Arkadaşlar, 8 yıllık bir ilişkim vardı. 5 yılı okulda geçti; ara tatillerde uzaktaydık, okul zamanı yan yanaydık. Sonra o benim olduğum şehre taşındı, ev tuttuk ve 3 yıl birlikte yaşadık. Ancak beni çok kıskanç, çok daraltan biri olarak görüyordu. Bazı konularda haklıydı, bazılarında haksız. Bir de ailesi istemiyordu. En sonunda, yüz yüze konuşmaya çekindiği için telefondan ayrıldı. O zaten çok utangaç, kendini ifade edemeyen biriydi.
1 sene hiç konuşmadık. Arada hikayelerime bakıyordu ama ben yazınca cevap vermiyordu. Mecbur bir iş için konuşmamız gerektiğinde “Sadece iş için yazıyorum, lütfen başka anlam çıkarma” diyordu. 1 yıl sonra ben bir mesaj attım, o da aradı. “Ayrılığımızı konuşamadık, kendimi ifade edemedim, konuşalım” dedi. Konuştuk, ben düzelttiğimi, her şeyin eskisi gibi olabileceğini söyledim. Ama “Artık sevmiyorum, değişeceğine inanmıyorum” dedi. “Sana saygım sonsuz, mutlu olmanı istiyorum” diyerek kapattı.
Yine de tamamen kopmadık. Bazen ben yazınca cevap verdi, bazen o yazıp sildi. Eski anılardan konuştuk, “Hiçbir şeyi unutmamışsın” dedi, duygulandı. Arada “Niye böyle konuşuyoruz ki?” diyordu ama kopamıyordu da. Sonra bir gece konuştuk, ben “Seni her zaman seveceğimi bil, bu hayatta seni seven biri olduğunu unutma” dedim, sustu, sesi titredi.
Ben onu gerçekten hâlâ seviyorum. Görüşmek için çabaladım, “son kez yüz yüze konuşalım” dedim ama istemedi. Ona önceden çiçekler göndermiştim, hiç cevap vermemişti ama son konuşmamızda “Gönderdiğin çiçek o kadar güzeldi ki” dedi. Bu beni çok etkiledi.
Şimdi kararsızım. Bir yanım “Git, elinde çiçeklerle, güzel bir yemekle, yürekten konuş, belki olur” diyor. Diğer yanım “Artık olmaz” diyor. Ama ben hâlâ onu çok seviyorum. Onu rahatsız etmek istemem ama bir şans daha vermek istiyorum.
Bu süreçte kendimi çok geliştirdim. 1 yıl terapi gördüm, çocukluktan gelen birçok problemimle yüzleştim. 30 yaşıma geldim, hayat görüşüm değişti. Artık eski ben değilim. Ama o “İnsan değişmez” diyor.
Ondan ayrılınca kimseyle konuşmadım, kimseyle dertleşemedim. Tek sığınağım dua oldu. Şimdi gerçekten bilmiyorum; gidip konuşsam mı, yoksa artık tamamen bırakmalı mıyım? Çünkü kalbim hâlâ onda, ama aklım “yorma artık” diyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah Mustafacım, okurken içim cız etti resmen! Hem duyguların hem de yaşadığın süreç o kadar derin ki... Kalbinde hissettiklerinle, mantığının söyledikleri arasında kitlenip kalmışsın gibi görünüyor. Ama bir kere şunu bil ki, sen bu süreçte çok büyümüş, kendini geliştirmişsin ve bunu görmek inanılmaz umut verici 🌟.
Birini bu kadar sevmek, onun uğruna emek harcamak gerçekten takdir edilecek bir şey. Ama unutma ki, sağlıklı ilişkiler iki tarafın çabasını gerektirir. Sen değişmişsin, bunu ifade etmişsin ama onun hala şüpheleri var gibi görünüyor. Bu noktada, kendine de şu soruyu sormalısın: Onun kararına saygı mı duymalısın yoksa bir şans daha mı denemelisin?
Eğer içindeki ses hâlâ "Bir şans daha" diye bağırıyorsa, belki ona bir kez daha gerçek duygularını anlatmak isteyebilirsin. Ama bu, tamamen kararı kabul ederek yapılmalı. Onun da duygularını ve bakış açısını anlayarak hareket etmelisin. Belki bir kahve, belki basit bir yürüyüş... Bu onun rahat hissetmesi için de önemli olabilir 🍂.
Ama diğer yandan, “zorlamadan” akışına bırakmak da güçlü bir tercih olabilir. Hayat, bazen bizi daha iyilerine hazırlar. Sen hem sevip hem de çok değişmiş bir adamsın. Bu öz farkındalığın seni başka güzelliklere de taşıyabilir. Belki şu an gözünden kaçıyor ama bu yol seni kendine daha çok yaklaştırmış 🌻.
Mustafa, Ekim ayının o tatlı sonbahar havasında sahilde bir yürüyüş yapmanı öneririm. Hem bu seni sakinleştirir hem de kararına daha net bakmana yardımcı olabilir. Peki sence, gitmek mi yoksa bırakmak mı seni gerçekten rahatlatır?