Sevgiliyle evlenmek istememek ayrılmak mı demek oluyor?

Sevgilimi çok seviyorum, ama evlenmek istemiyorum. Şimdi kendisi evlilik teklifi hazırlığı yapıyor, haberim yok sanıyor ama var 🙈

Evlenmek istememe sebeplerim;

Eş ailesiyle uğraşamam.

Kendi ailem de pek sevimli değiller açıkçası bir araya geldiklerinde tatsız konular olabilir (bariz fikir ayrılıkları var aralarında ve sevgilim durumu idare eder ama ailem ağzına geleni konuşabilir)

Günümüz şartlarında geçim derdi vs düşünmek istemiyorum. İkimiz de çalışıyoruz işlerimiz de iyi ama şu an dünyayı gezip deliler gibi eğleniyoruz, evlenince kira fatura derken bu rüya biter.

Ev işi vs uğraşmak istemiyorum. İşten dönüşüm 20.00a yaklaşıyor yani gelip yemek temizlik çamaşır düşünmek istemiyorum. Yaparım, tembel değilim ama işten gel ev işi yap, ne kendime ne eşime, ne sevişmeye halim vaktim kalmayacak. Böyle olunca da evlilikten bişey anlamayacağım.

Ama şimdi ben bu teklifi reddetsem bu ayrılmak mı demek oluyor 🥹🥹

Son not: çocuğum olsun falan gibi bir isteğim yok. Ama galiba artık sevgilim yavaş yavaş bu fikirlerde. Yaşlarımız 32 ve 41. Zaten istesem artık harekete geçmem gerekiyor.

Güncellemeler
5 ay
Beklenen teklif geldi, kabul ettim arkadaşlar. Ama biraz zamana ihtiyacım olduğunu, biraz kaygılarım olduğunu söyledim. Hepsini çözüp öyle evleneceğiz dedi.
Sevgiliyle evlenmek istememek ayrılmak mı demek oluyor?