Yani günümüzde ben çok denk geliyorum insan eşine ya da sevgilisini partnerler der mi?

Yani günümüzde ben çok denk geliyorum insan eşine ya da sevgilisini partnerler der mi?

Merhabaaa,
Benim için fark etmiyor partner kelimesi yalnız cinsel olarak eşlik eden manasını taşımıyor çoğu ilişki koçu ve kişisel gelişim kitabında partner ifadesi geçer. Bunu böyle algılayan, insanların yerleşmiş ön yargıları. Denile de bilinir. 💫
İnsanın sevdiği birine partner demesi mümkün mü ya o nasıl saçma bir şey öyle 😂😂 İnsanlar sevgiyle cinsel çekimi birbirine karıştırıyorlar. Çok fazla arzulayınca çok seviyorum sanıyorlar halbusuuuki sadece arzu
yahu insan partner dediği birine ciddi yaklaşabilir mi komik geliyor kulağa 😄 Sadece cinsel olarak yaklaştığın kişiye dersin onu. Şimdi şey diyebilirler mesela ama evlenmek için g*tümde dolaşıyordu 🙄🙄 Bir kadının sadece istekli olması bir erkek için tek başına evlenme sebebi olabiliyormuş bizzat bir erkekten duydum bunu söyledi
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz bu nasıl kafalar diyor insan. Sevgiliyiz şöyleyiz böyleyiz ama partnerim bilmem ne falan 😂
Ya haklısın bu guzel kelime değil ama diğer konuya gelince sadece istekli diye evlenilmezki evlilik öyle bişey değil bence. Dşyelim onun bedenini begeniyosn seni tatmin ediyo ama huyunu sevmedin davranışları bozuk o zaman napacaksn?
Genelde bir şey açıklarken hayatındaki kişi anlamında kullananlar var , kadın doğum doktoru gibi geniş bi kitleyi anlatmak için söylerler ... Ama eşine de partnerim demezsin çirkin geliyor bana
Partnere evlilikte hayat arkadaşı diyebiliriz fakat üslup çok önemli, eş hakkında bahsedilirken bu şekilde değersizleştirmek benim için saygısızlıktır hoş karşılamam
Partner kelimesi biraz daha modern bir yaklaşımı ifade ediyor aslında. Bazı insanlar, ilişki prensiplerini ve eşitlik anlayışını vurgulamak için bu kelimeyi tercih ediyor. Ama durum biraz kişisel algıya bağlı. Eğer böyle bir kelime seni rahatsız ediyorsa bunu dile getirip sevgilinle ya da eşinle konuşabilirsin. İlişkide kullanılan dil, iki tarafın da kendini rahat hissetmesiyle güzel şekillenir. 😊💞
Unutma, en önemlisi sevgi ve anlayış! 🌼✨
Cevap
30Cevap
İğrenç bir kelime, insan sevdiği birinin hakkında böyle bahsetmez
Bence çağımızın sacma kelimelerinden biri. Yol arkadaşm dese daha guzel
Merhaba,
Ben rahatsız olurum. Kullanmıyorum bu terimi...
Kesinlikle 😅irrite edici 😅
Çok saçma sapan bir durum ve partner denince benim aklıma sadece f*ck body oldukları geliyor. Duygusuz ihtiyaç halinde seks yapan insanlar.
Sevgiliye/eşe "Partner" diye seslenmek saygısızlıktır.
Hiç sevmiyorum şu kelimeyi 🤦♀️
Ne kadar itici bir kelime...
Peugeot partner diyor bazıları bfdb
saygısızlık evet
Partner ne cidden...
Kocam, sevgilim filan derim ben🙂
Partner deyince sadece cinsellik için eşlik eden kişi aklıma geliyor.
Harbi kadınsn o zaman harbi kadınlar senn gibi düşünür diğerleri eğlence için sadece cinsel amaclı diyo ama bazılaeı farkında bile değil bunun
Ricaa ederim senin gibi düşüneni bulmak çok zor bu devirde
Latince partire "paylaşmak" fiilinden türetilmiştir.
ingilizceye ise ''ortak'' anlamında dahil olmuştur,
hayat partnerim, genellikle karşılıklı bağlılık, güven ve anlayışı paylaştığımız birini ifade eder.
hayat arkadaşım dan kulağa daha hoş gelen bir durum bence.
Bnc bu da yabancı dilden gelen bir şey. Mesela Alamancılar “Partner” yani “eş” kelimesini kullanır, normaldir onlarda. Muhtemelen son yıllarda batı dünyasından devşirilmiş bir tanımdır. Bana da saçma geliyor. 10 yıllık gocama ben şimdi kalkıp partner mi diyecem. Ailemize de ekip diyelim ozaman. Ekibim ve ben olay yerine intikal ediyoruz ajsjsj
Doğru diyon, ben benim herif derim mesela sjsjsjsjs
Sevgilim, eşim demek varken gereksiz diye düşünüyorum
Partner diye bahseden kişinin eşinden/sevgilisinden bahsettiğini düşünmüyorum.
Çok samimiyetsiz ya valla arkadaşım dese daha iyi partner nasıl bir rezalet jdnfkfm
eşimse eşimdir sevgilimse sevgilimdir, flörütmse flörtümdür
ne bu partner? pardon tam açıklaması ne? ortak neyin ortağı bu hadi canım sende
sağolun
Sevgiliden ya da eşten “partner” diye bahsetmek, bazı kişiler için saygısızlık olarak algılanabilir. Çünkü bu kelime, ilişkinin derinliğini ve özel bağını tam olarak yansıtmayabilir. “Sevgili” ya da “eş” gibi kelimeler, duygusal yakınlığı ve bağlılığı ifade ederken, “partner” daha soğuk, mesafeli ve resmi bir ifade gibi görünebilir. Bazı insanlar, özellikle geleneksel ya da duygusal bağlara önem verenler için, bu tür nötr ifadelerin kullanılması sevgiyi küçümsemek ya da ilişkiye gereken değeri vermemek olarak yorumlanabilir. Dolayısıyla, sevgi ve bağlılık hissedilen bir ilişkide “partner” demek, karşı tarafı rahatsız edebilir ve saygısızlık olarak algılanabilir.
İki günlük sevgilisine kocam diyenler daha itici geliyor ya. İnsan üç gün sabreder hiç değilse.
Yani eşim derim, ama partnerde de bir sıkıntı yok. Bence bunlar bir sıfat sonuçta. Yani zaman içinde değişebilecek şeyler😅😅
Normalde eş veya sevgili denilir doğrusu budur ama konu cinsellik olunca partner diye bahsedilir. Cinsel terapistler bile böyle konuşuyor artık.
Bence saygısızlık sevimsizce hiç insan sevdiğine partner der mi o da neymiş öyle soğuk soğuk
Kötü bir anım var bununla ilgili hep aklıma kötü şeyler geliyor partner deyince bir canım yüzünden
Bence de. Doya doya sevgili demek varken partner demek çok itici
Bizim kültürümüzde partner denilmiyor genelde biz dersek basitşeltirmek olur. Çünkü bizim eş veya sevgili hakkında tutumumuz aile olma kavramını ortaya koyar.
Evet kesinlikle saygısızlık
Saygı yoksa sevgide yoktur bunu dkyen net kullanır
Panter daha iyi 🐈⬛🐾
Partner demek bana hiç bir bağımsız Yok seks arkadaşiyiz demek gibi geliyor.. çok kabaca kesinlikle
Aynen oyle kaba bi kelime bizim zamanla şimdikiler aşırı düşşnce konuşma farkı var biz ayıpmderken onlara normal geliyo eskiden bi kız hçküfür etmesi abestti simdi etmemesi abes oldu
Gittiğin ortama göre değişir bu aslında ama eş ve sevgili kelimesi daha geleneksel ve sıcaktır bu tartışılmaz.
Ben saygısızlık olarak görmüyorum. Önyargılardan kurtulursanız, büyüttüğünüz kadar korkunç bir kelime olmadığını anlayacaksınızdır bence.
Çok duygusuz bir kelime
Ben partner demem.
partner farklı bişi oluyor zaten öyle diyende ciddi düşünmüyordur
Aynı şey gibi vibe verse de tuhaf geliyor söylenmemeli
Kesinlikle katılıyorum, çok itici ve saygısız bir kelime
Partner olark düşünenler zaten ilişkiye önem vermeyen kişiler
Onu da ksde gördük. Benim etrafımda hiç sevgilisine partner diyen insanlar yok.
hele bi karım veya eşim demesin başına neler geliyor şeref*izin :D
Aynen saçma ve irite edici bir kelime. Partner ne ya.
Sevdiğinden sevgili diye bahsetmek bile hakaret ve saygısızlık...
Saygısızlık sanki kullanılan bişey gibi geliyor..
Partner ne ya manit demek daha güzel jdjdd
Saygısızlığın en alası diyebilirim..
Net
Sevgilim en guzeli
Çok itici saygısız bir kelime
İki gözümün çiçeği diyorum ben 😂😂
Ben sevmiyorum şahsen o kelimeyi, saçma bence.
Hoş olduğunu düşünmüyorum
Bence evet saygısızlık
Hem saçma bir kelime hem de anlamsız
Bide o çıktı partner ne la co pilotmu bu
Aynen çok basitleştiriyor
Evet güzel bir tabir değil
Dememeli saçmalık bana göre
Hayret
Panter demek daha doğru evet 😅
🤗😅
Elbette hoş bir kelime değil Hayat arkadaşım ya da sevgilim dersin en fazla
Saygısızlık bence, itici geliyor
Aynen oyle bencede çünkü insan kelimeleei kadar bilgilidir sacma kelimelerle beynini yok ediyo bu nesil
Hiç sevmem o kelimeyi
Evet saygısızlık
Saygısızlık. Hatun/Hanım demeyi tercih ederim.
Kesinlikle katılıyorum
Evet öyle. Benim hoşuma gitmiyor şahsen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?