Gizli Üye(25-29)9 ayAtatürk'ün en sevdiğim özelliği, tanrıdan geldiği düşünülen kaidelerle ülkeyi yönetmek yerine, akla ve bilme dayanan bilimsel yöntemleri tercih etmesidir ki günümüzde diğer müslüman ülkelerden azcıkta daha ileri olmamızın nedeni tamamen bu anlayışı takip eden azda kalmış olsa değerli Atatürk sevdalılarıdır.
Atatürk, gençlik dönemlerinde müslüman olsada son zamanlarında artık Arap dininin Türk toplumuna zarar verdiğini düşünmüş ve bizleri kendi kültürümüze sahip çıkmamızı önererek dinden uzak bir kişiliğe sahip olduğunu göstermiştir. Bence onun en değerli özelliği herhangi bir dinin dogmalarına bağlı olmayışıdır. Tanrının sürekli durmak bilmeyen değişken doğa yasalarının, değişen iklimlerin, değişen hayvan ve insan tabiatının, galaksilerin, yıldızların kısaca tüm evrenin bir an bile değişmeden durmadığı gerçeği, asla değişmeyen ve her döneme uygun olduğunu iddia eden kitaplarla çelişik olduğunu, çağının en karanlık döneminde görmüş ve milletini aydınlatma yoluna gitmiştir. Ayrıca Türkiye'de yaşayan ve bu devlete hizmet eden herkesin tek millet çatısı altında olması gerektiği ve ister Kürt, ister Türk, isterse Çerkez hangi milletten olursa olsun her millettin kendi örf ve adetlerini dinlerini yaşamakta özgür ama söz konusu vatan olduğunda herkesin Türk olması gerektiği yönündeki çağ üstü bir milliyetçilik anlayışı dünyaya örnek olmuştur. Onu sevmeyen ya cahildir, ya onu anlamamıştır ya da herhangi bir dn ya da öğreti yüzünden beyin tutulması yaşamaktadır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayAtatürk bir din mensubu değildi. Dinide yoktu aynı soyunun belli olmadığı gibi Dinide yoktu.
1931 ve 1940 yılları arası çıkarttığı ikinci sınıf öğretim okuluna okutın diye verdiği lira ta açıkça yazıyor zaten her şey.
İslam düşmanı olduğu. O yüzden sevmem asla sevmicem. Cehaletiniz ile ölün.011 Yorumla- 9 ay
defol git ülkeden o zaman bu ülke onun sayesinde var
- 9 ay
Ülke onun değil benim buraya hak sahibi benim çöken bu ülkeyi kirleten o ve bu ülke kaç yıldır var zaten Osmanlı'dan beri neslinizi unutmuş sunuz
- 9 ay
Öyle boş yaptın ki senin ataların soyun belli olmaya bilirde benimkiler belli zaten saki ondan kimde kimseyi tanımıyordu me kadar cehalet yüklemişler size. Bu arada benim parti ile işim yok yoluna bak tuttuğun yolda yürü cehaletin ile ayrıca İnönü ne fark eder biliyorum onun çıkarttığını kimin emri ile çıkarttı ya da git nutuk oku ords ds var bir şeyler sen onada itiraz edersin tabi
- 9 ay
bu hayatta cahil insana laf anlatmak zor demişlerdi sende bunu kanıtladın
- 9 ay
Git bir nutuk oku ve okumadığın belli okumuşsan bile gerçeği inkar eden yalancısın
- 9 ay
nutuk da geçenleri biliyorum ama sen okuduğunu anlamıyorsun
- 9 ay
Anlamak istemeyene anlatamaz görmek istemeyene göstermezsin. Neslini dinini yok sayanlar zalimdir. Bundan önce medeniyet tok diyenler yalancıdır. Medeniyet islamla gelmiştir. İster inkar edin ister kabul edin Allaha zerre zarar vermesiniz ve hüsrana uymayanlar olursunuz
- 9 ay
Dahada güzel diyecek bir şey yok cevap vermeyeceğim
- 9 ay
din hakkında bir yorum yapmadım ben konuyu dine de çekme Atatürk'ü sevmek dinsiz olmak değildir Atatürk'de müslüman resmi belgelerde de geçiyor
- 9 ay
Değildir olamazda ateist olan birisi o sen iyi araştır cidden dinini anlayan bilen kişiler ondan sevmez yoksa bana ondan bundan
- 9 ay
nerde ateist lan uydurma adam müslüman başkasının inancı hakkında konuşamazsın
- Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı.
9 ayDostum kimse kimseyi sevmek zorunda değil, sevmiyorsa hakaret ve onun bunun arkasından konuşmaya gerek yok yasin küçük insanların içinde konuşursun dayak yersin bizim millet kadın erkek ayırt etmiyor kim ne. Yapıyorsa yapsın herkes kendinden sorumlu.
01 Yorumla- 9 ay
kimi neye sevmeye zorladım ben? sadece sevmeyenle olmak istemiyorum dedim kafanız mı güzel
9 ayAtatürkü sevmeyen turk değil Arap usagidir
Turkler araplar tarafından kültürel erozyona uğramış bahtı kara bir millettir611 Yorumla- 9 ay
evet🙏🙏
- 9 ay
Laflarına dikkat et uçurrum o yazı ı sen kimsin Türk müslüman katıştırıyorsun sizin gibiler yüzünden ülke battı
- 9 ay
Ne dınınız nede donumuz belli atatürk gibi büyük komutanı kullanarak halt yeme
- 9 ay
Burası ne yeri neda zamanı haddini bil
- 9 ay
Yetkililer derhal alın bunu ne nedir bulun sorgulayın
- 9 ay
@meehmett00 ne yırtıyorsun lan gtunu Arap sempatizanı milliyetsiz asimile?
Ne dini?
Ataturk gibi büyük komutan? He mi.. Ulan bıktık sizden pembe kanka.
NE MUTLU TURKUM DİYENE X - 9 ay
Nasıl da korkuyorlar. Kim dine laf etmiş?
Arkadaşı arabistan a gönderin - 9 ay
Ahaber agzi ile hareketlere bak ya..
Burasi ne yeriymis ne zamanıymis
Sen mi belirleyeceksin hırrim? - 9 ay
Bütün yetkililer şu an teyakkuzda bekle bulunacak sınn
- 9 ay
@meehmett00
Atatürk u sevmeyen Türk degil dediğim için mi?
Ya meme hadi ordan git ötede oyna ya
Vermeyeyim şimdi seni savcılığa - 9 ay
@meehmett00 tamam memet
Yapay Zeka Cevapladı
Karşındaki insanın düşüncelerini öğrenmek hassas bir denge gerektirir, özellikle de böyle bir konuda. Daha yumuşak bir şekilde konuşma açmak istersen, belki Atatürk hakkında bir kitap ya da bir belgeselden bahsedip "Sen ne düşünüyorsun bu konuda?" diye sohbeti yönlendirebilirsin. ❤️ Olayı kişisel yapmadan, genel bir bakış açısı öğrenmeye çalışmak hem seni rahatlatır hem de karşındaki kişiye alan tanımış olursun.
Karakter uyumu önemlidir, ama unutma ki herkes farklı bir geçmişten gelir ve zamanla birbirinizi daha iyi anlama fırsatınız olabilir. Sinoplu olması ise tamamen genel algılarla ilişkilendirilmemeli; insanlar bulundukları coğrafyadan bağımsız, özgün düşünebilirler. 🌍 Duygularını açıkça ifade etmekten çekinme, ama her zaman önce bir köprü kurmaya çalış! 😊06 Yorumla- 9 ay
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen9 ayHoşlandığın biriyle bu tür bir konuyu konuşmak elbette hassas olabilir. Atatürk sevgisi senin için önemli bir kriterse bunu anlamak doğal. Belki dolaylı bir şekilde başlayabilirsin; Atatürk'le ilgili bir film, kitap ya da bir olay hakkında konuşup onun düşüncelerini öğrenmeye çalışırsın. 🌟 Sinoplu oluşu değil de bireysel düşünceleri önemli; şehirler ve insanlar farklıdır. Ama bu sohbet sadece bir bilgi edinme, yargılama ya da gerginliğe yer açmamalı. Belki onun da samimiyetle bir şeyler paylaşmasını kolaylaştırırsın. Unutma ki açık iletişim ilişkilerde ilk adımdır, kendine güven! 🌸
- 9 ay
bu linkteki videoda atatürkün mecliste çarpıtılan cümlesi açıklanıyor o iki beyinsiz engellediğinden linki atamadım onlara
https://www.youtube.com/watch?v=YSHkLfj5wYE
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Şöyle bir şey yap, hem güncel konu. Zafer Bayramı kutlamasında Anıtkabir'de reis lehine sloganlar attılar. Sen ne diyorsun, sence doğru mu bu gibisinden sor..
36 Yorumla- 9 ay
tamam denicem
- 9 ay
tesekkurker🙏 adam akıllı cevap veren çıktı en azından
- 9 ay
Ne alaka der
9 ay10 kasımda anlarsın 😂 benım de aşırı dindar bir erkek arkadaşım vardı 10 kasımda saygı duruşuna uyanınca sabah namazına kalkmazsın diye ayrılmıştı benden 😂😂
21 Yorumla- 9 ay
ohaaa
Atatürk'ü sevmeyen ile ne ahbap olurum ne de arkadaş..
21 Yorumla- 9 ay
ben de
Gizli Üye(25-29)9 ayOnu bunu bıraktım da "bir çocukla konuşmaya başladım" lafı son derece basit bir ifade. Senin çocuk dediğin kişi bir erkek. Sen bir erkekten bahsederken çocuk diye bahsedemezsin. Başka şeylerden önce bir kadın olarak bu gerçeği iyi öğren!
02 Yorumla- 9 ay
ya sanane ne dıye bahsettıgımden aq ne sacma noktalara takılıyonuz
Cevap sahibi9 ayBir kişinin sorduğu sorudaki üslup ve kelimeler o kişi hakkında çok ipucu verir. Görıyorum ki, kendini yetiştirememiş bir insansın, dahası sinkaflı ifadeler kullanıyorsun. Sana tavsiyem, önce kendini yetiştir.
9 ayHanımefendi rica etsem sizde isterseniz tabi zorlamak gibi olmasın Atatürk dusmanlarını gereksizlerin yorumlarını kaldırabilir misin? "Bu yorumu görmek istemiyorum" Falan gibi birşy yazıyo sanırım yorumun yanında üç noktaya basınca
02 Yorumla- 9 ay
oyle yapınca sılınıyor mu
- 9 ay
Evet
Aman ne önemli konu her şey bitti bu kaldı sizi ilgilendiren hayatınızı ilgilendiren konular hakkında hemfikir olup olmadığına dikkat et anlaşıp anlaşmadiğina dikkat et böyle gerek arz etmeyen konular boş.
01 Yorumla- 9 ay
çok merak ederek soruyorum ben neyi istediğimi yorumlamanızı mı istedim? belli bir şeyi nasıl soracağım hakkında tavsiye istedim, fikirlerinizi sorduğumu hatırlamıyorken kim olduğunuzu sanıyorsunuz da sanki çok umrumdaymış gibi alakasız cevaplar atıyorsunuz?
9 ayBu şekilde değerlendirmek hata öncelikle. Saygısızlık yapılmadığı sürece sevmeyenleri anlayabilirim. Senin için önemli bir konu belli ki konuyu tarihe getirip Atatürk’ü biraz översen tepkisini görebilirsin.
03 Yorumla- 9 ay
düşünceler farklı olabilir ama ben şahsen sevmeyeni tutmak istemiyorum yanımda
- 9 ay
Olabilir tabii ki dediğimi yaparsan belli olur çünkü Atatürk seven kişi de direkt olarak övüyor bu tarz konularda
- 9 ay
tamamdır deneyecegim tesekkur ediyorum🙏
Ben valla düm düz sorarım flörtlere Atatürkçü müsün? Diye açık açık sorup o evet'i almalıyım. Kafam rahat olmalı.
21 Yorumla- 9 ay
sevıyormus
9 ayAtaturk dusmani istemiyorsan dindarlardan cok, solcu erkeklere dikkat edeceksin. Bende agir Turkcu ve beton kemalist biriyim. Ataturk dusmani, turk dusmani (Ataturk dusmanliginin altinda turk dusmanligi yatar bana gore ayni sey) birine selam bile vermem birak sevgili olmayi. Turbanli kizlardan cok ben boyle solcu devrimci feminist gecinen kizlari gordummu topuklarimi dotume vura vura kaciyorum direkt. Alayi Turk ve Ataturk dusmani. Turbanlilarda boyle birsey gormedim hic.
01 Yorumla- 9 ay
tam tersını yasıyorum ben valla
- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
9 aybiraz siyasetten bahset Atatürk'ün kendinle olan duygularını ifade et mutlaka konuya dahil olacaktır ya karşı çıkar ya da destek verici sözler söyler
02 Yorumla- 9 ay
konustum sevıyormus
- 9 ay
seviyorsa sorun çözülmüş 😊
9 aybnazı konular biraz dolaylı açılıp daraltyıla daraltıla konuşulur. ama şuı kadarını söyliyim, Türkiye de gerekten okuyup, derin düşünen ve yaşayan adama yer yok, cehennemde gibi oluyosun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
9 aybeyni yıkanmış biri daha
04 Yorumla- 9 ay
tedavi olursun umarım kanka
- 9 ay
atatürk ü sevmek başka ona tapmak başka ol tabi
- 9 ay
Kız tapıyorum mu demiş? Seninle tam tersi düşünen biriyle ilişki yaşayabilir misin sence?
- 9 ay
@Kutsal-levye yaşayanı gördüm erkeklerde sorun olmuyor nedense
Gizli Üye(25-29)9 ayAtatürkü neden sevmesin bende dinime değer vermeye çalışırım fakat severim Atatürkü sonuçta devletimize katkısı olmuş atalarımızdan birisi sevmese bile herkesin saygı duyması gerekir.
06 Yorumla- 9 ay
ya elbette oyle ama maalesef kı ataturk dusmanlaının sayısı cok arttı
Cevap sahibi9 ayMisal ben tesettürlüyüm benide öyle sananlar oluyor o kadar üzülüyorum ki... Hani benim aklıma dahi gelmiyor seviyor mu sevmiyor mu diye sormak otomatik seviyordur diye düşünüyorum
- 9 ay
ya aslında kımseye ılk basta oyle yaklasmıyorum ama hem cıftlerle hem ataturkle ılgılı bır vıdeo atmıstım herhangı bı yorum yapmadan begenıp gectı dıye ıcıme bı suphe oturmustu
Cevap sahibi9 ayGüncelleme kısmında da sevdiğini söylemissin bu yüzden iyi olmuş senin içinde sorman aileyi de takma kafaya çocuk seninle benzerse devam et
- 9 ay
ya yok aılesı tabıkı de bır sorun degıl sadece belkı cok karsılasmıyorsun ama genel bakıldıgında bı tık daha yogun bı ters dusunce oluyor o tarafla, seven kısı cok olabılır benım babaannem de acayıp baglıdır dınıne ama ataturku cok sever
Cevap sahibi9 ayÖnemli olan anlayış ve saygı bu ikisi bir insanda mevcutsa karşı tarafın sevdiği şeylere de saygı duyar sevmiyorsa da onun bulunduğu ortamda susar he susmuyorsa o zaman sıkıntı işte
Aşk İlişkileri konusunda 932 cevap paylaştı. Atatürk'le ilgili bir paylaşım yap bakalım beğeniyor mu
01 Yorumla- 9 ay
deneyip yazıcam
9 ayDünya görüşün nedir diye sorman yeterli. :) Konu açılır.
10 YorumlaBende ataturk düşmanları numaramı silsin yazmıştım wp e hahah
00 Yorumla
9 ayAtatürk’ü sevip sevmediğini, onun konuşmalarına, özel günlerdeki tavırlarına, kitap/film tepkilerine, kullandığı sembollere ve dolaylı sorulara verdiği cevaplara bakarak anlayabilirsin. En kesin yolu ise doğrudan sormaktır.
01 Yorumla- 9 ay
sordum sevıyormus
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Siyaset neden önemli. önemli olan sevgi , saygı anlayış
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayBir gün Anıtkabir'e gidelim deyin olsun bitsin :)
00 Yorumla
9 ayAtatürk sevmeyen bir insandan batan sevgisinden şüphe duyarım hadi sevmiyorsun saygı duymak zorundasın
10 Yorumla
9 aykimse vsevmek zorunda degil.
insallahbherif dogru yoldadir30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
9 ayAtatürkü sevmeyenle işim olamaz
20 Yorumla
9 ayAtatürk ile ilgili konular aç ona da cevap hakkı doğsun
03 Yorumla- 9 ay
sordum sevıyormus
- 9 ay
Süper 🤗
- 9 ay
evettt
kılıfı göster nasıl diye sor
02 Yorumla- 9 ay
kılıfım seffaf degıl ıcınde duruyo
- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
9 ayBu sevgi nasıl bir limitte.
02 Yorumla- 9 ay
lımıtsız
- 9 ay
Limitle anlatmak istediğim duygu olarak mı yoksa reel olarak benimsenmesi gereken şeyler mi?
ya da bir bütün olarak mı?
Genel olarak herkeste bir ATATÜRK sevgisi var.
Fakat fiile gelince bambaşka şeyler ortaya dökülüyor.
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. arada aç konu sevmiyosa tekmeyi bas
01 Yorumla- 9 ay
sordum sevıyormus
- Aşk İlişkileri konusunda 451 cevap paylaştı.
9 aylacoste giyiyo mu
03 Yorumla- 9 ay
MAWOĞRLSHWOQLR hıc denk gelmedım
- 9 ay
profiline baktım sürekli sayın apoya imalarda bulunup hakaret ediyorsun hiç mi ahlakın omurgan yok
- 9 ay
@damladamlagolol kaç tane Kürt arkadaşım oldu hiçbiri apoyu sevmiyor bebek katili olduğunu söylüyor sorun sende bence
9 aySevmese bırakacak mısın
02 Yorumla- 9 ay
evet
- 9 ay
sana mı sorcam la
9 ayÇok önemlimi sevip sevmemesi
02 Yorumla- 9 ay
baya önemli
- 9 ay
Seni sevse sadece yetmez mi
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
9 ayDini inancını sor o fikir verir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayAtatürkü sevmek zorundmı ohaaa yaaa Atatürkü bir rahat mı bırkasanız
15 Yorumla- 9 ay
sevmek zorunda demedim aq nerenizle okuyorsunuz ben yanımda sevmeyeni tutmak istemiyorum diyorum aloooo açın kitap okuyun biraz
Cevap sahibi9 ayLan işte seni seven birinn atatürkü sevmesi zorunlu adam sana aşık ama atatürkiü sevse boynuna atlıycna belki sevmediği için görüşmek istemiyorum diycen allaalla
- 9 ay
sevmediği için görüşmek istemediğimi söylicem evet. beni seven kişinin atatürkü sevmesi zorunlu değil. ben seven kişiyi severim kimseye kalkıp sen atatürkü sevmek zorundasın demiyorum
Cevap sahibi9 ayValla bi rahat bırakın adamı ya etini kemiğini sömürdünüz ilkelerinden zaten uzaksınız bırakın ya
- 9 ay
bi sen akıllısın dayı
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
9 ayBence siyaset boş kalpler bir olsa yeter
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
9 ayters orantı kur
00 Yorumla Anitkabire gidelim mi de
00 Yorumla
9 ayAtatürk kırmızı çizgimiz 💪🏻🇹🇷
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayKimse sevmek zorunda falan degil
01 Yorumla- 9 ay
sana sev demiyorum zaten, ben yanımdaki kişinin sevmesini isterim. makarnayı azalt da yazdığım şeyi anla
Gizli Üye(18-24)9 ayÖnemli olan seni sevmesi bence
01 Yorumla- 9 ay
buyuk zıtlıkların olan bır ınsanla anlasmak zor bır seydır
9 ayMUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 14,6b cevap paylaştı.
m 9 ayDirek sor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aySorgulama yaparak
00 Yorumla
9 aySorsana direk
02 Yorumla- 9 ay
sordum sevıyormus
- 9 ay
Mutlu oldun mu
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
9 ayZorundamı
02 Yorumla- 9 ay
evet huso
- 9 ay
Ataputçu
9 ayAtatürkü seviyor musun de
01 Yorumla- 9 ay
sordum sevıyormus, notu guncelledım aslında sonda yazıyor
9 aySizden olmaz
01 Yorumla- 9 ay
sebep
Şaka mısın
01 Yorumla- 9 ay
yok
Sevmem
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayAtatürkü sevmeyen hadi ordan gitsin
12 Yorumla
Cevap sahibi9 ay*hadi ordan
Cevap sahibi9 ayboş ver klavye düzeltiyor ya da uygulama ksjsksk
1 ayDirekt sor. Sevmiyorsa uzaklaş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
9 ayHerif? 🤣🤣
00 Yorumla İstikbal nerdedir diye sor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
9 ayDirekt sor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayDirek sor konusunu aç
00 Yorumla
9 ayHangi herif
01 Yorumla- 9 ay
benım herıf
9 ayDüşmandır çoğu
01 Yorumla- 9 ay
sevıyormus
9 aySorarak
01 Yorumla- 9 ay