Birine bağlanmak sizi korkutur mu?

Aşk, başkasının ihtiyaçlarını sizinkinin önüne koymaktır. Gerçek aşk asla kolay değildir , bizi savunmasız hissettirir. Aşk varoluşsal korkularımızı harekete geçirir. Birisi bizim için ne kadar önemli olursa kaybetmekten o kadar korkarız. Bağlanma aklımızla düşünmemizi engeller sadece kalp ile hareket ederiz bu da yanlış yapabilme olasılığımızı bir hayli arttırır.
Bağlanmak sahiplenmektir. Duygusal bağlılık korkulacak bir şey değildir ama bunu doğru dozda tutabilmemiz önemlidir aksi halde kendimize de karşı tarafada zarar vermeye başlarız. Devamlı kısıtlama duygusu ve onun hayatını kontrol altında tutma isteği başlar..
Bağlanmaktan korkmuyorum çünkü kelepçenin anahtarı bende. Ne kadar kalbim ile karar versem de beynimi asla devre dışı bırakmıyorum. Ve ona olan baglılığım aslinda kendi çıkarlarım boyutuna ulaşmıyor. Herşey bilinçli olabilmeyi bilmekle ilgili.
Aşk özgürlüğü sever
Aslında kaybetme korkusudur.
Bir insana bağlanma, ona değer verme, ona anlamlar yüklemenin ardından onu kaybetme olasılığının bünyede yaratacağı yıkımdan korkmaktır. Hayatı tadını çıkartarak yaşamaya engel olan bir korkudur.
İnsanın kendine ve karşısında ki kişiye güven eksikliğiyle ortaya çıkan durumdur.
Güvenmez çünkü giderse hayatını tekrar nasıl kuracağını düşünür, karşısındakine güvenmez çünkü bir vardır, bir yoktur.
Bir masal gibi...
Bir varmış, bir yokmuşla başlayan ama o masalın sonunun nasıl biteceğini bilmeyen çocuklar gibi...
güzel soru cevaplara baksak sevmeyi dibine kadar isteyen gözü kara cesurlarimiz kormam demiş bu iyi ama büyük yürek de ister başınıza gelirse. Çoğu korkarım demiş sebebi belli karşıdakı insandan aynı karşılık göremeyeceği ve terkedileceyi için. Ama arkadaşlar sevgi ikikişilikdir doğru saygı ister sabr ister ama en çok da qarşılık beklemeden sevmek, değer vermek, fedakarlık ve emek ister. Bu saydıklarım "insan" olan insana has bişey. O yüzden Rabbim bizi İnsan olanlarla karşılaştırsın ama bizde İnsan olmağa bakalım dimi
Beni korkutuyor zamanında bende bağlandım aşkın gözü kördür derler ya öyle işte her gün 70 km yol gidiyorum yatlı seviyorum diye Tatlı yapıyorum şiir yazıyodum saplantı haline geldi koz beni sevmiyordu kızı da bırakmıyordum baya bi sorun olmuştu bende şu an bile onu görmemek için bin tane yalan söylüyorum
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Şu yaşıma kadar kolay kolay birine bağlanmadım. Gözetlemeyi ve fikir edinmeyi her zaman alışkanlık haline getirdiğim için birçok kişinin bağlanma sonrasındaki sorunlarına şahit olmuşumdur. Herkesin, yaşadığı durum sonrasındaki tek sözü; keşke bu kadar değer verip, bağlanmasaydım oluyor.. Birine karşı bağlılık yaşadığım bir tecrübem olmadı. O yüzden yaralanmadım hiç. :D
Bağlanmak değil bunu hak etmeyecek birine bağlanmak beni korkutur.
Evet, korkutur. Çünkü çok seviyorum sonra üzülüyorum.
Hayır korkutmaz. Çünkü gerçekten bağlanacağım kişiye inanırım ve her şeyimle güvenirim.
Bağlanmak korkutmaz, bağlandığın insana değecekse
Hayır. Aksine mutluluk veriyor
evet korkutuyor sonunda üzülmek var..
Bağlanmak iyi bir şey olsaydı; Şair, "Bağlanmayacaksın " şiirini yazmazdı..😉
Aidiyet duygusu kafi,
bağlanmak/bağımlı olmak hoş değil...
O kişi benim için doğru kişi ise bağlanmaktan korkmam. Birine bağlılık hissetmek, güven duymak özel şeylerdir. Eğer ki karşınızdaki kişi sizin için doğru insan değilse bu bağlılık ve güven sizi o zaman tehlikeye sokar, ki bu durumda yapacağınız en iyi şey her şeye rağmen o kişiyi arkanızda bırakıp yolunuza devam etmektir. 💫
Kimseyi hayatımın merkezine koymuyorum, herkes her an gidebilir, bende aynı şekilde. O yüzden bağlanmak birazda o kişiyi hayatının merkezine koymak gibi, işin uğraşın o kişi üzerine olur bu da ölçülü sevmenin ayarını kaçırır. Evet, bağlanırsam korkarım.
Ben bağlanırım o sorun değil, içimden ondan kopamamak beni korkutuyor. Severim, alışmışımdır sonra birden"pufff", o kişi çıkmış hayatından. "Sıkıldım" der ve gider.. e bu kadar kolay mı? sıkılmış😑
Korkutmaz. Sevdiğim insana bağlanmak, alışmak ve onun bana bağlanması çok olağan. İlişki içinde olmanın getirdiği bir durum. Aksine iyi hissettirir. Bu özgürlük kısıtlaması gibi bir şey değil. Ayırt edemiyor sanırım insanlar.
Hayatta en korktuğum şeylerden birisi
Bir insana delicesine bağlanmaktadır.. bu yüzden insanlara alışmak beni korkutur.
Et tırnaktan ayrılır mı hiç? İşte insanda bağlandığı kişiden ayrılamaz.. Onsuz nefes alamaz koptuğu yerden yaralanır kanar ve ölür..
Belki o koptugu yerden birgün çiçek açar
Ama o cicegide kurutan kötü kalpli birisi mutlaka olur.. velhasıl insan bir kere bağlandıği tekrar kopması imkanszidir.
Evet korkutuyor.. o insan ne kadar yanlış yapmış olsada ne kadar kızıp etsen de ayrılmak gereği duysanda, ayrılamıyorsun sanki çünkü alışmışsın ve bağlanmışsındır. Korkutucu bir şey yani. O insan seni terk ettiğinde ne yapıcağını bilemezsin boşluk hissi oluşur, kalbin buruk olur. Kötü bir şey yani..
Bağlanmaktan korkan insanlarla muhatap olmadan önce bende sorun hep karşı tarafta sanırdım. Ama sorun bendeymiş ben korktuğum için öyle insanları çekiyormuşum. Bence sizde kendinize bu soruyu eğer sormadıysanız sorun. Korkunuz varsa da bundan çekinmeyin emin olun yoldan çevirdiğimiz 10 kişiden 6 sı da bu soruna sahiptir. Önce kendinizi sevin, değer verin sonra her şeyin daha net olacağını göreceksiniz.
Korkutuyor yalnızlık çok iyi. Çünkü bağlanıyosun ve gidiyor. Sürekli sorarlar ilişkide limanmısın gemi mi diye. Liman terk edilen, gemi terk eden hesabı. Ben artık jetski olmaya karar verdim
Karşılığını alcağım ilişkide korkmam birine bağlı olmak güzel bişey ama oda bana bağlandıysa bilmiyorum ama ciddi ilişkiye aşırı bir merakım var hayatta yeni boyut olarak bakıyorum
Hayır, aksine bu duyguyu severim. Hisleri kolay ortaya çıkmayan biriyim, alışkanlığım olacak kadar bağlanabildiğim biri olduğunda korku değil mutluluk duyarım.
Bence ne olucağını düşünmeyene kadar herhangi bir korku olmuyor ama düşünmeye başladığızda vay halimize
Bağlanabilmek için; öncelikle bağlılığı hak eden kişiyi bulmak lazım.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş