Eşiniz vefat etti diyelim tekrar evlenir miydiniz?

#orkide
Eşiniz vefat etti diyelim tekrar evlenir miydiniz?

#orkide
Eğer küçük bir çocuğum varsa evlenmez kendimi çocuğumun hayatını en iyi şekilde şekillendirebilmeye odaklanirdim. Belki ilerde yaşlaninca yalnız kalmamak ve kimseye de yük olmamak adına bir evlilik yapabilirdim. Yanimda bana destek olan bir hayat arkadaşım olsun isterdim
Muhtemelen evlenmezdim çünkü insanın düzenini kurmak ve bu süreç biyunca çdktiği çilede yanında bulunan kişi ilk eşidir. İkinci eş genelde gerçekten sevdiği için değil maddi kazanımlara konmak için ya da işte evi temizlesin yemek yapsın kafasıyla edinilir. Şahsen beni ben olduğum için sevemeyecek birisiyle ya da bundan emin olamayacağım birisiyle de evlenmem. Ha olur da bir gün bu görüşüm değişirse de tüm varlığımı çocuklarıma devreder ya da çocuklarım adına miras sözleşmesi yaparım. Çünkü o çilede benimle var olan onlar ve anneleriydi o sebeple de hak onlarındır. Tek istisna şu olabilir evlendikten bir iki sene sonra eşim vefat etseydi muhtemelen tekrar evlenmeye sıcak bakardım çünkü genç olurdum çocuğum olmazdı ve yeniden evleneceğim kişi ile muhtemelen bir aşk yaşayabilirdim.
O değilde aynı yastığa başkoydoğun her anında yanında annenden bile daha yakın olan sana anne gibi bakan bi eşi kaybetmeyide düşünmek ne bileyim onu unutup evlenmek nasıl bi güçlüktür düşünemiyorum evlenirsem umarım ömürlük olur
Zannetmiyorum. Ben birine gönül verince uzun süre çıkamıyorum etkisinden. Örn 1 ay hoşlandım 2 sene birine ilgi duyamıyorum sudkhd bi de evlensem yıllar harcasam ve bana bi yamuk yapmadan öldüğü için hayatımdan çıksa mümkün değil atlatıp hayatıma birini alamam.
Cevap
60Cevap
Kesin konuşmuyorum hayatta her şey olabilir herkes her şeyi yapabilir buna ben de dahilim
Hayır evlenmem. ben ölünce de eşim evlenmesini istemem.
Evlenmem. Böyle bir sözüm var kendime. Aşık olup bir kere evlenip bittiğinde o defteri kapatırım.
Çocuğum vae ise evlenmem ama yoksa vefat eden eşimden sonra bi başkasını sevebilicek isem evet evlenirim
Hayat bu belli olmuyor, tam bir daha birini sevemem diyosun karşına birisi daha çıkıyor. Tüm dengeler bozuluyor.
O yüzden belli olmaz diyeyim.
Evlilik çok da matah bir şey değil. Bana saygı, sevgi ve anlayış çerçevesinde birlikte yaşama iradesi gösterebilecek bir kadınla nikahsız yaşamak daha mantıklı geliyor.
Erkek tek başına biraz zor yaşar bir evlilikten sonra o nedenle evlenmesi akıl karı ancak para ve mal peşinde olan bir aşifteye düşmemek kaydı ile.
Çok Kötü Bir Durum Ya İnsanın Eşini Kaybetmesi Hele ki Çok sevdiğin Kız ise Allah'a Şükür ben evli değilim eşim yok Yani Ama olsa Misal Vefat Etse Bilmiyorum Ya aradan zaman geçmesi zaman
Kadinlar ekonomik özgürlükleri varsa evlenmez ama erkekler evlenir. Ben o defteri kapatırdım.
öyle bir arayışa girmem tabi ki evlenmem ama tekrar sever güvenirsem öyle birisi çıkarsa neden olmasın
büyük konuşmamak lazım umarım öyle bir şey olmaz ama sanırım bir süre evlenmem belki de hiç evlenmem
5-6 sene sonra belki. Düzgün biri çıkarsa neden hayır diyeyim. Gençse kişiler evlenmeli hayata devam etmeli
Daha birinciyi evlenemedik 😅 dur hele o zaman bir gelsin.
Hem kadınlar erkekleri gömüyor genelde 😜
Mecburen evet aynı şey onun basinada gelse evlenir evlensinde hayat bu öldü diye dul kalacak değil ya
Bekar olduğum için çevremdeki insanlardan çıkarım yaparak yorum yapacağım.
Boşanan veya eşi ölen Kadınların 2. kez evlendiğini hiç görmedim.
Tam zıttını çok gördüm.
Sebebi şu kadın kendini çekip çevirebiliyor Bi kere oldu bitti diyor. Bide ekonomik özgürlüğü veya geliri varsa evlenmiyor bu yuzden.
Erkekte durum tam tersi bakıma ilgiye muhtac bir varlık olduğu için evi çekip çevirecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir eş arıyor bu yuzden 2. evliliklere daha olumlu bakıyor.
Bu arada her erkek 2. evlilik yapacak diye bir şey yok erkekler için çoğunlukla genellemesini kullanıyorum.
Zaman alırdı ama hayat devam ederdi bi şekilde nasip
Bunun cevabını zaman gösterir anca..
"Hayırlısı" demek düşer.
Sadece hayatta insan bir kere evlenmeli gibi geliyor bana ya da hiç evlilik yapmamalı.
Evlenmedim daha ama Allah eşime uzun ömürler versin
Belli olmaz. Zaman ne gösterir bilemem. Asla falan diye atıp tutmayayım şimdi.
Ahirette de onunla olmak için evlenmem. Ciddiyim evlenmem.
Kader kısmetse önüne geçilmez tabi ama ben bekarlıktan yana kullanırım ikinci şansımı
Öyle bir şeyi düşününce bile içim acıyor, Allah esirgesin seni bana..
Millet eşi ölmeden aldatıyor ölünce neler yaparlar.
😂
evlenemezdim çünkü sevdiğim adamı kaybetmişim
Çok zor bir soru ama çocuk varsa evlenmezdim.
Daha eşim yok canımı sıktın. Her gün aç hayvan fantezilerimi gerçekleştirdiğim fıstığı iki günde mezara korsan İbrahim Tatlıses gibi ben insan değil miyim diye gazel patlatırdım ne hemen bir daha evlenmesi
Allah yaşatmasın büyük konuşup evlenmem demicem ama evlenmek istemem diyecem ki dilerim yaşlılığına kadar görürüm o insanı ve onun ölümünü görmektense önce kendim vefat etmek isterim
Her insan hayatında hatalar yapar tabii ders alır. Yapmışsın bir hata evlenmişsin Allah kurtarmis kadın ölmüş. Ya bir daha evlenmek nedir. Yeni kurtuldun işte. Belamı istiyorsun daha
Evlenirim.
Tamam öldüğü günden hemen sonra değil ama sonuçta hayat da devam ediyor...
Belki yaşlanınca
O anki duruma göre değişir ama çocuğumuz varsa evlenmem yoksa o süreci atlatabilirsem evlenirken çünkü kimse yara bandı değil
Çocuğum varsa hayır asla guvenemem ama çocuğum yoksa ve iyi bir insansa evlenebilirim. Tabi nasip her zaman yüce Allah'ın bileceği iş.
genç yaşımda dul kalmış bir kadın psikolojisine beni niye sokuyorsunuz ya. şimdi olmayan kocamın yasını tutacağım sizin yüzünüzden.
evlenmezdim ama eğer eşim ben öldükten sonra evlen derse vasiyet verirse öyle evlenirdim ama asla eşimi unutmazdım
Eski kocam geberseydi evlenmezdim şuanda olduğu gibi hayatımı yaşardım.
Her iki tarafta evlenebilir sonuçta bir problem yok
Bir kadına artık ihtiyacım olmaz o çiçek artık gitti başka çiçek yerini alamaz.
Bu konuda açıklık getireyim kadın evlenebilir sorun olmaz ayakta kalabilmek için kocaya eşe ihtiyacı da vardır yani ama diğer türlü gelir varsa bir yerden kocasının maaşı falan kimseye muhtaç değilse artık oturur çocuklarıyla bir hayat yaşar kocasız..
evlenirim belki ama vefat etti hemen evlenem demem tabi ki zamana bırakırım
Yanlızlık zor…Herkes yanında bir can yoldaşı ister.
Evlenecegimi sanmiyorum
Zannetmiyorum, kimse böyle bir şey yaşamasın ya
elbette. bu dünyada sadece ölüme çare yok. o öldükten sonra zor da olsa kendi hayatımla baş başa kalacağım. hayatımı o olmadan da yaşayabilirim, o yüzden istersem evlenirim.
Kesin bir görüşüm yok, belki.
Bilmiyorum ama o evlensin
Büyük konuşmayayım ama hayır.🙏🏻
Evlenmezdim büyük ihtimalle.
Bu zor bir karar ama neden olmasın..
Hayır tabiki de, Allah yokluğunu göstermesin
Kucasız yapamam ben Usman.
kırkının çıkmasını sabırsızlıkla beklerdim.
bilemiyorum kesin konuşmamak lazım
Zor bir soru. Başa gelmeden bilinmez.
Boşanma iddeti diye bisi var o bitince evlenirim
O hatayı bir kere yaparim 🤪
evlenmem ama o evlenmek istiyorsa evlensin
Eğer ki +45 yaşında değilsem evlenirim.
Eşim olmadan cenazesini kıldıracaksın ya 😐
asla evlenmezidm
Evlenirdim heralde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?