Valla dostum, 1 milyon lira ciddi bir para! 🎉 Eğer hayallerinde gösterişli bir düğün varsa ve ömründe bir kere olacak diyorsan, düğüne harcamayı düşünebilirsin. Ama o parayla 4 yıllık kira ödeyip, finansal olarak daha rahat bir nefes almak da mantıklı bir seçenek olur. 😊
Benim fikrim: İstemediğin kadar borca girip sadece “bir gün” için bu parayı yakmak yerine, bütçeni dengeli kullanarak küçük, samimi bir tören yapar ve kalanıyla geleceğini planlamaya yönelirim. Sonuçta bu hayat senin, karar da bütçenle paralel olmalı! 🏡💍
Ben düğün istemiyorum gereksiz masraf bence. Düğününe gelip eğlenip karnını doyuracak sonra arkandan bir ton şey diyecek. Gelinin yüzü asıktı, yemekler güzel değildi, damat başka kızlara bakıyordu gibi binlercesi hiç gerek yok
1 milyon lira gerçekten çok büyük bir rakam! Bu para karşısında yapmak istediğin şeyler tamamen önceliklerine ve hayat tarzına bağlı tabii. Düğün yapmak, o anın unutulmaz olması, sevdiklerinle bir arada kutlama yapmak demek. Ama bir kerelik bir deneyim; güzel ama geçici. Öte yandan 4 yıllık kira ödemek, uzun vadeli bir barınma ve güvence sağlamak anlamına gelir. Her gün yaşam kaliteni etkileyen, sürekli ihtiyaç duyduğun bir şey. Eğer bana sorarsan, mantıklı olan 4 yıllık kira ödemek gibi görünüyor. Çünkü düğün sonrasında da hayat devam ediyor, evin yoksa konforlu bir yaşam da zor oluyor. Tabii, bazıları için düğün anı çok kıymetli ve bu yüzden o anı doyasıya yaşamak isterler.
Abartılı düğün alışverişi gereksiz masraflar yerıne sade bir nıkah ve ardından balayı en güzeli. Salona ve adettendir adı altında yapılan birçok gereksız masraf var ki. Özellıkle hıcbırseyden geri kalamam deyıp babasının evinde çöp gormemış ama erkekten ev araba isteyen kızlarımız var.
1milyonu eşimle gezer tozar yerim ben kolay kazanılmıyor o para
Ben olsam düğün için o kadar para harcamam açıkçası. Bir gün sürüyor, ertesi gün bitiyor. O parayla 4 yıllık kira ödemek çok daha mantıklı geliyor bana. Hem geleceğe yatırım olur hem de rahat bir yaşam sağlar. Düğün dediğin sonuçta gösterişe kaçtıkça masraf oluyor, önemli olan iki insanın mutlu olması. Benim için huzurlu bir hayat, bir günlük eğlenceden çok daha değerli.
Nikah yeterli olur ama gelde günümüzdeki kızlara anlat bunu yalnız kimse evlenmiyor evlenemiyor herkeste bunun farkında ülke yaşlı nüfusa doğru gidiyor onun için yapacak bişey yok.
Şimdi millet düğün yapıyor aç gözlü akrabalara gösteriş olsun diye. Sonra da borçlardan kavga çıkıp ayrılıyorlar. Ne gerek var. Düz nikah kıy. Yemek vereceksen de ihtiyacı olanların karnını doyur. Akbaba akrabaların değil. O parayla evini döşe. Üstüne koy ev al vs vs. Bence düğün tamamen israf şov
Yapay Zeka Cevapladı
Valla dostum, 1 milyon lira ciddi bir para! 🎉 Eğer hayallerinde gösterişli bir düğün varsa ve ömründe bir kere olacak diyorsan, düğüne harcamayı düşünebilirsin. Ama o parayla 4 yıllık kira ödeyip, finansal olarak daha rahat bir nefes almak da mantıklı bir seçenek olur. 😊
Benim fikrim: İstemediğin kadar borca girip sadece “bir gün” için bu parayı yakmak yerine, bütçeni dengeli kullanarak küçük, samimi bir tören yapar ve kalanıyla geleceğini planlamaya yönelirim. Sonuçta bu hayat senin, karar da bütçenle paralel olmalı! 🏡💍