Arkadaşlar en son virajda sizi bekliyorum. Bırakın evlenmeyin, o para sizdeyse gelin iş kuralım :D

Arkadaşlar en son virajda sizi bekliyorum. Bırakın evlenmeyin, o para sizdeyse gelin iş kuralım :D

Ben bu milletin belli bir kisminin cebinde bu kadar para oldugunu dusunuyorum. Belki daha da fazla olabilir. Yeni işe baslayan, atananlarda vs yoktur. Ama bir 5 yilliklarda vardir gibi geliyor.
Parayı dogru kullandiysa, altin, borsa vs bir sekilde degerlendirdiyse bu parayi biriktirmek zor olmamistir diye dusunuyorum. Hatta ekonomik krizden yararlanip koseyi dönenlerde var sanki. Krizi firsata ceviren cok var gibi geliyor bana.
Milletin parasi var acikcasi. Kimse aglamasin. O luks sifir ya da daha birkac yillik otomobillere nasil biniliyor? Milyonluk evler nasil alınıyor? Avmye her gittigimde magazalar, yemek yerleri nasil tıklım tıklım? Ust baş tertemiz, yeni kiyafetler, ayakkabilar var millette. Yeni memurlar ve asgari ucretliler icin evet evlilik, araba, giyim vs zor belki.
Ama belli bir kesimde bu donemde zenginlesti sanki. Dogru yatirim yapan, ekonomiden biraz anlayanda koseyi dondu.
Ben milletin elinde 1 milyona yakin belki de daha fazla para olduğunu dusunuyorum acikcasi. Bankalarda vardir ya da yastik alti da olabilir, arsa, ev vs ama var bir yerlerde.
Milletin aglayip sizlanmasina karşılık disarda gordugum yaşam tarzi birbiriyle celisiyor. Ulkenin cogu da iş insani olmadigina gore. memur ve asgari ucretli agirlikli olduguna gore belli bir kesim icin sozum meclisten disari ama millette para yok degil.
Evlenirken dugunu falan birak. Beyaz esya, mobilya her sey sıfır alınıyor. Hepsine borc yapsan, taksit vs yapsan bile yetmez bir memur maasi falan. Asgariyi hic katmiyorum. Mutlaka birikmis, elde avucta parasi var milletin.
Millet catir catir evleniyor, dugunu de yapiyor, mobilyasini da alıyor, tatiline de gidiyor, balayini da yapiyor. Ben oyle denilen, yansitilan kadar milletin kotu durumda olduguna inanmiyorum artik.
Bizim millet kirli çıkıdır. Hicbir seyim yok der, neleri neleri var milletin. Gecinemiyoruz deyip altinda son model araba, elinde elmali telefon, ustunde markali kıyafetler, evinde yok yok. Ama gecinemiyorlar ne hikmetse.
Evlilik oluyor gayette evleniyor millet. Dugun olmasa bile zorunlu masraf cok oluyor onlari da hallediyorlar. Kimse dilenci gibi kendini acindirmasin yani.
Belli bir kesimde evet gercekten gecim yok, para yok. Ama belli bir kesim cok cok zengin olmasa da, orta hal olsa da bir sekilde rahatindan, luksunden, arabasindan ondan bundan geri kalmiyor yani. Bu da oyle tonla borca girip yapilacak seyler degil. Memura, asgariye de belli oranda borc, kredi falan verilir. Istesenizde tonla borca giremezsiniz yani öyle. Etine buduna gore verilir. Milletin kenarda parasi var.
Artik faiz haram vs de dinlemiyor zaten millet. Faiz, borsa, fon, kripto artik adini bilmedigi., anlamadigim tonla seyle uğraşıyorlar, nette iş yapiyorlar, neten dolar uzerinde para kazananlar var. Millet bir sekilde yolunu bulmus yani. Boşuna kimse edebiyat yapmasin bence gecim konusunda falan. Yani benim gorduklerim bu yönde en azindan.
Bu yoruma edebiyat parçalardım ama sonuna gelincd evet müslümanca yaşamayı dert etmeyenin bir şekilde kredi ile faiz ile yaptıkları var dert edenlerin ise elhamdülillah dediğini duyar gibiyim. Yani insanların bir çoğu olmayan parayı harcıyor. Dediğin gibi fırsatçılık ile köşeyi dönenler oldu ve o fırsatçaların tuzağına düşüp daha da kötü olanlar var. Neyse bu rakamlara çıkmasıda fırsatçılık yapanlardan oldu onun için sade bir nikah her insana yeter.
Aslında, keşke evlilik dediğimiz kavram bu kadar maddiyatı da yola olmasaydı da hepimiz düzgün bir aile kurmak, güzel bir yuva kurmak için evlilik yapabilseydik. Ama ne yazık ki şu anki yaşadığımız koşullarda evlilik yapmak ekonomik bir yük ve maddi giderinizin yüksek olması gerekiyor. Tabii ki evlenmek istiyorum; şu anda ailem ile birlikte yaşıyorum ve doğuştan engelliyim. Fakat evlenecek durumda değilim; maddi imkanım söz konusu değil. Belki dört yıl sonra, emekli olduktan sonra ancak evlilik yapabilirim. O da düzgün birisini, anlaşabileceğim, aynı dili ve kültürü paylaşabileceğim bir insan olması gerekir. Birçok insan, tabii ki, evlenip aile kurmak, yuva kurmak, bir çocuk sahibi olmak, bir sorumluluk sahibi olmak ister. Ama artık öyle bir durumda yaşıyoruz ki, sadece ekonomik koşullar değil, aynı zamanda insanların merhamet, duygu, düşünce ve birbirlerini anlama içgüdüsü olmadığı için ilişkilerde her zaman bir taraf "hep ben haklıyım" dediği için anlaşmazlıklar ve boşanmalar çok artıyor. Özellikle interneti suçluyoruz; yaşadığımız çağ nedeniyle aslında internet bizler için büyük bir nimet. İnsanların bilgiye ulaşması, akıllarındaki soruları gidermesi, belki bilgi alması, belki uzak bir yerdeki yakınına ulaşıp iletişim kurması açısından çok güzel olsa da, biz bunu amacımız dışında kullandığımız için internet platformları artık evlilikleri de etkiler hale geldi. Sosyal medyada paylaşımlar, sürekli elimizde telefonlar, iletişim eksiklikleri... Bir sorun olduğu zaman her sorunu internetten araştırmak ve bu sorunu kafamızda bir senaryo kurarak ilerletmek gerçekten evlilikleri bayağı zor hale getirdi. Maddi imkan veya stres de bu noktaya getirdiği için insanlar evlenmekten kaçar hale geldi. Yoksa ben de her insan gibi evlenmeyi düşünüyorum ama bunun ne zaman ve ne şekilde olacağını bilemiyorum. Sadece hayırlısı olmasını diliyorum. Evlenmiş olmak için evlenmek istemiyorum. Çünkü günümüzde sadece yaşı geçtiği için evlenen ve daha sonrasında da geri dönüşü olmayan pişmanlıklar yaşayan insanlar gibi olmak istemiyorum. Evlilik ciddi bir müessesedir, bir aile kurmaktır, gelecek nesli korumaktır. Bunun kıymetini veya idrakını, karakterini düzgün bir şekilde anlamak çok önemlidir ve birçok insan burada yanlış yapmaktadır. Evlilik basit bir konu değildir; herkes gibi ben de düşünüyorum. Evlilik sadece iki insanın değil, aynı zamanda iki ailenin de birleşimidir ve bu sürecin her yönüyle titizlikle ele alınması gerekmektedir.
Düğün saçma o kadar borca gir ömür boyu bide o borcu öde sadece aranızda bi nikah işte bitti düğüne gerek yok böyle akıllı kızlar nerde ama yokki o harcanan paraya emin ol 5 yıldızlı otelde hatta git pavyonda eğlen gene o kadar tutmaz eğer amaç eğlenceyse ha amaç gösterişse tatil fotolarını gittiğin yerleri bi güzel süsle instada sosyal medyada paylaş dost düşman görsün o zmn bak sen gösterişe kıskançlığa
KS’de ya Evlilik ya da Çeyiz başligi!
Arkadaşlar bu konular bukadar revaçta ise o parayı s… s.. ke ödeyip yapacaksınız dügünü!
Türk kadınlarını yüzde 70nı (tahminidir), kendini besleyecek bir koca bulup, dügün yapıp evlilikle Çocuk yapma peşinde.
Gerçi ekonomik durum çoçuk dogumunu azalttı ama saglam kapı olayı hala geçerli
Cevap
119Cevap
Bu kadar miktar abartı maksimum 500-600 bin civarı olur gadası
Evlenmeyi Düşünmüyorum
Merhaba, bir şey için dusuncenizi cok merak ediyorum özellikle ERKEKLER... Benim öncesinde 4 yıllık uzun bir ilişkim vardı ve bir şeyler yaşadık. İlişki biteli 1 buçuk yıl oluyor, benim çok hoşlandığım bir flörtüm vardı iki aydır konuşuyorduk. Gayet mesafeliydik her şey çok güzeldi fakat geçmisimizi hiç konusmamistik. 1 hafta önce sohbet ederken bana geçmişe cok önem verdiğini söyledi ve ben de ona daha öncesinde uzun ilişkimle bir şeyler yaşadığımdan bahsettim ki sonradan ilişki ilerleyince bu yüzden ayrılmayalım. O da buna çok takıldı. Hayatında ilk defa bu kadar kısa süre içinde biriyle bu kadar ciddi düşündüğünü, bana cok değer verdiğini cok hoşlandığını ama maalesef evleneceği kadının geçmişinin temiz olmasını isteyeceğini söyleyip konuşmayı kesti. Telafi edebilir miyim dedim ama bunun onun için çok önemli bir şey olduğunu söyledi ve boyle olmasını inan istemezdim ama ileride cok kafamda kurarım dedi. Bu arada kendisi de öncesinde bir şeyler yaşadı başkalarıyla. Benim ne clup hayatım var, ne gece dışarı çıkarım, ne erkek çevrem var ne başka bir şey. Günlerdir çok mutsuz ve depresyondayım. Siz geçmişe takılır miydiniz? Veya sizce bu kadar yoğun duyguları olan benimle bu kadar ciddi düşünen bir insan bana tekrardan yazar mı bunu sineye çekip?
öyle insanla asla mutlu olamassın ama sanmaki o adam hiç el değmemiş biriyle evlenecek imkanı yok bunun ayetlerde var temize temiz kirliye kirli düşer emin ol
ben de 1 kez yaşadım aşıktık birbirimize ve öyle bi hata yaptım sonra çok tövbe ettim tövbe ettikten sonra allah’ın gözünde bile tertemiz oluyorsun peygamberimizin bir hadisi var “işlediği günahları açığa vuranlar dışında ümmetimin tamamı affedilmiştir” yani bence bunu ona söylememeliydin bu allah’la senin aranda olan bir şey
Adamın ahını aldigin için iflah olmazsın muhtemelen
@tatliamakaotik ben de tövbe ettim ama bu anlaşılmaz mi ilerde? Ben dürüst konuştum yinede
Bak dostum bidaha töbe et ve bunu kümseye söyleme eğer söylersen birdaha töbe etmen gerekiyor yani boşuna söylemisin gerek yoktu
anlaşılmaz o kan gelmesi falan tamamen cahil bir bilgi ben yaptığımda da çarşafa falan kan gelmemişti sadece iç çamaşırımda kahverengi akıntı olmuştu ayrıca o zar tekrar bile birleşebilir tekrar akıntı yine gelebilir ya da bakire bile olsan evlendiğinde hiç akıntı gelmeyebilirdi bu anlaşılacak bir şey değil ha eğer çok da önem veriyorsan kocanın seni bakire görmesine bunun için işlem var tekrar zar oluşturuyorlar orada ameliyatla sanırım
Bence evlilik için her iki taraf da fedakarlık yaparak bu masrafları çok daha az bir miktara getirebilir. İnanın ki gerçekten seven insanlar bu masrafı ciddi anlamda düşünebilmek için gerekli her türlü fedakarlığı yapacaktır. Eğer yapmıyorsa demek ki dünyevi şeyleri çok daha fazla seviyor sizi o kadar da sevmiyor demektir. Bence gerçekten seven birisini bulunca o da kolaylık sağlayacaktır fedakarlık yapacaktır ve bu fedakarlık ile başlayan evlilik çok daha bereketli ve hayırlı bir evlilik olacaktır. Benim görüşüm bu şekilde 😌😌🙂
İkinci cümlede "*bu masrafı ciddi anlamda düşürebilmek için " olacaktı yanlış yazmışım
Onun için Dünyaları veririm ama bu kadar büyük bir maliyete erişmek hayli zor olacaktır ama beni seviyorsa zaten işimi zorlaştırmak değil kolaylaştırmak isteyecektir…
Aslında abartılı düğünler şart değil. Ufak bir eğlenceyle de güzel zaman geçirilebilir yakınlarla. Cümbür cemaat sanki herkes düğüne gelecekmis gibi yemekli yerler ayarlanıyor. Sonra yarısı boş. Kaç düğüne gittim artık hep aynı. Bizim Bulgar Göçmenleride düğüne çok kıymet verir anne tarafı Bingöl onlarda. Ben evlendiğimde bu kadar gösteriş istemiyorum. Zira düğüne doydum😂
Hadi inşallah :D
🥂🥂
🥂🥂
Bıkez evlenıyorum dıye herseyı yapmak ısteyen bı erkek henuz ben gormedım o yuzden genellemek zorundayım bu masraflar gosterıs sevdalısı hemcınsımızın sorunudur aynı oranda da bu tur ınsanlara prım veren erkeklerdedır. Aıle kurmak bızım toplumda cok yanlıs anlasılıyo o yuzden bu masrafta olur fazlasıda olur dayatma sonucu dusunmese de baskıyla evlenıyo cogu ınsan. Dusunen acele etsın dugun sezonu coktan acıldı sjsjs
Nasıl? Şaka mı?
Hayatımda şu an kimse yok eğer ki olursa sade birsey istiyorum kına aile arasında olur biter düğünde illa damat isterse yaparız. Balayı cart curt fuzuli masraf
İnsanları eglendirecegim diye niye bana kazık girsin. Yemekti şuydu buydu ne gerek var.. oraya vereceğim parayı daha gerekli birsey alırım.
Hayatımda bana hiç faydası olmamış, ayda yılda bir gördüğüm akrabalar gelip oynayacak sonra da o olmamış şu olmamış aman damat başka memlekettenmiş diyecek diye 5 kuruş bile harcayamam. Belediyede sade bir nikah, balayı niyetine bir kaç hafta şehir dışında sakin bir yerde kafa tatili miss. İlla bir para harcayacaksam kocamla Galatasaray maçlarını takip eder hangi şehirdeyse atlar giderim her maçına🫶🏻
Isterse 10 milyon olsun düğün masrafı, eğer bir erkeği gerçekten seviyorsam ve ona emek vermeme değecek bir insansa düğün yapmadan bile evlenirim ki zaten şu an ki evlenen çiftler gereksiz masraflarda bulunuyorlar ve hayatlarının büyük kısımlarını düğün borçlarını ödemek için harcıyorlar.
Evlilik istiyorum ama kız tarafının istekleri beni ürkütüyor. Zaten 1 kez evleniyorum, kızımız milletin nezdinde kıymetli görünsün diye dünya kadar altın ve yüksek eşyalar isteniyor. Bundan endişeleniyorum. Asla erkek tarafına yardımcı olunmuyor. Mütevazi bir evlilik akıllarının ucundan dahi geçmiyor. Cesaretim kırıldı. Evlenemicem bu hayat pahalılığından
Ağalar evlenin evlenin de bi nikah yapın olsun bitsin sülaleyi toplayıp yedircem içircem oynatıcam göbek atsınlar die yer mekan tütüp düğün yapmaya hiç gerek yok o masrafa yatırım yapın en güzeli düğünden sonra kimse demez masrafların altından nasıl kalkıcaksınız die olan size olur evlendik 1 0 malup başlamayın geçim derdine düşmeyin
Hemen 1.200.000,00 TL'yi sepet yapıp 200.000,00 TL'yi sepet fonda, 100.000,00 TL'yi fiziki gümüşte, 400.000,00 TL'yi faizde, 300.000,00 TL'yi, kalan 200.000,00 TL'yi toprak yatırımında kullanırdım. Evlenmek için bunca masrafın altına girecek, tüm bu parayı çöpe atacak olan insanın aklına şaşarım. Evlenecekseniz bile bir ev tutun, makul bir eşya alın, gül gibi yaşayıp gidin. Bu kadarı komik gelmiyor mu ey insanlar?
Masrafin sonu yok 500 bine de olur 5 milyona da gidip ciragan sarayında dugun yaparsan 50 milyon bile yetmez normal Bi yuva kurmak ev eşyası falan filan çok iyi malzeme alırsan çok yüksek tutar orta seviye orta bi düğün bu iş olur ev kirada ise damadın vay haline Allah yardımcıları olsun benim evim olmasına rağmen istemiyorum çok masraf bide anlasamadin 3 6 aya ayrildin bittin yani ne gerek var zaten evliliği düşü düşecek bi arkadas yok belki olsa 1 milyon hazır
Akıllı olan bu şekilde evlenmez sade bir nikah töreni ile ev eşyası dahil 300 bin liraya Bu iş biter zaten ne oluyorsa borçlandıktan sonra evde kavgalar başlıyor ödeyemeyince ayrılıklar oluyor
Bukadar tutması için her şeyin en pahalısını en iyisini alman lazım süpürgeyi Dyson alırsan koltuk takımını en iyisi alırsan sadece buzdolabına da 50 60 bin verirsen 2 milyon bile tutar
25 bine Samsung buzdolabı var
Bu tamamen her iki kişininde ve ailelerinde nasıl baktığına bağlı bir durum olduğunu düşünüyorum ben şahsen taraflardan biri ya da ailesi düğün yapalım derse ki bu taraf genelde kız evi oluyor oğlan tarafı bu işin içine girmek zorunda mecburen ki oğlanın o kadar parası yoksa maalesef ayrılık kaçınılmaz olur yoksa her iki taraf düğün yapmayalım derse o zaman bir sıkıntı olmaz
Evlenmem nikahı kıyarım düğünde takilcajlari nikahta isterm eşimlede yurt dışına doya doya gezmeye cikarm
Masraflar artıyor fakat evlilikte devam ediyor, zor durum. Maalesef bu düzeni kendimiz inşa ettik. Herkesin yolu bahtı açık olsun.
İnşallah, masraflar artar sorun yok ama gereksiz yapılan masrafta çok.
Ee tabi, orası öyle. İnsanoğlu işte !
Masrafın büyük çoğunluğu erkek tarafında olduğu için bu mesele kadınlar için sorun değil, ama ömür boyu bu borcun sıkıntı ve stresini her ikiside yaşayacak, evlilik benim tercihim değil ama evlenenler sadece resmi nikah yaparak en azından bu yükün bir kısmını azaltabilirler
evet çünkü param var ve düğünü seviyorum bir kez evleniyoruz sonuçta her şey güzel ve kusursuz olmalı
Ben evlilik arefesindeyim, henüz gelinlik damatlık yok, evde ufak tefek eksikler var onlar da eklenince ort. 1 milyon tl olacak doğru
Hiçbir aşırı şey istemedim, beyaz eşya tv falan hep nişanlımın olanları kullanacağız ona rağmen maalesef
Gerçekten öyle maalesef
Arabayı satsam, biraz ailem destek olsa, biraz da borçlansam tamam evlenirim heralde. Ama başka bir eksik daha var.
yuh yani insanlar evlenmesin diye mi bu fiyat
Oyle dusunduklerini zannetmiyorum.
Düğün çağında yaşamıyoruz, onu bi anlayalım. Sadece nikâh kâfi.
Evlenmeyi şu an düşünmüyorum ama düğün yapmam zaten. Bir sürü alternatif ekonomik yöntem varken, düğün gibi bir saçmalığa gerek yok. :) Eskiden olsa düğüne okey derdim de, şu dönemde düğüne bu kadar para akıtmak hiç ama hiç akıl karı değil.
ortalama olarak çok fazla ve bence bu abartılı düğündür diye düşünüyorum sadeye katarsak çok daha aza düğün olabilir
maksimum düğün yeri parası fazla olur geriye kalan ev hazırda varsa eşyalarda zaten çoğu vardır masraflar iyice azalır
Henüz düşünmüyorum, düşündürecek biri olursa evlenirim onla zaten😄
Teşekkür ederim senin için de😄
Masraftan değilde , düğünlerden nefret ediyorum akraba yüzü falan görüyorsun ne gerek var.
Evlenmeyi düşünmüyorum ama bunun para ile masraf ile bir alakası yok
Ya mütevazi kız bulucan ya da vazgececeksin bu sevdadan:) iş kurmak mantıklı sahiden..
düğün saçmalık bence arkadaşlar arasında bi kutlama olur sonra gider seyahat edersin çok daha mantıklı
El alemi eğlendirmek için o kadar para harcayacağına gençler sadece gelinr takı hediyesini alıp sadece nikahla bütün borç-harç işlerinden kurtulmalı. Sonra kaç sene borç ödemektense bu daha iyi çözüm.
"Insanların ihtiyacları onların zenginliklerini belirler."
Ne diyor nikah memuru ;
Hastalıkta sağlıkta,
Iyi günde kötü günde...
Mutlu olmak için hayatınıza birini alın dostlarım. Zira borçlarını ödeyemeyen biri ne kadar vurdumduymaz olursa olsun mutlu olamaz...
Tabi hakkıdır.
Ama mutlu olamayacağın ve mutlu edemeyecek olan biriylede olmaz.
İyi seçim yapması gerekir insanların.
Evcilik oyunu değil.
Sonra en çok yarayı çocuklar alıyor.
Ben düşündüm parmağıma teneke taksa razıydım nikah yapalım yeter dedim sevgilimin annesi atanamadım diye ayırdı bizi hoş sevgilimde sünepe çıktı bu kadar gereksiz masraf yapmayı saçma buluyorum 3 saatlik düğün için millet eğlenecek ömür boyu borç ödetmem evleneceğim kişiye ben böyle düşünüyorum da şimdi erkekler çalışan kadın istiorlar 😂
Boş masraf. Evlilik sadece iki kişinin bir “mutu” muhafafa edip kendi aralarında yaşaması olmalıdır. Ondan öteye fazla değer yüklemeyin. Hele ki maddiyatı, hiç araya sokmayın
Maddiyattan değil psikolojimin bozulması , ömrümün tükenmesi ihtimalinden dolayı evlenmeye sıcak bakmıyorum..
Evet evlenmeyi hala düsünüyorum ve istiyorum bu fikrimi değiştirmedi😁😃
Bende düşünüyorum ve istiyorum bu Bi işaret olabilir hemen konuşmamız lazım 🤣🤣😎
Bence düğün gerek yok insanlar iki saat mutlu ve dans etmesi için yapmam bence bir yere tatil giderim balayı olsun duha güzel ve daha az masraf olur
yok biz evlenmicez @zeusunoglusu ve en yakın arkisiyle muhtişim üçlü olaraktan birlikte yaşıcaz 🤝🏻🧿 ha bir dee 🐕
En iyi arkadaşımle evlenip hazı doğmuş, büyümüş, kendi parasını kazanan beni evlat edinecekler😎🧿
Ben erkek olsam bu kadar para vermezdim saçma şeylere
dimi
Evet çok saçma
Açıkcası istediğim gibi bir eş olduktan sonra 5 milyarda haracarım 10 milyarda yeterki istediğim gibi olsun
#Hükümdar
Nikahı bas geç o parayı tatilde yeriz kalanı da yatırımla çoğaltırız. Sİ***ktri B**oktan Akrabalara eğlence yaptırıcam diye 1 kuruş harcamam
1200 masraf yapmak şartmı sisteme uymak zorunda mısın evlenirsin evlendikten sonra yavaş yavaş her şeyini düzeni kurarsın
evlenenleri mutlu görmüyorum , kararlarından emin de görmüyorum , beni teşvik eden bir gündem de yok. Partner sorunu yaşamayacağınızı düşünüyorsanız ve iyi bir işiniz, bireysel düzeniniz varsa evlilik şart değil. Bu kafadayım.
Bu parayı sadece faize yatırsam yapamayacağım hiçbir şey yok. Yok kalsın babasının evinde takılsın aman aman😀
Sen Lüxe kaçmışsın. Çok daha mütevazı baktığında daha az çıkar tabi onun için karşındaki de kabul etmeli. Ama zaten baştan beri o kişi bu kadar para vermeye razıysa o zaman bu ilerdeki zamanda evlilikte bile sıkıntı yaşatır. Karekter meselesi diyelim buna.
Ama gerçi siz erkekler, sizin paranızı bitirene kadar harcayandan daha çok hoşlanıyorsunuz 😂
O kadar haklısın ki, aynısını ben yaşadım. Sevgilimle evlenecektim, ailesi bana toplam 50 bin liralık altın aldı, aldıkları şey de : iki yüzük, bi tane kolye ucu, o kadar, 50 bin lira tuttu diye alttan alta bize laf soktular, neymiş çok pahalıymış altın. Hiçbir masraf yaptırmadım onlara, sadece huzurumuz olsun yeter dedim ama ona rağmen benden her şeyi esirgediler ve üstüne altan laf soktular, ben de terk ettim onu. MASRAF YAPTIRAN KADINI DEĞERLİ GÖRÜYORLAR, YAŞANDI VE TECRÜBE EDİNİLDİ
Düğün istemiyorum. Parasını geçtim sevmiyorum. İnsanlara yemek dağıtmak varken 2 saatlik eğlence için para saçmak israftır.
O Parayı Evlilik İçin Harcarım Ama Bir Türk Kadını İle Evlilik İse 1.200.000 TL nin 1 TL sini Bile Harcamam 😅 Hepsi Zeytinyağı.
Dugun yapmanin mantigi normalde ev kurmak degil mi? şov yapiyo millet siz sanatci misiniz xjjs düyüncülerin çocuklari😂
Düğünü gereksiz buluyorum. Sade nikah en iyisi bence. Düğüne vereceğin parayla başka şeyler yapılabilir
1.200 bin tl yerine düğün yapılmasa o parayla 1 haftalık paris veya amsterdam yapılsa ne güzel olur
Çok çok aşırı gerçekten de. İnsan evlenmek istese bile nasıl yapacak bilmiyorum.
O parayla yurtdışında tatil yap daha iyi faydalı olur 😂 cok saçma hatta bi kısmı yatirim olcak miss gereksiz yani evlensem de düğün dusunmuyorum benim kafadan biri cikarsa anca işte yoksa evlilikte olmaz artık 🤷🏻♂️
artık düğün yapmak çok mantıksız sadece nikah yapıp ev ve araba için borc odemek daha mantıklı geliyo bi günlük eğlence icin uzun yıllar sıkıntıya girmeyi hic istemiyorum
Abartmayın ya bu kdr ucuz yollu yapmak isteyen yapıyor şov derdinde olursan tabi milyon tutar
Yia benim bebeğim o kadar para bulamaz çalışmasında yorulur düğün çok gereksiz
Düğün kına nişan gereksiz
En güzeli sadelikte eşyanın da
Altın da bana göre gereksiz
Ailen öyle demez ama.
Bu bir evlenme teklifi mi sjdjjd
Neden kötü biri miyiz?
o parayla yatırım yapmak daha mantıklı bence
Boşanan arkadaşlarımın maddi yönden ne hale geldiklerini bildiğimden evlilik konusunu açılınca ben kapatıyorum. Sadece düğün masrafı ile bitmiyor. O yüzden gittiği yere kadar böyle devam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?