Aşkta ikinci şansı vermek hem cesaret hem de saflık olabilir hangi tarafının öne çıktığı, kişinin niyetine ve durumun dinamiklerine bağlıdır cesaret boyutu risk almayı geçmişte incinmiş olsa da birine güvenip tekrar denemeyi gösterir Saflık boyutu ise bazen naiflikten kaynaklanır kişi karşı tarafın hatalarını hafife alabilir veya gerçek niyetleri yeterince sorgulamadan yeniden bağlanabilir. Özetle ikinci şans bir adım atma biçimidr doğru sınırlar ve gerçekçi beklentilerle atıldığında cesurca bir tercih olur dikkatsizce veya umutsuzca atıldığında ise saflık ve kırılganlık olabilr
Saflık değildir, ikinci şansta güveni kazanmak çok zordur tam tersine kişilerin gözleri daha açıktır, ve bence bu cesarettir sonuçta hatasıyla yolunu ayırdığın bir şahısla tekrardan bu yola çıkmaya karar veriyorsun o kadar kolay mı olur hayır
Ben ayrılip ikinci şans verenlerin hiçbirinde mutlu son göremedim açıkçası. İkinci şans hayatla devamli kavgali olmak isteyen; mutlu olmak istediginden cok, sikintili ve kizgin olmak isteyen insandan beklenebilecek harekettir bence.
Tamam ben saflık belirtisi olduğunu söylesem daha doğru olur genelde yalnız kalmamak ve alışkanlıklarından vazgeçmemek için ama nasıl olsa beni tanıyorsun şimdi yeni birisiyle uğraşamam diye tekrardan aynı kişiyi hayatlarına alıyorlar bence bu doğru bir şey değil ve insanların en büyük yaptığı hatalardan bir tanesi denenmişi tekrar denemeye çalışması olur o ilk heyecanı zaten yakalayamazsın