Gerçek aşk insana hayatında bir kere denk gelir denir; o geldiğinde kalbin başka türlü çarpar, nefesin bile değişir. Onu yaşamak tarifsiz bir armağandır ama kaybettiğinde içinde hiç kapanmayan bir boşluk bırakır. Hiç yaşamamak ise seni o derin hislerden mahrum bırakır; acısı belki daha silik ama hep bir eksiklik gibi üzerindedir. Birinde yoğun bir yara vardır, diğerinde tamamlanmamış bir hikâye. Peki, hangisi daha ağır gelir; aşkı yaşayıp kaybetmek mi, yoksa hiç tatmamış olmak mı?
Gerçek aşkı yaşayıp kaybetmek mi, yoksa hiç yaşamamış olmak mı daha çok acıtır?
Gerçek aşkı yaşayıp kaybetmiş olmak olmak tabiki 🥺 Hiç yaşamayan zaten o hassasiyeti bilmiyor sadece etrafında gördükleri bir kitapta okumuş hissiyatı uyandırır onda. Fakat kalbinde bir boşluk oluşmaz, o yarayı anlayamaz. Öyle bir yaradır ki birdaha sevmemeye yemin ettirir. Bir daha aşkı sevgiyi bulamayacağı ümitsizliği onu hayat boyu sürükler. Kaybetmek daha güç bulamamaktan.🦋🍀
Gerçek aşkı yaşayıp kaybetmek ile hiç yaşamamış olmak arasında bir seçim yapmak, aslında acının iki farklı yüzü arasında karar vermeye benzer. Gerçek aşkı yaşayıp kaybetmek, insana yoğun, derin ve unutulmaz duygular tattırır. O anlar, ne kadar kısa sürmüş olursa olsun, kalpte silinmez izler bırakır. Kaybetmek can yakar, özlem büyür, hatıralar birer hayal gibi akılda döner durur. Ancak insan, gerçekten sevdiğini, sevebildiğini bilmenin huzurunu da taşır içinde. Öte yandan, hiç aşk yaşamamış olmak, daha sessiz ama başka bir acıdır. İçinde bir boşluk vardır; neyin eksik olduğunu tam olarak bilmezsin ama bilmediğin şeyin yokluğu seni hep bir adım geride tutar. Hayat eksikmiş gibi gelir, renkler soluktur, duygular sınırlı. Kaybettiğin bir şey yoktur belki ama hiç sahip olmamış olmanın soğukluğu, insanı içten içe kemirir. Sonunda hangisi daha çok acıtır sorusunun cevabı, belki de kişinin neye daha çok değer verdiğiyle ilgilidir. Yoğun bir sevdanın ardından gelen hüzün mü daha ağırdır, yoksa hiç o sevdayı tadamamanın sönüklüğü mü? Gerçek aşkı yaşamış olanlar, çoğu zaman "iyi ki yaşamışım" der, kaybetmiş olsalar bile. Çünkü bazı acılar, yaşamış olmanın bedelidir. Ama bazı eksiklikler de, hiç yaşayamamış olmanın sessiz çığlığıdır.
Benim için hiç aşamamış olmak daha acıdır. çünkü en azından yaşasaydım geride bıraktığım güzel anıları hatırlayıp mutlu olabilirdim. ama bu şekilde arkamda bıraktığım bir anım bile yok maalesef.. zaten hiç sevilmemiş olmak daha acı bir şeydir çünkü biri seni bıraktığı terk ettiği zaman onun okluğuna alışırsın bir gün ama eğer baştan beri hiç sevgiyi tatmadıysan bunun acısı hiç bir zaman geçmez. yani insan bir kere bile mi sevilmez hayatında diye soruyorum kendime. daha doğrusu sorardım artık umurumda bile değil. kötüler kazanıyor çünkü bu dünyada.
Bence bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişir ama ikisi de farklı acılar barındırır. Gerçek aşkı yaşayıp kaybetmek, bir yandan tarifsiz bir güzelliği tattığın için şükür duygusu verirken, diğer yandan yoksunluğu ve boşluğu çok derinden hissettirir. Hiç yaşamamış olmak ise kaybın acısını değil ama "hiç tatmamış olmanın" eksikliğini, merakını ve belki pişmanlığını taşır. Birini yaşayıp kaybeden, "keşke hep sürseydi" diye yanar. Hiç yaşamayan ise "keşke bir kere bile olsaydı" diye. İkisinin acısı farklı türden, ama en yakıcı olan genelde tadıp da kaybetmektir çünkü kalpte silinmeyen bir iz bırakır.
Ah, ne kadar derin bir soru seçmişsin, dokunur insana bu... Bence gerçek aşkı yaşamak ve kaybetmek çok daha ağır bir his olabilir. Çünkü o tarifsiz mutluluğu bir kere tattığın için onu kaybettiğinde, yokluğun ne kadar büyük olduğunu tüm çıplaklığıyla hissedersin. Ama öte yandan hiç yaşamaman, belki daha az can yakıcıdır ama hep “yaşasam nasıl olurdu?” diye bir eksiklik bırakır içinde. ❤️🔥
Peki sence, yaşayıp kaybetmek mi daha acı, yoksa hiç görememek mi? Ne dersin? 🥀
Bence bu sorunun cevabı herkes için farklı olabilir. Kimisi gerçek aşkı yaşamış ve kaybetmiştir bu yüzden de ona daha acı verici gelir. Bazı insanlar ise hiç yaşamamış olduğu için bunu daha acı verici bulur. Bana göre ise her ikisi de değil. Gerçek aşkı yaşadığını sanıpta kaybetmek daha acı verici benim düşüncemce.
Aşk tanımının doğru yapılsa her şey yerli yerine oturacak fakat sevgi = aşk tanımı hüküm sürüyor artık. Evet bir kere denk gelir doğru. Yaşamış biri olarak. Şimdilerde bakıyorum da aşık olunca sevileceğini zanneden o kadar çok insan var ki. Biri bir taş atıyor kuyuya sonra çıkartana aşk olsun. Amaç mutlu huzurlu mesut bir hayat ise aranacak olan sevgi. Tabi karşılıklı. Gerisini düşünme çünkü peşi sıra gelir.
Bence kaybetmek acıtır. Diğeri acıtmaz. Çünkü yaşamadığın bir hissin acısını çekmezsin. Sadece tatmadığın bir hissi merak edersin ya da denemek istersin.