İşin içinden çıkamıyorum yardım?

Arkadaşlar lütfen beni yargılamadan sadece anlamaya çalışın ben 17 yaşımda bir hata yapıp evlenmiştim ailem çok baskıcıydı o zamanlar bende bi kaçış yolu olarak görmüştüm ama o şahıs 1 yıl sonra değişti ben 1 yıldan sonra hep boşanmaya çalıştım ama bırakmadı sonra çok şükür boşandım bundan 1 yıl önce evliyken arkadaşlarım vardı oyundan onlar da benim bu yıl ile beraber yaklaşık 2 buçuk 3 yıldır arkdşmdı bundan 2 ay önce arkşlarımdan bir tanesi benden hoşlanmaya başladığını söyledi gerçekten düzgün bir çocuktu yani karakter olarak öyleydi 2 aydır sevgiliyiz uzak mesafe ilk ben gittim onun şehrine sonra o geldi ama son zamanlarda aklım çok karışık bana zerre güveni yok bir tane erkek arkadaşım var kız kardeşimin eski sevgilisi ama ailemin akrabalarımın da tanıdığı biri zor zamanlarımda hep yanımda olan düştüğümde ilk beni ayağa kaldıran ne zaman morelim bozulsa 10 dk da yanımda olan biri sevgilim onu çok kıskanıyor anlıyorum zor ama ben onları hem telefonda tanıştırdım hemde sevgilim buraya geldiğinde tanıştılar son zamanlarda çok toksik olmaya başladı 2 dk tlfi elimden indirsem tlfi açmasam dışarı çıksam arkdşımın yanına gitsem bir halt yediğimi düşünüyor ben ağlarken çok kötü haldeyken arkadaşlarıyla dışarı çıktı yine benim yanımda o kıskandığı arkadaşım vardı gönül almayı bilmeyen biri bir şey olduğunda konuyu değiştirmeye çalışıyor o bu şekilde benimde unuttuğumu düşünüyor ama ben unutamıyorum bunu söylediğimde de sorun çıkarmaya çalıştığımı söylüyor sevgilim çok yalnız biri biliyorum tek bırakmak da istemiyorum ama beni çok zorluyor dün iş yerinde ağır taşıdığım için kaburgalarım zarar gördü ben ağrım var diyorum kendi ağrısını ortaya atıyor benimde heryerim ağrıyor diyor ve en zoru da şu ki boşandığım şahıs bana diyordu ki seni seviyorum ama sevgimi dile getiremiyorum sanki biri beni tutuyor iltifat edemiyorum seninle şunu yapalım bunu yapalım diyemiyorum falan diyor 2-3 gün önce de aynı şeyleri sevgilim söyledi benim nasıl bir insan olduğumu neler istediğimi bile bile geldi bana ve tam tersi boşandığım şahısın yaptığı şeyleri yapmaya başladı ve ben yoruldum onu son kez uyarmak istiyorum ama ne diyeceğimi bilmiyorum yardım eder misiniz?
İşin içinden çıkamıyorum yardım?