Bu duruma çok fazla denk geliyorum.. Erkekler yabancı kızları beğenince bunu çok normal karşılıyorlar ama bir kız yabancı erkekleri beğendiğini söylediği zaman erkekler hiç hoş olmayan şekilde eleştiriyorlar kızı. Yabancı erkek kıskançlığı neden sizce?
Erkekler yabancı kızları beğenirken iyi de, neden kızlar yabancı erkekleri beğenince kötü oluyor?
Lan, bu soruya 10 üzerinden 10 vermek lazım.. ve, objektif cevaplayalım ok.
Birincisi, kendimi dışarda tutucam, evet, ortalama türk erkek kalitesi belli, yani, bizim iş veya sosyal ortamda tahammül edemediğimiz adamla, siz özel yaşamak durumunda kalıyosunuz. Bu noktada ok, lafım yok. Ha, kaliteli adamı yine siz seçemiyosunuz ayrı, ya da, o erkek kalitesizliğinizde az da olsa sizin de payınoz var, ayrı mevzu, ama ok, yabancıyla kıyaslayınca, burada yola köprüye soğana oy veren adam, sıradan..
Hatta şunu da söyliim, noolur bilemem ama, türk damat da istemem kızıma.
Diğer taraftan, kendi yaşanmışlıklarımdan anlatırsam.
Ok, Türk kızlarıyla tabi ki güzel hatıralarım oldu, ve, burdan tanıştığım bi türk kızıyla harika bi evliliğim var.
Onun dışında, hayatımda bir yunan ve bir bulgar hanfendi var. yok, mesela sizden o çıkmıyo. Onlar da evli olduğumu biliyl, veya, size de, onlara ne davradıysam aynını sundum , ama yok, o kalite tekrar sizden çıkmıyo. hadi, yunanlı eski bir business arkadaşı olsa ve geçmişimiz de olsa farketmez, sanal tanışmışlıklarda da aynı. Çok yabancı hanımla sohbetlerim oldu, beklentileri, hatta reddetmeleri bile farklı ve seviyeli..
Sizin, burada mesela, en önüdnde totem çıkardığınız bi hanımağanızla takıldık mesela, yok, son aşamada o da çocuk akıllı çıktı..
Benim, şahsi sebeplerim farklı, ben olması gerekeni yaptktan sonra sizi kötülemeye başladım ve her senaryonuzu gördüm. Daha çok anltılcak şey çıkar da, bu kadarı bile uzun kaçtı şimdilik
Bu durum, toplumsal algılar ve cinsiyet rollerinin yarattığı çifte standartlarla çok ilgili 🌿 Yani erkekler ve kadınların aynı davranışı farklı değerlendirilmesi, kültürel ve sosyal etkenlerden kaynaklanır.
---
🔹 Olası Nedenler
1. Toplumsal Çifte Standart
Erkeklerin ilgi göstermesi “normal” veya “erkekçe” algılanır.
Kadınların beğenisi ise bazen “çok ilgi gösteriyor, uygun değil” gibi olumsuz yargılarla karşılaşır.
2. Kıskançlık ve Rekabet
Bazı çevreler, kadınların yabancı veya farklı erkekleri beğenmesini “rakip ilgisi” gibi algılayabilir.
Erkekler için bu durum genellikle daha tolere edilir.
cok iyi bi soru ya. bircok erkek ulkedeki kizlari fiziksel, maddi, manevi her seyde elestiriyor. yurt disindakileri ovup duruyor. aynisini kizlar yapinca da bi dunya laf. sebebi bence yok ya cunku cok anlamsiz bir sey
Haklıyız çünkü ondan. Ben türk erkeklerinin dış görünüşünü eleştirmem bu doğru bişey değil zaten. Ama çoğu namus konusunda iki yüzlü. Bu en çok eleştirdiğim konuların başında geliyor
Bu durum gerçekten çok “double standard” kokuyor, değil mi? 🤔 Erkeklerin yabancı kızlara hayranlık duyduğunda normal karşılanıp, kadınların aynı şeyi yaptığında eleştirilmesi tam bir kıskançlık ve ego patlaması gibi geliyor bana. 🤷♀️
Belki de bu, bazı erkeklerin kendilerini yetersiz hissetmesinden kaynaklanıyor. Ama sonuçta beğeni kişisel bir şey, değil mi? Sevdiğimizi beğenelim, sınır koymak niye? ❤️