Yapılan son araştırmalara göre düğün masrafları dahil 1 milyonu bulan evlilik sizin için hayal mi? :) İşin içine ev almak da girince bu bütçe katlanıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Yapılan son araştırmalara göre düğün masrafları dahil 1 milyonu bulan evlilik sizin için hayal mi? :) İşin içine ev almak da girince bu bütçe katlanıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Bende kendime birisi için o kadar masrafa girmeye gerek yok kafasını uyguluyorum ama kendi halimde bi zaman sonra sıkıyor. Zaten evlenmek bi zaman sonra saçma geliyor. Bazı insanların 2. Ya da 3. Evliliği yaptığını öğrenince şok oluyorum. Kazandığım para ile zaten kendi düzenimi kuracak birisi olmaya karar verdim. O yüzden maaşımı eve vermeden bitiriyorum. Sadece faturaları ödeyerek aile evinde otel misali sadece uyumaya gidiyorum. Belki bi zaman sonra değişmeye karar veririm ama o zamanda geç oldu der gene eskisi gibi çalışıp para kazanarak birseyler yapmaya devam ederim
Kolay o kısım da o strese değer mi hadi beş milyon harcadın ertesi gün ne olacak kafesledi ya kafasına göre ertesi gün başlar anam babam yan bastın geç kaldın sabah öpmedin akşam çicek yok haftada 4 gün dışarıda yersin sıkılıyorum yani başımıza ne geleceği belli değil ha 12 bilezik alırsın sen 18 olsun kolye birtakım daha olsun ben birkere hata yaptım birdaha yine büyük konuş mayayım 150 milyona mutlu edemedim edene helal olsun var mı Birtane delikanlı benim eşim memnun yok abi yok istisnalar hariç tabi doğuştan kadın anne Eş olanlar hariç ben italyadan giyinen herkes ğiyiyor diyenlerden bahsediyorum
Şu anda benim için evlenmek için hem hazır değilim hemde maddi olarak imkanım söz konusu değil, zaten bu gidişle çoğu kişi için zamanla evlilik diye bir şey kalmayacak. Herşeyden önce insanlarda sabır kalmadı, birbirine anlayış kalmadı, iyi günde kötü günde diyerek evlilik kalmadı çıkar ve maddiyat ilişkisi oldu. 🙂
Bu zamanda evlenecek erkeklere üzülüyorum.. Bazı kızlar çok doyumsuz düğün ister takı ister son model esyalar ister ister de ister. Ben evlilik düşünmedim ama düşünseydim düğün istemezdim gereksiz ve çok stresli damadın ailesi ne düşünür bilemem tabi ama evde mütavazi bir nişan ve kına gecesi isteyen istediği kadar tepinsin. Eşyalara gelince orta yollu beyaz eşya ve mobilyalar kafi marka olmasına gerek yok.. Borca karşıyım borçla yapılan düğün genç çiftlere zulümdür..
Cevap
38Cevap
iyi olmuş her önüne gelen evleniyor zaten..
Zamanında biri vardı o olabilir dediğim o zaman her şey daha uygundu tabi sonra barışmak istedi reddettim sonra kabul ettim ama yine aynı sebepten gittim. Ancak şimdi arkama baktığımda iyi ki gitmişim iyi ki olmadı diyorum. O demişti bana o zaman evlenseydik mâliyet daha azdı diye...
Samimiyetsiz samimiyetlerden, karakterli görünümlü gizli narsistlerden uzak durun.
Düğüne karşıyım. Aslolan, helâl olması, bereketi ve o parayı doğru yönetebilmek. Aslolan rûhu beslemek.
1 Milyon TL nin sadece adı var ama yinede o kadar para verip insanları eğlendirmeye çalışmam küçük ve sade düğün sonrasıda eşim ile o parayla balayı vs yurt dışında eğleniriz ne gerek var eş dost eğlendirmeye
Önceden evlenen herkes ev mi alıyordu. Gönüller bir olan, geçinebilen çiftler birbirine destek olup alınması gerekeni de aldılar zamanında... şu an da böyle yaşayan var
Benim kurulu düzenim var Kocaeli’de yaşarsa eşya falan almaya gerek yok düğün de istemem bir nikah yapalım bitti gitti 🎈
yazıklar olsun evlilik iyice zorlaşıyor zorlastirildi dünya nüfusu azaltma projesi kapsamında
Nasıl evlendiğine göre değişir. Sırf aradan düğünü çıkarsan masraflar 300 e düşer. Düğün olayı her şeyde zincirleme reaksiyon çıkarıyor.
Şükür var ama olmayanın vay haline 1 milyon sadece takılacak altın parası bunun düğünü ev eşyası kınası nisanj 2 milyon eder
Oha 1 milyon mu… evet o para bizde var ala o parayı verdikten sonra yabancı taş gibi bi kız alırım üstelik çocuk yaptıktan sonrada bozulmaz bizim çilek vücutlulara o para yazık bee
Aklı ols zten o msrafı yapacağına kendisi çatır çutur yer ama başkası ne der mantığı varya
O kadar para varda o parayı faize atarım daha mantıklı
Birkaç aya düğün var, 1 milyondan fazla kesinlikle.
Evlenirim ama düğün yapmam ciddi bir maddi güçlükten kurtulurum
Evlenecek durumunuzda olsa bu miktarları harcayıp evleneceğinize hayatınızı dahada güzelleştirin yatırım yapın yoksa evlenirseniz valla sizi yatırırlar😂😂😂
Evlenmek için garı bulduk da masrafını düşünmek kaldı. Garı yok garı.
Düğün yapma güzel ev ve eşya al bağış yap çocuklarına kaldır. Bizden sonraki nesiller için her şey daha da zor olabilir belki. Birikim yapılabilir. Bitane parti olucak millete yedirip içiricen sonra da düğünleri rüküştü diye çekiştirecekler en kral düğün olsa bile. Değmezzz
Doğru kişiyi bulduğumu hissetsem bir yolu bulunur da o kısım yok zaten
O kadar para bayılıp " ceketini al çık git" deme ihtimali de var eşinin
Düğün yapmasa 300 bine biter
Gereksiz çok masraf var
Olm bunlar ne yapıyor da bu kadar masraf çıkıyor ya. Aklım almıyor. 🤣
Çok şükür de, ne gerek var yani o kadar masrafa.
Var şükür, evi direk alamam ama onu da 6-7 seneye hallederiz
millet çatır çutur evleniyor valla herkes zengin herhalde
Yok... birini kaçırmam lazım.. Eşeğim bile yok😂🤷♀️
böyle canım fantezileri bırakalı uzun zaman oldu...
Evlilikte maddiyat aramayan bir tipim. Ama yine de evlilik düşünmüyorum
Gereksiz bir rakam bu durumum farketmeksizin ben 100 k ya çözerim bu işi düğüne falan gerek yok öyle bir paramız varsa tatilde yeriz.
Asgari ücret 17 bin, gerisini sen düşün, millet neden evlenmiyor? Yasak ilişkiler neden bu kadar çok?
O yüzdende insanlar günahkar hayatı seçiyor arkadaş ukraynadan evlendi o kadar mutluki kuzeniyle seni görüştürcem diyor inşallah darısı başıma hayırlısı bakalım
Bu kadar masrafa gerek yok ilişkiyi yıpratır az masraflı sadede birsey yeterli bence
evlenmesede ev alıcak ki evi masrafa dahil etmek saçma
1 milyonu bulmak doğru kişiyi bulmaktan daha kolay
En iyi cevap seçilmeli bu yorum kesinlikle👍
Evleneceğime o parayla gezerim be 😌
Dűĝűnű gereksiz buluyorum sadelik guzelliktir
O kadar para harcayip evlenmek hiç mantikli değil
Allah yardımcımız olsun ne diyim
başkası evlensin diye bosandim 😂🤣
Çoğuna değmez güven vermiyorlar
Keşke 10 milyon TL olsaydı.
Yav ne evlenmesiii 🤠
Var çok şükür ama evlenmek istemiyorum