Erkek arkadaşım böyle davranıyor. Ne yapmalıyım?

Erkek arkadaşım başta bir ton şeyle gözümü boyadı. Normalde rahatsız olacağım şeyleri bile göremedim. Bir şeylerden örnek verirken sürekli "uzun bir ilişkideydim" diyordu. Sinir oluyordum ama aramızdaki büyü bozulmasın diye bir şey demiyordum. Beni kendi yaşadığı yere getirdi, onun için yurt dışına gittim. 3 ay boyunca sosyal hayattan uzak, izole bir hayat yaşadım. Kendisi haftanın her günü sabah işe gidip akşam dönüyordu, döndüğünde de beni bir gün bile şehre gezmeye götürmedi. Genelde ya kardeşigile yeğenini sevmeye gidiyordu, ya da maç izliyordu. Dışarı çıkalım dediğimde "yorgunum" falan diyordu. Aşırı derecede de alkol kullanıyordu ve sonra uyuyordu. Madde kullanımı da var. Her şeyi eleştiriyordu, beslenme düzenimi, banyo süremi, yemek yaparken kaç kaşık kullandığımı bile... Bulaşıkları sürekli ben yıkamama rağmen sanki ben yıkamıyormuşum gibi davranıyordu. Geçen gün bana sıradan bir şekilde "eğer böyle yemekler yersen kilo alırsın ve seni istemem" dedi, çok normal bir şeymiş gibi. Oysa hayatına giren tek güzel kız benim. Eski sevgilisinin yüzü çok çirkinmiş. Dışarıda erkek arkadaşımın yerinde olmak isteyen birçok erkek vardır ama erkek arkadaşım beni zorbalayıp duruyor. Bunlara bağırıp çağırınca da suçlu ben oluyorum. En ufak bir şeye sinirlendiğinde de beni evden kovuyordu, "eşyalarını al ve git" falan diyordu, param olmadığı için beni çaresiz görüyordu. Irkçı konuşmalar bile yaptı bana karşı. Üstelik eski ilişkilerinden sık sık örnekler veriyordu. Kendisi yabancı uyruklu, onlarda bu normalmiş, kardeşi de öyle söyledi. Ama ben zamanla bunları kafaya taktım. Ona sorular sormaya başladım. O da damarıma daha da bastı, beni ağlatacak kadar ileri gitti. En sonunda her şey takıntı boyutuna ulaştı. Sorular sormaya hatta yeminler ettirmeye başladım. Tüm bunlar günümüzü mahvetmeye başladı. Ailesine anlatmış bunları, onlar da bu durum normal değil demiş benim ona sürekli aynı konuda sorular sormamla ilgili. Ben Türkiye'ye döndüğümde bu defa da "neden buraya gelmek yerine orada tatil yapıyorsun" diye kızmaya başladı. Daha geldiğim ilk günde madde kullanımına karıştığım için bana "beğenmiyorsan git" dedi. Geçen gün ailesinin önünde söylediği bir cümleye takıldım (yine eski ilişkileriyle ilgili bir şey söyledi), bunu sorguladığım için herkesin önünde bana saldırdı. Ben de ağlarken dizlerime vurduğum için bana laf etmişler. Erkek arkadaşım bana paranoyak diyor. Zaten gerçekten de kafayı yemek üzereyim. Ben de erkek arkadaşıma çok ağır şeyler konuşmaya başladım. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Erkek arkadaşım böyle davranıyor. Ne yapmalıyım?