32 yaşındayım ve çalışıp kendi paramı kazanıyorum ama şu son birkaç senedir akrabalarımdan olsun veya çevremden olsun inanılmaz bir baskı var evlenmem konusunda, ben ise evliliğe soğuk bakıyorum bunu aileme de açıkladım ama anlamıyorlar onlara göre bekar bir kadın yarım kadın demek oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Her şeyden önce siz yetişkin yaşta bir kadınsınız dolayısıyla kendi kararlarınızı kendiniz alabilirsiniz daha da ötesi bu yaşam sizin hayatınız sizin kararlarınız olmalı sizin istekleriniz olmalı öncelikleriniz ona göre düzenlenmeli hiçbir zaman ne ailenizden ne akrabalarınızdan böyle şeyler duyduğunuzda kafanıza takmayın bu hayat sizin karar vermek de sizin. Dolayısıyla evlenip evlenmemek sizi ilgilendirir belki kafanıza göre uygun insan bulamadınız güveneceğiniz insan bulamadınız hayat kurmak yuva kurmak yaşama idame ettirmek için uygun insanı bulamadınız. Bunlar çok normal evlenmemek eksiklik değil ama doğru bir insanla güvenebileceğiniz bir insanla evlilikte keyifli oluyor o nedenle siz bildiğiniz yolda ilerleyin ve takmayın mümkünse aile ortamından çıkıp kendinize yeni bir hayat kurun yeni bir eve çıkın eğer imkanınız var ise yoksa o evde olduğunuz sürece bu konular gündeme gelecek ; Allah korusun belki de istemediğiniz bir kişiyle evlenip hayatınız daha kötüye de gidebilir evlilikleri aceleye gelmez iyice anlamak tanımak bilmek görmek lazım.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evlilik ne zorla yapılacak bir müessese değil. İsteyen evlenir istemeyen evlenmez.
Evliliğin de bir yaşı yoktur. Kim ne zaman hazır hisseder ise o zaman evlenir.
Ama şu gerçek ki insanların yaşı ilerledikçe yalnızlaşır. Sevdikleri, arkadaşları dâhi ailesini bile ya toprağa vermek zorundadır ya da bir şerlere dağılmak zorundadır. Nihayetinde insan Yalnızlıkla tanışır. Dostluk arkadaşlık başkacadır, bir yaren gönül sevgisi başkacadır. Yaren' in sevgisi ile bir Annenin sevgisi de bir olmaz.
Dedim ya insan yaşı ilerledikçe yalnızlaşır. Sonbaharda Hazan Yapraklarının bir bir düşmesi gibi eksiler herkes hayatından. İşte o zaman insan sesinin yankısını duyacak bir ses, bir nefes arar. Belki aradığında da KEŞKE bu yıllarımı boşa geçirmeseydim de mutluluğu, sevgiyi ertelemeseydim der.
Belki de aradığını bulamayacak. Gençlikteki gibi saf aşıklar gibi her gördüğünü istemeyecek insan. Armut' un sapı, Üzüm' ün çöpü misali kusur bulacak gördüklerine. Yalnız o soğuk duvarlar üzerine kasvet gibi gelecek. İşte o zaman, ZAMAN hiç geçmeyecek. Sanki zaman duracak. Boş gözler yine her dem olduğu gibi pencereden dışarıya bakacak. Göz görecek ama Gönül görmeyecek.
Pişmanlık tekrar kapını çalacak. Belki de hayatta tek başına kalacaksın. Hayatın derin çizgileri ellerinde ve yüzünde belirecek. Ayna hakikati sana gösterecek. Ama belki de geç olacak. Kulağın hep kapı zilinde ya da tokmağında olacak. Bir ses, bir ses gelse diyeceksin. Sesinin yankısı yine oda da kaybolacak ve seni kimse duymayacak.
Belki bu anlattıklarımı sen hiç yaşamayacaksın. Belki de yaşayacaksın. Bunu bilemeyiz. Ama şunu bil ki YALNIZ kalacağız bir gün.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez.
00 Yorumla
Durumlara bakış açılarımız tercihlerimizi , tercihlerimizde yaşam biçimlerimizi belirler. Bir taraftan başkalarının sizin yaşam biçiminizi değiştirme arzusunu duymak #tek kelime# ile yaşayacakken , onların bu arzusunu siz yaşarken ömür boyu bunun ceremesi ile uğraşıyor bulabilirsiniz. Bu aradaki farka da baktığınızda uçurumlar kadar fark göreceksiniz. Başkalarının biçtiği hayatı yaşamak kadar büyük bir hata olamaz. Ben ki evliliğe daha sıcak bakan biri olduğum halde böyle bir yaptırımın insanı prangaya vurmak , mutsuzluğa terketmek gibi olacağını düşünüyorum. Bu hayatta sizin için tek bir değer var ; O da Sizsiniz ! Farzedelim çevrenizdeki insanların biçtiği hayatı yaşadığınızda işler ters gitti kim sizin tüm yaşadıklarınızı üstlenip kaybettiğiniz zamanı geri getirecek?
00 Yorumla
Hayır, kötü bir şey değil, bu senin hayata bakış açın ve seçimin. Toplum, seni diğerleri gibi evlendirmeye çalışacak hayatın boyunca, mutluymuşsun değilmişsin, kimsenin umrunda değil, yeter ki onlara benze, çark dönsün, borca gir, koyun ol, çocuk yap, isteklerin olmasın, kendi alanın olmasın. Geçende evli bir arkadaşıma evliliğin nasıl bir şey olduğunu sordum, o da ‘tabi ki evlen, benden rahat olma hakkın yok’ dedi. Ortalıkta gezen bir şaka değil bu söylediğim, birebir yaşadığım şey. Duruşunuza hayranım, sağlık, huzur ve esenlikle kalın.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
107
Cevap
147Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,9b cevap paylaştı.
u +1 yılKötü bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılSen şu an kendi parani kazandığın ve kendini güvende hissettiğin için birini sevmeden evlenmeyi dusunmezsin. Maslow ihtiyaçlar piramidinde bu böyledir. Kişi önce temel ihtiyaçlarını önemser sonra güvenlik ihtiyaci gelir hepsi halledilince evlilik düşünür. Eğer işsiz bir kadın olsaydın sırf geçinmek için bile evlenmek isteyebilirdin ama şu an senin öyle bir sorunun yok.
Evlenmeyen insan yarimdir bu doğru ama seni tamamlamayacak biriyle evlenince yarimligin ortadan kalkmış olmuyor.
Gerçekten aile kurmak istediğin kişi ile karşılaşınca kendin isteyeceksin zaten. O yüzden ailene ben evlilik istemiyorum gibi şeyler söylemene gerek yok.02 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik düşünmediğimi söylemek zorundayım çünkü kesin bir şekilde sınırlarımı çizmezsem hemen yarın birini bulup tanıştırma çabası içine girerler
- +1 yıl
Onlar zaten bulmuşlardır da seni kafalamaya çalışıyorlar işte. Evlilik düşünmüyor olmanın nedeni henüz uygun biriyle karşılaşmamış olmak mı yoksa babanın ailedeki rolü sadece çalışıp para kazanmak olup ilgisiz olması mı? Eğer ikincisi ise aile konusunda başka rol modeller de gormediysen koca kavramını gereksiz görmen şu an için normal.
+1 yılBirçok konuda mahalle veya aile baskisi maalesef mevcut.
Toplum 20 yaş icin bir kismi erken gorurken evliligi bir kismi gec olarak goruyor.
Aynisi sizin suanki yaşınız içinde gecerli.
Sevgi toleransi düşük olan bir toplumda yetişiyoruz.
İki sevgili el ele sokakta yurumesi opusmesi nahoş olarak görülürken, erkegin karısını sokakta dövmesi normal olan barbar bir toplumuz.
Elbette içimizde guzel insanlar var ve onlarla yaşanılası kiliniyor hayat.
Toplumun kriterlerinde sevgi toleransi ve sevgi saygı temelinde olmadigindan bu tarz baskılara maruz kalmaniz gayet normal.
Normal karsiladigimiz ve bildigimiz sorunlari kendimizi sinirladigimiz cizgilerimiz, zincirlerimiz, ancak kendimiz kirabiliriz.
Aile yapiniz, gelenekleriniz ve yasam seklinize gore çözüm aslinda sizde, nasil olacagini bilmeden size şu şekilde demek dogru olmaz.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhabalar, başkasının ne düşünüyor olması önemli değil senin nasıl düşünüp hissettiğindir önemli olan.. Evlilik bir tercihtir. Öyle alelade oldu bittiye getirilemeyecek badar ciddi bir adım. Elalem ne der diye yaşarsanız elalemin istediği gibi biri olup çıkarsınız kendi inançlarınız düşünceleriniz yerine elalemin düşüncesine sahip olursunuz bu da sizin kendi içinizde iç çatışmalar yaşamanıza sebep gösterir. O toplum elalem o evliliği yaşamayacak sonuçta siz yaşayacaksınız. Yaşamak istemiyor olduğunuz şeyleri yaşamayın toplumun sizi empoze edip etkilenmesine izin vermeyin kesinlikle. Bu hayat siz direksiyonunu başkalarına verirseniz istediğiniz yolda olmaz başkalarının istediği yolda olursunuz. İç huzurunuzu kaybetmeniz dileğiyle sevgiler.🌿🌸
11 Yorumla- +1 yıl
*Bu hayat sizin/ iç huzurunuzu kaybetmemeniz //
+1 yılHanımefendi "hayırlı bir eş, bitmek bilmeyen servettir" doğru insan olursa ve severseniz elbette insan yanlız yaşamaz. Eski büyüklerimiz " bay bayansiz, bayan baysiz olmaz, bu yaradanin emri, buna engel olunmaz" diyerek, evlenmeye karşı çıkan aileleri ikna ettiklerini rahmetli amcam söylerdi. Ben genç yaşta istemediğinm kişi ile görücü usulü evlendim. Sevdiğimi ailem kıskandı ve engel olmuştu. Evlendikten sonra, ne cinsel yaşam ne de aradaki anlaşma hep sorunlu oldu. İki çocuğum oldu ama eşimle 7 yıl önce boşandım. Maalesef çok fazla kıskançlık vardı. Akla gelen her özelliğin fazlası olan araca sahiptik, aynı şekilde eve sahiptik. Mali olarak istediğimiz her şeye sahip olacak durumada. Ama sevgi yoktu ve sonunda eşimle boşandım. Şimdi bana bütün isteklerini vermeme rağmen ve evlenmesine rağmen kin duymaktadır. Ben öneri ile ikinci bir hayat kurmak için görüştüğümde hemen o kişiyi bulup beni kötülemektedirm lütfen evlilik konusunda dikkatli olun.
11 Yorumla- +1 yıl
Günümüzde 44 yaşına geldim, bu yaşta kimse beğenmiyor, seçim zorlaşıyor.
- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılvallahi aynı dert bende de var millet bana sen ne zaman evleneceksin dediler bende bulun bir kız evleneyim dedim biz nereden bulacağız dediler o zaman konuşmayın dedim bulmuyorsanız elinizden bir şey gelmiyorsa o zaman konuşup insanın onuru ve içindeki hüzün ü daha da harlamayın da en azından adam mutsuz yaşamasın hayatı dedim arkadaşım evet evlenmek Allah ın emri ama oda vakit saati gelmeyince olmuyor ha bende çok istiyorum ama kısmette çıkmayınca ne geliyor elden sen boş ver onları bu seferde evlenip boşandığında a biz demiştik bunun evliliği uzun sürmez diye milletin aklı ile kuyuya inilmez en büyük akıl kişinin kendisidir gerisi de Allah ın takdiri
10 Yorumla Maalesef kadınların tamamlanması pek de mümkün değil ataerkil zihniyet açısından. Yanlış anlamayın suçlu aileniz veya etrafınızdaki insanlar değil, daha doğrusu asıl suçlu onlar değil. Tamamlanmak için evlenmek düşüncesi zaten başlı başına sakıncalı. İki insan birbirini tamamlamak için değil, birbirlerinin tamamlanmış halini desteklemek için birlikte olmalı, yalnızca evlilik de değil konu. Ötü yandan bu baskıların bir sonu yok. Evlendiğiniz takdirde bu defa 'çocuksuz kadın yarım kadındır' baskıları başlayacak zaten. Aile kurmak için pek de sağlam temeller değil bunlar.
Bu durum aslında kuşaklar boyu süregelen bir domestik psikolojik şiddet türü. Bunun farkında olmak ve hem kendimizi, hem arkamızdan gelenleri, belki biraz olsun eski kuşakları iyileştirmek gerekiyor. Kendi kendinize yeten, tamamlanmış durumdasınız, ömür boyu bunu hissetmeniz dileğiyle Kızlar Bir Adım Öne
00 Yorumla
+1 yılÇevremizdeki kötü evlilik örnekleri alıştığımız rahat serbest yaşantı tarzı hayat standartlarımız size böyle hissettirebilir. önemli olan evlenmek değil doğru insanı bulmak ve bulduğunda onunla hayat arkadaşı olmak ve evlenmek yuva kurmaktır. kadınların menapoz denen dönemleri vardır. eminin her kadın annelik duygusunu tatmak isteyecektir. çok evlilikten kaçmamak gerekir yaşça evlilikte geç kalınırsa anne olabilme fırsatını da elden kaçırabilirsiniz. Bence doğru insanı bulmaya çalışınız. Hayat tek başına geçirilebilecek gibi değildir.
00 Yorumla
+1 yılBence asla degil kendini hazir hissettigin zaman zaten doğru biriside varsa evlenirsin zaten ama çevrenin baskısıyla vs. evlenmek istemek evde kaldığını düşünmek falan yanlış bence tam tersi takmamak gerek boş ver ağzı olan konuşuyor dinleme hiç bazı insanlar yalnız yaşamayı sever belkide sende onlardansın ama şöyle de bisey var evlilik kötü bisey değil doğru kişiyle evlendiğinde evlenmek istemiyor yalnız yaşamak istiyor olabilirsin veya korktuğun şeyler olabilir bunların hepsini tartarsın ona göre yol çizersin kendine ama evlenip yine bakarken ki gibi de yaşayabilirsin yine doğru anlayabildiğim kişiyle çocuk yapmazsınız mesela istediğin gibi yaşarsın kafaların uyuşması herke yani demek istediğim onun dışında evlilik kötü bisey değil zamanla her şey rayına oturuyor korkmana gerek yok evlenmek istemezsense yine senin kararın ona göre iyi düşün iyi karar ver
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmemek istemen kotu birsey degil bu senin en dogal hakkin fakat buyuklerinde tecrubeleri var. Bizim ailede evlenmemis insanlar var ben ayaklarim uzerinde duracagim deyip erkek dusmani olanlarda ama yas ilerledikce insan pisman oluyor. Keske deneseydim en azindan bir cocuk yapsaydim falan diyorlar. Sen demezsin belki ama kestirip atma derim. Bana gore asla yarim bir kadin degilsin hatta bulundugun topluma ragmen dik duran bir kadinsin ama evlilikte kotu demek dogru degil bence. Kendini tamamen bu konuya kapatma derim belki simdi degil ama bundan 15-20 yil sonra tuhh yaa keske… demeni istemem.
01 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılNormal bir istek.
Yaşın bir önemi yok.
Kendinize yetebiliyorsaniz sıkıntı yok.
Hayat sizin kimsenin bir şey demesiyle olabilecek bir şey değil.
Ama Türk insanı hayatı başkalarına göre yaşamayı sevdigi için sürekli bir yapmak zorunda oluyormus gibi hissettiriyor. Mesela siz evlenseniz çok yapmayı dusunmuyor musunuz?
Çocuk olsa okula ne zaman başlıyor?
Ne zaman Üni ye başlayacak ya da ne zaman askere gidecek?
Sanane!!!
Bunlar işte neden oluyor milletin kafa yorabilecegi bir işi olmadığından.
O yüzden siz hayatı nasıl isterseniz o şekilde yaşayın.
Kimin ne dediğine takılmayın. Öneri belki alın ama takılmayın.00 Yorumla
+1 yılİlişkileri yürütmek zor olabilir. Bazıları için uzun dönemli ilişkilerde görülen başarısızlık, birine ömür boyu bağlanmayı istemedikleri bir şey haline getirebilir. Sağlıklı ilişkiler sürdürmekte sorun yaşayan kişiler, kendilerini başka birine yasal olarak bağlamayı korkutucu bulabilir. Bununla birlikte bazı insanlar, çevrelerinde çok sayıda başarısız olmuş evliliğe (örneğin, sorunlu bir evlilik süren ebeveynler) tanık olmuş olabilirler. Bu durum, onlar için evliliği daha az çekici bir hale getirir
00 YorumlaAilenle beraber yaşamaktan vazgeç. Ayrıl. Sürekli baskı yapacaklardır. Tamamen aynı stilde ben de bunu yaşıyorum. Şu an ev bakıyorum kendime. Kira da olsa, bulunduğum ev iş yerime yakın da olsa, bi miktar uzaklaşmayı göze alıp, ayrılıp soyutlaşma sağlayacağım. Sana da öneririm. Yoksa sürekli baskı yapacaklardır. Onlar için konuşması kolay, sürekli papağan gibi söylerler. Ama sen her gün daha kötü hissedeceksin.
Eğer evlenirsen de bu çözülcek mi? Hayır! Çocuk yapmanı da isteyecekler vs vs. Yani ne derlerse yapmaya razıysan dediklerimi boş ver. Ama değilsen, direk çevreni değiştir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır tabiki allahım senin hayatına karısmaya ne hakları var ya sırf onların hatrı için istemediğin kalıplara girmeye zorluyorlar insanı cahil cühela baskısı hissetsen zaten evlenirdin çok meraklılarsa kendileri evlensinler. Yani türkçesi şu benim keyfim seni evli görmek istiyor benim görüşlerim senin hissettiklerinden çok daha önemli gibisinden altta bu düşünce yatıyor. Hayatına karıstırma kimseyi hissettiğn gibi yaşa. Bu sefer ne olacak biliyormusun his olarak hazır değilsin mesela evlenince bebek olacak kocanın beklentileri huyu husu olacak hayatın bi anda değişecek ama sen istemedin ki bu sorumluluklara girmeyi ama neymiş çevren seni evli görmek istiyormus onların görüşleri çok daha değerliymiş anam çok uzun oldu ama olsun : )
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar konuşmayı sever. Kendi yapmadıkları şeyleri, başkasına empoze etmeye çalışırlar. Evlensen bir dert, boşansan bir dert. Hayatına baksan ayrı bir dert. Bizim toplum illa söylenecek bir şey bulur. Nasıl mutluysan öyle yaşaman senin için en sağlıklısı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılHepsi cahil, dünya görüşü yok, bir fikri yok, onlardan öncekilerden ne öğrencilerse öyle devam etmişler ve kendilerine hiçbir şey katmadan, diğerlerinin bir kopyası olarak ölüp gidecekler. Daha her insanın ogzur olduğunu ve istediği şeyi yapması gerektiğini bile bilmeyen insanları ciddiye almaya gerek var mı sence? bence yok.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliği isteyip, istememe konusunda gelgitli birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, çevredekilerin nasıl düşündüğü zerre umurumda değil. Nasıl görürlerse görsünler. İstemiyorsan istemiyorsundur, bunu kimseye izah edemezsin. Bırak konuşsunlar.
cut.00 Yorumla Evlenme baskıları üzerinizde ciddi şekilde artarken sizi bunaltiyir olsa da evliliğe mesafeli durmak yerine hayatınıza olduğu gibi devam ederken gönlümüzde de size layık olacak kişiye yer açmalısınız. Siz istemezseniz sizi kim fark edecek veya ilgi duyacak Kuantum ve enerji akışı meselesi bir yer de bu konular. Siz denginizi renginizi bulamamış siniz Umarım en kısa zamanda denk gelir Belli yaştan sonra evlilik çok sevdiğiniz size değer veren biri olsa bile ağır gelebilir size Malum her şeyin bir dönemi zamanı var Her şey zamanında güzel Bol. sans diliyorum
00 YorumlaKim nasıl istiyorsa öyle yaşamalı kesinlikle onların da tabi bir tecrübesi bildiği vardır ileride yalnız kalma diye söylüyor olabilirler ancak yarım kadın demek çok ayıp asla öyle bir şey yok kadını kadın yapan anne veya eş olması kesinlikle değildir zaten kadınlar şöyledir erkekler böyledir zihniyetinde olan insanları hiç sevememişimdir bu zamana kadar. Önemli olan insan olabilmeyi başarmak. Bunun içinde eş veya çocuk sahibi olmak gerekmiyor.
00 YorumlaSunu Hayatın Boyunca Unutma Kimse Seninle Yaşamıcak Zoru ya da Kolayı Seninle Cekmicek Ve Hayatta Mutlu Olmak İstiyorsan Lütfen 3 şahıslar neden ne konuşur Konusunu sıl at kafandan Yoksa mutlu olamazsın başkalarına göre değil kendi Düşüncelerine göre yasa Bugün varlar Yarın Yoklar
00 YorumlaBence kotu degil. Istemiyorsaniz sicak bakmiyorsaniz sirf neden evlenmek icin evlenesiniz ki size de evleneceginiz kişiye de zorluk olur sonra cocugunuz olursa belki ona bile yansiyabilecek bir sey cunku istemeden evlenmis oluyorsunuz. Maalesef boyle bir baski var anlam veremiyorum dusunmuyorsa evlenmez dunyanin sonuymus gibi davraniyorlar
00 Yorumla
+1 yılBu senin en doğal kararın evlenecek olan sensin ailen değil kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin işinde gücünde kendi ayakları üzerinde durabilen bi bayansın kimsenin baskısıyla evlenme inan türkiyedeki evlilklerin büyük kısmı aile baskısıyla oluyor çok geri kafalı bir düşünce ben de 23 yaşındayım daha bu yaşta ailem sen evlenmeyi düşünmüyor musun olaylarına girdi kaldı ki daha üniversiteyi bitirmedim böyle aile isteğine göre evlenirsen sonu hüsran olur ben böyle düşünüyorum gerçekten seversem evlenirim isterse yaşım 40 olsun
00 Yorumla
+1 yılNe demek bekâr kadın yarım kadın? Yok öyle bişey. Kimse kusura bakmasın abi. Özellikle bu devirde bir kadının ayaklarının üstünde durması demek kimseye ihtiyaç duymamak demek. Hele ki kadın cinayetlerinin bir çoğunun eşler arasında olduğunu da hesaba katarsak hadi ordan düşüncelerinizi kendinize saklayın. Bir kadın kafasına göre ne zaman isterse evlenebilir. Özellikle evlilik yaşı geldikten sonra. Buna da aile dışı kimse karşı çıkamaz.
00 Yorumla
+1 yılBu hayat bu yaşam senin başkalarının dediklerine ve sana karşı istediklerine göre yaşayıp bir ömür neden mutsuz olucaksın ki ailen dostun her kim olursa olsun onların sana karşı empoze edicekleri davranışları veya çizeceği bir çizgi üzerinde gitmek zorunda değilsin insanlar düşünürler ve sana karşı hakarete dahi varabilecek söylemlerde bulunabilir ama inan bana bu hayat senin yaşadığın bütün her şey sana ait onlar gitsin kendi hayatlarıyla ilgili karar versinler bir kişi bir kişinin hayatına karışamaz karışmasına müsade etme onlara kararlı olduğunu gösterdiğinde sana saygı duymak zorundalar sana ve kararlarına saygı duymuyorlarsa sende onlara kulak asmamaya bak
00 YorumlaToplum kendi parasını kendi kazanıp hayatını tek başına idame ettiren insanları her daim sorgular yön vermeye çalışır onları tıpkı kendilerinin olduğu belli kalıplara sığdırmaya çalışırlar herkes tek tip yaşam sürdürmek zorunda değil ben aynı baskıyı 22 yaşımda görüyorum siz düşünün! evlenmek elbette olabilecek bir şey ama yalnızca siz kendinizi buna hazır hissettiğinizde gerçekten biriyle aile olmak istediğinizde olsun çevrem mutsuz evliliklerle dolu hiç gerek yok insanların bu baskılarına boyun eğmeyip bu duruma son vermemiz lazım başkalarının hayatına saygı duymayı öğrenmeliler ne şekilde mutluysanız öyle yapın benim erken yaşta evlenen insana saygım var öyle istemişse öyle olsun ama erken yaşta evlenip otuzumda bekar olan bana neden evlenmiyorsun diye baskı yapana saygım yok velhasıl kelam siz kendinize odaklanın su akar yolunu bulur
00 YorumlaHerkesin kendi hayatı üzerinde karar alma hakkı vardır ve kesindir. Bu sebeple evlendirme memuru sorar "... hiç kimsenin baskı ve zorlaması altında kalmadan... bey öyle evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" diye...
Bu soruya "elelam istedi" veya "ailem istedi" diye cevap veremezsin.
Dolayısıyla evliliğin veya bekarligin sadece seni ilgilendirir..00 Yorumlasen en doğrusunu yapıyorsun bence ne alaka bekar olunca yarım olmak bence seni kıskanıyorlar şu an senin bir özgürlüğün var gezmek mi istiyorsun git gez bir şey mi satın alacaksın verirsin parasını alırsın bu yarım filan çok geri kafalılık gibi geliyor bana sakın öyle bir şey düşünme bir insanın kendi idealleri olamaz mı sen böyle yaşamak istiyorsan onlara ne ki
00 YorumlaEvlilik buyuk sorumluluk gerektiren bir mertebe karşındaki kişi nasil cikacak bilmiyorsun kimseyi de duzeltemezsin o iyi olsa ailesi kötü oluyor ama evlilik kutsaldir yaş 32 olunca kadinlarda cocuk olmuyor mesela ya da cok zor oluyor her kadin anne olmak ister. karsiniza sevdiginiz biri cikinca evlenmek isteyip evlenince cocuk yapmak isteyeceksiniz cunku insan sevdiğiyle her daim birlikte olmak istiyor ama tabi yetimhanelerde vs cocuklar var aileye muhtac buralardanda evlat sahibi edinebilirsiniz yine annelik olur tabiki biz kediye bile anne gibiyiz cok guzel bir duygu allah tarafindan verilen
00 Yorumla
+1 yılYa sen boş ver milleti ya sanki evlenince onlar yaşıyacak ya en gıcık olduğum hareketler ya size ne ya size ne kendi hayatınıza bakın ya size nee ne beyinsiz bi zihniyet arkadaş ya nefret ediyorum herkesin herşeye karışmasından kim olursa olsun hayat senin hayatın kime ne bu kadar cahil bi zihniyet bizim toplumumuz da var ondan sonra da biz özgürüz ya bi bırakın insanları rahat
00 YorumlaEvlenmek istememek elbette kötü bir şey değil. Fikir dünyası olarak jenerasyonlar arası sert geçişin yaşandığı bi çağdayız o yüzden üslubumuzu bozmadan birçok konuyu tenzih ederek bazı konularda büyüklerimizin söylediğini takmamalıyız reddedebilmeliyiz.
00 Yorumla
+1 yılBana da aynı şekilde baskı yapılıyor ben de çok bunaldım sevmediğim istemediğim biriyle evlenmek istemiyorum. 31 yaşındym evlenmek için böyle bir dayatma olabilr mi ya insanlar istediği yaşta evlenemez mi? Erken evlenmeyi isterdim ama istemekle olmuyor nasip kısmet benim gönlümün meylerlttigine mantığım uyuşmuyor ya da anlaşmazlık çıkıyor olmuyor mantığıma uyanda gönlum ısınmıyor. Ne olacak böyle bilmiyorum.
51 Yorumla- +1 yıl
Herkes özgür bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 31 yaşındayım banada zamanında baskı yaptılar. Tabi ailem değil akrabalarım özellikle kaç kere görücü istedi. Bende görücü usulü istemediğim için red ettim. Bana göre severek birşeyler hissedeceğim biriyle evlenmek daha iyi başka türlü olursa mutlu olamam. Önemli olan bizim hayatımız, tercihimiz kimsenin bizi yönlendirmeye hakkı yok. Bir kere dünyaya geliyoruz. Kimsenin onayına ihtiyacımız yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirini bul yalandan seninle nişanlansın ailene kendini çok sevdirsin güzel oyuncular var hoş bir fiyata anlaş ailen damadı çok sevdikten sonra seni aldattığını söyle ya da terk ettiğini çok kötü bir şekilde ağla kendini yerlere at yani o derece ailen uzunca bir süre seni kendi haline bırakır acını yaşa yasını bitir diye evlilik demezler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınları böyle sınıflara bölmek hic hoş değil ama illa bolunecekse bekar kadın tam kadındır. Kendisi için vardır 3,5 parçaya bolunmemis hayatı. Evlilikte güzel ama doğru zamanda doğru kişiyle istedigin için evlen asla kimseyi takma. Bende 30 yaşındayım boşandım yanlizim. Aynı baskılar banada yapılıyor He he de geç. Aşkı bekle hersey güzel olsun
00 Yorumla
+1 yılKendi kendine geçinebiliyorsan yarımlık nereden geliyor? Tam olabilmek için illa bir erkeğe ihtiyacımız yok bunu er ya da geç anlayacaklar. Tamam evlenmek güzel bir şey ama herkes evlenmek zorunda değil.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılBende 36 yaşında bekarım kimsenin söylediğini kafana takma topunun allah belasını versin sen sadece ve sadece kendi kalbinin sesine kulak verip ona göre yaşayacaksın kimse kimsenin yerine hayat yaşamıyor herkes kendi hayatını kendi yaşıyor.. Saygılar
00 Yorumla Haklısınız ancak kapatmayın kapıları tamamen, yok deneyim ama tercih hakkı sizin olsun. Hem zaman kazanmış olursunuz, hemde özel bir seneni yolda karşınıza iyi bür insan çıkarsa mutlu olursunuz.
00 Yorumla
+1 yılSen bir bireysin ve bu hayat senin. Kendi kararini verebilirsin. Evlilik bir seçimdir sonuçta. Önemli olan kendi ayaklarının üzerinde durmak. Kim ne derse desin kulak asma. Bu hayatı bir kere yaşayacaksın. Kendi tavrını ortaya koymalısın.
00 Yorumla
+1 yılYarım olan sen değilsin hayatın yarım kalıyor bence aşk gibi güzel bir duyguyu barındırmıyorsun hayatımda. Bence sevmeyi denemelisin annenlere söyle aşık olursam bieine evlenirim ama sevmeden nereye evlilik diye.
00 YorumlaAilen ile yaşıyorsan bu baskı bitmeyecek bunu kabullenmelisin. Akrabalarına gelince bu konuda laf anlatmak zorunda kalma. Anlattıkça uzayacak sonu gelmeyecektir. Bu işin yaşı yok. Her insan evlilik için uygun değil sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılBenim fikrimce değildir evlenmek istemeyen biri his görülmeli ancak dinde yeri tam olarak bildigim kadarıyla yoktur yani doğdun büyüdün bekar öldün o zaman günahı vardır diye bir bilgim var ama aslı astarı nedir araştırmak gerekir
00 Yorumla
+1 yılSakın bu duruma kapılma zorla biriyle evleneyimde sussunlar çabasına girme yerinde olsam yalandan 1 2 baygınlık krizi geçiririm evlenmek istemiyorum diye bana bile var erkekl olduğum halde baskı ama ben kavga yoluyla def ediyorum başımdan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılboş ver gitsin onlarin dediklerine kalirsak biz yasamayi falan da bilmiyoruz ırgat gibi herşeye tabâ etmemiz gerekiyor falan yani senin hayatin sonucta baskasinicin hayat yasamak yerine kendi istediginndogrularinla hayatini yasa daha iyi
00 Yorumla Evlilik güzel bişey ama sen istemiyorsan senin duşuncen. Saygı duymalarini bekleme belliki anlayişsiz insanlar. Sadece umursama diyorum bugun vediğim tek tavsiye hakkındaki kötu soylemleri umursama takma, sadece kendini yormuş olursun 🤷🏻♀️
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılBen de 30 dayım hayallerim hedeflerim yeni başladı ve kendimi sınırlandıramam böyle daha mutluyum iki ülke gezdim ve daha çok ülke var boşverin kimseyi hayat kısa ve kimseyi kaldırmaz kafam 😀
10 Yorumla
+1 yılBekar kadın yarım kadındır , bekar erkek de yarım erkektir.
Yani eşini bulamamış insan yarım kalmıştır.
Esasen bunu bazen bende düşünüyorum. Sonuçta eşler , birbirlerinin öteki yarısıdır..11 Yorumla- +1 yıl
benimle tamamlanır mısınn?
Bence açık açık söyle ve kariyer hedefli ol. Evlilik bana göre iyi biriyle olursa güzel ama bunu herkes kaldıramaz. Ayrı eve çıkmanı kemdi hayatına kendini dahil etmeni öneririm desinler boş ver
10 Yorumla
+1 yılEvlenip evlenmemek senin kararın. Akrabalara veya ailene laf düşmez. Kendi ayakları üzerinde duran bi kadını illa erkek himayesi altına sokmak istiyorlarsa takmayıp gerektiği yerde sende baskı kuracaksın. Hazır olduğunu hissettiğinde evlenmek hem senin için hem de karşındaki insan için iyi. Aksi takdirde sen ve karşındaki kişi çok yıpranır.
10 YorumlaMaalesef Türk toplumu çok geri kafalı olduğu için bu tarz görüşlere hala açık değiller. Kendi ayaklarının uzerinde duran bir kadınsın. Bir erkeğe ihtiyacın yok kendini zorundaymis gibi hissetme
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Sadece soğuk baktığını söylüyorsun. Açıkça ve akıllıca sebepleri ortaya koymuş olsan makul bir şekilde yorum yapmak mümkün. Bilmeden yorum yapmak boşa laf ebeliği yapmak olur...
00 YorumlaHayır asla öyle değil. Evliliğin yaşı olmaz. Eğer hala düşünmüyorsan senin için doğru kişi olduğunu düşündüğün biri yoktur. Yoksa da evlenip de pişman olma . Kimseye muhtaç değilsin zaten. Ne zaman aşık olursan doğur bu dersen o zaman kandin evlenirsin kimseyi umursama... zaten toplum ne der baskısıyla insan gibi yaşayamadık .
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılBence sevilmemiş, sahip çıkılmamış, kendini eksik, yarım hisseden kadın, eksik veya yarım kadındır. Bir kadın evlenip çocuk yapmak istemiyorsa bu onu eksik veya yarım yapmaz.
00 Yorumla
+1 yılSenindedediğin gibi onlar için!
Senin ne düşündüğün önemli?
Ne istediğin.
Sen kendını yarım görüyormusum?
Kararlı ol kulaklarınımtıka 👍🏼00 YorumlaGünümüz zamanında böyle düşünmen normal. Herkes evlenmek zorunda değil. Herkes evlendikten sonra anne baba olmak zorunda değil toplumsal baskı bu tamamen şu toplumsal baskıyı bir türlü aşamadık
00 YorumlaAslında karşılıklı saygı gerekiyor. Sen de onlara anlayışla yaklaş polemik ve gerginlik fayda vermez gerçekten kendince senin iyiliğini düşünen kişiler olabilir. Zamanla onlarda seni alayacaktirlar.
00 YorumlaNasıl yarım kadınmış evlenenlerin çoğu boşanıyor sonrasında bi sürü olay o zaman tam kadınmı oluyorlar dinleme onları sakın evlenme gerekirser sert ol taviz verme
00 YorumlaEvlenmek de normal evlenmemek de. Tercih meselesi aynı zamanda nasip meselesi asla bir yarımlık söz konusu değil bekarlığın kendine göre güzel yanları var evliliğin de umarım hakkınızda hayırlısı olur. Mutlu olacağınız bir hayat sizin olsun. Çevreye kulakları tıkamaya çalışın
00 Yorumla
+1 yılİçinizden gelmiyorsa zorla olacak bir şey değil bu ama yaradılışımız itibariyle kadın ve erkek birbirine muhtaçtır. Gerek zinaya bulaşmamak gerekse aile kavramının devamı için evlilik gerekir. Gençlik gelip geçici, yaşlanınca halini vaktini soracak aile üyeleri olması da ayrı avantaj 🍀 farklı açıdan bakacak olursak da bekarlık yanlış kişiyle evlilikten iyidir, karar veremedim ben :)
00 Yorumla
+1 yılBenimde akrabalardan çok soran olur fakat her şeyin vakti saati vardır umursamıyorum baskı gerçekten çok sıkıntı oluyor. Hep bi dış müdahale etmeseler eksik kalırlar
00 YorumlaBu çok cahilce ister evlinirsin ister evlenmezsin bu hiç kimsyi ilgilendirmez hayat senin hayatın boş ver çocuk değilsin kendi kararlarını kendin vermelisin onlar istedikleri kadar konuşsun takma.
00 Yorumla- Devamını Gör (194)
Devamını Gör(239)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem