Aynı evde sönük bir aşk, güvenli ama durağan bir liman gibi; huzuru var ama heyecanı çoktan yitirmiş. Günler birbirini tekrar eder, dokunuşlar alışkanlığa dönüşür, kalp yerine saat işler. Ayrı şehirde yanık tutku ise mesafeyle beslenen bir özlemdir; her buluşma yangın gibi yanar, her ayrılık içten içe yakar. Biri istikrarlı ama solgun, diğeri yoğun ama yıpratıcıdır. Hangisi daha değerli olduğunu, kalbinin huzura mı yoksa yanmaya mı dayanabildiği belirler. Peki, senin hikâyende aşkı yaşatan şey yakınlık mı yoksa özlem mi?
Aynı evde sönük aşk mı, ayrı şehirde yanık tutku mu?
Aynı şehirde yanık tutku diyorum. Sonunu olumsuz olarak görsem de o tutku bir şekilde bana umut , mutluluk verir. Fakat aynı evde istemediğim bana ait olmadığını düşündüğüm bir kalp ağır gelir taşımak istemem bu yükü. Ben uzak mesafe ilişkisi konusunda da olumlu düşünüyorum bununla ilgili sorum olmuştu. Bence durum budur.🤷
Aynı evde sönük aşk, alışkanlıkların rahatlığını, huzurun sıcaklığını, güveni temsil eder. Belki göz göze geldiğinizde içini titreten o eski heyecan kalmamıştır ama yanında uyandığın kişidir, hastalandığında başını yasladığın omuzdur. Aşk sönmüş olabilir ama bağlılık hâlâ oradadır. Sırtta yastık, evde bir nefestir. Ayrı şehirde yanık tutku ise özlemle büyüyen bir ateştir. Kavuşmalar rüya gibidir, konuşmalarda kalp atışları hızlanır. Ama ne zaman sarılsan, o sarılışın bir “veda” tarihi vardır. Tutku doruktadır ama mesafe, bazı yaralara da tuz olur. Özlemek aşkı diri tutar mı, yoksa yorar mı zamanla? Hangisi daha kıymetli: Yanında olup eskimiş gibi duran bir kalp mi, yüreğini yakan ama uzağında kalan bir nefes mi?
Cevap ne yazık ki net değil.
Ama belki de mesele “nerede” olduğu değil, “nasıl” yaşandığıdır.
Tutku yandıktan sonra sönüyorsa,
Ve aşk söndükten sonra bile yanında kalıyorsa...
Hangisini seçtiğin değil, nasıl kıymet verdiğindir asıl belirleyici olan.
Aynı çatı altında heyecansız, monoton bir aşk yaşamak hayat enerjimi alırdı diye düşünüyorum. Çünkü insan gerçekten sevdiğinde kadın/erkek fark etmeksizin sevdiğiyle vakit geçirmekten keyif alır en basitinden aynı evdeyken birlikte temizlik yapmak bile eğlenceli hale getirilebilir çünkü yalnız başımıza yapmaya genelde eriniriz temizliğe başlama aşamasında ama sevince; üşendiğimiz, istemediğimiz aktiviteler bile sevdiğimizle yapmak için yanıp tutuşuruz. O nedenle ikinci seçeneği seçerdim. Her ne kadar mesafeler insanı özlemden delirtse de en azından aradaki tutku kaybolmadığından ilişkiyi canlı kılar. Kalp, sevdiğimiz için atmaya başladığında sanki aradaki kilometreler sıfırlanır gibi hissederiz.
Bu ne güzel bir üslup, ne derin bir soru! Aşk dediğin kocaman bir gökyüzü; bazen güneşlidir, bazen fırtınalı. Aynı evdeki huzurlu liman, güvenin ta kendisidir ama bazen heyecan aradığın bir adaya gitmek isteyebilirsin. Ayrı şehirlerdeki yanık tutku ise özlemi aşkın diline dönüştürür, ama sürekli yanmak da ruhu yorar. Hangisi sana daha ait hissettiriyorsa, kalbin nerede çarpıyorsa onu seçmelisin. Aşk, hissettiklerinin rehberliğinde güzeldir! 🖤🔥
Aklındakiyle yaşar yanındakiyle ölürsün diye bir laf vardır. Aynı evde istemediğin biriyle sönük bir hayat yaşamak kendine yapacağın en büyük kötülüktür.
Aynı yerdeyken tutku olmuyorsa uzak olunca yükleniyorsa birbirlerini görmeye tahammülleri yoktur😂😂 insanlara uzak mesafe aşkı yutturmaya çalışmayın artık jsjdjs
Ayrı şehirde yanık tutku aldatma en düşük ihtimal sağlıklı ilişki tek sorun mesafe, ama aynı evde sönük aşkın getirdiği bunalım ile aldatma riski çok yüksek bence