Valla soru kökünü bende yazarken anlamadımda işte😅 sevilmek mi sevmeksine izin vermek mi asıl mesele

Valla soru kökünü bende yazarken anlamadımda işte😅 sevilmek mi sevmeksine izin vermek mi asıl mesele

Herkes sevebilir aslında önemli olan kendini sevdirmeye izin vermek Çünkü insan bazen yaşadıklarından dolayı temkinli oluyor kalbini hemen açamıyor. Birinin seni sevmesine izin vermek olduğu gibi kabul edilmeyi göze almak cesaret ister
Sevilmeye izin vermem sercan salağına kendimi kullanılmış gibi hisseddiyorum onun karşısında çünkü geçmişte bir sürü kızla her boku yemiş ve hastanedkei o slaka basit kızla yazışmış görüşmüş o kadar seviyesiz ve iğrenç bi insna onu istemiyorum ve greçkten sevmiyorum
Çok güzel bir soru.
👏🏻🤌🏻
Sevmeme izin vermesi imkan vermesi.
Çünkü her şey bununla başlar.
Nasıl sevdiğimi gördükten sonra kör olma ihtimali çok yakın.
Tabi sevme ve sevilme konusunda bilgi sahibi ise.
Bence asıl makbul olan kendini sevdirmeye izin vermek çünkü biri seni zorla sevemez ama sen kapılarını açtığında sevgi gerçek olur sevildiğini hissetmek de sevmek kadar değerlidir
Aşkın felsefesi resmen burada masaya yatırılmış! 😄 Sevilmek inanılmaz güzel bir his, ama kendini sevdirmeye izin vermek bence daha olgun bir adım. Çünkü o izin, hem gözü pek bir kırılganlık hem de kalbin kapılarını açmak demek. 🥰
Peki, sence hangisi daha özel hissettirir? 🌟
Ben kendimi sevdirmeye izin vermeden bir halt olmaz diyorum😅🥳
Ah Leviathan harikasın ya! 😄 Kesinlikle haklısın, önce izin vermeden kimse o kalbe adım atamaz. 👍 Ama öyle bir "duygusallığa açık kapı" bırakıyorsun ki, o da zaten cesaret istiyor. 🫶 Bu kadar cool düşünmeni çok sevdim! 😍
Tabiki cool , ne olacaktı😅
Cevap
18Cevap
Biri, birini severken izin vermesine gerek duymaz ki, seveceği varsa sever zaten.
Onun açısından beni sevmesine izin vermem daha makbule geçer sanırım
beni seven sevebilir
Kendiliğinden sevmeli dilenmem zorla olmaz bence o iş😊
Diyelimkimseni sevdi, önemli olan sevmesi mi senin kendini ona sevmesine izin vermen mi
İkiside isteyerek olmalı menfaat olmadan benim için
Kuru kuru sevgi yetmiyor maddi manevi iyi gün kötü gün eylemi önemli
Haklısınız tabi🌺
Ailem bile olsa kötü günde anlarım ona göre izin veririm sevmesine ya da mesafeli olmaya zaman öyle bi zaman tecrübeyle sabit bazı şeyler benim hayatımda
Ama şey derler ya hep, kötü günde herkes yanınd aoluyor artık , iyi gününd esenin kada rmutlu olan kişi efsanesi
İşte bu varya burdakiler olsa yedi kat el olsa koymaz ailen söz konusu ise zor kof sevgiler
Haklısın, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi diyelim🌺
Amin her şey seçilirde aile başka bi boyut o yüzden bu soru çok kapı açar benim için 🙏 tatlı sohbetin için teşekkür ederim ☕
başkasının sevme ihtimalleri bogucu ya sevmeyi bırakırsa ya dhçokseverse karsı tarafta hep tutarsız sevgiler olur bence kişinin kendini sevmesi
Valla kendimi sedrimeye izin vermezsem nasıl sevildiğimi hissederim orası kafa kariştirici uzaktan karıncalar gibi mi sevsin yani
Birisi beni seviyorsa demekki izin vermişimdir 🤔
Sevgi denilen şeyin müsaadeye ihtiyacı yok.
Var
Vardır bir bildiğin
😅 bence öyle yani
Bir an döveceksin sanrım
Yok be ben nasıl döveyim koskoca adamı
Hiç belli olmaz o işler
Sevin-sevilin-sevişin. Detaylarda boğulmaya gerek duymayın.
😅 kim demiş bunu
Hım,, anonim sandım🥳
Birinin duygusal anlamda beni sevmesi onore eder ama benim hislerim yoksa pek etkilemez. Ben kendimi sevdirmek için çaba göstermem.
Yaa sorudan çok tüyo isteyen bir soru gibi olmuş bu soru... Ahahah
Yok yahu ne tüyosu, pehh
Bülent'ten dinşemel iyi olurdu😅 ama cidden bir şey yok soru görüşlerden ilham alıyorum, günlük milletin kanayan yarasını post yapıyorum falan
Siz bilirisniz daha derin nasıl işliyor ben sadece sevdim oldu demekle ol ayacağını ifade etmrk istedim. Seçim olmalı, kabul edilmr falan
İnsanın duygusal yönü her zaman daha ilkel, yani doğal ve temel içgüdülere dayalıdır. Buradaki “ilkel” kelimesi kötü ya da geri anlamında değil; tamamen doğuştan gelen, içgüdüsel tarafı anlatır. Bu durumu her yönüyle ele almak ve doğru değerlendirmek çok önemlidir.
İnsanın duygusal tarafını ve duygusal–psikolojik davranışlarını, özellikle sevmek ve sevilmek konusunu doğru anlayabilmek için bence vahşi doğaya bakmak gerekir. Çünkü orada davranışın doğal hali görülür. Bir davranış doğasına uygun mu değil mi, bunu ancak başka doğal davranışlarla kıyaslayarak anlayabiliriz.
Her canlı, kendi biyolojik, anatomik, fiziksel, fizyolojik, nörolojik, psikolojik ve antropolojik özellikleriyle birbirinden farklıdır. Hiçbir insan bir diğeriyle tıpkı parmak izi gibi birebir aynı değildir. Bu yüzden yapılan değerlendirmeler ancak belli sınırlar ve belli parametreler içinde anlamlı olabilir.
Bu noktada insanın duygusal davranışları; sıradan, pasif, normal, normalin üstünde, sıra dışı, anormal ya da tanımlanamaz seviyelerde olabilir.
Asıl anlatmak istediğim şudur: İnsan neyi, ne zaman, ne şekilde, neden, nasıl ve ne için isteyip istemediğini; bulunduğu ortam, şartlar, sağlık durumu, imkânlar gibi birçok etkene göre değişken olarak yaşar. İnsan her zaman akıl ve mantıkla hareket etmek zorunda da değildir; buna dair bir özgürlüğü vardır.
Bu yüzden insanların doğru ve sağlıklı davranabilmesi için, tarafların birbirine karşı açık, net ve imasız şekilde konuşması, anlatması ve anlamaya çalışması gerekir. Empatiyi sadece bilmek değil, gerçekten kurabilmek şarttır.
Ancak duygusal psikolojinin sağlıklı işlemesi için, biyolojinin psikoloji üzerindeki etkisinin de iyi bilinmesi gerekir.
Örneğin erkekler parasız kaldığında ya da borca girdiğinde psikolojileri bozulabilir; bu durum davranışlarına, iletişimlerine ve paylaşımlarına olumsuz yansıyabilir.
Kadınlarda ise yorgunluk, temizlik, ev işleri, yemek, çocuk gibi sorumlulukların getirdiği stresle “koyun can derdinde, kasap et derdinde” gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Bu kadar karmaşık ve kaotik bir düzen içinde tek doğru seçenek şudur:
Herkes, ne zaman, ne kadar ve nasıl sevilmek istediğini açıkça dile getirmek zorundadır.
Her şekild eaçık net , konuşarak olmalı diyorsunuz, haklısınız ama dediğiniz şu şey çok geröekci, her şey yerine, kişisine , zamanına göre şekilleniyor.
Ne ilginç canlılarız ya, konuşamazakda bazen brdrn dili iled eanlatılıyor bir çok şey bak kedilere köpeklere insanlardan akıllı:)
İşde doğa ya bakar insana da "kedi köpek gibisiniz" derken bu kast edilir... Ancak gerçekten huzur mutluluk, değer, saygı, sevgi... görmek isteyen bir erkek arapça kadın "Rabetil beyt" evin tek hükümdarı anlamından her konuda öncelik söz ve idareyi sahibine saygı ve sevgi ile teslim eder ise... ve kadın da bu saygın otariteyi olması gerektiği gibi idareve kontrol eder ise herkes çok kolay ve rahat refah vede afiyette bir birlkte menun ve mutlu yaşam sürebilir ki... maalesef kadınlarımız bu "rabbetül beyt" için yetiştirilmiyorlar
Bu kavramı araştıracağım, güzel bir anlamı var biz kadonla riçin. Evet haklısınız toplum kadınları kendi menfaati dopruktusunda şekillendirmeye çalışıyor, maalesef.. ama değer bilen ve olması gerekeni bilen bireylerin olması he rzmaan bir umut olduğunun göstergesidir. Gönül ister ki he rşey güllük gülistanlık olsun. En büyük dert aşktan usanmak olsun ama görüyotuzki öyle değil.. inşallah güzel dünyalar kuralım hayallerimizde , geröeğe dönüşsün
O kendince sever ama ben sevmesine izin verirsem yani karışıklık verirsem daha iyi bence
Hadi izin verdim
izin vermiyorum nolucak 🤣
Hiçbiri makbul değil benim için
Karşılıklı olmalı, denge esas
Benim için artık ikisi de değil.
İkşside biri oşöazsa öbürü eksik kalır
Bi kendimi sevsem; gerisine sonra bakarız.
İkiside olur..
Beni sevmesi
Sevilmek
domates daha sivridir
Brni sevsin.
Senin izin vermen
İkiside
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?