Ayrıldıktan sonra birinin, eski sevgilisine hiç sevmemiş gibi davranması, aslında duygusal bir savunma mekanizması olabilir. İlişkilerde, duygusal bağlar güçlü olduğunda, bir ayrılık ciddi bir travma yaratabilir ve insanlar bu travmayı atlatabilmek için bazen hislerini bastırma yoluna giderler. “Hiç sevmemiş gibi davranmak” bazen duygusal olarak korunma içgüdüsüdür; kişi, eski ilişkisini ve o dönemi tamamen geride bırakabilmek için eski sevgilisine karşı duygusal bir mesafe koymaya çalışır. Bu da, bir yandan acıyı hafifletmeye çalışırken, diğer yandan o kişiyi tamamen silmeye yönelik bir tepki olabilir.
Bu, aslında sevginin bittiği anlamına gelmez; çoğu zaman, insanlar kendilerini o duygusal karmaşadan korumak için böyle davranır. Hatta bazen, ayrılığın verdiği öfke, kırgınlık ya da hayal kırıklığı yüzünden de insan, eski sevgilisinden bir şekilde uzak durmaya çalışabilir. Ama evet, gerçekten kırıcı olabilir. Bir insanın bir zamanlar hayatında büyük bir yer tutmuşken, şimdi onun yokmuş gibi davranması acı verici olabilir. Ancak, bu davranışlar her zaman kalıcı değildir. Zamanla, insanlar ayrılığın etkisinden sıyrıldıkça daha olgun ve sağlıklı bir bakış açısına sahip olabilirler. Yani, başlangıçta böyle davranıyor olmaları, aslında aralarındaki ilişkinin ve bağın hemen silindiği anlamına gelmez.09 Yorumla
Soran8 ayBende bunu düşünmüştüm ve yine denemek için iki ay sonra yazdım. Ama o cevap vermedi. Yani cidden üzülmemiş ve sevmemiş
Soran8 ayNarsist olduğunu nasıl anladın iki dk da. Teşekkür ediyorum keşke yolü devm edebilsem ama hala kalbim kırık
Soran8 ayBanada anlat
Soran8 ayTamam attım
Soran8 aytamam
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Sen ayrıldıktan sonra belli bir süre geçince yeni bir ilişkiye kucak açacakken eski ilişki yaşadığın kişiyi sevmiş gibi mi davranırsın da böyle bir soru sorarsın be kadın :D
Gelecekte atılması gereken bir adımı erkenden atmak yerinde bir davranış.
04 Yorumla
Soran8 ayBen biter bitmez bahsediyorum ki ben hala seviyorum kimseyle de konuşmadım ama o eminim ki konuştu bence karakter meselesi genelleme yapmayalım
Soran8 ayKırıcı
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
8 ayişte bizim toplumumuzun en büyük sorunu da bu, medniyetsizlik!!! yaşanmışlıklar var, ortak paylaşımlar var var da var, ha boşandım veya ayrıldım hepsi bitti mi? bştmemeli en azından şu 3 ile 8 saniyenin bir hatırı var ama bizim toplumda o bile yok
13 Yorumla
Soran8 ayValla öyle kimiside demiş başka ne yapacaktı hep üzülecek mi hayır. Ben onu demiyorum en azından hemen arkasından sevinir gibi yapmasın yani ayıptır
- 8 ay
hiç dertlenmedim bu tip eziklerin sözlerine herkes kendinden mesuldür
Soran8 ayÖyle valla
- Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
u 8 ayOradaki 'gibi' kelimesi bu davranışların özeti. Sadece üzülmemiş 'gibi' davranabilir, eğleniyormuş 'gibi' yapabilir, hiç sevmemiş 'gibi' görünebilir. Ama özünde kimse bu süreci hiç acı çekmeden atlatamaz. İster kötü bitmiş olsun, ister iyi. Hiç fark etmiyor. Bu savunma mekanizması, bazıları acısını paşa paşa çeker bir daha ardına bakmaz kimisi de sığınacak ve saklanacak liman arar, acıyı erteler sadece. Bana sorarsan sen doğru olanı yapmışsın, çek acını toparlan ve yoluna bak. Özlem duygusu ağır basmaya başlayınca, anlayacak sol yanının ne kadar acıdığını ama bu sefer de seni acıtmayacak hiçbir şey.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Beni o kadar anladım ki şu an! 💔 Her ayrılık farklı bir hikaye aslında, ama insanlar bazen savunma mekanizması olarak böyle davranabiliyor. Acıyı daha az hissetmek için o ilişki hiç yaşanmamış gibi yapıyorlar. Gerçek duygularını saklamak isteyenler genelde böyle bir yol seçiyor. Ama inan, bu tamamen onların kendini koruma yöntemiyle ilgili. Bu yüzden kişisel alma diyeceğim, çünkü bu onların duygusal süreciyle alakalı.
Peki senin böyle bir durumda baş etme yöntemlerin neler? Anlatmak istersen buradayım! 💌00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,5b cevap paylaştı.
u 8 ayya ne yapacam yas mı tutacam ölene kadar.
01 Yorumla
Soran8 ayİki gün sonra da eğlenirken hikaye atılmaz ömür boyu üzülsün demiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Ne kırıcısı? Ayrıldıktan sonra ne olmasını bekliyorsun ki?
Ayrıldığı kişiyle hala samimi kalmaya devam etmek bence hoş değil.07 Yorumla
Soran8 aySamimi kalmaktan bahsetmiyorum iki gün sonra eğlenceye gitmesinden hikaye post atmasından bahsediyorum. Bari bi süre bekle.
Soran8 ayEvet
Soran8 ayAyrılan ben değilim. Neden bilip bilmeden kendince kanaatlerde bulunuyorsun. İşin aslını bilmiyorsun yorum yapıyorsun. Boş konuşma
Soran8 aySeninde yaşın fazla büyük. Hadi hadi. Sana olgun hayatında başarılar amcacım
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 ayValla öyle daha üç gün önce iyiyken ayrılıktan sonra hiç umrunda değilmiş gibi davranmaları üzüyor
024 Yorumla
Soran8 ayHemde çok
- 8 ay
Sizin ne zaman oldu ayrılalı
Soran8 ay9 ay senin
- 8 ay
1 ay iki hafta falann yanlış olmasin
Soran8 ayÇok az
Soran8 ayO günlere dönmek istemiyorum en azından alıştım çok acı verici
- 8 ay
Çok kötü şeyler yaşatmış olmalı sana o yüzde evet az bir zaman ama fena sarsto
Soran8 ayBi ay ilişkin mi sürdü biteli mi bi ay oldu anlamadım
- 8 ay
Yok biteli bir ay oldu
- 8 ay
İlişkim 10 ay sürdü
Soran8 ayBenim biteli 9 ay oldu işte ilişkinde varmış baya. İlk bittiğinde çok acı çekmiştim senin canın yanmıyo mu üzülmülo musun
- 8 ay
Üzülüyorum ya ister istemez 9 ay geçmiş üstünden senin yeni birilerine sans. Veremiyorsun demi sizin ilişki ne kadar sürdü
Soran8 ayBizimkide 6/7 ay sürdü ama bizimki çok gitgelliydi. Ben ilk kez sevmiştim bi de kopamıyodum. O yüzden hala kimseyi sevemiyorum şans veremiyorum. Hala aklımda hala üzgünüm
- 8 ay
Bizimki öyle değildi ya güzeldi işte ama toksitlesmmis sizin sanırım o yüzden git gel olmuş normal hiç ayrıldıktan sonra yazmadı mi
Soran8 ayİlk kez ayrılmadık dedim ya gitgelliydi kesin olarak bittiğinde bi daha yazmadı. Ben yazdım dönmedi
- 8 ay
Kaybeden taraf o olmuş sen yine yazmışsın bitmiş demekki sizde her şey üzüldüm adına önündeki fırsatları değerlendir illaki senin için iyi olan biri gelir
Soran8 ayHerkes öyle diyor ama ben ilk kez sevmiştim işte. Hala uzaktan seviyorum cavap vereceğini bilsem yine yazarım ama o kadar kırıldım ki öylece elim kolum bağlı bekliyorum işte. Kimseyide sevmem bi daha. Sen iyi misin peki
- 8 ay
İşte insan sevince bir başkasına gönlü açık olmiyor maalesef ki anlıyorum çok fazla yaşadım benimde ilk kez uzun sürmüştü mesela o yüzden zorlanıyorum ama bana iyi şeyler kattı kötü hatirlamicam onu sevdim değer gördüm sağolsun her daim benimleydi kendisi ama kızgın olduğum için üzülüyorum iyi değilim tabi bu yüzden ama sende barisicaksin biraz daha zaman ihtiyacın var demekki
Soran8 ayUmarım dediğin gibi olur mutlu oluruz inşallah
- 8 ay
İnşaallah
- 8 ay
Nick neydi
Soran8 ayS ile başlayan
- 8 ay
Bidaha Atar misin
Soran8 ayAttım
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ne kadar uzun bi ilişkiyse, nasıl bi ayrılık olmuşsa, hiçbir güzel anının önemi bile kalmayabilir
024 Yorumla
Soran8 ayOlmalı ama
Soran8 ayHiç üzülmüş gibi görünmüyor
Soran8 aySanmam
- 8 ay
Bende bunu merak ediyorum mesela 10-15 gün sonra falan hissediliyor mu sjzce bende erkeklerle kadınların duygu yoğunluğunu farklı zamanlarda yaşadıklarını düşünüyorum da?
- 8 ay
@Neşemmmmmm belli bi süresi var mı bilmiyorum. Mesela erkek o ilişkiyi tutsak olduğu bir yer gibi görmeye başladıysa ayrılmaları ona özgür hissettirir, bi zaman sonra anlar. Öyle değilse bile daha geç ayrılık acısı yaşanır, çünkü erkek o duyguları anlamlandıramaz, "artık ayrıldım, onu bir daha göremeyeceğim" duygusu daha geç yaşanır, ama duygusal bi erkekse durum farklı, o da ayrılınca o acıyı yaşar... Ama bunların dışında, kimin ayrıldığı, ilişkinin süresi, ilişkinin nasıl bittiği de çok önemlidir
Soran8 ayAyrılan taraf erkekse üzüleceğini sanmıyorum ben
Soran8 ayAşık olmadı ama değer verdiğini biliyorum
- 8 ay
Ben katılıyorum bencede erkekler geç fark ediyor kadınlar acı yasarken erkekler gezelim tozalım kafasında oluyor kadınlar yasları bitiyo erkekte dank ediyor bende öyle düşünüyorum
Soran8 ay@Neşemmmmmm 9 ay oldu hala tık yok tam aksine gayet memnun
Soran8 ayHala seviyorum gerçekten sevmiştim ilk kez aşık olmuştum inanmıştım. Olmadı ama uzaktan hala seviyorum
- 8 ay
Yani 9 ay uzun bir süre ama işte herkesin ilişkiye yükledigi anlam farklı oluyor hakkınızda hayırlısı
Soran8 ayBunu görmekten korkuyorum umarım böyle bişi yaşanmadan unuturum. Kabullendim olmayacağını zaten ama işte dediğin gibi olmuyo o işler enes
Soran8 ay@Neşemmmmmm inşallah
Soran8 ayYaa dışardan söylerken kolay tabi insan hiç kendine bakmıyo konuşurken
Soran8 ayGerçekçi olmayı tercih ederim
8 ayÇünkü bitmiş gitmiştir, geriye dönüp bakmanın, baktığın yerde görmenin alemi yok. Ayrılanlardan arkadaş falan da çıkmaz, e ne o zaman?
07 Yorumla
Soran8 ayEn azından biraz üzülsün hemen hikaye post atmasın. Bence
- 8 ay
Şayet terkedilense, dk bir gol bir yeni başlangıçların heyecanını duysun bence. Bizi sevmeyen, isyemeyen kimse için bir an bile üzülmeye değmez.
Soran8 ayTerk eden
Soran8 ayO
- 8 ay
O zaman da sevmemiştir, cinsellik için vs arada bir mavi boncuk gösterip süründürmesinden yine iyidir öyle değil mi?
Soran8 ayHahah hiç bişi bilmiyorsun
- 8 ay
Garibanlık işte, öğreten olmamış demek ki.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
8 ayBiri senin için hazırladığı tabağa tükürse yer misin
01 Yorumla
Soran8 ayAnlamadım
- Aşk İlişkileri konusunda 667 cevap paylaştı.
8 ayYa da ayrılırken bu yapılıyor bence. Valla bir cozsem
06 Yorumla
Soran8 aySevmemiş demek ki diyorum ben kırıcı yaptığını yaşasın
- 8 ay
Yani ayrıldıktan sonra arkadaş mi kaldınız?
Ya ben bir erkeğin sevmeden hoşlanmadan bir kızla konusacaklarini hiç sanmıyorum bazıları duygularını güzel saklıyor belkide öyledir
Soran8 ayKeşke buna inansam. Arkadaş kalmaya çalıştık ama olmadı. İki gün sonrada hikaye attı benide gizledi ama çıkarmadı da kalbim çok kırıldı
- 8 ay
Yani arkadaş kalınmaz bence eski sevgili olamazsınız yani ne bileyim ayrılıklar çok zor oluyor. Yas gibi ama bence herkes düşünür anılar hatırlar her şey var yani
Soran8 ayİşte kalınmıyomuş benim ilk tecrübemdi bilemedim. Ama canım çok yandı kalbim hala kırık. Onun üzüldüğünüde hiç sanmıyorum
- 8 ay
İşte bunu bilemeyiz..
- Aşk İlişkileri konusunda 582 cevap paylaştı.
8 ayNapcaklardi ki sank ayrılık yaşanmamış gbi davranmasını mı
03 Yorumla
Soran8 ayEn azından eğlenceye gitmesin demi. Bi üzülsün hiç yoktan.
- 8 ay
Erkeklerde kalp yk.
Soran8 ayYok
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Alacağını almış başka macera aramaya başlamak lazimda ondan , Sevse zaten ayrılmaz
02 Yorumla
Soran8 ayYinede kırıcı
8 ayKibir bu. Ayrıldın ama gene konuşabilirsin yani. Hatta beraber normal yürürsün dr
04 Yorumla
Soran8 ayKeşke o kadar olgunlaşsak
- 8 ay
İlişki içinde bunu partnerler birbirlerine telkin etseler mesela iyi olmaz mı?
Soran8 ayOlur
- 8 ay
Güzel!
- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
8 ayEvet Fas kalpliler daş önce sensin yapamam aşkım diyorlar sonra bensiz neler yapiyorlar
01 Yorumla
Soran8 ayÖyle
Gizli Üye(36-45)8 ayÇünkü zaten erkekler sevmiyor mış gibi yapıyor işini görene kadar, uyandığınizda geç oluyor ama ancak anlıyorsunuz
01 Yorumla
Soran8 ayİşi falan görülmedi bizimkisi çok başkaydı
8 ayNadir kişide oluyo bu. ama çoğunun hatırası var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
8 ayHak etmiştir ayrılmayı yapacak bir şey yok onun için
00 Yorumla
8 ayBunu geçtim adam o çok sevdiği insanı tehdit ediyor, öldürüyor vs. Tam eşşeklik!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayNapicakti heegun seni mi dusunecek yoluna bakması gayet normal
011 Yorumla
Soran8 ayAnlamıyosun
Cevap sahibi8 ayEsas sen anlamıyorsun ve çok duygusal olmak da iyi değil
Soran8 ayİyi taş olsun senin kalbin alla alla
Cevap sahibi8 ayOlum sen beni ne kadar tanıyorsun da boş boş konuşuyorsun
Soran8 ayYorumundan belli
Cevap sahibi8 ayÇünkü çok sevmenin çok duygusal olmanın yaşamış olduğun ülkede çok önemli olmadığını gördüm
Cevap sahibi8 ayYani belli ki duygusal birisin ve henüz yaşanmışlıkları unutamadin kolay değil o kadar da duygusuz değilim
Soran8 ayEvet öyle işte ama bu kadar taş olmanında anlamı yok ömür boyu üzülsün demiyorum ama ne bilim biraz olsun belli etsin işte
Cevap sahibi8 ayİyi de ayrilmissin neden belli olsun istiyorsun ki bırak senin için de onun için de bitti üzülmüş uzulmemis belli etmesinin ne önemi var heegun kendi hayatini kotulestirmene gerek var mı
Soran8 ayBiter bitmezde mutlu olmazsın sadece bunu diyorum ya
Cevap sahibi8 ayBelki mutlu olmaya çalışarak üzüntüsünü gizleyebilir velev ki uzulmedi seni ilgilendirmesin artık sanane
Gurur izin vermez göstermeye
01 Yorumla
Soran8 ayKırıcı ben ağlayarak ararken onu o hiç acımadı bana
Gizli Üye(25-29)8 ayEvet öyle. Bir de başkasına söyleyecekler yapacaklar değil mi? O kişi de mutlu olacak
01 Yorumla
Soran8 ayBi kere yapan bi daha yapar hiç bi erkeğe sevecek ne gücüm ne inancım var
Bazıları çünkü öyle de ondan
12 Yorumla
Soran8 aySevmemiş yani
8 aydüşman olanlara anlam veremiyorum nedense.
01 Yorumla
Soran8 ayMaalesef
Gizli Üye(25-29)8 ayTabikide öyle olucak? sevgilim var ise eski sevgililerini hiç sevmemiş gibi olması lazım
08 Yorumla
Soran8 ayYeni bitmiş ilişkiden bahsediyorum
Cevap sahibi8 ayne kadar süre olmuş
Soran8 ayBiter bitmez iki gün sonra hikaye atanı diyorum
Cevap sahibi8 aysenin hakkında hikaye atıyorsa dikkatini çekmek istiyor demektir
Soran8 ayHayır eğlenirken kendini
Soran8 ayYarım saat sonrada beni gizledi zaten ben görmemiştim hikayeyi
Cevap sahibi8 aysenin fake veya arkadaşından bakıcağını biliyor demekki
Soran8 ayBunu bilmesi mümkün değil. Tanıdığımı bilmiyordu
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Olması gereken doğru olan bu
013 Yorumla
Soran8 ayYanlış bence biraz saygı olmalı üzülmeli birazcık
Soran8 ayAcı çeksin istemiyorum kısa süreli bi anlayış olsun diyorum hemen de hikaye atmazsın eğlenceden mesela
Soran8 ayBakmadım ama attı iştee
Soran8 ayHikayeyi açmadım ama hikaye attı gördüm niye anlamıyorsun
Soran8 ayOrtak tanıdık vardı o attı bana
Soran8 ayHer şeli söyleyecek miyiz yaa anlayın düşünün biraz
Soran8 ayBoş yapıyorsun sevmemişsin sen hiç
Aşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı. başka türlü unutamazsın
04 Yorumla
Soran8 ayHikaye de atmazsın kırıcı
Soran8 ayHiç üzülmemiş gibi geliyo bana çok kırılıyor kalbim
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hak edene öylede davranılır
01 Yorumla
Soran8 ayLüzumsuz
Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı. Napsın yas mı tutsun
02 Yorumla
Soran8 ayEvet
- 8 ay
😃,,
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kalpsizler bacım kalpsizler.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayHiç sevmedigim bir şey çok yanlış. Bide benim bacak arama diz vurmuştu eski manit
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12b cevap paylaştı.
8 ayKırıcı ama gerçek hayat devam ediyor
02 Yorumla
Soran8 ayKırıcı
- 8 ay
Olabilir
Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Sevmemiş gibi davranmam
00 Yorumla
8 aye napsın
03 Yorumla
Soran8 ayBiraz üzülsün hemen de hikaye atılmaz
- 8 ay
üzülse bile belli etmez ki kimse
Soran8 ayBeni gizledi hikayeye cidden üzülmedi gibi
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 ayNasıl üzdüyse artık
04 Yorumla
Soran8 ayÇok fena kırıldım
- 8 ay
Kırılmış çok fena 😂😂😂beter ol
Soran8 ay@YakışıklıBey98 bana sarma çocuk git odanda ağla 😂
- 8 ay
😂😂😂
Hızlı unutub diye
01 Yorumla
Soran8 ayNe alaka
8 ayGurur kibir