İnsanlar güven vermiyor artık herkes biriyle bir ilişkiye başlamadan önce bir çıkar peşinde kimsenin önceliği duygular ve hisler değil

İnsanlar güven vermiyor artık herkes biriyle bir ilişkiye başlamadan önce bir çıkar peşinde kimsenin önceliği duygular ve hisler değil

Evet, bağlanmak beni korkutuyor ama bu bağlanmaktan değil, bağlandığım kişinin beni yarı yolda bırakma ihtimalinden. Eskiden insanlar duygularla hareket ediyordu demek belki romantik bir bakış ama bugün gerçekten herkes daha hesaplı, daha temkinli ve çoğu zaman da kendini kollama derdinde. Güven vermeyen davranışlar, yarım laflar, net olmayan niyetler insanı ister istemez geri çekiyor. Ben bağlanmaktan kaçmıyorum ama bağlanacağım kişinin kalıp kalamayacağını, sözünün arkasında durup duramayacağını görmek istiyorum. Çünkü duygular benim için hâlâ öncelik ama tek başına yetmiyor, davranışla desteklenmeyen his bana güven vermiyor. O yüzden korku aslında sağlıksız değil, bu çağda biraz kendini koruma refleksi.
Evet, birine bağlanmak beni gerçekten korkutuyor. Hatta bazen bu korku, içimde kocaman bir boşluk hissetmeme neden oluyor.
Normalde hayatımı, kararlarımı ve duygularımı yönetebildiğimi hissederim. Ama birine bağlandığımda, mutluluğumun anahtarını biraz da onun eline vermiş oluyorum. Onun bir cümlesiyle günümün harika geçmesi veya bir bakışıyla altüst olması fikri beni savunmasız hissettiriyor.
Hayır zaten kimseye bağlanmam kolay kolay
Hayır beni korkutmaz.. birine bağlanmak çok sevdiğim bir duygudur zaten kolay kolay bağlanmadığım için de sorun olmuyor.. gerçekten bağlandıysam demek ki sevgimi hak eden birisidir benim.
Sen çok iyi bir insansın dostum o yüzden dikkat et eğer biri karşına çıkarsa hemen yine de güvenme
Teşekkür ederim dostum, güzel bakan güzel görür. dikkat ediyorum zaten yakınımıza bile zor güveniyoruz maalesef
Bağlanmak bazen korkutucu olabilir, özellikle güven problemlerinin olduğu bir dünyada. Ama unutma, hâlâ saf duygularla sevgisini sunan insanlar da var 🌟. Kalbini korurken, doğru kişiyle kurulan bağın muhteşem olabileceğini aklından çıkarma. Peki bu konuda cesur musun, yoksa sen de bir adım geride mi duruyorsun? 💕
Cevap
28Cevap
Ben bağlanıyorsam bağlandığım kişi de bağlanıyordur muhtemelen ama temkinli olmak, çok kaptırmamak da lazım tabi
Korkutmaz, yanlış birine bağlanmak korkutur.
Bağlanmadığım için öyle korkularım olmaz...
Hayır her insan kötü değil korkmam.
Korkmak değil de güven sarsıtıyor.
Doğru kişi ise korkutmaz
Hayır korkularımın esiri olmaktansa korkularımın üzerine gitmeyi severim gadası
Ona bağlanmak beni hiçbir zaman korkutmadı korkutmuyor.
Eğer bu sitede kalırsam, sırf o beni daha iyi tanısın daha iyi anlasın gerçek beni bilsin görsün diye kalırım...
Ancak her yerden dönüşsüz gitmem en doğrusu olacak.
O burada devam edecek biliyorum...
Bende yeri hep ayrı ve özel kalacak.
O iyi olsun ben her yerden gidiyorum...
Ama isterdim...
Mümkün olsa onunla bir gün herşeye yeniden başlayabilmeyi...
Her defasında hayat yollarımızı birleştirdi aslında...
O bir gün gerçekten isterse ben onunla gerçekten temiz bir başlangıç yapabilirim.
Ama bazı şeyleri birilerinden duyunca görünce bazı şüphelere düştüm açıkçası...
En masum en savunmasız yanım o benim.
@liwes kim ne derse desin ben ne dersem diyeyim o ne derse desin ne düşünürse düşünsün her defasında ben ona hep masumdum gerçekten masumdum.
Gerçekte tanıdığı kişiyim hatta daha da fazlası...
Ama yapabileceğim tek şey onu kendimden korumak olur dün olduğu gibi bugün de...
Yoksa o herşeyi herşeyin en iyisini en güzelini hak ediyor.
Ben yaralarımı kimseye yük etmem.
Sorana yaram yok. O iyi olsun yeter.
@liwes
Beklemek, beklediği olmaktır.
Herşeyi ama herşeyi onun avcuna ve vicdanına bıraktım...
Ben ondan uzak duracağım onu önce kendimden koruyacağım ama o bir gün gelirse kendisi için en doğru zamanda ya da ne zaman isterse... ona kapım hep açık cümle cihanda...
@liwes içimdeki tüm benlerle içindeki tüm senleri seviyorum dediğim biri oldu ama o bunu hiç bilmedi...
Hayat...
Özgür ruhlu biri olduğumdan mütevellit birine bağlanmakla ona karşı da oluşabilecek sorumluluklarım oluşacağı için özgürlük alanım da kısıtlanacağı için korkutur. Bu sebeple özel alanımı kısıtlamayacak biriyle bu yola girmek en sağlıklısı. 🦋🐣
Siz peki?
O sırada denemekten bile korkan ben. 🙃 Ben öyle düşünmüyorum ama konfor alanımdan da ödün vermiyorum. 😅
Aynen öyle 😊
Yorumları okuyunca insanların ne kadar kiriik güçsüz ve hüzünlü olduklarını gördüm...
Birine bağlanmaktan değil baglanamamaktan korkarim.. Çünkü insan çoğul bir varlıktır.. Kendini tanımak için bile bir karşılığa ihtiyacı vardır.. Olmadığını düşünen ler güçlü değil aksine birisini sevebilecek kadqe güçlü değillerdir.. Zarar görmemek adına kıyıda duranlar. Hayatları izler... oysa yaralanak güzeldir sevdiğin birinden geliyorsa eğer... Zaten genel olarak berbat olan hayatta en azından beni kimin üzmesine değeceğini seçmeliyim.. O yüzden baglanmaktan korkmam.. Bağlamayacak cesaretim ya da duygularımın olmamasindan korkarım:))
Bağlanmak elbette korkutuyor… Çünkü insanlar güveni çok kolay harcıyor artık. Kimse gerçekten ‘kalbiyle’ yaklaşmıyor, çoğu kişi bir ilişkiye başlamadan önce sanki bir hesap kitabın içinden geçiyor gibi. O yüzden duygularını emanet edecek birini bulmak zor geliyor. Yine de bence doğru insan denk geldiğinde o korku kendiliğinden yumuşuyor.. çünkü hissettirerek güven veren biri çıktığında bağlanmak değil, kopmak zor oluyor...
Buna karar vermek mümkün değil zaten dile değen içki gibi bir kere aşkın şarabını tadinca içtikçe icesi gelir insanın içtikçe kudurursun kudurdukca içersin içtikçe batarsin battığını bilirsin ama geçmiş olsun bağlılık gerçekleşmiştir battigin yerden çıktın çıktın çıkamadın o bataklıkta bogulursun
Evet, artık biraz korkutuyor. Çünkü bağlanınca insan daha açık, daha savunmasız oluyor. Her şey yolundayken çok güzel ama geçmişte yaşadıkların insana temkinli olmayı öğretiyor. Yine de tamamen kapalı değilim; sadece daha yavaş, daha dikkatli bağlanıyorum.
Kimseye bağlanmayacağıma dair güçlü bir Vibe alıyorum kendimden. Korkmaktan değil, güvenmiyorum kimseye. İnsanlara bir tutam güvenim kalmıştı onu da bu sene sonu yitirdim bitti artık.
Yani bunun iyi ve kötü yanları vardır ama insan öyle buna değer birisine bağlanırsa korkutmaz ama o kişiyi üzgün görmek insanı korkutur maalesef
Haklısın
Eskiden evet. Şimdi hayır çünkü korKtuğum başıma gelmişti. Artık korkmuyorum. sadece istemiyorum...
Aynen öyle. Böylesi daha iyi geliyor insana...
Aklıma şey geldi üzeni üzeceğiz diyen teyze. jlkjlk
https://www.youtube.com/shorts/KE9L7ceuJag
İçini bilemeyiz. umursamıyor gibi göründüğüne aldanma. :d
Olabilir. like oyunları hep bunlar jlkkj
Bende çok sosyal medya kullanmıyorum. var ama öyle duruyor bakmıyorum. bende bilmem yani. bilememek doğal ya. şimdi ki nesil telefonla yapışık geziyor :d youtube u bende çok izlerim bakarım. oralardan görüyorum bunları zaten. belki binde bir instaya bakarsam oradada bakıyorum. :d
Bir süre sonra sıkıcı geliyor haklısın. ve gereksiz evet sosyal medya :d en iyisini yapıyorsun. mantıklı olanda o.
tercih meselesi elbette fakat bana hitap etmiyor
https://www.youtube.com/shorts/o_o8RBSGCTo
şu kafadayım. d
Evet tercih meselesi tabii. Sahtelik ve zaman kaybı bence... Ne güzel anlatmış. Çok haklısın. katılıyorum sana :d kafan böyle düşünüyorsa kafan güzel jkhj
Ne güzel bu iyi işte :d olması gerekende o. odağı başka şeylere , yararlı şeylere yöneltmek iyidir. kırılmanın güçlendirdiği bir yan. geliştirecek iyi şeylere yöneliyorsun.
Evet ya tekrar tekrar denemek hem yıpratıyor hemde hayal kırıklığı... ben defalarca denedim sanırım. denememek gerek ama bir umut diyor insan. her denediğinde birşeyler azalıyor belki inancın. sonra tamamen bitiyor. evet katılıyorum bittiğinde kendini başka şeylere yönlendirmek , geliştirmek gerekiyor. işe odaklanmak ya da kendini geliştirecek şeyler yapmak gerekir. kurslar , hobiler vs. aynen mutluluğu bir şekilde öyle alacaksın birinden değil... kendine yeteceksin. o olmazsa olmaz demeyeceksin oluyor çünkü. kendini mutlu etmek lazım evet.
ben eşime kendimi bıraktıkça teslim oldukça kendimi çok güvende hissediyorum çünkü gerçek aşkı buldum. tadına doyulmaz bi his ve insan olduğunuzu, yaşadığınızı hissettiriyor. güven ve huzur hissi olmadıkça bunu deneyimleyemezsiniz umarım herkesin hayatına kendini teslim edebileceği kadar güvenilir ve iyi birileri girer...
Bağlanıp sonrasında karşı tarafın gitmesi ve her defasında güvendiğin yerden vurulup tekrar toparlanmaya çalışmak evet korkutur
aynen kardeşim bağlandım bile ama sildim de onu doğrusu buydu ama gelde içime sor. içimde fırtına, tufan, deprem, hortum, heyelan ne ararsan yaşanıyor. şu an bana ulaşılamıyor. kendime ulaşamıyorum. kafayı yiycem ama yinede dönmiycem sonu yok. ya net olacak ya da yok olacak. kimse kullanamaz beni. en fazla elimi tutar bide öper ondan sonrası olmaz.
Evet kimin ne çıkacağını bilmiyor artık insan o yüzden bağlanmak hep korkutmuştur beni
Doğru kişiyse korkutmaz ama doğru kişi de doğru kişi mi bilemeyiz😒
Bağlanma sorunlarım vardı bu konunun üzerine çok çalıştığım için artık korkmuyorum
Umarım 🥹
Sadece birine bağlanmak değil, herhangi bir şeye bağlanmak beni tedirgin ediyor çünkü hiçbir şeyin kalıcılığı kesin değil.
Bu yüzden Allah’tan başka hiçbir şeye ve kimseye bağlanmamaya çalışıyorum.
Evet korkutur. İnsan potansiyeli herseye meyil verebilir ne olacağını bilemeyiz
Bağlanmamayı tercih ediyorum insanlara güven olmuyor çünkü
Özgürlüğümün kısıtlanması ihtimali beni soğutur.
Yay Burcu muuuu
En sevdiğim 🥰
🌸❤️
Kimseye baglanamiyorum kacingan bağlanmak gibi bir kök problemim var. Ama zaten kimseye siz de fazla baglanmayin dünya bu sonu hep hüsran... limon kolonyasi?
Korkmam ve benim önceliğim hislerim olur her zaman. Sırf korkuyorum diye mutluluğu kaçırmak istemem. Sonuçta acı çekmek hayatın bir parçası. Aşk acısı çekmesek başka şeyin acısını çekeriz.
Bağlılık sağlıklı bir sevgi değildir, altında genelde psikolojik sorunlar yatar. Karşılıklı gerçek sevgi güvenli olandır. Bağlanmam sadece severim.
Birine bağlanmak size ya tecrübeyi ya da sevgiyi sadakati ve güveni öğretir.
Güven hissedebilmek için zaman vermek lazım. Bu tüm sosyal ilişkilerde böyle %100'den başlamamak lazim %50'den başlayıp doluyor mu azaliyor mu bakmak lazim güven hanesi
Hemde nasıl.. ama korktuğu başına gelir insanın derler ya 🤐susalım
Evet bu yüzden aceleci olmamaya ve kendimi çabuk kaptırmamaya çalışırım
Bağlanmaktan değil bağlandıktan sonra kopmaktan korkarım.
Korkutmaz korkularımın üzerine gitmeyi severim
Kim ve nasıl biri olduğuna göre değişir ama yine de kim olursa olsun çok bağlanmak istemem
Yok aksine , birine bağlanmak daha fazla sebep verir hayatın anlamına varmak için
Gerçekten seven yok bence, artık çok boş geliyor aşk meşk falan
korkutur pek yaşadığım bir şey değil çünkü hemde bunu yanlış insanda yaşama ihtimalı korkunç
Evet korkutuyor, insanın canı yanınca ister istemez temkinli davranmak zorunda kalıyor...
Bağlanmaya değer biriyse ve karşılıklı bir durum olduğuna ikna olursam hayır
keşke birine gerçekten bağlanabilsem o kadar çok isterdim ki.
Kimsenin duygusuna inanmadığım için yalnız kalmayı seçiyorum
Korkutmaz sadece yanlış kişiye baglanmak şiddetle korkutur
bağlandim ama aşık oldum aslında ona değil davranış aşık olmuşum sonra o beni istemedi baska kadın tercih etti onunla evlenecek
Evet korkutur. Birisine teslim olmak gibi bir şey.
Korkutmaz o dengeyi ayarlayabiliyorum
Alışmak korkutuyor.
Sonrasında üzüleceksem korkuyorum
Değecek biri ise hayır
Karşımdaki insana bağlı ama istediğim bişey
Evet bu zamanda korkutuyor
Bağlanmak genel olarak korkunç geliyor bana
Evet beni çok korkutuyor çünkü kolay kolay unutamıyorum.
Yanlış kişiye bağlanmak korkutuyor
kankam bas geç polemiğe girme yoksa çok üzülürsün
Korkutmaz, yanlış birine bağlanmak korkutur.
Korkutmaz ama bağlanmam zor
Yanlis kisiye baglanmak korkutur
Trump'ın dediği gibi, strong together.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?