İlişkilerde kısıtlayan taraf erkekler mi, kadınlar mı?

13 Aralık 2025
İlişkilerde kısıtlayan taraf erkekler mi, kadınlar mı?

13 Aralık 2025
Bence iki tarafta özgür değil ve bence tam anlamıyla da özgür olmamalı zaten. İnsan, hayatında biri olduğunu unutmamalı, doğal olarak kendini kısıtlamalı, kendine yapılmasını istemediği şeyleri düşünüp kendisi de karşı tarafa yapmamalı. Günümüz ilişkilerinde iki tarafta fazlasıyla özgür.
ilişkilerde özgürlük cinsiyete değil dengeye bağlı erkekler daha rahat hareket eder kadınlar daha çok kısıtlanır gibi görünür ama çoğu zaman kadın da duygusal kontrol kurar mesele kim olduğu değil kimin sınır koyabildiği özgür olan taraf net olan taraftır 😉
Anlaşma şekline göre değişiyor duruma göre değişiyor
Teşekkürler
Ricalar
Erkekler bence
Cevap
20Cevap
İlişkide partneri daha az kıskanç olan azıcık daha özgür olabilir
Kısıtlanan taraf kadınlardır..
İlişkiye göre değişir bence. daha doğrusu karaktere göre değişir. kimisi özgürdür kimisi de sevdiği kişi için kendi özgürlüğünü kısıtlayabilir.
Bizim ülkedeki erkeklerin cogu karşı tarafı hep kıskanma adı altında KISITLAR fakat kendilerine en ufak bir kısıtlama gelince yeter beni daraltma derler. Bu yuzden benim iliskimde karsılıklı özgürlük olur. Bana ne yaparsa aynısını yaparım. O yuzden de cevabım iki taraf eşit 🥰
Bu durumu cinsiyet değilde daha çok duygusal bağımlılık belirler diyorum, çünkü erkekler gitmekte ve duygularını saklamakta, kadınlar ise hissetmekte ve ifade etmekte daha serbesttir.
Karakter
Tutum
Sehir
Yaşayış
Beklenti
Yani faktörlere uyan kadin da erkek de kendini daha özgür veya karşıdakini daha çok baskı altında tutabilir
Bilmiyorum yazacağım; alakasız yorum diye alıyorlar ne alakaysa.
O yüzden erkek diyorum.
İlişkide kimin sözü daha cok geçerse kadınların daha çok sözü geçer ama o da 1 yere kadar olur maalesef..
Bunu kişinin neye izin verdiği, nerede durduğu belirler.
Günümüzde bu sorunun cevabı hep kadınlardır.
Erkekler daha çok kısıtlar. Aynı zamanda dahs özgürler
Artık kadınlar. Çunku sosyal hayat erkekler icin cok zor. En azindan buyuk kismina. Kadinlar daha kolay cevrw ediniyor. Bir kadin onlarca iliski yasayabilme imkanina sahipken erkek icin bu çok zor.
Dominant karakter kimse odur
Artık devir değişti kadınlar bence daha özgür
Erkek daha özgur
Türkiye'm her alanda erkekler daha özgür
Erkekler bu dünyada çok daha özgür bencelikle.
Sanki erkekler daha özgür gibi oluyor
İlişkiye göre değişir
Kişiye göre değişir
Erkekler
Erkekler daha özgür
Kadınlar
Her ikiside özgür
İkisi de biraz
Erkekler daha özgür
Erkekler.
Kadınlar
Erkek