Görümce adayınız size saygısızlık veya hakaret ettiği için ablasını sizden özür diletip üzerine bir de ceza verse ve ablası gık diyemese bu nasıl hissettirir?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
10 ayBana çok ağır bir şey yaptıysa ablası iyi hissettirir. küçük bir şey yaptıysa kötü hissettirir. yani üzülürüm vicdan yaparım.
048 Yorumla
Soran10 ayKüfür etti haksız yere... sevgilin de ikinizi de dünledi doğruyu buldu ablasına özür dileyeceksin dedi o da sğklüm püklüm özür diledi... ceza olarak da telefonunu alıp 24 saat odasından çıkmama cezası verdi. Kız da biraz mızırdanıp çaresizce telefonu verip odasına geçti... ablasının mesela 3 yaş büyük oldupunu düşün
- 10 ay
Ablasına böyle söz geçiriyor olması ablasının da dinlemesini enteresan geldi bana aynı şeyleri ileride sana da uygulamasıN?
Soran10 ayK3ndin için düşün... kimseye yerbiywsizlik etmezsen ceza da vermeyeceğini anladın çünkü soru sorması kümim haksız olduğunu anlayacak sorular sordu
- 10 ay
Otoriter birisi gibi geldi bana tabii ki insan her zaman haklı olamaz ileride sen de bir durumda haksız olabilirsin sana da ceza verebilir bunu düşün
Soran10 ayOtoriter olması korkutur mu?
- 10 ay
Ben sakin huzurlu bir insanı tercih ederim sonuçta bir ömür geçecek evde terör estiren bir adam istemem
Soran10 aySakın zaten sinirli değil ama otoriter olabilir
- 10 ay
Sarmaz kanzi
Soran10 ayCeza çok mu ağır geldi?
- 10 ay
Ceza tuhaf geldi hangi zamandayız ne cezası ablan o senin ablan ablan
Soran10 ayBir daha yanlış yapmasın diye işte...
- 10 ay
Tamam da sanki abisi
Soran10 ayAbi olsaydı sorun olmayacaktı yani
Soran10 ayBenim durumum çok daha kötü aslında
- 10 ay
Aynen anladın bence
Soran10 ayAnlatsam inanır mısın bilmem...
Ben ablayım aslında sevgili değil ablayım... ceza da çok farklı ve sebebi de çok farklı... geçen sene babam öldükten sonra içkime sigarama ve gece hayatıma müdahale etmeye başladı- 10 ay
Ooo ters köşe oldum güzel.. yani o senin kardeşin üç yaş arada olsa kardeşin bence hayatına müdahale ettirmemelisin. Böyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum
Soran10 ayAh ah müdahale ne kelime artık kendi hayatıma müdahale edemez duruma soktu... inanmazsın ama falakaya yatırdı defalarca... sigarayı bıraktırdı gece hayatını yasak etti... madde kullanan arkadaşlarımla görğşmemi yasak etti... evden okula okuldan eve cici kızlara çevirdi beni... direnç gösteremedim. Tekme tokat dövse kemiklerimi kırsa böyle olmazdı çevreden de destek alamazdı ben de polise giderdim ama falakaya yatırılmak çok farklı... hiç zarar vermeden öyle bir can yakıyodu ki :*
- 10 ay
Kendini bunların yapılmasına nasıl izin veriyorsun yani karşı koyabilirsin bence çok mu güçsüzsün yani küçüklükten sana karşı böyle davranbilme özgürlüğüne erişmiş diye düşünüyorum hiç abla olarak görmemiş öyle yetiştirilmemiş zaten bu genel bir sorun toplumda saygı yok erkek kardeşler de
Soran10 ay85 kilo judocu 19 yaşında erkek... nasıl dşrenebilecektim ki... sigara içme filan diye tatava yaptığında dalga geçmek için "sigaradan rahatsız olduysan balkona çık" dedim... balkona da çıktı ama oradaki çamaşır ipini alıp döndü... ellerimi ayaklarımı başlaması ataklarımı kanapwnin kenarına bağlaması 10 dakika sürmedi... direnmeye çalıştım ama nafile... sonrasında beni örnek alan teyze kızı kuzenim vardı üst katta oturan. Teyzemle onu çağırdı. Ben o kıza da benim gibi yaşasın özgür olsun diye... yani özgür olma mıdundaydım ben. Ama velet işte o kızın önünde bağırta bağırta dövdü. Ban yasak ettiği şeyleri söyletti v. e. let.
- 10 ay
çok sinir bozucu en kısa zamanda umarım evlenir de gider ya da sen evlen
Soran10 ayEn sinir bozucu tarafı da iu: hiç sinirlenmiyor bağırıp çağırmıypr ve onun deyimiyle uslu durunca söz dinleyince hiç dönmeyeceğini herkes bildiği için herkesin çevremizde onu takdir ertesi... o kafar bağırmalarıma çığlık atmalarına rağmen sadece bir komşu teyze geldi o da ellerin dert görmesin gerekeni yapıyorsun evladım detip gitti... kötülüğünü istemediği için polise şikayet etmeye de kıyamadım ama beni o kızın önünde o şekilde falaka yitip yalvarır halde teşhir edip bir de üzerine yasak ettiği şeyleri bana tekrarlatması çok ağırıma gitti...
- 10 ay
Burada benim içim daraldı ya Allah sabır versin ne diyeyim gerçekten zor
Soran10 ayHepsi geçen sene oldu oldu... toplamda 4 kere dövdü ve eski hayatımdan kırıntı bırakmadı geriye.. adeta mum etti şamdana dikti... herkes beni elimde ders kitapları okula gidip gelirken gördüklerinde fısır fısır konuşuyor bak ne güzel okula gidip gelşyor artık kardeşi ne gğxel döve döve terbiye etti şimdi sıkıysa okulu assın da görelim diyorlar... geçen sene otobüste tam arkamda oturan iki teyze böyle konuşup gülüştüler adeta... okulumu da bu sene bitirtmeye kararlı kafamı dersten kaldırtmıypr v. e. l. e. t
- 10 ay
Okula gitmen güzel bir şey ama bunu bu şekilde sana yapması çok kötü yani o küçük senden ve baba rolüne girmiş ayrıca babalar dahi böyle bir şey yapmıyorlar bunun sonucunda sen başka şeyler de yapabilirdin Allah korusun yani bilmiyorum onun yolu yol değil yanlış bir yol tercih etmiş
Soran10 ayİnanır mısın ayaklarımın altına vurduğu sopayı ders çalıştığım masanın üzerine koydu 1 senedir orada duruyor ders çalışırken ne zaman yorulup dersi ihmal edesim gelse sopayı görüyorum ayaklarımın altında bir karıncalanma oluyor inanır mısın :( 2 nefes alıp tekrar derse... zayıf alırsam hiç dinlemez yine yatırır falakaya :(
Sadece yolu yanlış dştorsan ona hak veren komşu teyselerden farklı düşünmüyorsun demektir çünkü benden 3 yaş küçük çocuk bu olaylardan 6 ay önce okulda velisi bendim. Sigarama veya hayatıma karışmasına veya söz söylemesine izin vermezdim. Vermedim de zaten... ama falaka çok farklı. Normal dayak gibi de değil. Ayaklarım önünde yan yana sımsıkı bağlı duruyor o da kaç sopa vuracaksa tek tek vuruyor. Kımıldayamıyorun ayaklarımı kaçıramıyorum. ... dayak sonrasında çığlık atmaktan sesim kısılmış olsa da tabanlarımda iz bile yok. Bu da ne demek? İstese bir daha dövebilir- 10 ay
Ben haklı demiyorum yolu da yanlış sana ablacığım derslerine çalış kötü alışkanlıklar bırak bak babamız da başımızda yok güzelce yaşayalım demeli ben bunu kastediyorum
Soran10 ayHaklı demiyorsun ama işte ben de diyorum ki bende bu etkiyi yaratmasının başka yolu yoktu. Beni düzeltmeyi kendi sorumluluğu olarak görmesi doğru ise yöntemi de doğru çünkü başka bir seçeneği yoktu. Mesele onun benim iyiliğimi gerekirse ben kötülüğünü isterken sağlamak istemesi doğru mu? Ben bilmiyor muyum sigaranın kanser ettiğini? Ama bile bile içiyordum. O da diyor ki ben madem döve döve de olsa bıraktırabiliyorum ; dayak atmayıp bıraksam da sigara içse kanser olsa döverek hizaya sorabilecek gücüm varken bunu yapmadım diye sorumlu olurum...
- 10 ay
Ama sana yaptığı zulümle sende başka hastalık çıkabilir ayrıca beni böyle yola getirebilirdi derken kabul eden sen oluyorsun şu aşamada bu yaptıklarını. Yöntemi doğru diyorsun ben seni çözemedim
Soran10 ayHayır... ben diyorum ki yanlışı varsa '""ablanın hayatı onun bileceği şey ben en fazla fikrimi söyler geçerim ona sigarayı bıraktırmak okulu bitirtmek üstüme vazife değil" demesi gerekirken bunu görevi sayması... bu arada beni de en öok sinir eden şey senin de yukarıda :Kendini bunların yapılmasına nasıl izin veriyorsun yani karşı koyabilirsin bence çok mu güçsüzsün" diye sorarken düşğndüğünü ben de düşünüyorum çok mu güçsüzüm tamam judocu o beni hwr türlü istediği hale sokar ama zihünsel olarak da direnememiş olmam yani sadece 4 kere sopa yediğimde günde 2 paket sigara alışkanlığımı bırakmış olmam ağırıma gidiyor... dayaksa dayak ben alışkanlığımdan vazgeçmiyorum diyemedim dopru düzgün plan yapıp kaçamak da yapamadım yakalandım. Herkes diyor ki dayak çözüm değil şiddetle hiçbir yere varılmaz insan inadına yasak neyse yaoar. Ama bende öyle olmadı.
- 10 ay
Ne diyim ne desem ama şöyle ama böyle diyorsun. Allah yardımcın olsun
Soran10 ayMantıksız bir şey mi diyorum anlamadım... benim böyle kendimi güçsüz ve aciz hşssetme sorunum var.. 1 senedir hiç dövmedi ama 1 senedir uslu ıslu söz dinlemiş olmak ağırıma gidiyor hatta içimden bir ses keşke 10 kere sopa yesen de bırakmasaydın şu sigarayı diyor. Ama o kadar acıtıyor ki o sopa :(
- 10 ay
Sigara zararlı bunda herkes hemfikirdir olay senden küçük kardeşinin sana şiddet uygulaması. Büyük te olsa uygulayamaz hakkı yok çünkü ikiniz kardeşsiniz üstünlüğünüz yok birbirinize hoş baba olsa baba da yapamaz. Şiddeti kimse uygulamada haklı değildir. Konuşulur , zararları anlatılır vs max
Soran10 ayOnları zaten yaotı ben ciddiye almadım çünkü zaten biliyordum. Ben dedim ki dayak sonrası: Sen küçük kızkardeş ben abin olup içki sigara kullansam ne yapacaktın? en fazla zararlarından bahsedecektin fazlasına yapamayacaktın ama erkek oldupun kaba gücün olduğu için beni dövdün sigara içiyorum diye... yani dedim hakkından dolayı güç almıyor güçten hak alıyorsun... böyle dedim... evet abla ben kızlardeş olsam abimi dövemezdim. O zaman yapabileceğim max konuşmak olurdu. O zaman da sorumluluğum bundan ibaret olurdu ama şimdi seni 2 kere dövdüm arkadaş çevrenden kopardım okula gidip geliyorsun sigarayı tam bıraktıramasam da çok azalttım bşr kaç defa falakaya yatınca onu da bırakacaksın demek ki dayakla seni olman gereken şekle sokabiliyorum sırf ayaklarının altı biraz acımasın diye bu sopayı elime almaktan geri durursam içtiğin sigaradan dolayı olacağın kanserden, okulu geç bitirmenden veya atılmandan sorumlu olurum. ... huk mık dedim gazı bitmiş çakmak gibi bir şey diyemedim...
- 10 ay
🫣 sonuncu cümlen güldürdü beni. Tamam o zaman ne diyim artık olan olmuş. Kendi hayatını kurmaya çalış
Soran10 ayYa az önce dayak yemişim ayaklarımın altına sızlıyor kafam o kadar lafı söylemeye çalıştıysa buna da şükür demek lazım... attığı dayağın şekli çok fena acayip derecede ego eziyor
- 10 ay
Bilmiyorum biraz karşı koymaya çalışabilirsin güçlü olabilir ama en azından karşı durabilirsin bu şekilde bana davranamazsın diyebilirsin
Soran10 ayYa işte onu denedim bir kere kolunu öyle tırmaladım ki yarası kalıcı iz oldu kısa kollu giyemiyor. Fazla kıllı da değil baya yara oldu ama bir işe yaramadı 5 dakika sonra ayaklarım dayak için hazırdı... ilk ve ikinci falakada çok direndim ama işte o zaman da orada debelenirken canım acıyor diye sonrakilerde direnmedim... v. e. l. e. t çoraplarımı bile bana çıkarttırdı çok sinir bozucu... artık zaten hiç dayak yemiyorum söz dinlediğim sürece dayak yok.
- 10 ay
Bilmiyorum canım benim çok can sıkıcı umarım akıllanır ablasına böyle davranmaz yapacak bi şey yok üzüldüm Allah yardımcın olsun
Soran10 aySorma sebebim aslında şu: bşr sevgilisi var şimdi çok cici bir kız... kız beni çok seviyor ve bu halimi yani sevgilisinin beni soktuğu kalıplardaki halimi çok takdir ediyor çok saygı duyuyor. Ama dayakla bu hale gerşeşldiğimi bilmiyor. Bir yanım söyle bu durumu diyor diğer tarafım da ya hak verirse sevgilisine o zaman rezil olurum ditor
- 10 ay
Kadın dayanışması olabilir ama bilmiyorum hatta gözünü korkutabilirdi
Soran10 ayBizim oğlanın gözü korkmaz beni bu yüzden dövmez ama bu durumu anlatmış olması da mümkün çünkü aşırı dürüst bir çocuk 5 yaşımdan beri hiç yalan söylediğine rastlamadım p. ç kırusunun
- 10 ay
Ahahahaha bilmiyorum ya şimdi ne desem yalan olur kızlar da tuhaf çünkü artık iyi yapmışsın eline sağlık falan da diyebilir
Soran10 ayEvet zaten herkes öyle diyor oğlana... o komşu teyze geldiğinde kurtulacağım diye nasıl ümitlenmiştim. Kadın bir de gelip seyretri koca karı... :( ... bir yandan da nasıl tekdir ediyor göreceksin... aferin oğlum eleştiri dert görmesin demedi ama demeye getirdi resmen... en az 10 sopayı onun yanında yedim... ben yalvarıp tövbe bşr daha sigara da içmiycem gece de izinsiz gezmiyecem tövbe dedikçe adeta keyiflendi karı
- 10 ay
çok acımasız kadınlar da var ya kadın dayanışması olması gerekirdi orada ne olursa olsun sanki ne yaptın bedeli böyle olmamalı..
Soran10 ayYa çıkarken başka bir teyze geldi ballandıra ballandıra anlatıyor karı... şimdi sabahlara kadar gezsin de görelim dedi... diğeri de zaten artık uslu uslu okuluna gidip geliyor farkında değil misin dedi... işte delikanlı döve döve terbiye ediyor dedi biri... sınra kapı kapandı... bunların gitmesi dayağın devam etmesi demekti ama bir an önce o kapı kapansın da duymayayım istiyordum... sinir bozucu şeylerden biri de oğlan bunlarla kapıda çene çalarken beni içeride yalnız bırakmış oldu... ve benim orada ayaklarım havada onun gelip de dayağa devam etmesini beklemek zorunda olduğumdan kendimi kurtaramayacağımdan emin.
- 10 ay
Ayrıca seni küçük düşürmüş ya bilmiyorum kendi ayaklarının üzerinde durup artık kendi hayatını eline almalısın gibi duruyor. Bilmiyorum üniversite mi okuyorsun lise mi ama üniversite daha sonra iş hayatı vs derken kendi yolunu çiz
Soran10 ayTabi üniversite okuyorum ve bir an önce bitirmem için öyle bir ders programı yaomış kafanı kaldırsam falakaya kalkacak ayaklarım. Sopayı da masamdan kaldırmıyor. Bana kalsa 2 sene sonra bitsin ama bu konuda fikrimi sormadı bile... dedim niye ben değil miyim mezun olacak? Evet ama kararı sana bıraksam 3 sene sonra mezun olurdun. Senin fikrine göre hataket edince sonuç belli; senin fikrşn de belli bu yopun tempoyu istemeyeceksin. Ama bu senin için iyi. Senin için iyi olan bir şey için neden fikrini sorayım ki? ... hem hazır bu sopanın ayaklarında yarattığı avının tadını hatırlıyorken bu motivasyonu keşfetmişken neden 1 sene kaybetmene izin vereyim ki dedi... ben yine gazı bitmiş çalmak gibi kaldım :(
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
10 ay
Bu biraz ürkütücü bir durum gibi geldi bana... Yani, sevdiğin kişinin senin için yanında olması harika bir şey 🥰 ama ablası gibi birine ceza vermek biraz aşırı değil mi? Aile içinde saygı ve denge önemli. Eğer biri yanlış yaptıysa, bunu çözmek için empati ve sağlıklı bir iletişim gerekmiyor mu sence de? 🤔 Eminim ki tatlı bir şekilde konuşarak bu tarz sorunlar çözülebilir! Peki, böyle bir durumda sen ne yapardın? 😊
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar Ne Diyor
3
- Aşk İlişkileri konusunda 621 cevap paylaştı.
10 ayTuhaf. Çok tuhaf.
010 Yorumla
Soran10 ayKüfür etti haksız yere... sevgilin de ikinizi de dünledi doğruyu buldu ablasına özür dileyeceksin dedi o da sğklüm püklüm özür diledi... ceza olarak da telefonunu alıp 24 saat odasından çıkmama cezası verdi. Kız da biraz mızırdanıp çaresizce telefonu verip odasına geçti... ablasının mesela 3 yaş büyük oldupunu düşün
- 10 ay
Seni de ilerde cezalandırırsa? psikopatsa?
Soran10 ayKendin için düşün... sakin ve adaletli biri oldupunu ama otoriter oldupunu düşün. Ama kimseyi incitmezsen o da seni cezalandırmaz. Bundan eminsin
- 10 ay
bilemiyorum. inş sorun yaşamazsın.
Soran10 ayBenim durumum çok farklı ama çok daha kötü
- 10 ay
nasıl daha kötü?
Ben ablayım aslında sevgili değil ablayım... ceza da çok farklı ve sebebi de çok farklı
Ben ablayım aslında sevgili değil ablayım... ceza da çok farklı ve sebebi de çok farklı... geçen sene babam öldükten sonra içkime sigarama ve gece hayatıma müdahale etmeye başladı- 10 ay
işler karıştı
Soran10 aykendi hayatıma müdahale edemez duruma soktu... inanmazsın ama falakaya yatırdı defalarca... sigarayı bıraktırdı gece hayatını yasak etti... madde kullanan arkadaşlarımla görğşmemi yasak etti... evden okula okuldan eve cici kızlara çevirdi beni... direnç gösteremedim. Tekme tokat dövse kemiklerimi kırsa böyle olmazdı çevreden de destek alamazdı ben de polise giderdim ama falakaya yatırılmak çok farklı... hiç zarar vermeden öyle bir can yakıyodu ki
Gizli Üye(25-29)10 ayAblasına ceza veren adam sana neler yapar şutla gitsin olmaz ondan
02 Yorumla
Soran10 ayAblası yanlış yapmış dite düşünmez misin?
Cevap sahibi10 ayTamam da sözlü uyarsın cezaya gerek var mı karşısında ki kadın sonuçta haberleri görmüyorsunuz herhalde öyle bir erkekten hayır gelmez
Saçmalık
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kızlar, Sevgilinizin sizin için ablasına ceza vermesi sizi korkutur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım