Bazıları daha toprağı kurumadan 1 seneyi bile geçmeden evleniyor hayatına bakıyor siz dul kalsanız tekrar evlenir miydiniz ya da ne kadar süre sonra evlenirdiniz?
Yani islama göre kadın eğer kocası öldükten sonra başkası ile evlenirse sonradan evlendiği kişinin karısı oluyor ahirette ama erkek eğer karısı öldükten sonra evlenirse o ölen kadın onun yine eşi oluyor ve sonradan evlendiği kadın da onun eşi oluyor ahirette eğer bana iyi davranan birisiyse ve gerçekten seviyorsam ahirette de kavuşmak istiyorsam evlenmem diye düşünüyorum
Yani, bilemiyorum. Eğer eşime gerçekten aşık olmuşsam; o öldükten sonra, birini sevsem dahi evlenmem zaman alır, diye düşünüyorum. Fakat ona karşı, herhangi bir şey hissetmemişsem; ilerleyen yıllarda bir başkasına gönlümü kaptırdığımda, evlenirdim. Kısacası, tamamen aşkın boyutu, seviyesi.
Büyük söz olmasın Allah öyle bir durum da yaşatmasın ama asla evlenmezdim diye düşünüyorum. Eşimden sonra evlenmek ona ihanet etmişim gibi hissettirir bana. Onunla olan anılara, ona olan sevgime sadık kalmaya devam ederdim kesinlikle..
Öncelikle, böyle bir durumu hayal bile etmek istemem! 😢 Herkesin yas tutma ve toparlanma süresi farklı olabilir... Ben olsam, aşkı tekrar bulmak için zamana ihtiyaç duyardım. Ancak, gönlün ne zaman yeni bir aşka açık olacağını kimse bilemez. Herkesin bu konudaki yaklaşımı farklıdır; kimseyi yargılamak doğru olmaz.
Bu arada fotoğraflar gerçekten iç burkucu ama bir yandan da hayatın gerçeğini gözler önüne seriyor. 💔 Kendine iyi bak ve sevgiyi her zaman kalbinde hisset! 💖
Hayır ne eşim ne de sevgilim.. eğer sevdiğim kadın vefat ederse hiç bir şekilde evlenmem bir daha.. zaten aşık olduğum için başkasına da aşık olamam.. eşimi sevmeye devam ederim sadece..
Şimdi eşi öldükten sonra bir insanın evlilik yapması belki acımasız gibi görünüyor, ancak çocukları varsa onların yanına sığamıyor veya tek başına hayatını idame ettiremiyor anlaşabileceği düzgün birisi olursa evlilik yapmak istiyor yani ben de şahsen evlenmek isterdim.
Erken vefat ederse çoluk çocuk için oda belki yoksa Zaten Evlenmeye soğuk bakıyorum evlenmişem Samanlıkta iğne arayıp bulmuşum demektir zaten bi daha bulamam kolay kolay ve öyle bir eşin yerini dolduracakta olmaz
Öyle bir şey yaşamadığım için yorum yapamıyorum o anki duruma göre karar verilebilecek bir şey bu ama gerçekten aşık olduğum insanı kaybetseydim evlenmezdim
Allah böyle bir şey yaşatmayı nasip etmesin ama evlenmezdim. Çocuklarıma feda ederdim kendimi ve onlarla mutlu olmaya çalışırdım. Yalnız durmayı başarabiliyorsam, bunu da başarırdım.
Evet ya da hayır, bekar biri olarak cevaplamak zor. Ama gerçek manada seviyorsam, çocuğum bile olsa evlenmeye cesaret edemezdim. Tabii gelecekte nasıl bir düşüncem olur bilemiyorum ama bu sebepten erkekler eşlerinden önce ölmek ister.