Ben evlenmem çünkü eşime olan sevgim hiç bir zaman bitmez.

Ben evlenmem çünkü eşime olan sevgim hiç bir zaman bitmez.

Hayır. Sevdiğim birini kaybettikten sonra aynı yola yeniden çıkmak bana doğru gelmez. Yasın ağırlığına, anısına ve kalbimde bıraktığı izlere saygı duymayı seçerim. Zaman geçse de o bağın yerini doldurmaya çalışmak yerine, yaşadığımızı korur ve eksikliğine alışarak yürürüm. Dışarıdan telkinlere kapılmam; acele bir teselli aramam. Kalan ömrümü sakin, hatıralarla barışık ve kendi dengemi koruyarak sürdürmeyi tercih ederim.
Başına gelmemiş bir olay için kimse şöyle yaparım ya da böyle yaparım diyemez bnc. Insan eşini kaybettikten sonra büyük bir yıkım yaşar gibime geliyor. Ölümün yarattığı tahribatın yarısını da boşanmak yaşatır adama diyen arkadaşlarım var, küçük ölüm gibi düşünün. burada da yine “tekrar evlenir misiniz” diye sorabiliriz ama kişinin öncelikle bunu atlatması gerekir. Yas hafife alınacak bir konu değil, derin bir hüzün, daimi bir sızı. Hafifler elbet zamanla ama öyle 1-2 ayda belki 1-2 yılda bile olacak bir şey değil. Ya da şöyle söyleyeyim yasını tutmadan, direk yeni hikayelere atılan insanların kendini ihmal ettiğine inanıyorum diyelim. Gerçi hepimiz biliriz ki, bizim kültürde hanımı vefat eden eş 4 hafta dayansa alkış tutulur. Niye, onlar erkek çünkü, onların ihtiyaçları var. Kadının yok, biliyorsunuz ki. Mesele bambaşka aslında. Mesele saygı, sevgi, bağ, hayaller, güven, sıcaklık, paylaşma, vs.
👏👏👏
Hayat devam ediyor sonuçta…
Eğer tekrar sevebileceksem evlenirim tabii.
Özlemişim sorularımda görmeyi :D
Burada aktif değildim o sebeple göremiyordun 😀
Biliyorum abla :D hoş geldin
Hoş buldum ablacım 😘
<3 🙏
Teşekkürler 🙏
Rica ederim abla 🌸
Büyük konuşmak istemiyorum ama evlenmeyi düşünmem öyle bir durum yaşasam.
Danke Barış 🤟✨🥂
Rica ederim ablam 🖤🥂✨
Böyle bir kaybın acısı kolay kolay geçmez, sevdiğin birinin yeri daima kalbinde kalır ❤️. Ama hayatın ne getireceğini asla bilemezsin. Zamanla belki bambaşka birini tanırsın, hayatında yeni bir sayfa açmak istersin. Önemli olan, kalbine ve duygularına kulak vermek. Hislerin seni nereye götürüyorsa, ona göre hareket etmelisin 🍀. Herkesin bu konuda kararı ve yolu farklıdır.
Cevap
27Cevap
Hayat devam ediyor bea 😏
İnsan ikinci bir evliliği hak ettiğini düşünüyorum.
Sanmıyorum, durum ve şartlar işi değiştirebilim ama %90 ikinci evlilik olmaz.
Eşim ölse tekrar evlenmem, eşimden ayrılacak olsam dahi evlenmem.
Sanmam evlenmezdim ki gene evlenmedim
Evet uzun süre geçmesi lazım ama.
Büyük Ihamlell evet 😅😅
Eşimi elbette her zaman kalbimde taşırım ama ben geçmişe değil, hayata tutunurum. Sevgi ölmez ama hayat da beklemez. Onu unutmak değil bu; hayatı inkâr edemem. Yaşayan hayata devam eder, acıya saplanıp kalmak ne sevgiye ne insana yakışır. Ölenle ölünmüyor. Sevdiğim insana saygım sonsuz ama hayat, yasla değil yürümekle devam eder. Sevgi kalpte yaşar, ama hayat da yürümek isteyenler içindir. Hayatı sadece hatıralarla tüketmek ona da bana da haksızlık olur.Eşim öldü ve evlendim
Eşim olsaydı ve bir şekilde hayatını kaybetse, önce uzun bir süre kendimi toparlamakta zorlanırdım. Böyle bir kayıp kolay değil, yeri asla dolmaz. Ama hayat devam ediyor ve insanın içinde yeniden sevebilme gücü var.
Tekrar evlenmek, o kişinin yerini almak değil; hayatında yeni bir sayfa açmak demek olurdu benim için. Eğer karşıma doğru insan çıkarsa, kapıyı kapatmazdım. Ama bu karar aceleyle verilmez, zamana ve kalbin hazırlığına bağlı.
Evlenemezdim, bir daha bir başkasına o gözle bile bakamaz yalnızlığa çekilirdim. Çünkü sen yeni biriyle tanışsan bile onda ölen eşini ararsın, onun davranışlarını, onun bakışını, onun düşüncelerini, sesini vs. Aynısını bulamadığında da bu acı verir.
Çoğu erkek ister. Birde bu sorun var bu istegen erkeklerin eşi ben ölürsem asla evlenemez derler. Bu hayat çok garip. Kimi evlenmem der evlenir kimi. Ömür boyu o mezara sadık kalır. Yaşam sevgi biraz da akış belirler. Ben buna evlenirim ya da evlenmem demem
Evlenen kadınlari yargılamam erkekeri de
Kadın neden evlenir çevre baskısı ya da namusuna laf söz attıkları için evlenir erkek ise tek başına hayatı idame ettirmeis zor o yüzden evlenir ya da kadın veya erkek durumu olmadığı için evlenir genel olarak
Ya ne namusu Kadın erkek namus mu kaldi. Herkes yasiyr saf vatandaş. Biz kaldık
Bunun cevabını vermek zor. Çünkü hayatın bize ne getireceği belli olmaz. Eşim öldü diye onu unutacak, sevgim bitecek diye bir şey yok ama şu an ki fikrim evlenmezdim. Onun anısına sadık kalırdım.
Ait olduğum kişiden başkasına ait olabilen biri değilim beynim fazla inatçı çoook tiksindirici bir şey yapması gerekiyor unutmam için. Ölüm yeterli olmaz sanırım
Bilmiyorum ama ölmesin nolur. Ben biraz gidiğim onun hayaletiyle yaşardım
Yani neden evlenmeyeceksin hayat devam ediyor, kaldığın yerde kalmak gibi bir şey. Yaşın büyükse tamam da. Genç isen evlenmek gerekir
Yaşım daha erke ise evet evlenirim... sonuçta hayat devam ediyor. Aynı şeyi eşimin de yapmasını isterim. Ölene kadar mutsuz bir hayat sürsün istemem.
Evlenecek kadar bir insanı sevdiysem tekrar ölümünün ardından evlenemem sanırım, unutamam yani
Ölen kişinin ne bıraktığına bağlı bu eğer güzel bi anıysa kimsede onu aramam ama sağlığında da ölüyse gördüğüm gibi bulurum birini
Gömdüğüm*
Çok zor uzun zaman geçmesi lazım beni tekrar kendime getirecek o ruhla tanışmam lazım belki öyle mümkün çünkü tenha olurum
Yok ya, yapamam. Özellikle çok aşıksam, yapabileceğimi düşünmüyorum.
ben tek eşli kalmaktan anılarıyla yaşamaktan taraftarım
Ben bunu düşünmek bile istemiyorum fikri bile aşırı rahatsız ediyor, hayır.
Ama. Ölüm var. Annem baban ölecek. Sen de. ben de. Tipki annem babam öldüğü gibi.
Tabi ki evlenirdim. O da öyle isterdi zaten. Bilir ki ben kendime bakamam :D
İlk inşallah evleneyim sonra düşünürüz öyle bir şey yaşamak istemem
Birini sevdiysem ondan baskasini sevemem o yuzden evlenmezdim herhalde
Evlenmem diyen kızların yüzde 99u yalan söylüyor 🤣
Evet evlenirdim kafayı yerdim tek başıma dört duvarla arada konuşuyorum 😂👻
olmayan adami bulduk evlendik birde öldürdük ohooo çok uctun baris
Evet ölüm Allah'ın emri sonuçta ben ölürsem de o evlenmeli
Asla evlenmem ona olan sevgim mezara gidene kadar değil sonsuza kadar olur.
Hayır diyenlerin %99 unun evleneceğine bahse girilir.
her sevgi bir gğn anılarda küçük bir yerde kalır , hayat insan için yaşayan için
Ben kibrit çöpüyüm yandım kül oldum
O günden beridir yanamıyorum...
Büyük konuşmak istemem ama hayır ya onunla yaşadığın duyguları başkasıyla nasıl yaşarsınki
Kaç yaşımdayken öldüğüne bağlı 20'li 30'luysa evet ama sonrasında evlenmezdim
Senin gibi erkekleri nerden buluruz acaba. Dnanizi günlerinizi incelemek lazım.
Teşekkür ederim.
🌹🌹
Hayır.. zor seven bir insanım birde evlenip kaybetmişim öbür dünyaya buluşmayı beklerdim yeniden ebedi sevgimle..
Az kaldi abla.30 sene sonra meftasin
Hayır evlenmezdim...
Büyük konuşmayi sevmem ama evlenmezdim
yani ileriyi bilemiyorum ama biraz zaman geçtikten sonra belki evlenirdim belkide evlenmezdim ilerde ne dusuncegimi bilemiyorum cunku
Düşünmezdim sanırım
evlenmem :D o hata 1 sefer yapılır :D
çok ağır bir kayıp yaşamadan yorum yapmak çok zor
zor gibi ama bilemem
hayir hatta mumkunse önce ben oleyim
Kac yasinda olduguma bagli
Evlenirim ölenle ölecek halim yok
Bağlanan biri olduğum için zor olurdu
Eş bulup öldürüp gelicem düşünemedim şimdi 🤣
Buna net cevap veremem.
Asla.. Ben iki dünyalık severim 🥰
Hayır sevgi bâki kalır
Dibin yanik olsun dayananazsin
Ben bir defa evleneyim yeter.
Evlenmem sanıyorum büyük konuşmayayım
Türk filmi çekiyorsun o zaman iki taraf içinde normal evlenmesi
Büyük lafima tövbe ama asla evlenmem
Eh tabikide hayat devam ediyor sonuçta😏
Çok sevseydim evlenmezdim.
Hayır evlenmem
O iş öyle olmuyor işte. Büyük konuşmamak lazım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?