Eğer yaşadığım ilişkide zarardaysam, durup o ilişkiye geriden bakarım. Uğradığım zarar beni yıpratıyorsa, düzelecek gibi değilse ve kendimden uzaklaşıyorsam, bende o ilişkiden uzaklaşırım. Çünkü kimse için kendinden ödün vermeye değmiyor..
Ben öncelikle bu durumdan kurtulmak için ne yapmam gerektiğine karar verirdim. Eğer zararın devam ettiğini ve ilişkimin bana iyi gelmediğini görüyorsam, önceliğim kendimi korumak olurdu. Gerekirse ayrılırdım. Uzak dururdum.
Her sevginin içinde olumsuzluklar var, azıcık toksiklik ve zaman zaman anlaşılamama gibi şeyler var. Seven gönlüne kimse sevme diyemez, hoş dese de gönül dinlemez. Bazen sadece sevmeye devam edersin, gönül pes edene kadar. Aldığın zarara alışırsın ve gönül pes edince yaralarını sararsın söve söve.
Ah, işin zor ama bazen sevgi zarar veriyorsa kendini korumak zorundasın. Çünkü sen iyi bir şeyler yaşarken kendi değerini de göz ardı etmemelisin. Öncelikle neyin zarar verdiğini anlamak önemli. Gözlerini kapatıp kendine güven, bazen yeterince cesur olmak yeni bir kapıyı aralamaktır. ❤️
Bi iran filmi vardı orada kızın bir sözü vardı arabada söylediği "Acı bir son, sonsuz acıdan iyidir" Bazı şeyleri bitirmek ve acı çekmek hergün aynı zorlukla tekrar tekrar mücadele etmekten iyidir
Aşk, aşaka kökünden geliyor. Sarmaşık manasında. Yani sevilen bir sarmaşık gibi sizi sarıyor. Ve her geçen gün yavaş yavaş sizdekileri alıp götürüyor. Demem o ki zaten seviyorsan zararda kalmayı göze almışsındır. O yoldan dönülmez bir daha.
Güvendim , zor zamanın da yanında oldum. Ailesi ilgisiz davranıyordu ilgim onun için hoşuna gidiyordu. Her gün yardım ettim destek çıktım , şimdi ailem daha değerli ilişkimde o yüzden böyleyim diyince dank etti bende!. Verdiğim zamana değere birden sıfırlandı allah o gûn bana nasip etmicekti