu bu gibi. Ben olsam evlenince para yollamasına karışamazdım.
Cevap sahibi5 ayproblem şurada, sevgilim çalışmıyor. ben de başkasının bebelerine sponsor olmam. konu çok karışık detay merak ediyorsan özelden yaz anlatırım 😃
Soran5 ayAaa yok canım o ayrı tabi ki. Şimdi şu olabilir rutinler vardır sevgilin de çalışıyordur acil bi şey olur onun bütçesi yetmez sen de karşılarsın falan. Ama sürekli böyle tabi ki olmaz
- 5 ay
Seninle evlenecek kadına yazık bu beyin ile evlenme bence sen başkasının eski karısına sevgili olmaya devam et 😄😄
Cevap sahibi5 aytabii ki hayat memat meselesi olur el atarım ama babaları kumar oynayacak diye de zırt pırt para göndermem
5 aySen o teklifi reddet bak nasıl bitiyor o ilişki
Şu saydıklarının hiç birini konuşmamışsınız gibi sanki eğer konuştuysanız neden evlilik teklifi yapacak
Demekki konuşmamışsınız adam şu an ezbere yürüyor seninle
Oturun iyice konuşun yoksa o teklif reddedilirse adam yanlış düşüncelere yönelecek ve kullanıldığını hissedecek ardında ilişkiyi bitirecek14 Yorumla- 5 ay
Her ilişkide bu konuları açmak gerekiyor aynı fikirdeyim. Hiç evlilik düşünmediğim bir anda teklif gelse şok geçiririm heralde.. ayriyeten büyük bir hazırlıkta yapılmışsa reddetmek çok utanç verici olur
- 5 ay
Hem utanç verici Hemde farklı düşüncelere sebep olur
Bence o teklif etmeden sen harakete geçmelisin ve fikirlerini konuşmalısın
ya da ikiniz için ortak bir nokta bulmalısınız
Örneğin teklifi kabul edip uzun bir süre nişanlılık dönemi yaşamak ve o süre içerisinde beraber dilediğiniz gibi gezip eğlenirsiniz
Veya evlenip çocuk yapmazsınız yine beraber özgürce takılabilirsiniz
- 5 ay
Haklısın sağ ol 🙏🏻
Soran5 ayBiz birlikte yaşamak istiyoruz ama benim ailem buna sıcak bakmıyor. Aslında onun da en temelde evlenme isteği bundan…
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. - Seviyorsundur ama. evlilik ürkütücü geliyordur ki haklısın yaş ilerledikçe çekinceler artıyor..
- Seviyorsundur ama. evliligin sorumluluklarını göze alamiyorsundur..
- Seviyorsundur ama flört ilişkisi daha cazi geliyordur bu duyguyu kaybetmekten korkuyorsundur..
- Ama ana kuzusu değilseniz iki aileyede belli mesafe koyarsaniz evlilik de o kadar öcü değil bence burada fark yaratacak olan sizin uyumunuz ve beklentileriniz...
11 Yorumla
Soran5 ayGerçekten seviyorum ama sorumluluk ağır geliyor
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çocuk yapmana gerek yok aslında normalde evlenmen de sart degil ama tr ve toplum olayi var işte sevgili olarak ayni evde yasayabilirsiniz normalde mesela ama tr de ayni ev için evlilik şart he sen herkes aile evinde kalsin ama sevgili olalim diyorsan bu sefer de ne zamana kadar aileyle yasicaksin çıkıyor
02 Yorumla
Soran5 ayBen ailemle yaşıyorum o yalnız. Sık sık ben onda kalıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
5 aySorumluluk altına girmek istememekte haklı olabilirsin. Bu karşındaki insanın sana olan cesaretini ve güvenini kırar. Zora kaldın mı ben bekar insanım deyip bir başkasına gidecek kadar özgürsün. Bu kadar özgürlük bekar bir erkeğin kabul edeceği bir iliski türü değildir
02 Yorumla
Soran5 ayAslında aklımdan bir gün bile onu bırakıp gitmek geçmedi. Gerçekten seviyorum ama etrafımda hiç mutlu huzurlu evlilik yok. Ben olaya bu açıdan karşıyım
- 5 ay
O da senin gibi düşünüyor ise sorun yok. Ama aksini dusunuyor ise zaten evli değil ve bir başkası ile evlenirse şaşırma.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
5 ayAşk ile olsun tam olsun. Evlilikte bereket vardır, iyi ve güzel şeyler vardır. Aşk ile sevin, sevilin, aşk ile sonsuza kadar musmutlu yaşayın hanfendi. Allah hayırlı evleylar yetiştirmenizi de istiyor ve yuva kurmamızı da. Evlilik hiç bir şeye engel değil...
011 Yorumla
Soran5 aySiz evli misiniz mesela?
- 5 ay
Boşanalı 9 sene oldu. Ama hala çok yakın ve dayanışma içindeyiz. Kimse düşman değil, nefretle bakmıyor geçmişe...
Soran5 ayPeki neden boşandınız? Benim çevremde hiç mutlu huzurlu evlilik yok. Boşanma çok. Boşanmayan da imkanlar sebebiyle boşanmıyor. Bunlar beni ürkütüyor
- 5 ay
Hiç bir konuda anlaşamıyorduk, tam bir şizofrendi, dengesiz, geçimsiz biriydi. Ama arkadaş, dost, sırdaşlık dersen, işte o konuda sıkıntı yoktu. Eş olamadı, sevgilşi olamadı, sürdüremiyorsdu, soğuktu, geçimsizdi...
Soran5 ayEvlenmeden önce nasıldı? Yani ben de aynılarını yaşar mıyım?
- 5 ay
Bizim yıllarda bu kadar aleni olamıyoruz, her şey daha kısıtlı, daha zordu. Ailevi sorunları, sıkıntıları, aile içi şiddet derken, ne tanımaya, ne de kim olduğunu anlamaya pek zamanımız olmadı. Evden kaçtı, bana sığındı ve kurtulsun diye hiç düşünmeden de evlendik. Sonrası malum.
Soran5 ayAnladım.
- 5 ay
Sonıç şu ki her iki taraf ta aşkın gereğini yapmadıkça, ilişkide ki sotumluluklarını, üzerlerine düşenleri yapmıyorsa asla yürümüyor. Uzatmak zaman kaybı, olmuyorsa olmuyordur.
Soran5 ayErhan abicim ben teklifi kabul ettim.
- 5 ay
Erhan Bey ben teklifi kabul ettim, deyin. Ne abinizim, ne de başka bir şeyiniz. Ve sen sadece kaçmak için bir haklı bahane öne sürsdüd. Şartlar istediğin gibi, belirsiz bir zaman erteledin ama kabul de ederek onunda istediği cevabı, kararlılığı sergilemiş oldun. Çok kurnazsın, çok akıllısın. Ama şu gerçek ve net, sen o topa asla da girmeyeceksin. Çünkü senin yaşam felsefen, yaşam kaliten bu. Senden eş olmaz, senin ile yuva kurulmaz, sen evliliğe tas tamam karşısın. En azından 50 li yaşlara kadar diyelim...
Soran5 ay:)
5 ayUmarım benımde karsıma evlenmek ıstemeyen böyle bırk çıkar evlılım delı saçması bomboş bır olay
11 Yorumla
Soran5 ayBence de
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. çocuk istiyorsan acilen sevişmeye başlamanız lazım ama adamın teklifini red etmek yerine üstü kapalı evlilikle ilgili aile olmayla ilgili ufaktan fikirlerini dile getir adam hayal kırıklığı yaşamasın ayrılır mısınız belli olmaz belki seni çok sevdiğinden ayrılmaz veya sırf başkasına kaptırmamak için devam eder ama aklının bir köşesinde bu fikir hep durur ve ara ara ikna etmeye çalışır muhtemelen 😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 830 cevap paylaştı.
5 ayHayır ama uzun vadede evlilik düşünmüyorsan sorun var demektir mesela ben de prensim Sercan ı çok seviyorum ki normalde kadın erkek ilişkilerine çok dikkat eden namus kavramına çok öenm veren bi insnaım ama prensim Sercan ı çok seviyorum ve onu çok beğeniyorum ve onla ilişkiye filan başlasak dayanamayabilrim kısa sürede belki cinsel beraberlik kurarım ama şimdi hemen evlenmek istemiyeoum bi üç yıl sonra filan istiyorum
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı. Bence bu otomatik olarak ayrılmak demek değil ama çok net bir yol ayrımı demek. Sen evliliği değil, şu anki hayat düzenini ve özgürlüğünü seviyorsun; bu çok anlaşılır ve dürüst bir yer. Asıl risk, bunu söylemeyip süreci sürdürmek. O evlilik ve çocuk fikrine doğru ilerliyorsa, sen ise istemiyorsan, burada “haklı-haksız” yok, sadece yön farkı var. Teklifi reddetmekten çok, niyetleri açıkça konuşmak belirleyici olacak.
00 YorumlaÇok haklısın bi kaç yorumunu okudum hem çocuk istememekte haklısın hem de evliliğe hazır olmamak da en doğal şeylerden biri. Sadece keşke bunları daha erken konuşsaydınız çünkü karşı taraf evlilik ve aile kurmak isterken senin bambaşka noktalarda olduğunu görmesi büyük yıkım ve kalp kırıklığı demek olabilir onun için. İşler kolaylaşır umarım senin için, iletişimi elden koparmayın, umarım her ikiniz de anlayışlısınızdır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayHep diyorum, dürüst erkek veya kadın gider hep dengesiz birine denk gelir, çocukta senin gibi birine denk gelmiş evlenmek istemiyorum diyorsun, yani kullanılmak hoşuna gidiyor, mümkünse evlenme hele anne hiç olma, senin gibiler kendi çocuklarına neler yaptığını tv lerde çok gördüm
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 971 cevap paylaştı.
5 ayAaaaa uzun süredir takip ediyordum bu soruyu. Teklifi kabul etmenize çok çok sevindim. Mutlu bir evliliğiniz olacağına eminim. Kalbim öyle söylüyor. İyi ve mutlu bir evlilik ve hayat geçirmenizi diliyorum. Adınıza çok sevindim. 😍😍
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
5 ayBence güzel bir ilişki varsa evlenmek şart degil Sonuçta herkesin kendince sebepleri var Ama bir yandan erkekte kadında bir cocugum olsun düşüncesinde olabiliyor
Tercih meselesi saygı duymak lazım
Düzeyli bir ilişki varsa akışına bırakmak yeterli.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
5 ayEvet, çünkü karşı tarafın böyle bir arzusu ve beklentisi var.
Bu haklı bir talep ve arzu.
Sen diyorsun ki, şimdi evlilik olmasın sonrasına bakarız, biterse biter ne yapalım, bir kumar oynayalım ne olacak.
Zamana kumar oynanmaz.12 Yorumla
Soran5 ayÇocuk demek dünya kadar sorumluluk demek. Vücudumun bozulması demek. İşime ara vermek demek. Bilmiyorum ya. Seviyorum da, bitmesini istemem
- 5 ay
Olay ifade ettiğim gibi.
Karar da devamı da sana ait.
Gizli Üye(25-29)5 ayAfam 41 yaşında senden baya büyük yaşı gelmiş afadersinde senden başka kimse o adamla taze yeni ilişki yapamaz adamın seçeneği az zaten illa ki evlenmek istemesi normal. Eğer sen evlilik istemiyorsan adamı oyalama ayrıl hemen demek ki o ciddi ilişki olmasını isteyen biri artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayFikirlerini sevgilinle paylaş, ona da mantıklı gelirse belki evlenmeden bu şekilde devam edebilirsiniz. Ama onun daha farklı istekleri varsa (mesela çocuk sahibi olmak) o zaman bir karar vermek zorunda kalabilir ve ayrılmayı seçebilir. Birbirimizin isteklerine saygı duymak zorundayız.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Al karşına konuş düşündüklerini anlat lisan-ı munasiple zorla güzellik olmaz sonuçta ama nasıl bir birliktelik var aklında anlayamadım kızlar evllik konusunda isteklidir genelde konuya senin gibi yaklasani ilk defa görüyorum açıkcasi
00 Yorumla
5 ayEvlilik teklifini kabul etmemek tabiki de ayrılmak ya da sadece duygusal bağlantı cinsel bağlantı kalacak demek bunu sen bilirsin
Ama ben erkek olarak kadin istemese cinsel bağlantı duygusal bağ icinde kalmam evlenmeyecek isem ne isim olur00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Anlattıkların son derece mantıklı. Evlenmek aile kurmak fikrinin ana teması çocuktur. Çocuk istemiyorsan evlenmenin ve büyüyü bozmanın anlamı yok. Ancak bu karardan ileride pişman olmayacağından da emin ol.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
5 ayHayır, ama uzun vadede farklı beklentiler varsa ayrılığa götürebilir. Biri evlilik isterken diğeri istemiyorsa, ilişki zamanla yorulur. Sevgi yetmez; hedefler de uyuşmalı.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 504 cevap paylaştı.
5 ayEvet. Madem evlenmeyeceksiniz bizlerin zamanını niye boşa çalıyorsunuz. En büyük günahlardan birisidir gönül hırsızlığı.
11 Yorumla
Soran5 ayAma ben hiç evleneceğim demedim ki ona. O da 4 yıldır konuyu açmadı. İlişkimiz hiç bu eksende olmadı
- Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.
5 ayBenimle evlenmek istemeyen ve tıpkı senin gibi sadece sevgili kalalım diyen kızı terk ederken içim hiç sızlamamıştı.
111 Yorumla
Soran5 ayO neden istemiyordu?
- 5 ay
Benzer şeyler, aile, kültür farkı cart curt..
Soran5 ayBenim daha çok şundan dolayı; şuanki konforumuz bozulacak. Dün akşam ona gittim, önce uçak biletş baktık, bi plan yaptık sonra film izledik, seviştik saatlerce çok güzeldi, ama evlenirsek böyle olmayacak. İlişkimiz seviye atlamayacak, seviye düşecek diye korkuyorum
- 5 ay
Evlilikten tek eksiğiniz imza kalmış. Ha evlenince çocuk doğurtur bu adam sana.. Sen o müzmin ve ev kadını hâlini sevmiyorsun. Gerisi bahane
Soran5 ayEvet zaten her şeyi yaşayıp paylaşıyoruz, ama ben kalıplara girmek istemiyorum.
Çocuk vs istemiyorum- 5 ay
Kadına doğurganlık yakışır halbuki. Hep bu yaşta kalsanız ne mutlu
Soran5 ayEtrafımda hiç çocuklu ama mutlu kadın yok. Çocuklarını seviyorlar hatta eşsiz bir sevgi diye tarif ediyorlar. Ama hayatlarından memnun değiller.
- 5 ay
Seni çocuğa ikna edecek değilim, sevdiğin adam bile ikna edememiş sonuçta 😃🤣
Bundan 20 sene sonra hâlâ yaşıyor olursan şimdiki gibi seks yapamayacaksın. Hatta sevgilin daha çıtır kızlara gidecek. Ama çocuk olursa herkese bir ağır başlılık gelir.
Ten hazzından daha güzel şeyleri deneyimlemiş olursun. Ayrıca sevdiğin adamı baba yağtığın için sana ayrı bir minnet ve sevgiyle bakar.
Soran5 ayKalsın ya ben almayayım.
Açık konuşacağın kendisiyle. Sizin mesajınız beni biraz etkiledi. Eğer çocuk istiyorsan hiç vaktini çalmayayım yaşın ilerliyor kendine uygun bir eş bul diyeceğim. Elbetteki içim acır ama olmayacak şeyi zorlamak da yersiz.
- 5 ay
Her erkeğin ve kadının seks yapma dürtüsünün temelinde çocuk vardır
Soran5 ayBenimkinde yok valla ya
5 ayEn baştan söylemen gerekiyordu empati yap onunla sen onun yerindesin ne tepki verirdin. Bence çok kırılırdın
04 Yorumla
Soran5 ayHayır çünkü 4 yılda hiç lafı geçmedi.
- 5 ay
Himm.. Anladım demekki seni çok sevmiş kaybetmek istemiyor. Bunun yolu da evlenmek. Bana kalırsa korkularını açıkça söyle eğer aşabileceginiz konusunda ikna ederse belki sende o yola girmeye heveslenirsin. Bir iki gün değil belki bir hafta bir ay bir yıl.
Soran5 ayBen de onu sevdim, gerçekten çok. Ama etrafımda hiç mutlu evlilik yok. Sanki evlenirsek biz de öyle oluruz diye korkuyorum
- 5 ay
Korkuların yersiz değil, gerçekten iyi diyebileceğimiz evlilik yok.
- Aşk İlişkileri konusunda 435 cevap paylaştı.
5 aySen bir kadın olarak nasıl yemek yapmaktan, temizlikten kaçarsın anlamıyorum. İşten hali kalmayacakmış. Komiksiniz ya. Bu erkeğin görevi zaten. Bu saçmalıkları feminizm beyninize dolduruyor hep. Atasözü bile var yuvayı dişi kuş yapar diye. Çalışıyorsan çalış ama ev işi kadınındır unutma
03 Yorumla
Soran5 ayKöle miyim ben?
- 5 ay
Bunun kölelikle ne alakası var Allahını seversen. Erkek işe gidip çalışınca, eve para getirince köle mi oluyor ki sen ev işi yaptığın için köle olasın. Patronuna çay getirmek de kölelik o zaman. Patronun verdiği işleri yapmak da kölelik o zaman. Şu dosyaları yap. Gizli kız kullanıcı: Hayır yapamam ben köle değilim. XD
O adam senin eşin. Yemek de yapacaksın, evi de temizleyeceksin. Bu senin görevin ve kölelik değil.
Soran5 ayHer ikimiz de çalışıp para kazanıyoruz. Evdeki işler neden bana zimmetli olsun? O zaman ben çalışmam, ama hayat standardımı da asla düşürmem. Erkek ikimize de her şeyi sağlamalı diyebilir miyim?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
5 aySenin kafan evlilik müessesesinin ağırlığını kaldırmaktan aciz yavrum. Hiç girme bu toplara. Ye iç seviş gavur gibi yaşa göç git dünyadan
02 Yorumla
Soran5 ayValla uzak bana o ağırlık
- 5 ay
O zaman hiç girme bu toplara hatun
5 ayKandırmak olur umut verip yarı yolda bırakmak olur buda asla bedeli ödenmeyecek en büyük günahlardandır
07 Yorumla
Soran5 ay4 yıldır birlikteyiz hiç evlilik konuşmadık. Hiç vaatte bulunmadım. O da şimdi sıcak bakmaya başladı bence bu durumlara.
- 5 ay
Gereksiz gereksiz zaman kaybı evlilik düşünmüyorsan uzak dur da hak eden alsın adama yazık
Soran5 ayMuhtemelen benden başka biriyle evlenmez.
- 5 ay
Hele bı bırak bak gör evleniyor mu evlenmiyor mu iyice bir şey sandın kendini
Soran5 ayHiç alakası yok. Sadece onu çok iyi tanıyorum.
- 5 ay
Asla bir insanı tanıdığını sanma
Soran5 ayAçıkçası ayrılırsak sonrası beni ilgilendirmez de
Aşk İlişkileri konusunda 366 cevap paylaştı. Evet evlenmek istememen ayrılma sebebidir
Evlenmek çok güzel değilmi helal ve çok güzel sevaplardan dolu
Ahiret yatırımı yapmak için çok güzel bir yol yöntem birliktelik00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayEvlenmeyeceğiniz insanın hakkına girmeyin yazık günah
11 Yorumla
Soran5 ayVaatte bulunmadım ki
- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 5 ayAy sebeplerin o kadar mantıklı ki 🥲 sonuna kadar haklısın evlenmek zorunda da değilsin zaten
16 Yorumla- 5 ay
ama adama bastan deseydi kul hakki
- 5 ay
Belki baştan konuşmuşlardır
Soran5 ayBaştan konuşmadık ama baştan hiç evlilik de konuşmadık. Tanıştığımızda 37 yaşındaydı yani evlilik niyetiyle başlasa o da 4 yıl uzatmazdı. Sonradan kararı değişen o oldu bence
- 5 ay
Haklısın bence. Eşimle tanıştığımızda tam 36 yaşındaydı ve 3 ayda evlilik teklifi aldım. Niyeti olsa 4 yıl beklemezdi. Daha önce hiç evlilik muhabbeti yaptı mı peki
Soran5 ayHayır aksine bir önceki sevgilisinden ayrılma sebebi kadının evlenmek istemesi, kendisinin istememesiydi. Bunu anlatınca ben ne düşündüm?
“Bak kızım ben evlenmem, beklentin evlilikse yormayalım birbirimizi” mesajı veriyor.
Ama aramızda direkt olumlu veya olumsuz konuşma geçmedi.
4 yıl konuşulmayınca da insan diyor ki bunun böyle bir niyeti yok.- 5 ay
Bence gayet haklısın ya
5 ayArtık evlen kaygılı düşünme zamwn geçiyor vakit bitiyor kimse sonsuza kadar yasamicak
11 Yorumla
Soran5 ayEvlilik bir zorunluluk değil ki bence.
Siz evli misiniz?
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Karşı taraf istediği hâlde diğer kişi evlenmek istemiyorsa bir noktada ayrılmanın eşiğine gelirler..
10 YorumlaYaş farkı cok bana göre 41 cok gecmiş artık :D sen 33 35 falan bisey bak
01 Yorumla
Soran5 ayTeklifi kabul ettim. Uyumluyuz yaş hiç sorun olmadı bizde
- Aşk İlişkileri konusunda 572 cevap paylaştı.
5 ayAynı durumdayım onun ailesi çok muhafazakar ve ben ailemle zor uğraşırken onalara hic tahammül edemem ancak sevgilimi çok seviyorum
00 Yorumla
5 ayBu yüzden zaten önce sevgili oluyosun. Bakıyorsun ki uyuşmazlıklar var ayrılıyorsun
03 Yorumla
Soran5 ayUyuşmazlık yok şuanki halimizde.
- 5 ay
Sevgililik konusunda yok. Evlilik konusunda var bariz o yüzden diyorum hocam
Soran5 ayEvet haklısın, şimdi anladım.
- Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı.
5 ayHayat devam etmez ki böyle, evlenmiceksen söyle oda evlenecek başka birini bulsun.
02 Yorumla
Soran5 ayBen hayatın böyle devam etmesini istiyorum 🥹
- 5 ay
Olmoz boylo.
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
5 ayev temizliği yemek vs meselelerini kim hallediyor?
02 Yorumla
Soran5 ayKimin için soruyorsunuz bunu? Benim içinse ailemle yaşıyorum annem hallediyor. Kendi odamı toplar süpürürüm sadece.
Sevgilimi soruyorsanız ailesinin evindeki yatılı kadın haftada 1 gelip işleri yapıyor, yemek de bırakıyor, biraz dışardan biraz da birlikte yapıyoruz haftada bir falan. Öyle idare- 5 ay
Sorumlulukları eşinizle paylaşmanız, bu konuda önceden sınırları belirlemeniz gerekir
5 ayMadem evlenmicen ne diye sevgili oluyorsun çocuğa umut ümit veriyorsun
03 Yorumla
Soran5 aySevgili olunca illa evlenmemiz mi gerekiyor:)
- 5 ay
Ama çocuğa umut ümit vermiş oluyorsun bu da doğru değil
Soran5 ayHiç evlilik amaçlı konuşmadık açıkçası
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
5 ayBence açık açık söyle. Ailesi ile yaşamayacaksınız zaten.
İkna eder o seni
01 Yorumla
Soran5 ayYok aile ile yaşamayacağız
5 ayAile konularundan sıyırmak zor. erkek için ustalık ister o.
02 Yorumla
Soran5 ayAilenin tek erkek çocuğu 3 kız 1 erkekler. Bilmiyorum hiç uğraşasım yok
- 5 ay
Zor zor. bizde de var konular. abim ablam çok çekti, ben set vurdum biraz da rahat ettim
Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Onun ne kadar istemesi hakkı ise Sizinde istememe hakkınız yani kestirip atılmaktan sa bir süre erteleme olabilir diye düşünüyorum
00 Yorumla
5 ayharekete geçmelisin. yoksa çok fazla yanlış anlaşılacaksın.
04 Yorumla
Soran5 ayNe gibi
- 5 ay
gerekçelerin ortada bunları açık açık dile getirmediğin zaman konu dallanıp budaklanacak sen rahatsız olacaksın. içine atmaya kalksan zamanla seni bitirecek konu başka başka yerlere gidecek.
Soran5 ayHenüz ortada teklif yok ki nasıl söyleyeyim 🙈 teklifi ederse sonra söylersem de sanki onu boşuna yormuş gibi mi olurum? Of zor
- 5 ay
Aranızdaki yaş farkı ilişkinizde farklı beklentilere sebep olmuş. Teklif almadan önce niyetini belli etmelisin
Aşk İlişkileri konusunda 904 cevap paylaştı. bende istemiyorum, ne halt yemeye hayatın b, ku püsüyle uğraşalım tadını çıkarmak varken.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 671 cevap paylaştı.
5 ayO istiyorsa, sen istemiyorsan ayrılmanız en mantıklısı.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Yani işin sonu boşsa çabalamanın anlamı ne ayrılmak için bir arada olmak amaçsız bişi
00 Yorumla
5 ayyoo eylenmek istemek oluyor. kızla eylenmek çok zevkli
00 Yorumla
5 ayBunu sevgiline söyle boş hayaller kurmasın ona göre karar alsın ya tamam ya devam.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,4b cevap paylaştı.
5 ayyani ilerisi olmayacaksa devam etmenin de anlamı yok demek oluyor bu da evet ayrılık demek oluyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
5 ayKarşı taraf evlilik isterse ve sen inatla hayır dersen elinden kaçırırsın
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. onun vakti gelmiş, evlenme yoluna girmezsen ayrılığa bile gidebilir o ilişki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayEvet ayrılmak demek bu durumda sen adam evlilik teklifi etmeden önce söyle fikrini. Evlenmeyeceksen sevgili olmak demek ben gönül eğlendiriyorum demek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayE daha 32 yaşında bu olgunluğa erişemediyae zamanını çalma adamın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAbla surda beş seneye menapoza girersin halen evliliğe hazır değilim diyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aySenin gibi kadınları hiç sevmiyorum. Adamı oyalamışsın, senin bunu yapmaya ne hakkın vardı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayAyrılmak olmasa da ayrılalım demeye benziyor bu sanki 🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayCocuk ıstemıyosan bosuna evlenme yaslarınız zaten gelmiş
00 Yorumla
5 ayKendinizi hazır hissetmemiş olabilirsiniz başka sebepler de olabilir bence mantıklı, normal bir durum 😊
00 Yorumla
5 ayAmca ile evlenip ne yapacaksın yaşlı birinden çocuk yapma bence ayrıl genç bul
01 Yorumla
Soran5 ayBen ondan başkasını sevemem sanırım ya çok zor
- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler